Jump to content

Moto Zajednica

Sa zadnjeg sedišta

Recommended Posts

  • U prolazu, 28 postova

17.07.18.

Krenuli smo pešačkom stazom put žičare Vogel. Kuće su kao iz bajke, čiste, uređene, sa puno cveća. Nigde jednog papirića, opuška, a svuda možete zapaliti cigaretu. Put vodi kraj Bohinjskog jezera, lepota netaknute prirode, voda, ribe, patke. Malo smo dremnuli na plaži i uživali u zvukovima prirode. Nakon toga ručak za dvoje 30 eura. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 28 postova

18.07.18 

Polazak u 07.00 h. Opet kroz divljinu, sada sa punim rezervoarom. Kada ne žuriš, ovaj put i nije tako loš, uzan doduše, iskrpljen na pojedinim mestima, ali vodi kroz gustu šumu gde saobraćaja nema. Sledi vožnja kraj Soče, na drumu puno raftera, kajakaša. Kraću pauzu pravimo u kafiću na sportskom aerodromu Bovec. Radila je mlada konobarica u vrućim pantalonicama (ovo kapetan nije mogao da preskoči kao sastavni deo putopisa). Odatle kreće moja patnja u vožnji. Nizbrdo, serpentine, ja klizim na vozača i moram da se podupirem rukama na njega ili rezervoar. Sedalne kosti, kičma, ko se nije vozio na zadnjem sedištu Kawasaki Z1000, nema pojma o čemu pričam. Sledeća pauza u nekom finom mestu u Italiji, kafa i sendvič za okrep i nastavljamo put Cortine. Umor je uzeo danak i omašili smo skretanje. Motali smo se preko nekog prevoja gore, dole, dok nismo našli put za Cortinu. Stižemo na passo Pordoi, kapetanu se smučilo vožnja i daje gas da stignemo što pre. Čak i kroz Alpe je veoma toplo što dodatno utiče na umor. Canazei, svraćamo u kupovinu sira u vinu, kobasice sa začinskim biljem, hand made keks i još neke đakonije. Sa poslednjim atomima snage stižemo u odredište Passo San pellegrino u 19.30 h gde ostajemo 6 dana na zasluženom odmoru. 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 28 postova

Pri brzinama od preko 150 km/h dolazi do pojačanog strujanja vazduha i lelujanja kacige. Što se tiče drugih primedbi, nakon šestogodišnje upotrebe, drugih primedbi nema. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 28 postova
Pre sat vremena, cirkezx je napisao:

Mene zanima kako se taj motor ponasa na auto putu sa vas dvoje, ogibljenje , zastita od vetra

Ali kada okačiš sve Rizoma opremu nemaš problema 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1063 postova
  • Lokacija: Ljubljana
  • Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV

Albatros, pratim. Biće to interesantan putopis, podseča me na:

 

Samo bi zamolio admina, da spoji teme. 

 

  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 28 postova

19.07. 18. 

Ukratko, kako teku dani kada je dvotočkaš parkiran. Smeštaj u hotelu fantastičan.Za večeru, ako poručiš flašu vina, ne popiješ to veče, čeka te za naredno i tako dok se ne vidi dno. Za mene je ovo neuobičajeno i profesionalno. 19.07.18. Osvanuo je veoma lep i sunčan dan. Kapetan je neko ko voli da "osvaja vrhove" dok sam ja više "Ferdinand" tip. Kada si u dvoje, mora da bude i kompromisa, tako da smo krenuli da se penjemo na vrh Passo Selle. Meni to ide malo teže, treba dosta izdržljivosti, ali ako imaš goniča robova kao ja,onda si nadrljao. Osvoji ovo, osvoji ono, duša mi u nosu od tog njegovog osvajanja. Međutim, ma koliko gunđala, kada se popnem uvek ne dočeka privilegija fenomenalnog pogleda. Čak i ako niste alpinistički tip, kao ja što nisam, pejzaži nikoga ne ostave ravnodušnim. Neretko na vrhovima ima fenomenalnih restorana. Ovaj put, pogled je bio začinjen domaćim sladoledom od Manga i kapućinom. Ako tražite zabavu, ovde toga nema, kafa ili planina, to vam je izbor. 20.07.18.Danas sam odlučila da ipak budem Ferdinand. Leškarila sam pod borovima, prepuštajući duh i telo da ga resetuju mirisi prirode. Kapetan je demonstrativno i ljutito uprtio ranac i otišao sam da se penje. Prgava narav kao u matorog plotskog mačora. Spustio je brk, kada sam mu rekla da sam uz kafu postavila novu stranicu putopisa. Sa svih strana čuju se zvončići koje nose krave, cing - cang, i danju i noću, kao uspavanka. Magarac i predivnih konja puni pašnjaci. Inače na ovom delu Dolomita, tokom I svetskog rata, pružala se linija fronta, tako da i danas mogu da se nađu ostaci rovova i bunkera koji datiraju iz tog perioda. 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 28 postova

21.07.18. 

Bogu hvala na kiši pa nena gore dole uz brdo. Elem, ovo je moj dan jer smo se uputili u gradić Moena. Čim smo kročili iz autobusa, svuda su se prostirali plakati Benvenuti Fiorentina. Iznenada iz sporedne uličice pojavio se fudbalski klub Fiorentina. Tragajući za poklonima, ulazim u radnju koja prodaje domaće sireve, kobasice, vino, rakiju... Ljubazni trgovac je hteo da mi olakša izbor rakije za poklon pa sam bez pogovora morala da probam tri vrste. Ja inače ne pijem, ali su ukusi bili fenomenalni. "Beneton", popust od 50-70%,tako da za 15 evra kupite dve majice. Toliko o popustima kod nas. Inače u modi su E-bicikli. Naišli smo na model KTM, po ceni od 5.980 eura. Nakon šopinga, kapućino i povratak u hotel. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 28 postova

22.07.18.

Sumorno nedeljno jutro, sa temperaturom od 7 stepeni. Čim se sunce pojavilo gonič robova kaže da idemo u osvajanje vrhova. Dok smo se peli, iznenada je na put izleteo Bambi. Fotografisan je, ali iz daljine, biće objavljena fotka. Naoblačenje sa grmljavinom, vratilo nas je sa pola puta, na moju radost. Seli smo na kafu i supu Minestrone po ceni od 18 eura. Počinju moje pripreme za sutrašnju patnju na spravi za mučenje gde me čeka otprilike 400 km vožnje do Cresa. Do javljanja. 

  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 28 postova

23.07.18.

Izvinjavam se na pauzi.

Dosao je dan da se rastanemo od Patrizia,vlasnika hotela Costabella.Sarmantan,lep muskarac u velikom stilu gospodina i ugostitelja.Nisam svetski putnik,ali toliku predanost poslu i gostima nisam videla.Ako se moze opisati u jednoj reci,savrseno.

Kapetan je bio takodje odusevljen da je u svom narcisoidnom stilu rekao "I'll bee back",zauzevsi stav Srafcigera.

Lagano smo krenuli nizbrdo,ostavljajuci serpentinu za serpentinom u pravcu mesta Falcade.Nema ih puno ali je nizbrdica velika.

Kada bi me neko posmatrao sa strane rekao bi da sam pijana,jer samo letim napred na vozaca.

Kod Beluna izlazimo na auto put kako bi smo sto pre stigli do ostrva Cres.Ulaskom u Sloveniju prati nas jak vetar sto je malo otezavalo voznju.Opatiju zaobilazimo i idemo put Lovrana.Medjutim,propustamo hitnu pomoc i ubrzo nailazimo na CBR Hondu u kanalu.Da li je vozac ziv,ne znam,ali je saznanje strasno.

Navedena deonica je lepa za voznju i sa dobrim gripom.Kao i svaka druga putanja koja vodi kraj mora,ima dosta ukljucenja,iskljucenja,divljih parkinga,plaza,te zahteva punu paznju u voznji.

Dolaskom u luku obilazimo poduzu kolonu vozila.Cekajuci prvi ukrcavanje,jer mi bajkeri imamo prednost,opazamo dvojicu austrijanaca koji su imali skupa blizu 140 godina.Starci,ali dva drugara koji neguju istu zelju i ljubav prema voznji motorcikla.

Sedeci na palubi,dolazi do neocekivano zanimljivog dogadjaja.

"Znas li ko je ovo ?",upita kapetan,ugledavsi muskarca sa bebom.Ja kao izdanak mladje generacije nisam prepoznala ko je u pitanju.

Sead Zele Lipovaca,frontmen Divljih Jagoda.Kapetan je insistirao da se fotografisemo sto je Zele veoma srdacno prihvatio.Lep je osecaj ukarsiti album sa godisnjeg odmora sa rok zvezdom bivse SFRJ.Stizemo na Cres gde je boravak od tri nocenja.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja