Jump to content

Moto Zajednica

TrackDay br 10, Trackday br 11 i Challenge 2

Recommended Posts

  • Ne silazi, 5750 postova

@icatenej upravo tako, GPS na telefonu ne 1Hz, kod laptajmera je 10Hz, za BMW ima da se uzme PZ racing na 50Hz i dovoljno su precizni i 10 i 50Hz za amatersko merenje, za profi merenje ima gomila resenja.

 

Najzastuoljeniji su MyLaps transponderi i Race Monitor aplikacija. Kako to sve radi ja nisam strucan ali ti mozda znas. Race Monitor radi i sa drugim sistemima a meni se ovaj ucinio zanimljiv i ne preterano skup ako umem da ptovalim sta nude. Mozda sam omasio. 

 

https://motosponder.com/

 

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Integrisan, 8137 postova

Treba ipak nekad doci na stazu i osetiti i razumeti prirodu track day dogadjaja, pa možda tek iza toga iznositi decidne opaske o "zvaničnom" merenju. Nije to isto za trku i td. A za svaku tehničku sugestiju jesmo zahvalni, mada postoje i efikasniji kanali za pomoć, koji nam čak brže pomognu, barem kod prethodna dva polemicara :) obojica ste iz it sveta, pa znate da razvoj bilo kog sistema javno brzo ode u cirkus, a imate direkt komunikaciju sa organizatorima. Poz! 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

U pravu si 100%. To ja kod mene u firmi zovem "pao s' Marsa" :D Stvarno ne poznajem prirodu Track day-a, meni kad se pomene staza, ja odmah zamislim Moto GP ili u najmanju ruku WSBK :D Anegdota: Dođe lik na sastanak gde se razmatra nabaka neke nove automatske vage na proizvodnoj liniji i kao iz topa opali "ta vaga (model XYZ) nema šanse da odradi 20.000 merenja na sat". Što je naravno apsolutna istina - ništa čovek nije pogrešno rekao :D Samo je suština da nama ne treba vaga koja će da odradi 20.000 merenja na sat nego cca 7200 merenja (jedna odvaga na pola sekunde) uz minimalnu sigurnosnu marginu (znači, da kažemo da može da odradi 8000 merenja na sat i to je super)...

Znači, sori for interapšn, ne sumnjam da ćete naći pravo rešenje. Videću kako god da svrnem na prvi sledeći Track day, makar kao posmatrač.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5750 postova

@severian nikakvu nameru nemam da razivijam bilo koji sistem niti imam znanja za to. Ja sam u IT svetu taman koliko je pumpadzija u moto gp.

 

Covek napisao post ucini mi se da zna o cemu pise i ja se nadovezem sa ono malo znanja koje imam a dostupnog na internetu. Niti ocenjujem vas rad niti sam zeleo. Svestan sam da nije lako ali otkricu ti jednu tajnu, nije lako ni jedan posao uraditi kako treba a da se ostane u okvirima budzeta :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Integrisan, 8137 postova

Poenta je bila da imaš bar ti kanal da sve predloge napises I direktno. Ovde sam slučajno zakacio, ubijajuci vreme izmedju dva leta. Ako je cilj bio da skreneš pažnju na mylaps, brže I efikasniji je direktno. Ako je ideja bila da caskamo svi, ok, al obično to ode u cirkus. 

 

Inače, hvala za otkrivenu tajnu! :)

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5750 postova

Pa ima nesto jace od godine kada sam vam poslao MyLaps a da nije bilo javno. Ako se ne secas podseticu te da si mi rekao ok ali mi razvijamo nesto mnogo bolje i naprednije :)

 

Koliko sam tada razumeo nesto tipa ovog motosponder. To sam sad otkrio i deluje pristupacno ali ne znam jel to finalno resenje ili ima jos stvari o kojima ja pojma nemam. 

 

Sada sam samo u diskusiji sa covekom koji ocigledno ima znanja spomenuo. 

 

A ja i dalje nekako po navici u temi o track day volim da pisem o stvarima vezanim za track day. Ne vidim realno opasnost da iz diskusije ispadne cirkus jer na kraju odluku donose organizatori i tako i treba da bude. 

 

Inace ti ubijas pauzu izmedju dva leta a ja dosadu u hotelskoj sobi zbog kise :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja