Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

  • Drug član, 1461 postova
  • Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive

Pando , standardo odlican putopis , uzivam i pratim ...

 

jeste da nije bila letnja sezona na Kritu , ali si me bar malo ugrejao posle one Norveske , bio sam prehladen nedelju dana posle citanja tog putopisa ...

 

nego , ovo je 2016 -ta , sta treba da ocekujemo za 2017 i 2018 - tu ?    ... samo pitam i vec se radujem ...

 

Pozdrav 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Šumadinac, 1581 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

E, sada možete da me popljujete, ali ja imam jednu zamerku.

Nešo, osim tvojih fenomenalnih fotki, u kojima sam uvek uživao, mene su oduševljavali tvoji opisi, reči, tekst, događaji. Znaš da i od najnebitnijih stvari napraviš izuzetno zanimljivo štivo.

Za sada, ovde mi to nedostaje.

Možda sam požurio, nadam se da to sledi, ali moraš da znaš da svi sa nestrpljenjem očekujemo nastavak. 

Ti si jedan od par mojih omiljenih putopisaca, postavio si visoke standarde, red je da se malo raspišeš :takoje: 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Pozdrav svima. Radujem se ako vam se dopada dosadašnji slikopis. Hvala na lepim rečima. :care:

 

@mile fazer Ne uspeh da stignem ove godine u tvoje krajeve a baš mi se dolazi. Sve me nešto baca na jug...

 

@Velimlje2 Da, ovo su za sada 2002-ga i 2016-ta. 2017-ta je bila Nordkapp a 2018... prati nastavak.

 

@Šumadinac Ih što si sitničav... Hoćeš više teksta - dobićeš ga. Na kraju krajeva, sve ovo do sada je uvod u putopis 2018. :/

 

 

  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

5. maj 2016.

 

Ovaj dan smo rezervisali za još jedno od nezaobilaznih mesta na ostrvu – Elafonissi Beach. Elafonisi je zapravo ostrvce do kog se može stići kroz plićak istoimene plaže. Karakterističan za ovo mesto je roze pesak koji je tu boju dobio zbog nekakvih mikroorganizama... ili minerala...

 

U odlasku vozim okolnim putem uz morsku obalu. Meni je izuzetno prijala vožnja krivudavim putićima dok je Tanja samo čekala da što pre stignemo. 

LQQ965.jpg

 

YVOkbb.jpg

 

m8zHff.jpg

 

9q3JzV.jpg

 

u6wMEr.jpg

 

iG3UWh.jpg

 

Na žalost, ni ovog puta nas neće. Stižemo na veliki parking Elafonisi plaže i u tom trenutku počinje da rominja kiša i da duva hladan vetar. Crni oblasi nadolaze sa kopna. Ovo stvarno nema smisla - već drugi dan maler sa vremenom. Poneli smo odeću za kupanje, peškire i krem za sunčanje ali nema svrhe vaditi ih iz kofera. Da, sunce se povremeno promoli iza oblaka ali to traje nekoiko minuta. Nastavlja da kaplje. Turisti koji su stigli pre nas polako skupljaju stvari. Jedino što nam preostaje je da se u moto opremi prošetamo po obali. Nedovoljno. 

nk91KC.jpg

 

5bX0mp.jpg

 

siesl2.jpg

 

i6cpTD.jpg

 

Čak ni roze plaža nema roze boju zbog olovno-sivih oblaka koji se reflektuju u vodi. 

KgP52W.jpg

 

Duboko uzdahnemo zbog propuštene mogućnosti da se bućnemo ili makar bosonogi prošetamo kroz plićak i penjemo se na motor. Planinskim putem se vraćamo u Hanja. Ovde kiša, naravno, ne pada. 

bGijuH.jpg

 

gtinel.jpg

 

jJ9bFc.jpg

 

Dosta smo razočarani jer nam zbog lošeg vremena doživljaji izmiču ispod ruku. Maj je dosta nepredvidljiv mesec. Samo smo par dana na Kritu i bilo kakva promena plana ne može da se nadoknadi. Kada se na to nadovežu neočekivani problemi na poslu od kojih ne možemo da pobegnemo ni kada smo hiljadu kilometra daleko... 

D8H5KO.jpg

 

...veče smo proveli u ne baš najboljem raspoloženju. Iskricu nade nam pruža dobra prognoza za sutrašnji dan.

 

 

  • Sviđa mi se 4
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

6. maj 2016.

 

Jutro je divno, sunčano i toplo. Ništa ne nagoveštava predstojeću buru (metafora). Dok spokojno pijemo kafu na hotelskoj terasi, radujemo se lepom vremenu i diskutujemo kako do maximuma da iskoristimo današnji dan, primetimo neobično veliku gužvu ispred agencije koja prodaje karte za trajekte. Tanja se prošeta da vidi o čemu se radi i vraća se bleda. Po svom starom običaju, Grci su organizovali štrajk i trajekti ne plove. Podržavamo svaki oblik građanske neposlušnosti i nemamo ništa protiv da sledećih par dana ostanemo “zarobljeni” na ovom rajskom ostrvu ali... Danas je petak a ja za ponedeljak imam planirano poslovno putovanje iz Sofije za Beograd i nakon toga za Varšavu. Ne bi mi bio prvi put da promenim planove zbog “motorističke više sile” ali ovog puta je dosta različito. Od ishoda planiranih sastanaka u velikoj meri zavisi kako će se naš poslovni život razvijati narednih godina. U ponedeljak uveče moram po svaku cenu da budem u Varšavi a grčki transportni radnici štrajk obustavljaju tek u utorak. Počinje da mi igra oko i da mi se znoje ruke... Kad sam nervozan vučem majicu sa stomaka. Kupujem kutiju i palim prvu cigaru nakon 9 meseci pauze.

 

Posle prvobitne panike počinjemo da razmatramo sve opcije za izlazak iz ove situacije. Očigledno je da je jedini način da stignem na vreme...

KWRf73.jpg

 

Na jedvite jade Tanja na samom kraju interneta iskopava dve avionske karte za nedelju. Srećom, avio kompanije nisu u štrajku ali su zbog iznenadne potražnje cene letova neviđeno skočile. Karte su nas koštale kao da putujemo biznis klasom do Tokija a ne do Sofije. :'( Plan je da ostavimo motor na ostrvu, da preko Atine letimo do Sofije, da ja odradim svoje obaveze kako sam planirao a posle svih sastanaka da se vratim nazad po motor. Ceo raspored je utanačen u minut a minuti su vezani tankim koncem. Ako nešto ne bude kako treba, jedno kašnjenje aviona na primer, sve pada u vodu. Vučem majicu sa stomaka... Palim drugu cigaru. Ostalo je samo da odlučimo gde ćemo ostaviti motor tih nekoliko dana. 

 

Rešim da pitam za savet svog (tada samo) poznanika Stergiosa. 

z1SiWY.jpg

 

Stergios, među motoristama poznat kako Phoenix (prisutan je i na BJB-ju), je čovek koga smo do tada videli samo jednom na auto-putu ka Beogradu. Evo te priče u jednom od mojih putopisa. Phoenix Warrior

iNkwoN.jpg

 

To je bio onaj susret kada nepogrešivo shvatiš da je neko The Čovek i da na njega možeš da računaš. Iako ne živi na Kritu, bezbroj puta je bio na njemu a preko moto foruma www.advride.gr poznaje veliki deo moto populacije u Grčkoj. Još je bolje što njega skoro svi poznaju. 

Urns45.jpg

 

Poslao sam mu poruku da nas posavetuje šta da radimo. Nije prošlo ni pet minuta kad stiže odgovor: “Gde želite da ostavite motor: Hanja, Retimno, Heraklion ili neko drugo mesto?” Stergios je momentalno pokrenuo temu na grčkom moto forumu i u roku od odmah javilo se nekoliko dobrovoljaca. 

 

Posle ovoga, priča o Kritu postaje priča o Krićanima. Kada sam mu napisao da bismo ostavili motor u Heraklionu, stižu mi dva broja telefona. Prvi je Spirosov, u čijoj radionici možemo da parkiramo motor. Pošto on ne govori baš najbolje engleski, treba da se javim Yanisu koji će nam biti domaćin i prevodilac. 

 

 

  • Sviđa mi se 4
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Oko podne pakujemo stvari i pravimo taktičko povlačenje iz Hanja prema Heraklionu. 

3rMV6K.jpg

 

Radi veće mobilnosti, rezervisali smo hotel sa pogledom na trajektnu luku. 

m1AUuI.jpg

 

Nadali smo se da će neki brod ipak da krene ali ne, štrajkači su čvrsti k’ostena. Avetinjski prazni trajekti se ljuljuškaju u luci. 

JNW6tz.jpg

 

fAayvC.jpg

 

Dok smo parkirali ispred hotela, dogodi se interesantna stvar. 

x5qJdr.jpg

 

Sa četvrtog sprata neki bradati i čupavi čovak nas zove. “Jeste li raspoloženi za bajkersko druženje?” Iznenađeno viknemo “Daaaa...” i on nestane. Kad smo ušli u sobu zvoni recepcionerka i daje nam koverat. Unutra rukom napisana pozivnica.

7saVOc.jpg

 

Taj čupavi čovek se zove Aris, bajker je i vlasnik kafića Side Stand Bar u centru grada. Poznat je na Kritu po tome što svog BMW Adventure-a nikada ne pere... a ne silazi sa njega. Provezao je pola Evrope ali je poslednjih godina malo usporio. Aris sa svojim GSA sigurno ne spada u grupu “bajkera” koja svoje mašine koriste samo da bi ih parkirali ispred Starbaksa. Na kraju krajeva, zašto bi parkirao ispred Starbaksa - parkira motor ispred svog kafića. 

WzWNWk.jpg

 

Prezalogajimo nešto na brzaka i odemo do Arisovog kafića. Pešačka zona je puna parkiranih motora. 

L2s7OE.jpg

 

Malo je neprijatan osećaj kada se priključuješ nekoj grupi u kojoj nikoga ne poznaješ ali razloga za neprijatnost u ovom slučaju nema. Prihvatili su nas kao da se znamo još od osnovne škole. 

MZGXPS.jpg

 

6Gk23I.jpg

 

Par piva kasnije i posle lepog druženja vraćamo se u naše odaje. Kakvi ljudi...

 

Već smo malo spokojniji. Jutros je sve mirisalo na katastrofu ali su se zahvaljujući dobrim ljudima sve kockice lepo složile. Rešili smo problem povratka sa ostrva, čuvanja motora, upoznali smo ljude, dobro se proveli... Šta treba više čoveku? Možemo na miru da se prepustimo prohladnoj noći iznad Herakliona.

lnDFwr.jpg

 

Trajekti i dalje ne mrdaju... 

 

 

  • Sviđa mi se 13
  • Hvala 1
  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Lokacija: Lyon
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Meni je najsmesnije bilo na Kritu kada sam video tablu ZABRANJENO ODNOSENJE PESKA :D na onoj sa Rozle peskom. Siromasi. Turisti im pokradose atrakciju. 

P.s. za one koji Krit planiraju. Ne idite na Banana beach svojim vozilom. Vozi se jako los lomljeni kamen koji oni smatraju za put, ono put nije. Samo rent a car.

:jee1: napred Panda !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2883 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kliks
On 2.10.2018. at 15:49, Furious Panda je napisao:

Kad smo shvatili koliko daleko smo otišli na zapad, rešavamo da produžimo do plaže Balos. Ona je bila upisana u gps-u kao must see. To je bila relativno dobra odluka jer smo uspeli da kvalitetno iskoristimo par sati. Ipak, bilo nam je pomalo nekonforno jer smo makadamski put (8km) kojim se stiže do Balosa vozili u punoj opremi i sa krcatim koferima. Dvoje na motoru, gomila torbi, oštro kamenje, šljunak i pesak po putu, ovce, koze, oprezni turisti...

 

TO Majstoreeee!!  :)
Ma bilo vam je super kad ste zajedno i sa stvarima jer zadnji točak ima bolju trakciju kad je opterećen. 

Evo gde je poenta: 

Dole već uočavaš kako su predeli neverovatni jer odsustvo asfalta pojačava autentičnost okoline. Taj put kojim sada gaziš je samo "utabana staza" i iste je boje kao kamen pored nje i takav put je sastavni deo prirode. Asfalt nije. On narušava lepotu, oblike i mistiku.

 

 

On 2.10.2018. at 15:49, Furious Panda je napisao:

Neverovatni predeli se nižu jedan za drugim.

SJb20j.jpg

 

Po meni motorče nije mrdnulo tokom ove vožnje mada Tanja kaže da je zadnji točak povremeno bežao levo-desno. Čisto sumnjam...

 

Ti više osećaš prednji točak, a Tanja zadnji. Kada pregaziš ukopan kamen od 5cm visine i veći, zadnji točak malo sklizne, ili ako je kamen slobodan, onda on pobegne od točka, pa to Tanja oseća. GS je ladja na takvim putevima, a Anakee3 (ako sam dobro uočio) je sasvim zadovoljavajuća guma za takve izlete. 

Led je probijen  i siguran sam da ćete sada malo-malo pa u lepše i "neverovatne" predele.

 

ps. Prašina je inače lekovita!  Suši bubuljice, peskira respiratorne kanale (skida katran kod pušačkih bronhija), leči sinuse...  ;)

  • Sviđa mi se 1
  • Haha 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 16 postova
  • Lokacija: Beograd, Novi Beograd
  • Motocikl: Kymco People 250

Odličan putopis, bio sam na Kritu pre tri godine i obišao većinu ovih mesta, doduše rentacar-om pa nije isti doživljaj ali u svakom slučaju sjajno!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

7. maj 2016.

 

Pošto tek sutra letimo a u neko doba treba da ostavimo motor – nema lutanja na okolo. Pred nama je jedan ceo dan u Heraklionu. Mislili smo da ćemo se dosađivati pa smo odlučili da iskoristimo pogodnosti koje hotel pruža. 

EKchhh.jpg

 

EmqcWI.jpg

 

Kakav apsurd... Pored tolikih plaža na Kritu, prvi put smo se bućnemo u vodu u minijaturnom bazenčiću u centru najvećeg grada na ostrvu. Još nisu počeli da nam iskaču plikovi od opekotina na suncu, kad dobijam poruku od Yanisa. “Dobar dan. Dolazim po vas da ostavite motor.” Ovde je mesto da napomenem, od tog trenutka, nismo platili ni jednu kafu, piće ili klopu. 

 

Yanis je lekar, oftalmolog. Iako je u tom periodu udarnički radio na otvaranju svoje privatne ordinacije, odvojio je jako puno vremena da se pobrine za nas, “bajkere u nevolji.” Pošto je u velikim investicijama, prodao je svog KTM-a pa privremeno vozi bratovljev motor. 

VzudsW.jpg

 

On je jedan od onih bajkera kod kojih ne postoje pitanja “Kakvo je vreme za vožnju?” ili “Kakav je teren?”

TsYRpe.jpg

 

NSGdty.jpg

 

Yanis je došao po nas i sproveo nas do Spirosovog servisa Moto Works. Tokom ćaskanja smo saznali da je Spiros (bez obzira na svoje malo jače gabarite) legenda off-roada na Kritu.

a17pUQ.jpg

 

VEn1zj.jpg

 

Osim što se mlati po kamenjarima i šumama, u njegovoj radionici se održavaju skoro svi KTM-ovi na ostrvu. 

GgiSOY.jpg

 

Natovarenog GS-a je sa dva prsta okrenuo kao da je trotinet i ugurao ga među druge motore. Yanis i ja se guramo da pomognemo ali nema potrebe.

INQoQv.jpg

 

Traži da Yanis prevede: “Kaži im da će ih motor skoro sigurno sačekati kada se vrate. Mi na Kritu obožavamo BMW...” i napravi facu u stilu emoji sa rogićima.

DZLN4D.jpg

 

Tada smo shvatili da na ovom ostrvu BMW nije najomiljenija marka iako se može videti tu i tamo. Čak je i Yanis (verovatno greškom) vozio F800GS. Japanci su ovde ok a KTM zauzima vrh u hijerarhiji. Za BMW su u fazonu: ma motor je odličan ali... Tek kasnije smo saznali šta je razlog za to. “BMW je nemački brend a pare od nas Nemci videti neće.” Krićani nikada nisu oprostili Nemcima događanja tokom II Svetskog rata. Pročitajte negde za Battle for Crete 1941, jako je interesantno. Rame uz rame sa saveznicima u borbama za ovo ostrvo učestvovalo je lokalno stanovništvo. Povadili Krićani tandžare iz slamarica i sa tavana i udri po agresorima. Procenjuje se da su civili prouzrokovali jednu trećinu nemačkih gubitaka. Posle neminovnog poraza od nadmoćnih fašističkih sila, usledila je odmazda. Oko 20.000 Krićana je egzekutirano ili umrlo od gladi i bolesti. U nekim selima je streljan svaki muški stanovnik, bez obzira na uzrast. Šezdeset godina kasnije, BMW je ok ali... 

vxqJUc.jpg

 

 

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Progutam knedlu, pozdravim se sa svojim germanskim ljubimcem i nešto mislim: Pih... gde sam baš izabrao militari boju, trebalo je da kupim svetlo plavi... No, sada nema vraćke. Vidimo se za par dana... Možda...

Lnb0pC.jpg

 

Uveče odlazimo na večeru u restoran koji drži Yanisov prijatelj. Pridružila nam se Yanisova devojka Vaso i cela družina je na okupu. 

Nv22m3.jpg

 

LXAPLh.jpg

 

Kao što se može videti iz priloženog, klopa je bila “kolko na zub da staviš”...

VNRxiJ.jpg

 

Kada već nismo mogli da dišemo, trebalo je platiti račun ali nije bilo govora da mi to uradimo. Uzalud smo ih ubeđivali da oni nama čine uslugu pa je red da mi... Džabe. Veče smo završili uz koktele u obližnjem baru. Kao da se poznajemo sto godina. Postoje neki ljudi...

 

  • Sviđa mi se 11

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Tamo / Vamo

 

Danas je nedelja i rano ujutro počinje naše neplanirano putešestvije. Taksijem odlazimo do aerodroma i petodnevna not fun tura može da počne:

 

     8. maj:

     Heraklion – Atina

     Atina – Sofija 

 

      9. maj:

     Sofija – Beograd

     Beograd – Varšava

 

     10 maj: Varšava (katastrofa od sastanka)

 

     11. maj: 

     Varšava – Beograd

     Beograd – Sofija

 

     12. maj:

     Sofija – Atina

     Atina - Heraklion

 

Uh... izmorih se samo od pisanja a jeza me prođe kada se setim tih dana...

zGonY6.jpg

 

RDq9Hf.jpg

 

Elem, posle svih ovih letova i bez dana odmora, u četvrtak 12. maja popodne, slećem u Heraklion. Vreme je muljavo kao i moje raspoloženje.

cfjH0d.jpg

 

Sa dve boce pića za Yanisa i za Spirosa, odem da vidim da li je nešto ostalo od mog motora. Stižem u servis kad tamo... GS stoji spreman, samo da uskočim u sedlo. Nisu ga drugari Krićani spalili, rasklopili ili se popišali po njemu iako je Made in Germani. E sad, ovo za pišanje ne mogu da tvrdim...

J7kroj.jpg

 

Bez mnogo zadržavanja jer štoperica otkucava, pozdravljam se sa novim prijateljima i palim na trajekt. Tajming mi je u minut. Kupujem kartu, direktno ulazim na brod i on ubrzo kreće za Atinu.

V8usqB.jpg

 

gTN540.jpg

 

pU5a8C.jpg

 

Kiša je padala cele noći. Iako sam mrtav umoran, nisam mogao da zaspim. Pola puta sam sedeo i pušio na palubi. 

zQlEEZ.jpg

 

Suviše je ovo dinamike za moje godine.

 

  • Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

13. maj 2016.

 

Ovaj dan je, za razliku od prethodnih, bio manje “uzbudljiv”. Iskrcao sam se sa trajekta, probio se kroz jutarnju gužvu Atine i spržio do Sofije. Kratke pauze sam pravio samo da se presvučem, za benzin i za klopu.

tLmZYc.jpg

 

dQljIl.jpg

 

yf0yEh.jpg

 

Posle 800 kilometara najzad stižem kući.

VPSEVj.jpg

 

Obično kada se vratim sa ovakvih putovanja odvalim dobru dremku i ko nov sam.... ali ne i ovaj put. Svi stresovi poslednjih dana, štrajk, važan i neuspešan sastanak, neizvesna budućnost, kašnjenje, letovi, ... ponovo su mi rasklimali imuni sistem. Već drugi put u godinu dana sam fasovao visoku temperaturu, osip i totalnu iznemoglost. Da nisam argumentovano objasnio lekarima da za par dana moram da letim za Pariz, sigurno bi me zadržali u bolnici.

 

I tako... Uz antibiotike i gomile lekova završava se naš drugi obilazak Krita. Ova moto tura je trebala da bude čisto uživanje i relaksaciju bez stresa ali se pretvorila u suštu suprotnost tome. Neko bi posle svega lake ruke precrtao ovo ostrvo sa spiska... ali nama nešto ne da da to uradimo. Osećamo da nismo završili posao... Ima nešto nedorečeno...

 

......

Ponekad, ne preterano često, sedim i mislim. Ova naša planeta je ogromna. Čak i ako bi neko to mnogo želeo, imao finansijskih mogućnosti i vremena, skoro je nemoguće da obiđe sve što ga interesuje. U želji da vidimo što više, Tanja i ja veoma retko posećujemo ista mesta dva puta, ma koliko da su nas impresionirala. Fakt da smo ove 2018-te godine rešili da treći put idemo na Krit najverovatnije znači samo jedno: zaraženi smo Krititis Zaljubitis virusom... a za njega terapija još nije izmišljena. Neizlečivo je.

 

Sledi putopis.

 

  • Sviđa mi se 11
  • Hvala 2
  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Malinar u pokusaju, 1559 postova
  • Lokacija: Kg
  • Motocikl: uljara 600

Uzivao sam, hvala za putopis i ako moze 1 mali savet, odmori se, oporavi i onda na neko putesestvije, s imunim sistemom se nije zezati, posao za posao i naravno da nosi neki stres, ali se ponekad i preispitaj sta je u zivotu priporitet i sta ti zapravo fali, pa ces i na posao gledati malo racionalnije (makar ja tako radim, kada mi dodje da puknem od muke, samo pomislim, zajebi, ovo treba da radis do penzije).

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja