Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

  • Online, 952 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: Kalkhoff

12. dan, 12.06.2018.

Planirana ruta za 12. dan: Antalija – Pamukale – Kušadasi, okvirno oko 430 km

 

Krećemo sa pozdravom preljubaznom osoblju hotela koje nam želi srećan put. Nastavljamo obilaznicom oko Antalije kako bismo izbegli gužvu. Nakon 15ak km obilaznice na putu smo ka gradu Denizli, tj. na pravcu kojim idemo ka poznatom lokalitetu, Pamukale.

 

Posle nekih 10km od polaska, osetim kako mi povremeno zadnji točak „šeta“...prvo je izgledalo kao jak bočni vetar kad te pomeri ali samo na kratko, pa sve češće. Na jednom od semafora pitam Sašu da mi pogleda u zadnji točak do sledećeg semafora, a on odgovara da je primetio da pomalo šeta i da je verovatno felna kriva!? :stabre: 

 

Razmišljam kada sam mogao da je iskrivim kada smo pre dva dana sipali gorivo, sve je bilo ok, ranije je sve bilo ok. Pada mi na pamet da je neko ispred hotela noćas oborio motor pa nešto zajebao. A u međuvremenu dok razmišljam, točak počinje sve više da šeta, tako da ubrzo stajemo pored puta i ja izgovaram: „Nadam se da je guma!“

 

Imamo šta i da vidimo, semering je ispao, u pitanju je zadnji ležaj...

Ništa, šta je tu je, srećom smo blizu od Antalije, radni je dan, naći ćemo sigurno nekoga ko može da zameni. Devojke ostavljamo pored puta sa bočnim koferima i dve flašice vode, a Saša i ja krećemo nazad do prve pumpe pa ćemo za dalje videti, jer očekujemo da smo za dva sata maksimalno nazad.

 

axU9K8l.png

 

Slika preuzeta sa Google Street View-a. Mesto gde smo ostavili devojke da nas čekaju...

 

g6sZyWo.jpg

 

Mesto gde su nas čekale

 

 

Na prvoj pumpi, ustupaju mi internet gde nalazim nekoliko servisa u blizini, ali i jedan na drugom kraju grada, nekih 25km odatle, savetuju mi da idem baš tu, u Dadaš Yamaha.

 

Idemo sporom zaustavnom trakom, 30-40kmh, usput osećam kako kuglice iz ležaja ispadaju. Pričam sa Sašom usput i komentarišem da ona konstantna škripa kočnica je u stvari bio jedan od simptoma ležaja. Neiskusan sam pa nisam umeo da prepoznam...svaka škola se plaća pa tako i ova. Još sam pre puta serviseru rekao da proveri, ali on nije menjao, rekao mi je da ne menja nešto što nije za zamenu.

 

Svraćamo usput do patrole policije, koju smo zamolili da pozovu servis Dadaš da vide da li mogu uopšte da odrade, jer smo saznali u međuvremenu da ostali servisi koje sam našao ne mogu to da urade. Nakon 15 minuta sporazumevanja sa policijom pozivaju Dadaš i nakon nekoliko minuta priče uspevam da im objasnim u čemu je problem, i kažu da mogu da otklone kvar, ali mora da se dođe kod njih.

 

Nema problema, eto nas uskoro, još 15ak km. Posle dva sata od kvara, stižemo u Dadaš. Ispostavilo se da je to poput Platnera, ovlašćeni servis i prodavac Yamahe u Antaliji.

 

Dijagnoza je da nije samo ležaj u pitanju, već da je i ležište puno riseva koje su kuglice napravile. Neophodno je na strugu skinuti taj deo, napraviti biksnu i vratiti nov ležaj. To se dešava oko 12h i tada dobijamo odgovor da dođemo večeras do 18h. Da ubrzam stvari i da me shvati iole ozbiljnije, častim majstora koji će raditi popravku simboličnom sumom i on obećava da će sve biti u redu. Majstor odlazi iz servisa sa zadnjim točkom i čekanje počinje...

 

jaJxnDC.jpg

 

yq9uamg.jpg

 

 

Uzimam taksi i idem po devojke 30km udaljene od servisa, a  Saša ostaje u servisu. Razmišljam da li da pomerimo sve rezervisane smeštaje za po jedan dan, ali donosimo odluku da ćemo Pamukale ostaviti za drugi put, a kada se motor popravi idemo pravo za Kušadasi, nekih 450km, pa kad stignemo, stignemo.

 

Ostaje nam samo da čekamo, i to prinuđeni tu u salonu jer u blizini nema neki kafić/restoran, a napolju je 40 stepeni, pa nismo raspoloženi za šetnju.

 

Čisto da ubijemo vreme, posmatramo MT-09 Tracera, novog Tracera 900, Tracera 900 GT, Super Teneru 1200 i mnogo drugih Yamahinih motora. Mnogo mi se dopadaju TDM-ovi naslednici. ;) Svi su jako ljubazni ali to ne umanjuje moju nervozu. Nije prijatno kada zbog tebe i tvog motora drugi trpe. Svakako, svi su bili puni razumevanja i bez ikakve nervoze provodimo taj dan čekajući popravku.

 

uWsPG2L.jpg

 

hzIi3fO.jpg

 

gmKYhV9.jpg

 

PsGLC7Z.jpg

 

Odlučili smo da odemo da jedemo dok traje popravka da kasnije ne gubimo vreme, već da odmah vozimo ka Kušadasiju. Tražimo bilo kakvu klopu, ali ne nalazimo u blizini servisa. Raspitujemo se kod jednog prodavca baklavi, koji nije umeo da nam objasni, a baš je pokušavao i kad više nije znao kako da kaže, pokazao je da sačekamo, a onda došao sa BMW 318d sport, i pokazao da sednemo u kola i odvezao nas nekih 2.5km dalje do lokala koji radi i gde možemo da jedemo!!! Eto, takvi su Turci! Ostavio je svoj posao u sred radnog dana i nas odvezao svojim kolima. Hvala mu veliko još jednom na tome! :care: 

 

Vraćamo se u servis i ubrzo je motor gotov. Sve je namešteno, prekontrolisano, a mi se spremamo za pokret. Servis je koštao 300 lira, tj. nekih 55-60 eura. Poklanjam im nekoliko nalepnica naše ture, a od njih dobijam nalepnicu na prednji blatobran i kofer. I to je sve sastavni deo putovanja, i to je sve avantura. :)

 

rPVzqlW.jpg

 

z7z1aDB.jpg

 

 

Uglavnom, ako niste sigurni, ne znate servisnu istoriju motora kao što ja nisam znao, nemojte ležajeve da proveravate nego zamenite! :) U prednjem točku će biti zamenjeni odmah po dolasku u Čačak!

 

Pun gas ka Kušadasiju. :moto2: 

 

Da skratim priču, novih 450 km smo odvezli sa možda 2 ili 3 kratke pauze. Ponovo je pred nama bio savršen put i prelepi predeli. :)

 

SzZBZft.jpg

 

BpIiyRO.jpg

 

wy1rBds.jpg

 

Ako ste negde mislili da ima mnogo semafora, znajte da je najveći broj semafora od Denizlija ka Kušadasiju. :D Bukvalno na svakih 5 km je semafor i na 80% njih nas hvata crveno svetlo, koje istina traje oko pola minuta samo, ali dovoljno da nas zaustavi na svakih par minuta vožnje. Sve vreme prolazimo kroz naseljena mesta. Na karti kada se gleda, to izgledaju kao sela, a u stvari su mesta od 50-200.000 stanovnika.

 

LWQN3QM.png

 

U Kušadasi stižemo oko 23h uveče, premoreni i pregladneli, posle pređenih nepunih 510 km. Meni je ovo bio najteži dan putovanja, što zbog celokupnog dana i problema, što zbog naporne vožnje i što je zbog kvara na mom motoru izostala planirana poseta Pamukalama.

 

nsbdC77.jpg

 

 

 

  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Online, 952 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: Kalkhoff

13. dan, 13.06.2018.

 

Planirana ruta za 13. dan: Kušadasi – Efes – Troja – Čanakale, okvirno oko 440 km

 

Pred nama je najtopliji dan na ovom putu. Svesni toga, znamo da moramo da budemo u Efesu što ranije, da bismo što pre i završili posetu tom antičkom gradu i izbegli najveću vrućinu.

 

Oko pola 10 stižemo na parking drevnog grada Efesa. Skidamo celokupnu opremu sa sebe i oblačimo se najlaganije moguće, jer ćemo provesti naredna 2 i po sata na suncu. Celokupnu opremu ostavljamo na motoru u hladovini, u nadi da nikome neće biti zanimljiva.

 

DaASNii.jpg

 

Karte plaćamo 40 TL po osobi, tj. oko nekih 8 eura, a vodiča plaćamo 30 eura, koji će nas detaljno sprovesti kroz ostatke grada.

 

Sada je udaljen od mora nekih 10 km, a nekada je Efes bio lučki, trgovinski grad. Jedan od najurbanijih antičkih gradova. U njemu je živelo do 250.000 ljudi u jednom trenutku. U doba pre nove ere imao je tada treću najveću biblioteku, koja je 1975. godine restauirana, razvedenu kanalizaciju, pijaću vodu, uličnu rasvetu, trotoare i mnogo drugih stvari, imali su amfiteatar koji je primao 24.000 ljudi!

 

Sve izgleda zaista zapanjujuće!

 

F2jAPhx.jpg

 

lNa1jRU.jpg

 

fRpysmT.jpg

 

6kE8JqU.jpg

 

fT2COLm.jpg

 

XjikQ36.jpg

 

q1ewEYN.jpg

 

jCkusdA.jpg

 

Ko7yUUj.jpg

 

Nika - boginja pobede

 

zFeJ7jA.jpg

 

Javni wc, ili kako bi naš vodič rekao prvi internet caffe

 

NdtaZJW.jpg

 

Otisak levog ženskog stopala, koji označava da je bordel bio u tom pravcu na levoj strani ulice.

 

i7ZIMG3.jpg

 

Nakon posete Efesu, ubrzo nastavljamo dalje preko Izmira i magistralom uz Egejsko more sve ka sledećoj destinaciji, istorijskom lokalitetu Troja. Uz put nas prati nesnosna vrućina, pa pravimo česte pauze za osveženje.

 

vtSKPLH.png

 

ORM5bwv.png

 

Kako smo se ranije i raspitali, od Troje i ne očekujemo previše, jer se tu nalazi replika čuvenog Trojanskog konja, tako da smo čak odlučili samo da dođemo do lokaliteta, ali da se ne zadržavamo previše. Tako je i bilo, slikamo konja i nastavljamo dalje ka Čanakalama. 

 

7wO5XKI.jpg

 

S obzirom da smo dobro ogladneli, odlučujemo prvo da odemo da večeramo pa onda da se prijavimo u smeštaj. Sedamo na obalu mora, tj. moreuza Dardaneli i nestrpljivo čekamo klopu punih 45 minuta. Nekoliko puta smo hteli i da odustanemo i odemo, ali smo bili suviše gladni da bi otišli.

 

bGrWzeQ.jpg

 

Zabranjeno za motore, ali ne i za nas

 

0Xg4wQD.jpg

 

Ne što smo bili gladni, ali taj „tavuk doner“ tj. pileći giros je bio ubedljivo najbolji koji smo do tada pojeli u Turskoj, tako da se čekanje isplatilo.Naravno, niko se nije setio da slika jelo već smo se svi odmah bacili na isto :) 

 

Poslednje veče u Turskoj provodimo u šetnji Čanakalama. Baš simpatičan grad, veoma živ u večernjim satima, sa bezbroj lokala u centru sa raznom hranom i mnogim drugim kafićima.

 

Odlazimo do luke da se raspitamo za polaske trajekta za sutradan ujutro. Ranije smo se odlučili za trajekt: Čanakale – Kilitbahir, jer je najkraća vožnja i traje oko 10 minuta samo. Slikamo raspored polaska da bi ujutru mogli lakše da se organizujemo.

 

rFsUj2D.jpg

 

 

  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Online, 952 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: Kalkhoff

14. dan, 14.06.2018.

 

Planirana ruta za 14. dan: Čanakale – Kavala, okvirno oko 340 km

 

Stižemo u luku za polazak od 08:30h. Za nas četvoro i dva motora plaćamo karte 20 TL. Da, samo dvadeset lira, tj. oko 400 dinara! Ukrcavamo se na trajekt, i polako prelazimo Dardaneli, drugi moreuz na ovom putovanju. Sa prelaskom na drugu obalu, ponovo se nalazimo u kontinentalnoj Evropi.

 

KGmwhvF.png

 

waXFzNu.png

 

HOa76UR.png

 

vHTWWLw.png

 

Zbogom Azijo, do sledećeg viđenja! Nadam se skorog!!! :jee1: 

 

Posle par kilometara, ispred mesta Ečeabat, stajemo na prvu jutarnju kafu u takoreći kafić pored plaže. Dočekuju nas dva ljubazna starija Turčina. Naručujemo 4 turske kafe koje nam njih dvojica brzo poslužuju. Deluje mi da je jedan vlasnik koji pokušava da nas pita nešto na turskom i mimikom mu objašnjavamo gde smo do sada sve bili i kojim putem nastavljamo do kuće. Poklanjamo mu nalepnicu koju on sa oduševljenjem prihvata i lepi je na prozor svog kafića! :) Počastvovani smo! :) 

 

5ReNq6M.jpg

 

Do granice sa Grčkom imamo nekih 140km. Planiramo da sipamo gorivo kada budemo na manje od 40km od granice jer je znatno jeftinije, a i u Grčkoj na autoputu nema tako često pumpi kao u TR.

 

Nekoliko kilometara pre granice je velika kolona, pomislih da je bio neki udes, međutim svi stoje u koloni pred granicom. Mi polako obilazimo kolonu i idemo što je dalje moguće. Sama granica je u stvari most na reci Marici sa kojom smo se susreli još prvi dan našeg putovanja, u Plovdivu. Ona se nekih 40ak kilometara niže uliva u Egejsko more. Sa turske strane, most čuva turska vojska sa puškama, dok je kod Grka situacija daleko ležernija.

 

Veoma rano stižemo u Kavalu, što odmah koristimo i odlazimo na manju lokalnu plažu da se makar još jednom okupamo u moru, ovog puta Egejskom.

 

qRCgKG1.jpg

 

26flh3C.jpg

 

Stižemo i da obiđemo grad, koji je stvarno predivan! Veoma nam se dopao, šteta što smo u njemu samo jedno popodne...

 

yGtjIgK.jpg

 

bTEXGHf.jpg

 

SQMe7li.jpg

 

jvqjsdK.jpg

 

 

Veče provodimo manje više u odmaranju i zezanju u stanu. Pratimo vremensku prognozu jer nam je za sutradan u planu put do Sofije preko Banskog, ali obzirom da najavljuju kišu 100% i temperaturu manju od 20 stepeni, razmatramo i mogućnost da idemo na drugu stranu, tj. preko Serresa pa pravac za Sofiju. Ostavljamo konačnu odluku za ujutru, dok ponovo ispratimo prognozu...

 

  • Sviđa mi se 6
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6284 postova
  • Lokacija: Vrmdža, Sokobanja
  • Motocikl: konzerviran

Sumnjam da su predjeni kilometri uzrok. Pre će biti bolesna švajcarska pedanterija i često pranje peromatom...ili kako se već zove (voda pod pritiskom). 

 

Lepo putovanje. Ozbiljno organizovano.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Online, 952 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: Kalkhoff

Hvala na pohvalama! :)

Što se tiče kilometraže, na satu je u tom trenutku bilo 40.288 km. Motor je kod mene od januara ove godine, a uvežen iz CH gde je imao jednog vlasnika od 2003. E sad, imao sam uvid u oglas iz CH gde je bio sa tom kilometražom sa kojom je uvežen, tako da nisam sumnjao u vraćanje kilometraže. Ali opet, motor je star 15 godina, i ako je kilometraža prava, znači da je vožen malo ili da je dugo stajao...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Online, 952 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: Kalkhoff

15. dan, 15.06.2018.

 

Planirana ruta za 15. dan: Kavala – Sofija, okvirno oko 360 km

 

S obzirom da najavljuju kišu za skoro celu Bugarsku i da je gotovo sigurno da nećemo uspeti da je izbegnemo, odlučujemo da se konačno malo naspavamo, da lagano doručkujemo pa kad krenemo, krenemo.

 

Zbog prognoze koja je najavljivala 100% kišu preko Banskog, a opet preko Sandanskog dosta toplije i 50% kišu, odlučujemo se da Bansko ostavimo za neki drugi put, tako da idemo na Sandanski i Sofiju.

 

Idemo magistralnim putem: Kavala - Drama - Serres - Kulata. Put tipično grčki, glavna magistrala između pomenutih gradova ali je dosta uzak put i u očigledno lošijem stanju nego na šta su nas Turci navikli prethodnih 15ak dana, a moram dodati i razmazili! :) Kako se penjemo severno, oblaci počinju da nas okružuju sa svih strana.

 

IfgHO4r.png

 

XzXeEX8.png

 

t44uKFi.png

 

Ali mi smo bili brži od kiše (makar za sada...) i brzo stižemo na granicu koju do sada ubedljivo najbrže prelazimo. Na OMV pumpi pravimo pauzu za kafu i konstatujemo da smo obišli do sada sve oblake koji su dobro tukli sa strana...

 

Nastavljamo dalje ka Sandanskom, Blagoevgradu i ka Sofiji.

 

uYb6Vnf.png

 

Saša prelazi ispred da vozi, i tada primećujem da mu je zadnja guma ispustila. Stajemo posle 1km na pumpu, proverava pritisak i vidi da je ispod 1 bara. Pregledamo gumu i nalazimo najmanji mogući špon, parče metala. Imamo sprej za krpljenje ali pošto se nalazimo bukvalno 2km od Sandanskog, vraćamo se nazad i nalazimo vulkanizera koji je izvadio uljeza i čepovao zadnju gumu za 2 minuta.
 

Ubrzo nastavljamo dalje. Kako prilazimo dalje Sofiji, nebo postaje sve tmurnije i nervoznije...

 

4O89eew.jpg

 

I5VVLev.jpg

 

Taman kako smo pomislili kako oblaci ostaju iza nas, dolazimo do našeg isključenja, „Sofia South Ring“. Kako smo skrenuli desno, bilo nam je jasno da mora da se stane pod hitno. Stajemo na prvoj pumpi, koristimo priliku da sipamo gorivo za svaki slučaj i oblačimo kišna odela. Do smeštaja imamo manje od 30km i kontamo da i ako počne kiša ubrzo smo u smeštaju, ne možemo da pokisnemo ne znam koliko...

 

A onda nakon nekoliko minuta...

 

 

 

Nekoliko minuta smo vozili po ogromnom pljusku i po gradu. Kišna odela nisu pustila, rukavice naravno jesu što je bilo za očekivati, ali voda je uspela da prođe kroz naravno nepropusne čizme. Ali bukvalno su nogavice bile u vodi zbog ogromne količine vode, tako da i ne čudi što su nam noge bile mokre.

 

Stajemo opet na prvu pumpu, nekih 15km od smeštaja...

 

 

 

 

v5MY9hK.jpg

 

Ubrzo nakon toga stižemo i u hotel. Lep je osećaj kad baš pokisneš i onda si na suvom, sve ti je to smešno! :)

 

6I9ny1z.jpg

 

I38SamI.jpg

 

Obilazak Sofije za večeras otpada, tako da poslednje veče našeg putovanja provodimo u hotelu da osušimo stvari. Prognoza za sutradan kaže da nas očekuje ista ili slična kiša u Srbiji, tako da Saša i ja odlazimo do Lidla i kupujemo gumene rukavice i kese za smeće. Preventive radi...  :D

 

xEUmJkh.jpg

 

 

  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6715 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Fenomalan putopis, jedan od boljih!

 

Baš sam bio nestrpljiv da saznam šta je to moglo da se pokvari ali lepo se završilo, tj. jeftino si prošao. Čini mi se da bi te ovde u Srbiji pošteno odrali.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Online, 952 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: Kalkhoff

Hvala Alekre! :)

 

Kada sam video da je ovlašćeni servis, pomislio sam da 200 eur ne gine, ali su odmah rekli da to nije skupo samo je dangubno i da će biti oko 200 lira, ali sigurno i 5 sati posla.

 

Na kraju kad je bilo gotovo, prvo je rekao da se izvinjava i pitao jel predstavlja problem što će koštati 100 lira više. Ma samo kad je gotovo, jer nisi sam na putu, i svi planovi su zajednički pa ti nije svejedno...

 

Sve ostalo sa motorom je bilo savršeno! 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 380 postova
  • Lokacija: Cacak
  • Motocikl: Vstrom 650

Kad smo dosli u servis i kad je Nikola otisao po supruge koje su nas cekale 30km od servisa prilazi mi decko koji je dovezao svoj motor na servis sa pitanjem koji problem imam na svom Suzukiju i kako da mi pomogne... Odgovor je bio najbolji drugar vozi Yamahu pa moramo malo i do servisa :jee: Naravno ovo je sve sala i prosli smo dosta jeftino u smislu da nismo morali duze da ostanemo, po zanimanju sam masinac i bilo mi je jasno sta sve treba da urade i koliko im vremena treba za to. Opet sa druge strane sve je to avantura gde smo videli sta znaci voziti na skoro 40 stepeni, resavati kvar na putu, pokisnuti do gole koze.... Iako sam bio deo ovog putovanja zaista lepo opisan put, nadam se da ce nekom pomoci u planiranju svog putovanja. Kao i sto sam ranije rekao dacu neka svoja misljenja vezana za Tr kad Nikola zavrsi putopis. 

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Online, 952 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: Kalkhoff

16. dan, 16.06.2018.


Planirana ruta za 16. dan: Sofija – Čačak, okvirno oko 390km

 

Za taj dan, prognoza je rekla kiša već od 09h u Sofiji, u Nišu od 10h a u Čačku od 12h. Dobijamo sat vremena prelaskom granice, tj. povratkom u Srbiju, tako da je plan da stignemo u Čačak pre kiše ili što manje da pokisnemo.

 

Krećemo oko 08h već, sa već obučenim kišnim odelom, za svaki slučaj. Do granice imamo nekih 70km i tamo smo za nepunih 40 minuta. Svuda je magistrala i ograničenje veoma često 60kmh a mi idemo skoro duplo. Uzdamo se da će neko blicnuti da upozori na policiju. Svesni da smo u prekršaju i da nesavesno vozimo ali cilj nam je Čačak pre kiše i teleća čorba u kafani Mladost. :)

 

TKzO89x.png

 

KegqOnu.png

 

Veoma brzo ulazimo u Srbiju i vozimo dalje bez pauze. Planirana pauza je na auto putu ispred Paraćina, nekih 220 km od Sofije, a 160ak km od Čačka. Idemo auto putem od granice do Sićevačke klisure, pa dalje opet nastavljamo auto putem do Batočine.

 

Rd1X1Zp.png

 

m44tmeI.png

 

aKiWa9j.jpg

 

Nastavljamo dalje magistralom od Batočine ka Čačku. Za celi put nismo imali niti jednu rizičnu situaciju, a onda na manje od 60km od kuće, dve potencijalne, pas i kombi. Srećom i pribranošću sve prolazi bez problema i ubrzo smo u Čačku, tačnije u 12:15h, maltene kao po planu! :)

 

Weqfopg.jpg

 

DnUwyse.png

 

qAmFIGF.jpg

 

Kao što kažu, svuda pođi, kući dođi! :)

 

Celo putovanje za nas je bilo prelepo i predivno! Prepuni utisaka, uspomena, fotografija, raznoraznih doživljaja i za nas do sada najviše kilometara na putu vratili smo se kući neizmerno srećni i oduševljeni ali i ponosni na sebe, na celokupan put i celokupnu organizaciju svega koju smo zajednički izneli od početka do kraja! 

 

Ovom prilikom bih se još jednom zahvalio i mom suvozaču i supruzi, kao i našim saputnicima i najboljim drugarima, na celokupnom druženju, na strpljenju i podršci tokom puta! :takoje: :) :cirka1:

Hvala vam svima! :) 

Svima vama kolegama, želim da doživite isti ili sličan put sa vama dragim osobama! Za sve dodatne informacije vam naravno svima stojim na raspolaganju!

 

Za kraj, ukratko troškovi puta jer verujem da dosta vas i to zanima:

 

* gorivo – 295 eur

* putarine – 21 eur

* svi smeštaji uključujući i hotel u Antaliji – 750 eur

* servis u Antaliji – 60 eur

* ostali troškovi – 410 eur

 

Ukupno: 1536 eur

 

:BJB-tdm: :vstrom:  :zdravo:

  • Sviđa mi se 11
  • Hvala 4
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 303 postova
  • Lokacija: Bela Crkva
  • Motocikl: Princ 250 + Africa Twin

Extra putopis i verujem još mnogo bolji doživljaj za vas, imam jedno pitanje: ovaj troškovnik je za jedan motor sa sve putnicima ili za sve vas?
Pozdrav.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5472 postova
  • Lokacija: Kraljevo
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Vrzma mi se ta Capadokia po glavi vec dugo vremena, ali stalno pobedi neka druga destinacija. Bas nekoliko dana pre nego sto je poceo putopis, malo smo razigrali temu Capadokie i odmah je putopis legao kao kec na deset.

U svakom slucaju, odlican putopis! :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 380 postova
  • Lokacija: Cacak
  • Motocikl: Vstrom 650

@eduardo Troskovi koje je Nikola naveo su po paru/motoru. E sad moram reci da smo mi dosta dobro prosli sa smestajem jer smo sve rezervisali jos pre 6 meseci, tako da smo tu ustedeli dosta novca... Npr hotel u Antaliji sad kosta 150e po danu, a mi smo ga platili 540e za dvoje 6 dana...cari ranog bukinga :)

 

 

@doktor Ako krenete put Capadokie gledaj da tamo ostanete barem 2 dana... Vredi:)

 

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Online, 952 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: Kalkhoff

Hvala svima! :)

Mozda nekome deluje trošak i prevelik, ali treba uzeti u obzir da je nama to bio i odmor, tj letovanje, i da nam je aranžman u Antaliji bio all-inclusive. Svi ostali smeštaji su bili zajednički, tj sobe ili apartmani za 4 osobe, svuda sa doručkom (sem Plovdiva i Kavale) i obezbeđenom garažom za motore ili parking mestom. Svi ostali smeštaji su u proseku bili 10ak eur po osobi što je stvarno korektna cena i mislim da jeftinije tj povoljnije od toga ne može. 

 

@doktor Kao što je Sale rekao, Kapadokiju vredi videti više dana. Nije samo Goreme, ima dosta toga da se vidi u okolini. Nama je sad bio takav plan, Bože zdravlja ići će se ponovo nekad. Nemoj da se premišljaš već pravac Turska. Mi smo stvarno očarani i Turskom i Turcima, a po najviše Kapadokijom! Za sve dodatne informacije, tu smo! 

 

 

  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1063 postova
  • Lokacija: Beograd- Cerak
  • Motocikl: Tracer MT09

Odmor ste proveli carski i zadovoljni, što se vidi na svakoj slici putopisa gde su vam osmesi u centru pažnje. Želim vam puno ovakvih doživljaja i dugo druženje :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 8860 postova
  • Lokacija: Beograd - M.M.Lug
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Eeee skuteridze nisu stucnule na proslom putovanju, seli na motorce i odma problem......salu na stranu, ooodlicno ste prosli kako je to moglo biti po svim pravcima.

Jos jedare svaka cast, predstavu nisam imao da je tako tamo, putopis cista 10-ka :takoje: 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja