Jump to content

Moto Zajednica

Jeftine priče

Recommended Posts

  • Drug član, 1016 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: Hornet 600

 

 Dodje vreme da se krene, pozdravimo se i zahvalimo na gostoprimstvu, uzjašimo i polako kući. U Zrenjaninu sipam benzin, i nastavimo dalje. U "Sibili", na ulazu u Carsku Baru pojedemo baš dobro mešano meso i popijemo poveću količinu kisele vode. I odmorimo, sunce je počelo da se spušta, bar nije više direktno. Pre kretanja posetim mokri čvor, a kad sam izlazio vidim čudo. Tamburaški orkestar se zagreva. Sad bi čuo onaj moj omiljeni:

 

"Stan'te, stan'te svatovi da uteram zaovi

moju kitu mekanu u tu picu plekanu..."

 

ali nećemo sada to, idemo kući. 

Ceo dan smo nešto učili, a to iscrpljuje. Poprilično sam mentalno dehidrirao a najviše je svemu tome doprinelo sedište na Hornetu, za koje sa smelošću smem da tvrdim da mu je jedini takmac u neudobnosti "španski magarac". Kad sam parkirao konačno, imao sam utisak da me je spavao u dupe jedan odred pijanih Kozaka sa sve atamanom na čelu. 

 

Okreni, obrni, daj opet špricer da uboji lakše prodju...

 

Sve u svemu, sve tog dana je vredelo svaku kap znoja. 

  • Haha 1
  • Podržavam 11

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 183 postova
  • Lokacija: Ada
  • Motocikl: Z1000SX

Druze mnogo lepo pises,jeste da sam malo pristrasan jer pises o krajevima gde sam se rodio odrastao,isao u skolu i gde zivim,samo tako dalje,sa ovakvim pricama je forum mnogo bogatiji

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4502 postova
  • Lokacija: Rotterdam, the Netherlands
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE
 
 Naš domaćin dodje po nas i samo predjemo preko ulice. Tanja i Robert peške, a ja uteram motor u dvorište.  Tada smo shvatili koliko smo zapravo iscrpljeni. Dok smo srkali kafu pili smo vodu. Otprilike ovako, jedan srk pa naiskap čaša vode. Pa tako dok je bilo kafe. A bile su velike šolje. Razgovoru sa dragim prijateljima nema kraja nikad, a mora i da se prekine nekad. Predložimo da se malo prošetamo po gradu, a Robert kaže da idemo da vidimo Kiku. Nešto mi u tom trenutku nije bilo do nameštaja, osim ako nije belo i sifon, ali ne protivim se, možda je neka šifra?
U istorijskom arhivu grada je skelet ženke mamuta koji je star preko 70000 godina. Pronadjen je 1996. u glinkopu "Toza Marković" na dubini od dvadeset metara. Visok je 4 metra, dugačak sedam i širok tri metra. Ovo otkriće je jedinstveno na Balkanu i jugoistočnoj Evropi. Mi smo videli repliku koja stoji na dvorištu.
Posle toga se malo promuvamo po centru grada koji mi se mnogo dopada. Odiše duhom starih vremena. Mada me je fontana kupila za sve pare. Nit svira nit peva, ali ima jasnu poruku.
DSC02372.thumb.JPG.f58c210673268508033d6472116cacc9.JPG
DSC02366.thumb.JPG.fac8b95e5a77c9937fbe35a52872cf39.JPG
DSC02370.thumb.JPG.fba5ec0b6773a737bad598e955f54fb3.JPG
DSC02361.thumb.JPG.94c54d8c8de00e44f5217b41fc5a239a.JPG
DSC02362.thumb.JPG.df621099b9a65643c0ce2d6563f9ab54.JPG
DSC02363.thumb.JPG.5e2aa3d4035fdf131996b61adfe7fb8a.JPG
DSC02364.thumb.JPG.668f73ad4d6d6343f9cfe98b346f4d8c.JPG
DSC02365.thumb.JPG.118c7b89259078f2f69fba60a73637f0.JPG
DSC02375.thumb.JPG.2780013d66ff796dcb97eb1418711ad3.JPG

I šta kažu...ženka?! :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1016 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: Hornet 600

@svima

 

Hvala vam na pažnji i strpljenju. 

Iz komentara se može zaključiti da je Muzej traktora ostavio najjači utisak, te preporučujem da ga posetite. Na slikama nema ni deseti deo eksponata koje možete videti. I ubedjen sam da će tamo svako naći neku uspomenu iz detinjstva ili mladosti.

I da, moj stil pisanja je posledica sticanja visokog obrazovanja na prestižnim zemunskim ćoškovima.

  • Sviđa mi se 1
  • Zbunjen 1
  • Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 8860 postova
  • Lokacija: Beograd - M.M.Lug
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

E nek si nam reko, super putopis....muzej jeste ostavio utisak jer nisam ni znao da tako nesto postoji ali pobedu ipak odnosi fontana :)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 346 postova
  • Lokacija: Valjevo
  • Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500

Уживао сам! Цркву и музеј уписујем за ову сезону обавезно! Земунско ћошкарење се показало као одлично образовање!;):takoje:

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1016 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: Hornet 600

 

 

  Kad je cvetalo korenje

 

 Lep i sunčan zimski dan ne izmami samo motocikliste na drum već i neke druge opasne organizme. U našem slučaju to je bio krupan primerak Boa constrictor raspoložen za priču.

Da malo pojasnim, ja sam živi magnet za neurotične, psihotične, mentalno izazvane, psihijatrijski obolele, anksiozne, nervozne, razočarane, ogorčene, ozlojedjene, ogrezle u porocima, u sukobu sa zakonom, skrhane, inferiorne u braku, duboko nesrećne i naravno njihova veličanstva djankoze. Uz ono neizbežno:"E, matori, el imaš sto kinti, fali mi za bus da se vratim u tvorza?" Na primer...                                                                                                                         Svaka od tih grupa ljudi smatra da ima pravo i obavezu da me izdvoji iz mase pogledom i ustremi se prema meni. Da mi objasne svoj slučaj ili pogled na život kao takav.

 Kada sednem, pa onda negde sidjem sa motora verovatnoća za takav susret se podiže na devetu potenciju. Ni ovaj put nije bilo drugačije. Zato imamo priču.

 

Bio je to neki sunčani vikend krajem zime 2017. kad vremenska prognoza nije omanula a mi nismo hteli da propustimo priliku. Nećemo ništa komplikovano, idemo sremskom stranom pored Dunava pa ćemo nešto usput smisliti.

Prvo stajanje je u Surduku. Uvek i rado. Klupe su na suncu, može cigara. Ja od pribora za pušenje imam samo pluća, ali zato Tanja vadi sve ostalo.

 

 

  

 

 

 

DSC01960.JPG

DSC01969.JPG

  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 161 postova
  • Lokacija: Srbija
  • Motocikl: Ktm exc-r 450

Da malo pojasnim, ja sam živi magnet za neurotične, psihotične, mentalno izazvane, psihijatrijski obolele, anksiozne, nervozne, razočarane, ogorčene, ozlojedjene, ogrezle u porocima, u sukobu sa zakonom, skrhane, inferiorne u braku, duboko nesrećne i naravno njihova veličanstva djankoze. 

To smo mi,tvoji verni čitaoci! :)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1016 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: Hornet 600

 

Bilo je dovoljno da škljocne upaljač i da nam se pridruži čičica od dosta leta, samo u prolazu, ali proturismo po koju reč. Gde ćemo? Zašto? Kako? Odakle smo? Priča bi otišla u širinu da ja nisam bio primoran da se pentram po porodičnom stablu zato što sam pomenuo da sam sa tih prostora. Jedino rešenje je pobeći. Bez stida. Tako je i bilo. Mada bi ja još neko vreme gledao u neku tačku kroz duvanski dim...

Nastavimo dalje i obresmo se u  Slankamenu, pa se nekim vijugavim ulicama se spustimo do reke i na kraju nadjemo neke klupe sa stolom, na samoj obali.

Preko puta je neka prodavnica, kupimo šta smo hteli i konačno sednemo sami i u miru. Ono škljoc koje se čuje pri otvaranju soka je bio znak da na pozornicu treba da izadje on.

   Seoski Demosten u labavom pijanstvu u pratnji mešovitog para priključuje nam se uz uobičajenu razmenu kurtoazija. Nije izgledalo ništa opasno, ali kako je alkohol zauzimao centralno mesto u njegovom nervnom sistemu diskusija je dobijala na intenzitetu. Baš se trudio da nam se predstavi kao neko sa neopričljivim životnim iskustvom. Samo mu je zlehuda sudbina povukla ručnu u tom selu. Ja sam trebao ovako naivan da protumačim da on u životu samo nije krijumčario plutonijum? Možda bi i naseo da nije izgledao kao konjokradica... Da još bude strašnije, bio je specijalizovan za motociklizam. I svojski se trudio da na nas ostavi u saznanju da nemamo pojma niočemu, i da je motociklizam sada bez veze.

 Kako nam reče, od kada je Zundapp prestao da proizvodi motocikle, ljudska ruka nije više napravila takav mehanizam koji bi zadovoljio njegove stroge kriterijume. "To je bio menjač i ogibljenje... ovo što vi sada vozite, ove japanske igračke, to je sranje." Sve posprdno pokazujući sa obe ruke na naš motor i cerekajući se oko glave. Na moju opasku da nas dele epohe kad se radi o gradnji i vožnji motocikala, usledio je kviz znanja. Bio je impresioniran što sam znao kako se zove onaj Italijan što već dugo vozi.

 Da je vreme da se svira povlačenje, bilo je jasno kada je počeo da nam priča o tolikim pokojnim motociklistima koje je on poznavao, da nam je bilo loše. Postalo je mučno slušati opise njihovog telesnog stanja posle udesa. Sve je to on nama pričao kako bi nas edukovao, a ne da nam se usere u pre podne. Meni su oči bile sve razrogačenije i žar na cigareti sve duži i špicastiji, a Tanja sve više zabacuje glavu u nazad žureći da popije što pre.

 Vremenom sam razvio tehnike za borbu sa baš takvim likovima. Možes mentalno da ga iscrpluješ tako što mu monolog neprestano prekidaš sa potpitanjima, imenima i godinama vezanim za ta dešavanja o kojima on priča. U principu radiš sve da mu pregreješ procesor. Onda se on sam ugasi i zagleda negde u daljinu ili te prosto otera u ono što počinje na k a završava na urac. (Doktor mi je zabranio da psujem) I da si budala, što ništa ne slušaš. Nije mi se više gubilo vreme sa njima. I ovo malo je mnogo.

 Samo su dva izbora predamnom. Ili da odem u prodavnicu po dete od vinjaka da mi probudi centar za nasilje i onda improvizujem od klupe kremansku kobru (iz letve vire dva zardjala eksera), ili da odem bez zapisnika o krivičnom delu. Biram ovo drugo, uz pitanje da li je video ovu sedu bradu i izgledam li mu kao balavac?

"Nismo mi krenuli u bitku na Neretvi pa da poginemo, već da lepo provedemo dan". Kažem.

"Izvini, preterao sam." kaže. 

"Stvarno si preterao!" Grakne u glas onaj par koji je bio sa njim

Sa gorčinom u ustima sednemo i krenemo. Tanja me stisne oko pojasa i zabrinuto kaže "Jel iko preživeo ko je ovog upoznao?"

Mi hoćemo.

DSC01975.thumb.JPG.65db4f4b4529cffa6621986fc007f56f.JPG

 

Na ovom pravom putu stvari krenu na bolje. Sa oba točka sam prešao preko odličnih kombinovanih klešta koje je neko posejao po putu. Ajde bar neka vajda posle onog stradananja. Okrenem se i vratim se po njih.

 

  • Podržavam 10

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1016 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: Hornet 600

 

U Belegišu se opet spustimo do reke. Sada stvarno nema nikog, osim policijske patrole koja se zaustavila da nas osmotri. Sjajno, danas još samo sa predstavnicima zakona nisam pričao... Pošto se nismo uklapali u opis traženih lica velikom brzinom su nastavili dalje. Uz obavezan oblak prašine na onom vetru. Nema veze, sad cigara na miru. Zapravo nekoliko cigara, uz pomoć vetra su gorele kao štapin...

DSC01988.thumb.JPG.2da30f618c7925026b7e847ec4a3ac28.JPG

 

DSC01989.thumb.JPG.0fd09c8ae1217c9882376cb0579a3e80.JPG

 

DSC01998.thumb.JPG.94a1263b276fc82cb07793f20e59815c.JPG

 

Kada okrenem ledja reci, pejzaž podseća na scenografiju za vesterne.

DSC02004.thumb.JPG.e1e944ea5065153b6cd5f6888ae7d83d.JPG

 

Nego da mi polako krećemo kući? U nosu osećam alergiju koja dolazi na brzom konju i jezu koja me obuzima. Opet malo makadam. Kao da mi je sudjen. Zašto ja vozim ovakav motor?

 

DSC01985.thumb.JPG.a1006b9d4f268a90799e5977eaa640ed.JPG

 

I onda na asfalt, pa juriš!

 

DSC02005.thumb.JPG.b16d4d9f59a91d8e7f1b935d06694a50.JPG

 

DSC02008.thumb.JPG.45d322d9cc1f2625433b389c35852ea1.JPG

 

I samo još jedno zaustavljanje da se popije kafa ljudski. Bez nasrtaja raznih. Ne bih imao snage, već osećam ozbiljne simptome... Samo sam poželeo da slikam ovu tablu sa zanimljivim obaveštenjem. 

 

DSC02010.thumb.JPG.a0e54a63f600b54d72b27a6b973efebd.JPG

 

Nema još mnogo do kuće, a ja se tresem kao trovan miš. Čim smo stigli preduzmem sve radnje da sebi olakšam tegobe. Tanja kaže "To ti je alergija, sada cveta neko korenje... ili paprat?"

Za cvet korena još nisam čuo, mada je danas sve moguće. Šta god da je tog dana cvetalo, ja sam iz bolesničke pao pravo u samrtničku postelju cela tri dana. Onaj baksuz mi je oslabio imunitet... 

 

Ako nekom ovo može da bude od koristi, ostvario sam uspeh. Makar se nešto dešava, a i zima neće da saradjuje.

DSC01999.JPG

DSC02003.JPG

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 346 postova
  • Lokacija: Valjevo
  • Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500
On 2/16/2018 at 11:42, Due je napisao:

Ili nam životi sve više liče?:)

Одлична прича, а животи...? Како коме!

 Нешто је мало слика!? А тебе нигде на њима?!

Поздрав и пуно моторашке уживанције!

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja