Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Zephyr 550 Zadnji Amortizeri

Recommended Posts

  • Drug član, 3827 postova
  • Lokacija: Kula
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Amortizere u Srbiji je jako teško naći, pogotovo za neke manje pare. Niko, od ovih što valjaju polovne delove, neće da radi sa amortizerima, a putevi nam katastrofa pa nam isti odlaze velikom brzinom. 

Jedino (normalno) rešenje je kupiti neke nove zamenske (pritom se olakšati za par stotina evra) ili reparirati te postojeće, ali i to slabo ko radi kod nas. Đunta sa foruma je jedno vreme radio reparacije akmortizera, ne znam da li to još uvek radi... Možda njega da pitaš, više će ti se isplatiti da remontuješ te stare, nego da tražiš druge da kupiš...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6480 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački
On 16.5.2019. at 17:36, ThePainkiller je napisao:

Amortizere u Srbiji je jako teško naći, pogotovo za neke manje pare. Niko, od ovih što valjaju polovne delove, neće da radi sa amortizerima, a putevi nam katastrofa pa nam isti odlaze velikom brzinom. 

 

Amortrizeri za motore su nerazumno, (čitaj-bezobrazno), skupi, barem kad nisu u pitanju takmičarski, malo tržište i nije isplativo za poslovnu investiciju. Polovni je samo to, verovatnoća da nije ispravan ili u punoj performansi, sasvim izvesna. Fabrički navodi o održavanju predviđaju servis na 30k ako se vozi po asfaltu, 15k u off road vožnji, tako da smo po kritereijumu loših puteva negde između.

 

On 16.5.2019. at 17:36, ThePainkiller je napisao:

ili reparirati te postojeće, ali i to slabo ko radi kod nas. Đunta sa foruma je jedno vreme radio reparacije akmortizera, ne znam da li to još uvek radi... Možda njega da pitaš, više će ti se isplatiti da remontuješ te stare, nego da tražiš druge da kupiš..

 

Radio sam jedno pet šest godina sa dvogodišnjom garancijom, remontovao i one tipove koji nisu fabrički predviđeni za to, jedna reklamacija i to zato što mi je prodavac isporučio pogrešan semering, za manji pritisak nego što je potrebno. Postupak vrlo zahtevan tehnički i iziskivao je puno vremena pa praktično neisplativ. Odnos klijenata u neku ruku nipodaštavajući, sam si u nekoj temi pokazao poslično, tako da sam jesenas batalio i sve iz garaže utrpo Duletu koji se namenski specijalizovao za ovaj posao i fino i brzo ga obavljao, ali je i on iz sličnih razloga zimus otišo da radi u Sloveniju, šalju mu se amortizeri autobusom i on ih nakon remonta vraća na isti način. Sama cena je višlja nego što je bila ovde, plus troškovi slanja, pa ko se odluči, to je jedini izbor. Počeo je još neko u Beogradu, ali nemam povratne validne informacije još uvek. Hvala na preporuci, do daljeg je to na ledu ikao sam zadržao svu potrebnu opremu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja