Jump to content

Moto Zajednica

skuter malo ide malo ne

Recommended Posts

  • Ne silazi, 2783 postova

longija trevis 2t 50ccm,star 2 godine,išao nromalno do pre 2 meseca.Bilo je jos uvek toplo a motor se ponasao kao da je pao ler gas i malo  kad das gas imao zadrsku ali bez gusenja.Povecam ler gas malo po malo i nista se ne desava .Povecao sam vec mnogo vise nego sto bi normalno trebalo i skuter tek onda reagovo al sad vuče ko lud.Izmedju je nemoguće namestiti.

Ili zadrska od jedno 3 sekunde-opasno ponekad u vožnji, ili kad digneš ler gas pa kad pustiš gas on i dalje vuče i teško se smiruje-moraš na semaforu da čekaš po 10 sekundi da padne ler na onaj koji jako vuče a do tad moraš da držiš kočnicu.

Umedjuvrmenu je zaladilo, pa je na prvo paljenje palio na prvi zub sa veliim ler gasom i saugom i tako radi 5 sekundi pa se ugasi.Onda sledi verglanje .Upali posle nekoliko pokušaja ,radi jedva par sekundi pa se sam ugasi kao da nema sauga.Ponekad ne uspem da ga pokrenem a ponekd da.

,Rasklopim i očististim karburator koji je bio 100 % čist,vizuelno i malo zaprljan filtr vazduha sundjerasti očistim i nauljim.

Kad uspem da pokrenem motor i kad se ugreje u voznji radi mnogo bolje nego pre, mogu bolje da namestim ler ali nije baš 100%.

Ali sad pošto je zahladilo imam problem sa pokretanjem kad je hladan tako da ponekad ni neuspem da ga pokrenem da negde odem, nego se gasi svaki put posle par sekundi.

Mislim da imam problem sa elektičnim saugom ili možda još nečim,ali mi nije jasno da li to moze da se pokaze i na ler gas jer ako je uključen saug stalno, kako je onda pado ler gas dok je bilo toplo.

Ima li neko neki savet,hvala unapred ,bio sam opširan ali sam  hteo sve da opišem.

 

 

Promenio član sasa ns 1
promena

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1516 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Sale,

poprilično sam uveren da si u pravu za el. sauh. Pošto je u pitanju (pretpostavljam) PRC kopija Mikuni 16 karburatora pozajmi od nekog ko ima Kineza pa probaj, ili idi do Motobike-a u Kisačkoj pa kupi drugi. Nije skupo, 1000+ dinara, a na KP može da se nađe i za 500 dinara. Ako voliš da se igraš, imaš ovde jednostavan postupak provere ispravnosti koji je postovao Marshall pa probaj:

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 41 postova
  • Lokacija: Barajevo
  • Motocikl: Samo BMW e39 520i :-)

El. sauh radi kad se motor upali i tad pocinje da zatvara polako.Treba mu pola minuta do minut,zavisi.Desava se da ostane zaglavljen u nekom polozaju,pa moze da se desi da motor radi uvek pod sauhom ili da radi bez,zavisi u kom polozaju je ostao zaglavljen.

Njega proveravas tako sto ga skines i povezes na akumulator direktno na plus i minus i treba polako da izlazi klipcic sa iglom.u slucaju da ne reaguje onda je crko.

 

U loncetu karburatora ima jedna pregrada u koju ulazi cevcica koja se nalazi na telu karba i dok je hladan on iz te pregrade uvlazi dodatno gorivo sve dok sauh ne zatvori.Na dnu te pregrade ima jedna dizna  koja zna da se zapusi i onda je bas otezano prvo paljenje a nekad je nemoguce i upaliti motor ako je malo hladnije.Ne znam kakv je tvoj karb ali dosta njih imaju isti.

 

Skines lonce,naspes gorivo i gledas da li raste nivo u pregradi.Ako ne dolazi gorivo onda je zapusena ona mala dizna na dnu.

 

Kad je sve cisto i u redu onda treba stelovanje da se odradi bez problema.Proveri i uvodnik karburatora da nije ispucao,hoce to kod njih,mada ako je star samo 2 god. onda ne bi trebalo.

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 2783 postova

da dopunim temu do kraja.Jos pre dva meseca sam bio do  majstora .Skino je el.saug koji je tog momenta radio normalno,ali je klipić imao beli oksid na sebi. očistio finom šmirglom i sve je u redu.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja