Jump to content

Moto Zajednica

Jos jedna "Kupujem motor" tema

Recommended Posts

  • U prolazu, 59 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Honda CB 500S
Pozdrav svima!
 
Planiram za sledecu sezonu da kupim sebi prvi motor. Istrazivanje obavljeno, neke ideje i misljenja oformljeni, ali i sumnje i nesigurnosti isto tako.
 
Nemam bas mnogo para, raspolazem (inicijalno) sa nekih 800-900 evra i sa tim sam dosao do zakljucka da bi mi odgovarao motor od 125 kubika. Nikad ranije nisam seo na motor i skontao sam da je ta velicina sjajna za pocetak i ucenje. Specificno bih trazio po oglasima Qingqi QM125-2D, ako ne nadjem ondak, svima poznati, Keeway Speed. Na njemu bih se vozio 2-3 sezone, dok se ne naucim, jel... Za to vreme bih skupio dovoljno za upgrade. Koji bi bio u obliku jednog Honda Horneta (ili sta god bi mi se svidelo za tih 2-3 godine, nesto jace uglavnom)
 
Medjutim, mozda bih mogao da ustekam jos nekih 300-400 evra, sto bi podiglo moj budzet na nekih 1200-1300e pa sam poceo dalje da razmisljam... Na oglasima se pojavljuju honde CB500-ke koje manje vise ulaze u moj budzet. Pa sam mislio da bi mozda bilo bolje odma na tog veceg dvocilindrasa. Al malo me brine, da ne kazem plasi, ta ideja. Odma na tih 500 kubika i nekih 50ak konja.  Generalno sam oprezan u saobracaju (B kategorija) i vozim sto kazu - penzionerski. Pa mislim da bih mogao da krenem sa 500kom i polako se privikavam, ali net je pun vozaca koji su to mislili i pogresili. A ima i koji nisu. Ne znam...
 
Uskoro bih trebao da krenem na voznju, odradim svoje casove i na polaganje. To ce biti bas na Hornetu 600 kubika, pa cu verovatno tad znati bolje.
 
Al bih hteo da cujem misljenja drugih iskusnih, i manje iskusnih ljudi. Sta mislite o prvom motoru od 500cm3? Citao sam o toj hondi da je zbog 2 cilindra pitomija od 4cilindrasa. Da se ponasa predvidivo (predvidljivije :), da je jeftino odrzavanje i pouzdana masina. Sta bi vi uradili da ste na mom mestu?
 

Motor bih koristio najvise za voznju po gradu (kuca-poso, vozanje...), za neke kratke vikend izlet voznje (100-200 km) i par puta godisnje za malo duza putovanja.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Lokacija: Lyon
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Ja bi na tvom mestu kupio 125ccm kineza,vozao 1god. Potom kupio taj cb500 vozio 1 -2god. Potom mozes voziti sta volis ako si uspeo da prezivis..

Nemoj pocinjati sa necim sto ti u glavi budo samu misao o losem i nesigurnost. Masinu ces ti kontrolisati,ali nikad neces probiti psihicke barijere i postati dobar vozac ako odma uletis u traumu i strah. Bices u grcu,bojaces ga se. Motora ne treba da se bojis,on samo radi sta mu ti kazes..

Treba ga postovati i odrzavati ,biti pametan i polako i postepeno. Pusti lozane sto odma sedaju na 1000ccm.. Ti ne voze daleko..

Pozdrav bajkeru!

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1190 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja
  • Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F

Ja bih ti takodje preporucio da gledas nesto od 500 kubika, 125 a jos i 4T ce brzo da ti dosadi, a i kad dodje prodaja nastaju muke
U izbor bih dodao Suzuki GS500 (licno sam hteo da ga kupim za prvi ozbiljan motor ali sam ipak uzeo enduro)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6715 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Ako nisi vozio nista kreni da ucis na slabijem.

 

Ta klasa 500 spada u jeftine i pouzdane ali nisu bas naivni. Ja sam 6 godina vozio ER5 i iz ove perspektive mogu ti reci da se lako vozi ali prve sezone sam vozio zgrceno, tek druge sezone opustenije a trece mogu reci da sam uzivao pa do poslednjeg dana vlasnistva. To su motori od oko 180kg i 50-60ks lako mogu da te dovedu u neprijatne situacije. To sto vozis auto malo ce ti pomoci u voznji motocikla.
Uzmi savete sa foruma sa rezervom, nama sa iskustvom deluje da se moze odmah na 500 ali ti ja ne savetujem.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • 8-bit, 1759 postova
  • Lokacija: Beočin
  • Motocikl: KTM690 Freeride 250R

Ja sam prvo vozio 125, pa 500. Mogu ti reci da me vise strah bio na 125. Kad ti naidje kamion iz suprotnog pravca bukvalno moze da te oduva sa puta. Ako ces malo i da putujes definitivno uzmi 500, ako ti je za po gradu, onda 125.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1228 postova
  • Lokacija: Niš
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Evo iskustvo i jednog manje iskusnog vozača. Ja sam praktično pre manje od godinu dana ušao u celu priču sa motorima. Nikada ranije nisam vozio bilo kakav motor. Prvo sam poželeo da vozim nešto, onda sam polako počeo da sakupljam novac, a u međuvremenu se upisao za polaganje za A2. Razmišljao sam dosta o kategoriji motora koju bih da vozim, ali sam A2 za polaganje odabrao jer je to bilo najviše što mi je zakon dozvoljavao u tom trenutku, a hteo sam što manje da se maltretiram oko toga (pošto sam kao vozač B kategorije shvatao da je obuka samo jedan veoma mali deo učenja vožnje). Auto škola u koju sam se upisao je za polaganje za A2 imala maxi skuter Kymco Xciting 500, što je bio moj previd, budući da mi je cilj pre svega bio da naučim da vozim motor sa brzinama. Kako god, taj motor je definitivno bio u kategoriji motora koji sam želeo da vozim (to se kasnije iskristalisalo), pa sam se prihvatio posla. :)

 

Prošle godine sam stigao da odvozim samo dva termina po dva časa, i u samom početku nije bilo nimalo zgodno. Motor je dosta veliki, robusan, i meni je u početku bilo baš nezgodno i samo održavanje pravca. Prvi čas je bio pravi haos. :D Instruktor je onda video koliko je sati, pa mi je dao neki manji skuter od 50cc da vozim nekih pola sata, čisto da steknem osećaj. E to je dobro prošlo, i nakon toga sam shvatio kako i onu grdosiju mogu da upravljam, pa je to kasnije išlo mnogo bolje. Međutim, onda kada sam se najviše zagrejao, došla je zima, pa je usledila i pauza sa obukom. Baš je smaralo to, ali mislim da je dobro došlo to hlađenje da se sve ponovo revidira i donese prava odluka. I tako, posle čitanja mnogo tema na forumu, razgledanja brgo oglasa, došao sam na ideju da u startu uzmem neki 'jači' motor. Jednostavno sam želeo odmah da mogu sa njim da otputujem negde, pošto mi vozikanje u lokalu ionako nije bilo zabavno. To je zapravo bila ključna stvar prilikom odabira motora. Razgledao sam svašta nešto, ali sam naišao na jedan Suzuki Freewind na 50ak km od mene, pa sam otišao da pogledam. Prvi put gledam prvi motor. Otvoreno sam rekao prodavcu da ne znam ništa o motorima i da bi mi to bio prvi motor, pa se on ponudio da me provoza da osetim malo kako to radi i ide. I provozao me je...i tad sam se malo naplašio, mada smo išli najviše 70-80. :D Bio sam do njega i posle mesec dana, sa drugarom koji vozi motore duže vreme. Posle toga još jednom, da ga pazarim. :) Tad je bio novembar, u auto školi se nije vozilo, pa je bila prava prilika da se sam po malo učim...

 

I da skratim(i ja se smorih :D) - sve je prošlo dobro. Položio sam iz prve, uzeo dozvolu krajem marta, i evo još malo pa navršavam 10 000km. Na motoru od 650 kubika i nešto manje od 50 konja. Prvom i jedinom. :) I ne, ne zavaravam te da je sve bilo idealno. Kao što rekoše, lako može da se dođe do neprijatne situacije (dolazak do njih zaista ima neke veze sa iskustvom). I kod mene ih je bilo. Ništa preterano rizično, ali ipak dovoljno da te natera da se zamisliš 'šta da...', tako da moraš uvek da budeš svestan toga što radiš dok voziš, da budeš svestan svih rizika i da budeš skoncentrisan. Ako to možeš, po mom mišljenju ne postoji prepreka da kreneš odmah sa nekom 'jačom' mašinom.

 

I naravno, nakon završetka obuke će ti mnogo jasnije biti da li ti takav motor odgovara, da li je to ono što bi želeo da voziš, da li možeš da izađeš na kraj sa tim motorom itd. Pa, srećno! :)

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 240 postova
  • Lokacija: Banja Luka, BiH
  • Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200

Lijepo je kad razmišljaš i za nekog ko se opredjeljuje da vozi motor to je sigurno pohvalno.

 

Kad kupuješ motor onda kupuj srcem. Stavi na sto pare koliko imaš i kupi šta ti se sviđa. Poslije toga dolaze slatke muke da malo alatiš jer je prvi u pravilu "krš", pa onda da kupiš bolje i veće. Onda da probaš drugu vrstu motora..... Evo tek nakon 22 godine mogu reći da baš znam kakav i koji motor želim, a vozio sam skutere, R-ove, naked-e, enduro, putne.... 

 

Znači uživaj u motoru, kad kupiš unaprijedi ga, ostavi na njemu svoj pečat i sanjaj o boljem, većem, ljepšem.... 

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 59 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Honda CB 500S

Hvala svima na opsirnim i sturim odgovorima :)

 

Nekako, citajuci vase postove mi se iskristalisalo da je ipak 125ica trenutno motor za mene. Najvise cu se vozikati po gradu i bliskoj okolini pa mi nekako to deluje kao sjajan pocetak. Ipak mislim da bi mozda 250ka bila idealna sredina, ali u okviru mog budzeta ne postoji bogat izbor takvih motora. Tako da zadovoljan sam vasim i mojim razmisljanjima i zadovoljan sam odlukom o 125ici kao mom prvom motoru.

 

Cim padne dozvola i motor prijavicu se ovde, jer svi vole slike motora! :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 458 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: kawasaki zephyr 550

ako vec nisi vozio motor i kupovinu planiras za sledecu godinu, nemoj da zuris sa odlukom sta ces kupiti. motore koje si nabrojao su ok i dokazani kroz eksploataciju. takodje, motore koje ti preporucuju su ok i dokazani kroz eksploataciju. moj savet je da krenes sa voznjom u skoli, i da vidis kako ti lezi masina od 600ccm, odnosno kao mozes da vladas njenim gabaritima. ako ne budes imao problema, kupi motor od 500-600ccm i uzivaj. ako osetis da ti ne odgovara i da nisi siguran, kupi motor 125-250ccm ili sta ti odgovara i, opet, uzivaj :)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 950 postova
  • Lokacija: Banjaluka
  • Motocikl: Triump Tiger 800 XRT

Mozda ce ti moj primjer bar malo pomoci.

U zivotu vozio motora nisam niti sam se vozio kao suvozac.

Gledajuci kako se ljudi sa motorima druze i putuju odlucim polagati i kupiti motor.

U skoli sam vozio nekog kineza od 250 kubika.

Islo je ok i motor je djelovao sasvim ok i sa solidno snage. Kada sam polozio trebali je prelomiti da li uzimam motor ili ne. Opremu sam vec bio uzeo :)

 

Honda NC750 je otpala i ja se odlucujem (vec davno sam se bio odlucio) za Yamahu Tracer 700.

Kako ni jedan drugi motor osim tog u auto skoli nisam vozio bio me strah. Tracer je jaci i veci motor. Sjedimo kolega i ja u kafani i kaze on eto ti moj motor i provozaj - Gladius 650.

Ja sjednem i malo provozam. Sidjem, popijem pivo i odem sutradan kupiti Yamahu.

I gladius i moj Tracer se daleko lakse voze nego onaj kinez od 250 kubika. Uzivam u voznji motora od 700 kubika i ako sam pocetnik. Nakon mjesec i po sam presao 2700km. Svaki dan se nauci nesto novo ili bude u zeznutoj situaciji i opet se nauci nesto novo.

 

Ne jurcam i ne divljam. Imam 38 godina i svaki put kad sjednem na motor pomislim da imam zenu i dijete kod kuce...i polako.

  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 59 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Honda CB 500S

Prosao prvi cas! :)

 

Vozio po poligonu, kreni-stani, prva-ler, prva-druga, pravo-skretanje...

 

Moram reci da mi je prvih 15ak minuta bila malo frkica, tek iz 5. puta sam dovoljno ubrzao da sam mogao da podignem noge na fuzastere :D Mislim da sam imao negde oko 40ak minuta voznje. Nekoliko stvari me bas iznenadilo...

Prvo i najbitnije - tezina motora. Mnoooogo tezi nego sto sam ocekivao, najvise mi je zbog toga nastala 'frkica', dok se nisam oslobodio malo imao sam utisak da je motor skroz neupravljiv i to me je malo kocilo. Tezina okretanja kormana pri malim (jedva >0 :D) i generalan osecaj mase, ali brzo sam to prevazisao u dovoljnoj meri da mogu lepo da se vozikam :)

Drugo je osetljivost gasa... 2mm zavrnutosti je sve sto je potrebno da bi lagano krenuo, vec blago preko i ooooode na 4-5 hiljada obrtaja :D Srecom, vremenom sam se i na to navikao :)

Na kraju sam se iznenadio koliko je ustvari kul voziti motor! :D

 

Danas sam bio do BG-a, uzeo kacigu (MT Mugello), spreman za sledeci cas i dalje pobede! :D

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Lokacija: Lyon
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

:jee1: bravo! Samo napred i polako ! Osecaj ce ti doci vremenom , za neko vreme posle malo voznje ces se sroditi sa masinom i tad krece zabava! Samo polako!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 986 postova
  • Lokacija: Beograd

Zaista je mala verovatnoca da te u nekom trenutku nece povuci brzina, ubrzanje, superiornost koju imas u sabracaju sa motorom od 500-600-700ccm. Manje kubikaze su sasvim dobre za pocetak, pruzaju pregrst zadovoljstva, a ne mogu tek tako da te dovedu u po glavu rizicnu situaciju. Za te novce koje imas kupis mehanicki ispravan motor, bez previse ulaganja (racunaj da ako na motoru ne dobijes vrlo dobre, ti stavis nove gume i kocnice). Estetika i nije toliko bitna, da li je oguljen, farban, zut, siv...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • nekrunisani kralj moto cigana, 3120 postova
  • Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd...
  • Motocikl: 4x4

moja žena je na obuci u VIRu za full A, prvo je vozila nekog kineza da se uhoda, poslednjih nekoliko časova je na Hornetu, oduševljena je, kaže, lakše joj sa Hornetom nego sa kinezom. danas je vozila po blokovima i kaže da se baš umorila.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 59 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Honda CB 500S

Vozim Horneta 600, crni :D

 

Odradio i drugi cas. Pocetak lagano... Prva-druga-treca-koci-druga-skretanje-gas-treca-stop :D

Radio malo slalom, pa malo osmicu, pa se malo vozao (sve po poligonu), pa malo zaletanje (sa zaustavljanjem u kvadraticima)...

 

Slalom - Nako, prvi put mrsavo, al pravdam to tim sto mi je prvi put :D Drugi put, opet mrsavo, jebiga treba skretati :D Posle nekoliko puta biva sve bolje i bolje. Na kraju, ja sam zadovoljan sa slalomom. Nije bilo cunjeva, vec samo tackice, ali mislim da sam 'klirovao' sve virtualne cunjeve, pa sam i tu zadovoljan :)

 

Osmica - Uf... Nikako u pocetku... U levo krug je super, unutar linija, ravnomerno i polako, al jebe me desni... Uvek odvrnem gas pa odem siroko preko linije :( Kaze mi instruktor, al ne kontam (valjda kroz kacigu informacija teze prolazi). Posle jos par krugova skontam i sam i onda skontam i da mi je to receno, al nemos ti coveku utuviti, mora on po svom da skonta :D Kad sam upraksao desni, sjebo mi se levi :D jer sto da ne... Opet mi je trebalo par krugova da skontam da sad ovde zavrcem gas pa usporim i moram da spustim nogu... Lekcija: Slusaj instruktora PAZLJIVO! :tras2: Posle toga sve otislo u kurac... Vozi misko po liniji, a i preko! (Inace ne pricam o sebi ovako u trecem licu, ne znam sta mu je :care: )

Valjda je tad i instruktor skontao pa me poslao malo da se provozam, da proluftiram malo kacigu... Posle kad sam se vratio na osmicu, lepo je isla :) Na kraju, zadovoljan sam i osmicom!

 

Ubrzavanje, kocenje - Nema tu sta da se prica, vozis pa stanes :D Doduse nauci se dosta... Naprimer... Koliko je ustvari efikasna prednja kocnica i da moze prilicno brzo da te zaustavi iz visoke brzine (ovo visoko je oko 30 :D ), takodje koliko vise treba zadnjoj kocnici da bi te zaustavila. I doziranja, a i (bitnije) udaljenosti... Jednom sam i promasio drugu brzinu pa sam tako jedrio u leru do linije kocenja :D. Dvaput mi se, cak, i ugasio motor :( (Ne na zaletu, vec generalno). Jos jedna bitna stvar naucena: Nije uopste maciji kasalj kontrolisati sve tokom voznje. Brzine, gas, kocnica, zmigavci, gledanje, gasenje zmigavca (ovo mi je posebna boljka :D ). Kontam to ce sve preci u automatizam (tako mi je i sa kolima bilo), ali sad je prilicno "Bizi" voziti motor. Uprkos tome, osecam se mnogo sigurnije na masini. :)

 

Mislim da je to to :) Ako se setim jos necega, jebiga... necu sigurno dopisivati :D A i ko cita: sigurno ti je i ovo dosta ;)

 

Evo jedna slika motora za kraj :D :

Honda+Hornet+250+2006.jpg

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 59 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Honda CB 500S
On 10/1/2017 at 21:23, Jupiter je napisao:

Zaista je mala verovatnoca da te u nekom trenutku nece povuci brzina, ubrzanje, superiornost koju imas u sabracaju sa motorom od 500-600-700ccm. Manje kubikaze su sasvim dobre za pocetak, pruzaju pregrst zadovoljstva, a ne mogu tek tako da te dovedu u po glavu rizicnu situaciju. Za te novce koje imas kupis mehanicki ispravan motor, bez previse ulaganja (racunaj da ako na motoru ne dobijes vrlo dobre, ti stavis nove gume i kocnice). Estetika i nije toliko bitna, da li je oguljen, farban, zut, siv...

Ne brinem ja toliko sbog svoje samokontrole. Tu sam uveren da cu se iskontrolisati. Nisam vise klinac i znam sta je bitno, a i nikad me sama brzina nigde nije fascinirala niti privlacila toliko.

Sem kod raketa! :D Tu volim da lansiram raketu, svojih ruku delo, i onda da izmerim da je dostigla brzinu od oko 100 m/s (u moto brzinama, to je oko 360 km/h) :)

Mene brine vise slucajnost, moja nevoljna akcija ili reakcija. Kao sto sam spomenuto, osecam se mnogo sigurnije na velikom motoru nego sto sam se osecao prvi put kad sam seo na njega (prosle nedelje), ali jos uvek sam misljenja da bi mi u (samostalnom) startu vise odgovarao neki motor koji me nece zbaciti sa sebe, ako odvrnem gas jace...

Naravno. Tek 2. cas je prosao, ostavljam sebi prostora da se razuverim :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zlo i naopako, 545 postova
  • Lokacija: Kula
  • Motocikl: Kao da nema

Cilj nije da na prvom casu vozis ko veteran vec na zadnjem.

 

Sto se tice osmice. pokusaj bez gasa. ne znam kako je podesen hornet ali moja cura kada je vozila mogla je komotno na ler gasu u prvoj i samo kvacilom da dozira.

 

Ne bi se zamarao upotrebom zadnje kocnice da sam na tvom mestu. Pogotovo na tim malim brzinama (do 50 na sat). Imas jednu komandu manje za razmisljanje a opet izbegnes nezgodno proklizavanje ako u tremi jace stisnes zadnju kocnicu.

 

Gasenje motora, pad sa njega u mestu, cimanje motora u brzini itd..sve je to normalno i to je nesto sto je najbolje proci u auto skoli nego na putu.

 

To da imas samokontrolu to macku o rep da obesis. svi smo prosli tu skolu. granica samokontrole se povecava sa iskustvom i kad tad ces se odvaziti da zavrnes gas do kraja pa da motor poleti. naucices da uzivas u tome..i to je ok. samo ne preterivati i ne na mesima koja nisu za to (grad, krivine, los asfalt, vlazan asfalt itd).

 

tema me malo podsetila na moju curu..zabelezio sam njeno prvo sedanje na motor koji je u veci i tezi od horneta :) (isti savet za osmicu sam i njoj dao pa je uspela iako nikad pre toga nije probala tako nesto)

 

 

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 59 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Honda CB 500S

E pa... Obuka se polako blizi kraju...

Odustao sam pre svega od kineza, a samim tim i od 125ice. Honda CB500 twin ce da bude prvi motorin za mene. Osecam se dobro na Hornetu i mislim da mogu da dopustim sebi da "preskocim" stepenik od 125 kubika :) Lagano cemo da otkrivamo sposobnosti i ogranicenja velikog motora :)

 

Tako, ako neko zna neku dobru CB-jku moze da mi javi slobodno :)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4502 postova
  • Lokacija: Rotterdam, the Netherlands
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Odlično razmisljanje. Uzmi ono sto ti se svidja i na čemu se osećaš prijatno. U istoj klasi sa cb je i GS suzuki pa razmotri/isprobaj i njega, čisto da bi sebi proširio izbor.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Andragog, 4655 postova
  • Lokacija: On off road
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05

Imao sam CB 500 jednu sezonu, odličan 5, vozi se ko bicikl.  Lepo ide, 58 ks, vodeno hlađenje, osetno bolji motocikl od GS 500. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja