Jump to content

Moto Zajednica

KTM 1050 šaljivo poučna priča

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 355 postova
  • Lokacija: Leskovac
  • Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E

Nisam mislio konkretno na tebe. Kolega je jasno naznačio model u temi, nije on generalizovao, generalizovali su upisivači u ovoj temi pripadnici obe strane i oni koji su za i oni koji su protiv KTM-a. Tema se svela upravo na prepucavanje ta dva tabora - KTM valja, KTM ne valja. Zato je tema izgubila smisao, a problem je sve više i više izbledeo, da će na kraju, opet kažem ispasti da je vlasnik hteo mnogo od NOVOG motora. Ovo nije prvi primer aljkavosti fabrike na koji sam lično ja naišao, ali opet kažem, klase su različite i nema potrebe da navodim primere, ni svoje, a ni svojih prijatelja. Takođe nema potrebe da se relativizuje taj problem sa početka teme, jer niko od nas nema iste kriterijume. Nekome smeta takvo ponašanje motora, neko će zarad trenutnog osmeha na licu zažmuriti i na mnooogo gore probleme. Ja sam poslednjek KTM-a sahranio kao klinac, u pitanju je bio kros za stazu. Crkao mi je u sred treninga ničim izazvan i ja sada treba da kažem da KTM ne valja, a klase su nebo i zemlja. Ne neću to da kažem. Za tako nešto postoji tema generalno o KTM-u i smatram da tamo treba pisati ovako uopšteno o toj fabrici i motorima raznih klasa. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 704 postova
  • Lokacija: Crna Gora
  • Motocikl: BMW R1200GS LC ADV
KTM nije za sirotinju.
U pravu si. Treba da ga kupuju samo milioneri. Odmah kupi 5 komada, tako da uvek ima bar jedan koji ide.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

  • Haha 3
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6802 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Jeste, BMW, KTM, DUCATI i tako te egzotike. Nije to napravljeno da se vozi i traje, nego da se šizi i tome je sve podređeno. To sirotinja kupi posle kad se pokvari šišti vriši po forumu što mu traže 800 evra za servis :D To je isto kao kada bi neko hteo da oženi starletu i onda mu ona sruši kuću, upropasti ga total :P

 

 

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1435 postova
  • Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!
1 hour ago, Alekre said:

KTM nije za sirotinju.

Da, KTM kupuju samo oni koji mogu imati sopstveni ovlasceni servis, ili oni koji ga nece nikada voziti, vec cuvati u vitrini i hvaliti se istim, jel'...?

Poznajem nekoliko kolega koji poseduju, deru i arce KTM-ove, nisu vanserijski bogati, a opet nemaju problema sa servisima od po 800e, vec se sve svodi na redovno i uobicajeno odrzavanje. Tako da, ova konstatacija o KTM i sirotinji ili o bogatasima i ne stoji bas sasvim.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vozac A kategorije :D, 897 postova
  • Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL 650
On 3/9/2018 at 21:57, Simon69 je napisao:

"draki",

nemoj zaboraviti  dosuti ulja pre voznje i ne ubrzavaj naglo, mozda primetis koliko zivosti i uzbudjenja nedostaje tom motoru kojii Ti imas ;)

 

Izvinjavam se za off, bilo je jace od mene.

 

On 3/10/2018 at 11:56, Mindžake Merava je napisao:

A koliko si KTM-ova imao/vozio do sad?

 

Vidim da si stručan i da pišeš iz izkustva!

Uh ala ste uvrijedljivi :) nemam nista protiv ni jednog motora :) volim da se salim i na svoj ali i na tudji racun :) 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1667 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kilo Smor L8
Uh ala ste uvrijedljivi  nemam nista protiv ni jednog motora  volim da se salim i na svoj ali i na tudji racun  
Istina boli

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1095 postova
  • Lokacija: New Now
  • Motocikl: /
On 2/12/2018 at 13:09, kepo je napisao:

PremieRacing, za koji motor objasnjavas?

Adv 990

 

Našao neku prastaru sliku u kompu pa da pokažem... Točak 19" a blatobran ostao na visini zadatka za 21". Pretpostavka je da je zbog toga woblling bio užasan, užasno interesantan  :jee:

 

 

DSC00656.JPG

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Malinar u pokusaju, 1584 postova
  • Lokacija: Kg
  • Motocikl: uljara 600, triumph 1050
On 3/11/2018 at 6:23 PM, Alekre said:

KTM nije za sirotinju.

Nije za ljude koji su pregazili ozbiljnu kilometrazu na motoru kao sto je mali strom. Na njemu dospes ulje s vremena na vreme, odrzavas lanac, odradis bajpas na pumpi (a i to ne mora pre 80 000km) za gorivo i miran si.

 

Kakav ti je novi strom 1000, vozio sam staru 'iljadarku i nista mi se nije dopao, cak bih se usudio reci da gori motor u zivotu nisam vozio, tezak, slabo upravljiv, koci kao brod, u niskim obrtajima testerise i konstantno imam utisak da tim testerisanjem unistava prenos. 

 

Novi mali strom 650 je bombona i skroz drugaciji od stare hiljadarke po svemu, jos da je ostriji na gasu i da ima jace kocnice bio bi best buy, mada za 8k evra nov, ni ovakav kakav je, nije los.

 

Bmw mi ne odaje utisak kvaliteta kakav zasluzuje prodajna cena. Korodiraju mu srafovi, matiraju plastike, ne vidim gde je taj toliko potenciran kvalitet, sem sto ima neku posebnost u voznji, to im priznajem, voze se veoma lako.

 

S ktm-om nemam iskustva, posle ove price, tek mislim da ga necu imati, prvo su mi svi do jednog neopisivo gadni (iskljucivo u estetskom smislu).

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 517 postova
  • Lokacija: Novi Sad - Zrenjanin
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure

Procitao sam temu od početka. Jednostavno ne znam šta da kažem. Razumem ogorčene vlasnike odredjene marke motora zbog stvari koje su im se dešavale na novim motorima. Ali kao sto neko reče, pretpostavljam da bi utisak bio blaži da je odnos servisera bio korektniji.
Vozim 1290 SA, kupio sam ga novog i sad na satu ima 25000km. Ono sto mogu iz ličnog iskustva da primetim od problema za kompletno vreme eksploatacije jeste sledeće:
1. Od prvog dana sam imao konstantan problem sa trešenjem kormana ali samo na brzinama od 60-75km/h. Kada se drže ruke na kormanu nema problema, ali ako probas da pustiš ruke sa kormana dok motor usporava sa oduzetim gasom, u reonu 75-60 kmh, to je nemoguća misija. Toliko je korman tresao da je bilo svaki put upitno da li ću pasti sa motora. Tzv vobling ili lelujanje motora pri velikim brzinama mi se desilo jednom prilikom na autoputu posle makedonske granice na 180kmh ali u tome ima i mog udela. Naime vizir mi je bio povišen skroz do gore, a ogibljenje podešeno na comfort (soft). Imao sam i topcase nazad. Nikada kasnije nisam imao tako izražen problem a vozio sam i mnogo puta brze od 180, ali sa spustenim vizirom i sa ogibljenjem podešenim na street ili sport. Naravno da ja ne očekujem od motora da se ponaša kao neki sport touring ili R motor pri velikim brzinama, jer nije ni pravljen za tako nešto.
2. Problem sa tresenjem kormana je rešen na 10.000 km zamenom fabricki ugradjenog sranja od guma Conti TrailAttack2 K, koje su se ponasale kao da su kvadratnog oblika a ne kružnog. Kad sam montirao Pirelli Scorpion Trail motor se apsolutno preporodio.
Nisam imao nekih drugih problema tokom ekploatacije za ovih prvih 25.000 km. Na SA modelu sedišta sa donje strane su presvucena izolacijom i na ramu sa obe strane ima neke plastike koje navodno sprecavaju širenje toplote na medjunozje (i dalje je toplo ali ne i neizdrzivo, ništa više nego na VFR VTEC-u koji sam svojevremeno vozio).
A sto se tiče osećaja u vožnji. Ufff ne znam kako bih opisao, imam utisak kao da jasem podivljalog bika. Kad krenete da vozite motor polako imate utisak kao da se sav uvija i da su svi srafovi otpušteni. Kako pojačavate tempo tako imate utisak kao da se motor sam namešta. Taj osecaj koji imam u vožnji kod KTMa nisam uspeo da doživim ni na jednom drugom motoru.U odnosu na VStrom 1000 2016 koji sam takodje u par navrata vozio neverovatno velika razlika. Pri tome ne mislim da je neki bolji ili lošiji, već dijametralno suprotni. Ono sto me kod Stroma odusevilo jeste sam ram motora, odnosno kako se motor ponaša uprkos 19-17 točkovima. Velika je steta sto taj ram nema jači motor u sebi ( pri tom ne mislim da je agregat Stroma loš, naprotiv, ali dodatne snage nikad na odmet).
U svakom slučaju, ja sam za sada prezadovoljan sa mojim motorom.
Edit: na konto servisera u Nemačkoj, drugar koji živi u Minhenu je kupio 1190 adventure i imao je iste probleme kao i ostali. Dušu je izvadio serviserima u vezi voblinga i trešenja kormana, toliko daleko je išao da je na kraju oterao motor kod servisera u nekom mestu u okolini Minhena i ostavio motor na par dana. Rezultat svega je da su u servisu ponovo centrirali točak zbicu po zbicu i skidali roll bar i vizir i menjali šta sve ne, a svaki put čim bi nešto promenili po njegovoj priči išli su u probni vožnju na autoputu da vide da li se lelujanje ponovo javlja. I tako nekoliko dana dok nisu namestili. Sad drugar kaže da je motor odličan. Eh da i naravno promenio je fabričke gume.


Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1435 postova
  • Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!
On 16.11.2018. at 13:46, Sponja je napisao:

Procitao sam temu od početka. Jednostavno ne znam šta da kažem. Razumem ogorčene vlasnike odredjene marke motora zbog stvari koje su im se dešavale na novim motorima. Ali kao sto neko reče, pretpostavljam da bi utisak bio blaži da je odnos servisera bio korektniji.
Vozim 1290 SA, kupio sam ga novog i sad na satu ima 25000km. Ono sto mogu iz ličnog iskustva da primetim od problema za kompletno vreme eksploatacije jeste sledeće:
1. Od prvog dana sam imao konstantan problem sa trešenjem kormana ali samo na brzinama od 60-75km/h. Kada se drže ruke na kormanu nema problema, ali ako probas da pustiš ruke sa kormana dok motor usporava sa oduzetim gasom, u reonu 75-60 kmh, to je nemoguća misija. Toliko je korman tresao da je bilo svaki put upitno da li ću pasti sa motora. Tzv vobling ili lelujanje motora pri velikim brzinama mi se desilo jednom prilikom na autoputu posle makedonske granice na 180kmh ali u tome ima i mog udela. Naime vizir mi je bio povišen skroz do gore, a ogibljenje podešeno na comfort (soft). Imao sam i topcase nazad. Nikada kasnije nisam imao tako izražen problem a vozio sam i mnogo puta brze od 180, ali sa spustenim vizirom i sa ogibljenjem podešenim na street ili sport. Naravno da ja ne očekujem od motora da se ponaša kao neki sport touring ili R motor pri velikim brzinama, jer nije ni pravljen za tako nešto.
2. Problem sa tresenjem kormana je rešen na 10.000 km zamenom fabricki ugradjenog sranja od guma Conti TrailAttack2 K, koje su se ponasale kao da su kvadratnog oblika a ne kružnog. Kad sam montirao Pirelli Scorpion Trail motor se apsolutno preporodio.
Nisam imao nekih drugih problema tokom ekploatacije za ovih prvih 25.000 km. Na SA modelu sedišta sa donje strane su presvucena izolacijom i na ramu sa obe strane ima neke plastike koje navodno sprecavaju širenje toplote na medjunozje (i dalje je toplo ali ne i neizdrzivo, ništa više nego na VFR VTEC-u koji sam svojevremeno vozio).
A sto se tiče osećaja u vožnji. Ufff ne znam kako bih opisao, imam utisak kao da jasem podivljalog bika. Kad krenete da vozite motor polako imate utisak kao da se sav uvija i da su svi srafovi otpušteni. Kako pojačavate tempo tako imate utisak kao da se motor sam namešta. Taj osecaj koji imam u vožnji kod KTMa nisam uspeo da doživim ni na jednom drugom motoru.U odnosu na VStrom 1000 2016 koji sam takodje u par navrata vozio neverovatno velika razlika. Pri tome ne mislim da je neki bolji ili lošiji, već dijametralno suprotni. Ono sto me kod Stroma odusevilo jeste sam ram motora, odnosno kako se motor ponaša uprkos 19-17 točkovima. Velika je steta sto taj ram nema jači motor u sebi ( pri tom ne mislim da je agregat Stroma loš, naprotiv, ali dodatne snage nikad na odmet).
U svakom slučaju, ja sam za sada prezadovoljan sa mojim motorom.
Edit: na konto servisera u Nemačkoj, drugar koji živi u Minhenu je kupio 1190 adventure i imao je iste probleme kao i ostali. Dušu je izvadio serviserima u vezi voblinga i trešenja kormana, toliko daleko je išao da je na kraju oterao motor kod servisera u nekom mestu u okolini Minhena i ostavio motor na par dana. Rezultat svega je da su u servisu ponovo centrirali točak zbicu po zbicu i skidali roll bar i vizir i menjali šta sve ne, a svaki put čim bi nešto promenili po njegovoj priči išli su u probni vožnju na autoputu da vide da li se lelujanje ponovo javlja. I tako nekoliko dana dok nisu namestili. Sad drugar kaže da je motor odličan. Eh da i naravno promenio je fabričke gume.


Sent from my iPhone using Tapatalk

I, na kraju price, wobling se desavao zbog cega konkretno? Ako su menjali jedno po jedno, u nekom trenutku su "naboli TO" sto je stvaralo problem. A to je???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • ЗЕЉКАМП, 1820 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

@SHOKLA, procitaj ponovo post koji si citirao i videces da je pod tackom 2. napisano resenje problema.

 

Elem, moj KTM je imao vobling tek na 240-250km/h. Kada sam spustio vizir sa navise tacke na najnizu, vobling se nije javljao ni na brzini od 270km/h. ;) 

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 704 postova
  • Lokacija: Crna Gora
  • Motocikl: BMW R1200GS LC ADV

suština je: Platiš govno, i umesto da uživaš - ti se baviš sa njim i krpiš, ne bi li skrpio motor koji će da se ponaša bar približno normalno. 

@Sponja je spreman da napravi kompromis i da se prilagođava KTM-u. Da pravda njegov vobling i to što ne može da se vozi više od 180 u njegovom slučaju (a motor je READY TO RACE). 

Izvinte ali ja tražim da se ponaša kao ISPRAVAN MOTOR.

READY TO SERVICE je njihov pravi slogan.

Daleko mu lepa kuća...

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1095 postova
  • Lokacija: New Now
  • Motocikl: /

Jbš ga, subjektivnosti nam ne manjka... Ja sam bio prezadovoljan motorom. Čini mi se da je objektivna suština sledeća: KTM treba da voze oni koji vole on/off, pun gas, oštru vožnju, non-stop neko dešavanje, a definitivno nije za upaliti i laganim gasom tr-tr-pr-pr na kraj sveta. 

Da je manjkav u odnosu na japansku filozofiju - definitivno jeste, ali da je 2x nabrijaniji - i to jeste.

  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Malinar u pokusaju, 1584 postova
  • Lokacija: Kg
  • Motocikl: uljara 600, triumph 1050

Nekoliko puta je naglaseno da ne moze on pun gas, jer vobluje do besvesti. Off verovatno moze. Svako ima svoj dozivljaj necega, neko je spreman da uz motor, debelo plati i znacku, jbg prestiz ima svoju cenu. Inovativnost, esa, abs, esp, dct, gdr, uglavnom na kraju svi budu JBG.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1433 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Ducati HYM950

KTM ima problema sa Brembo, Magura, sa tim flagship dobavljačima raznih delova na motorima ali to nije deo KTM-a.

Ja deo koji je do KTM-a vidim, motor, ram i WP suspenziju. Woblinga ima ali mi ne pada na pamet da vozim motor sa karakondžulama od kofera i šta već 200km/h ali ok to sam ja. Isteram drugi KTM i nema woblinga, naravno nema kofera, prednji kraj nisko a ne kao žirafa visoko i mekano, mali hod viljuške, sve čvrsto. 

Mada motor nije problem voziti i sa nešto woblinga.

Pre neki dan propiša Magura master za kvačilo na SMT. Sa obzirom da sam to već radio na SM690, proverim sve isto ali mali SM690 ima klip 11 a ovaj 10.5mm, poručim repair kit za tričavih 35 ojra i zamenim za 15min. Novo ulje Citroen LHM Plus Mineral, ozračim kvačilo sednem i opet onaj stari KTM što bi neki rekli na neke motore mi se diže a na neke ne. 

KTM treba voleti i sa tim sitnim problemčićima živeti.

Meni nisu oduzimali previše vremena niti novca a kada ih koristiš osmeh na licu je uvek tu iako nisu lagani za vožnju pogotovo na malom gasu ali i to se da naučiti/prilagoditi

Sve preko 4000 rpm ide kao pesma a i mnogo više od toga :)

 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2841 postova
  • Lokacija: Beograd, Tresnja
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija
5 minutes ago, GixxerK6 said:

KTM ima problema sa Brembo, Magura, sa tim flagship dobavljačima raznih delova na motorima ali to nije deo KTM-a.

Ja deo koji je do KTM-a vidim, motor, ram i WP suspenziju.

Ako iza konačnog proizvoda stoji fabrika (KTM, BMW, Mercedes, Zastava...), onda je ona odgovorna za kvalitet ugrađenih delova jer je ta fabrika birala čije i kakve proizvode će ugraditi u svoj proizvod. Ja motor kupujem od te fabrike (KTM, Honda, Kawasaki, BMW....), a ne u prodavnici pa biram šta smatram da je dobro. Snabdevača, kooperanta ili kako se već naziva, treba gaziti da isporuči najkvalitetnije delove - kako je dogovoreno. Ako ima veliki procenat loših delova, onda mora da se insistira na kvalitetu ili da se menja dobavljač, kooperant, ili kako već. Ime koje je poznato ne mora da znači i da je svaki njihov komad kvalitetan. Na njima je da opravdaju svoju reputaciju a na konačnom prodavcu da insistira na kjvalitetu isporučenih komponenti.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1433 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Ducati HYM950
pre 1 minut, misa-pei je napisao:

Ako iza konačnog proizvoda stoji fabrika (KTM, BMW, Mercedes, Zastava...), onda je ona odgovorna za kvalitet ugrađenih delova jer je ta fabrika birala čije i kakve proizvode će ugraditi u svoj proizvod. Ja motor kupujem od te fabrike (KTM, Honda, Kawasaki, BMW....), a ne u prodavnici pa biram šta smatram da je dobro. Snabdevača, kooperanta ili kako se već naziva, treba gaziti da isporuči najkvalitetnije delove - kako je dogovoreno. Ako ima veliki procenat loših delova, onda mora da se insistira na kvalitetu ili da se menja dobavljač, kooperant, ili kako već. Ime koje je poznato ne mora da znači i da je svaki njihov komad kvalitetan. Na njima je da opravdaju svoju reputaciju a na konačnom prodavcu da insistira na kjvalitetu isporučenih komponenti.

Da da da. Sa time se da živeti

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2841 postova
  • Lokacija: Beograd, Tresnja
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Slažem se da se da živeti. I sa picajzlama (onim sitnim živuljkama) se da živeti, samo nije prijatno. Ako sam dao poveću količinu para, očekujem da bar neko vreme nemam nikavih problema sa proizvodom. Bilo da je to motor, auto, veš mašina ili štipaljke. Kad kupim motor star xxx godina, sve sam to ukalkulisao u uživanje. A ako se iskezim za debelo dvocifren broj evAra, onda bih bio baš besan. Najgore mi je da kupim nešto novo, a ono radi k'o staro. Što sam onda otišao pa kupio novo? Generalno je problem što ljudi to prihvataju kao normalno. Kao što je normalno da te država guli, da je normalno da svaki političar uzima mito i krade, kao što je normalno da za svoje pare ne dobiješ ono što si platio, već u nekim slučajevima drsko, ponižavajuće i nepristojno ponašanje kad se požališ da proizvod ne ispunjava ono za šta je napravljen.

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2841 postova
  • Lokacija: Beograd, Tresnja
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Da znaš :D :D :D 

Mada, Srđan i Deki su ljudi koje poznajem 30+ godina i uveren sam da nisu klasični serviseri kao oni napolju. Bar ih ja tako doživljavam. A i Zeks se, po meni, sjajno uklapa u njihov tim. 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 517 postova
  • Lokacija: Novi Sad - Zrenjanin
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure

Mišljenja sam da je KTM napravio kardinalnu grešku prilikom pravljenja i predstavljanja ove serije motora. Trebali su lepo još dodatno da skrate prenosni odnos u menjacu (i ovako i onako elektronika štroji snagu da se motor ne propinje na zadnji pri dodavanju gasa, sto je ostalim modelima i markama nezamislivo (sem Ducatija verovatno)), pa da motor ide kao i ostali touring enduro motori do 180-200km/h pa onda verovatno ne bi ni bilo tih problema. Ovako bi neko neupucen zamislio da je motor odmah spreman i pravljen za full izlazak na stazu (asfaltnu) .
Svaki, ali svaki motor je stvar kompromisa, ne postoji savršen motor.
Neki se pronadju na onom sto su kupili, neki ne. Apsolutno sam za to i zelim svima da imaju mogucnosti da menjaju motore dok ne pronadju ono sto im odgovara, ali na žalost realnost je drugačija. Ja sam imao tu sreću da ustedim dovoljno para da mogu da biram koji ću motor kupiti, i izabrao sam KTM. Ponavljam pored, nazvacu ih problemčićima, koje sam imao do sad nijednog trenutka se nisam pokajao sto sam ga kupio, ili da sam pozeleo da ga menjam za neki drugi.



Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • ЗЕЉКАМП, 1820 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure
Pre 5 sati, Sponja je napisao:

Trebali su lepo još dodatno da skrate prenosni odnos u menjacu (i ovako i onako elektronika štroji snagu da se motor ne propinje na zadnji pri dodavanju gasa, sto je ostalim modelima i markama nezamislivo (sem Ducatija verovatno)), pa da motor ide kao i ostali touring enduro motori do 180-200km/h pa onda verovatno ne bi ni bilo tih problema. Ovako bi neko neupucen zamislio da je motor odmah spreman i pravljen za full izlazak na stazu (asfaltnu) emoji3.png.
 

Ne propinje se ni Ducati MTS na zadnji sve dok ne izaberes sport mode u meniju. A kada izaberes i zarvnes gas, onda se pale sve lampice, motor pobesni i pocinje zurka. To na KTM-u ne moze da se iskljuci u toj meri jer je Ducati, za razliku od KTM-a, vise namanjen za krivinarenje pa se stice utisak da 'talijan ponekad bolje ide a u stvari je samo zbog elektronike koja je dopustila da motor pokaze "zube". 

 

Voleo bih da svi sto pricaju i misle lose o KTM-u, BMW-u ili Ducati-u i slicnim brendovima, prvo provozaju na nekoliko dana bar jedan model pomenutih marki i siguran sam da bi bar malo promenili misljenje. 

 

Ima ona stara  

"Ne pljuj konja koga nisi jahao". ;) 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja