Jump to content

Moto Zajednica

Polaganje za "A" kategoriju jednom ili 3 puta!!???

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 580 postova

Postovane kolege vozaci dvotockasa, odavno se neka polemika vodi od kada je ubacen novi zakon za polaganje vozackih ispita. Ovo mislim na ljude koji hvata taj zakon.

Naime, sada moto kategorija se sastoji od 4 kategorije (AM,A1,A2,A). Kada bi mlad covek odlucio da vozi motor sa svojih 16 godina on bi sigurno odmah otisao na A1 jer nema svrhe da polaze za AM kada  ima iste uslove, cena malo veca ali veca dobit na kubikazi koju moze da upravlja. Zatim se taj isti mlad covek odlucuje da hoce veci motor pa onda sa 18 godina polaze za A2 kategoriju.

To polaganje je jeftinije nego prvi put, jer se ne voze toliko casova kao prvi put, ali takodje se polazu testovi kao i prvi put sto je polagao i voznja poligonska + gradska.

Taj isti mlad covek ne odustaje od dva tocka, zeleci veci motor koji prelazi 35kw(A2 kategorija njeno ogranicenje) on se odlucuje ponovo TRECI put da polaze za motor, sada i zavrsnu kategoriju puno A.

Taj isti covek isto polaze ponovo testove kao da prvi put polaze za motor, vozi 7 casova voznje i polaze praktican ispit poligon + grad.

E pa drage moje kolege, ja sad vas nesto da pitam koliko tom mladom coveku treba novca samo za polaganja, koliko zivaca da se bakce sa umisljenom ispitnom komisijom koja obara u zavisnosti koliko je prethnodno pustio,dal mu je neko simpatican ili ne, koliko vremena treba tom coveku za sve to...

Ja znam da je to Evropa i njen zakon, znam takodje da nemamo ni plate evropske(to nije tema ovde i necu o tome) ali takodje znam da nase komsije rade to malo drugacije. Kada se jednom polozi za neku kategoriju motora, svaka sledeca se polaze samo voznja i to je to. Nema testova, nema gubljenja vremena samo voznja i kraj. Zasto mi tako ne bi smo uradili, zasto grabimo evropu a koreni nas vuku na komunisticki nacin polaganja.

Tako da mlade kolege koji imaju ovakav problem i oni stariji koji zele da pomognu mladjima dajte da se ukljucimo u borbu protiv toga. Kome prvo treba da se obratimo, kome da se prvo pozalimo, ja sam krenuo odavde, nadam se da ce ovo biti odskocna daska za neku novu promenu koja ce mladim ljudima olaksati nacin polaganja.

>>>>>>>>>>>>>>>>

P.s. Takodje bih zamolio starije kolege, oni koji kazu "jok odma iljadarku hocete ili oni koji kazu da je ovo pametno resenje" da jednostavno preskoce ovu temu, tako ce vise pomoci.

Hvala na razumevanju i pomoci!!

 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 605 postova
  • Lokacija: Dorćol

Као и у многим другим случајевима, ради се о томе да тзв. "држава", односно органи те државе или слепо преписују неке законе, који важе у ЕУ, иако ми нисмо чланови те Уније (а никада и нећемо бити) или једноставно желе да максимално отежају својим грађанима прибављање возачких дозвола, а да их при томе максимално оглобе! Риба увек и искључиво смрди од главе. Тако да су дискусије о томе, шта би било добро, шта може боље, уз ову друштвену елиту потпуно губљење времена. Ил' ћете да мењате овај систем, при чему један приличан број људи треба да омасти конопац, или ћете да останете поданици, да "примате највеће плате и пензије", да живите у "златном добу", да уживате у повољним ценама бензина, регистрација, трошкова полагања......  То што би могло боље се у оваквим околностима никад неће остварити. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 580 postova

Ja sve to znam kolega, sve ovo što si rekao je totalno tačno, ali takođe znam da od nekud mora da se krene, neka iskra nešto sitno da bi dobili plamen koji želimo. Ja prosto znam da ovo je i najmanji problem u državi kojoj živimo, ali opet možda može nešto da se promeni u skorijoj budućnosti, da ne pričam promene neke za 50 godina ili više....

Zato sam i postavio temu, da vidim kako, gde kome se obratiti da tom debilu koji je pisao/prepisivao zakone dođe iz dupeta u glavu....

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja