Jump to content

Moto Zajednica

Lupka, GSXR 600 K7 :)

Recommended Posts

  • U prolazu, 3 postova

Dakle uzmem skoro ponenuti motor, 20000 km, nakon nekih stvari sto mi je prodavac slagao, ne znam koliko mogu da mu verujem i za motor, i to sve jer sam poceo da cujem neko lupkanje, klepetanje ili sta vec. Na letu radi lepo, i jako malo moze da se cuje, ali najvise se cuje (mozda i nije isti zvuk) u toku voznje ako se vozi oko 4000 rpm, 3/4/5 brzina, nebitno, pogotovo ako pustim gas. Kao da dolazi sa leve strane, muslio ssm da nije lanac, lancanik ali ne verujem. Ucestalost lupkanja se menja sa obrtajima motora, tako da ne verujem da je lanac ili lancanik. Ima li iko slicno iskustvo ili neku ideju? Inace motor ide lepo, u vece obrtsje kad ode naravno ne cuje se nista... :D hvala

..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Pan european 1300

Može biti svašta,naj bolje je da oteraš motor kod nekog dobrog majstora i ne forsiraš ga da se nešto ne zezne,moguće možda da je lanac bregaste,svašta može biti a najbolje kako sam ti rekao i da  ne nagađaš šta može biti jer vrlo je teško dati dijagnozu nečega a nisi pored motora...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Malinar u pokusaju, 1559 postova
  • Lokacija: Kg
  • Motocikl: uljara 600

Spaner lanca bregaste i lanac bregaste se najvise cuju na abgasu, tj. kad odvrnes pa pustis gas, kada krenu obrtaji da padaju. 

 

A moze da bude i neka najobicnija glupost, tipa plastika oklopa rezonuje, jer se sraf olabavio i sl. Kao sto rece kolega iznad, oteraj kod majstora da ga poslusa.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 3 postova

Slusao ga jedan majstor i kaze sve ok, jako malo se cuje spaner, navodno. Kada radi u mestu nije strasno, i tek, tek se cuje, sto je mozda cak i normalno, ipak se gomila gvozdja okrece unutra. :) Nego dok ga vozim to pocinje bas da smeta, kao sto rekoh kad pustim gas ili u manjim obrtajima. Otrecu ga svakako gde sam ga kupio pa da poslusaju. I onako nisam dobre srece sa njim, posle nedelju dana procureo hladnjak pa odmah posle regler, i sad ovo. :) 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 407 postova
  • Lokacija: Petrovac na Mlavi
  • Motocikl: CBR 900RR

Uzmi stetoskop, ili ga improvizuj npr. tako što ćeš duži šrafciger vrhom nasloniti na deo mašine gde ti se nalazi španer a drugi kraj stavi tj. dršku prisloni uz uvo.. ako je to problem primetićeš već kako ti se zvuk prenosi.. naravno slažem se da treba i majstor da pogleda, ali ovo je nešto što možeš sam da proveriš usput. Ako je lanac zvuk će vremenom postajati sve jači a to ti je ujedno i znak da planiraš u skorije vreme da ga zameniš. Drugar je inače na autu neko vreme ignorisao prilično izražen zvuk lanca, dok mu se jednog dana na autoputu nije desilo ono što je bilo za očekivati. Nije se baš lepo proveo oko popravke. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja