Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko stelovanja Karburatora (Aprilia)

Recommended Posts

  • U prolazu, 45 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki Ninja

Pozdrav. Potrebna mi je pomoc oko stelovanja karburatora na Apriliji Af1 125, Upitanju je Rotax 123 motor. Imam problem sa motorom da cim ga upalim on drzi obrtaje na 5000-6000rpm i kada dodam gas do kraja on se ugusi, A kada vratim malo gas nazad od krene da puni do 8000 9000 i tu stane.
Skinem filter za vazduh i rukom sapusim otvor malo vise od pola i kad nabijem gas on ode do 13000rpm cim sklonim ruku on krene da se gusi ako nastavim da drzim gas ona se ugasi.
Promenio sam i usisten leptire i gumu koja drzi karburator misleci da leptiri ne zatvaraju lepo ili da je gume negde pukla pa vuce fals vazduh
Sraf za ler gas je otpusten dokraja, pomerao sam iglu na sve moguce zareze, sto se tice srafa za smesu probao sam sve moguce kombinacije: 0.5,1,1.5,2,2.5,3 kruga i skoro svude mi se ponasa isto.
kada ga ostavim u leru da radi na 6000rpm i zapusim otvor za vazduh on radi jos nekih 6 7 sekundi i ugasi se. Jedino kada povucem sauh do kraja on radi od 1500-4000rpm varira. Vec 5 dana pokusavam da namestim ali mi ne ide od ruke :(
Pa me zanima da li je neko ima ovakvog iskustva ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.


  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja