Jump to content

Moto Zajednica

AVANTURA 2017 – PIRINEJI

Recommended Posts

  • Drug član, 2234 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

“Jedino sto nosimo sa sobom na onaj svet su uspomene…”

 

     U prolece prosle godine, negde bas u ovo vreme, imao sam zadovoljstvo da upoznam naseg "druga clana" Milana i njegovu porodicu. Milan je ovde poznatiji kao K1200R, BJB vitez :orden: , lafcina i uopste, dusa od coveka. :takoje: :takoje: :takoje:

     Nekako smo se brzo zgotivili – valjda smo na istim talasnim duzinama, sta li, slicna su nam interesovanja, pogledi na svet i karakteri pa se nase prijateljstvo razvijalo i dovelo do toga da budem pozvan u malo ali odabrano drustvo 5 drugara koji su se spremali na godisnju (sad vec skoro tradicionalnu)  sedmodnevnu voznju trazeci najlepse puteve i predele ove nase Evrope.

     Ja sam poziv rado prihvatio, jer se savrseno uklopio u moje planove. Meni se jesenas desilo nesto sto me je trgnulo, i nateralo da se posvetim malo sebi. Kupio sam motor jos pogodniji za putovanja od mog bivseg TDM-a (ima tema o tome na forumu, a rastegla se kao spanska serija :) ) sa namerom da krenem da spartam (za pocetak) Evropom, pa dokle izdrazim.  Zelim da, kad vec mogu, prodjem vecinom atraktivnih Evropskih planina koje sam do sada gledao samo u putopisima nasih i stranih vozaca, a nije mi bilo previse bitno odakle cu da pocnem.

Oni sebe poluzvanicno nazivaju “Bajkeri sa severa”, jer svi zive u krugu od 100-tinak km od Dizeldorfa, pa dok sam smisljao naziv putopisa nekako mi se u glavi vrzmao naslov “Sesti ratnik”, zbog slicnosti sa radnjom filma Antonija Banderasa “Trinaesti ratnik” . Nije da nas dvojica licimo – ja sam mnogo lepsi :Sloper:

 

ekipa.jpg

image.jpgphoto upload 

 

     Jesenas smo napravili Whats-up grupu i zapoceli dogovor prvo o cilju putovanja. Sudeci po ovih pola godine u whats-up grupi, upao sam u druzinu teskih zajebanata i ozbiljno sam zabrinut da ce mi se vilica ukociti od 7 dana neprestanog smejanja :takoje:  Posto su oni vec dosta proputovali, neko je predlozio Spaniju, t.j. Pirineje, a meni je, kao sto rekoh, bilo svejedno. Istina, nekako imam utisak da su se neki slozili imajuci u glavi slike Spanjolki, dama strucnih za guslanje i neke Svedske sportove, pa cemo prave razloge tek da utvrdimo na licu mesta. Jedan ucesnik je cak I dobio napismeno odobrenje od zene da moze da juri Spanjolke :D Sta ti je pametno zensko: zna da joj je muz veran, pa se pravi galantna  :Olja:

 

   Evo i fotografije uciteljice guslanja:

 

uciteljica_guslanja.jpgphoto uploading websites  

 

     Ekipa avanturista krece u pohod na Pirineje u sledecem sastavu:

1. Milun       nick-mik              SUZUKI GSXR1000

2. Milan       BMW K1200R     BMW R1200GS

3. Aleks        Junge                   BMW R1200GS

4. Mico                                      BMW R1200GS

5. Gajo       Gajo Sevojno       KAWASAKI GTR 1400

6. Vladan   Lucky Vladano    BMW R1200GS

     Mici ne znam nick, u svakom slucaju ce svi naci nacin da se ukljuce u pisanje ovog putopisa.

 

unnamed2.jpg

 

     Prva verzija plana okupljanja je bila da svako sedne na svoj motor i da se nadjemo na obroncima Pirineja, nesto severnije od Barcelone. Ipak, ja sam posle dooosta vaganja za i protiv odustao od te ideje. Glavni razlog je taj sto ce mi ovo biti prva voznja duza od 3 dana. Da sam krenuo motorom, ili kolima sa motorom na prikolici, trebalo bi mi bar 2 dana za tih 2000 km od Beograda do Barcelone, i jos toliko za povratak. Samo putarine za kola bi izasle oko 300 eu u oba pravca, za motor nesto manje. Kada sam dodao na to cene spavanja, hrane, habanja guma i ostalog, dosao sam do zakljucka da cu zbog male ustede u novcu stici premoren na Pirineje, a onda treba da jos nedelju dana vitlam po krivinama uz punu koncetraciju koju umor neumitno srozava. NO WAY, AMIGO !!!

      Zato je tu opet uskocio Milan sa svojom riznicom iskustva. Znao je od ranije za firmu u Barceloni koja se bavi rentiranjem motorcikala. Firma se zove IMTbike – (ne, to nije cuvena na ovim prostorima IMT Rakovica :nanana: :nanana: :nanana: ). Uz njegovu pomoc, preko neta sam rentirao “vodeni” GS1200. Putujem sam na motoru, i on ce biti mnogo pogodniji za krivinarenje od dosta gabaritnije ADVENTURE verzije kakvu ja imam. U slucaju kvara, “traktoristi” su u obavezi da mi isporuce drugi motor u roku od 6 sati gde god da sam. Najpre je bilo dogovoreno da svi uradimo tako, medjutim, svi osim Milana i mene su promenili misljenje pa su oni rentirali veliki kombi za prevoz 4 motora sa platformom  2 reda sedista. Njih cetvoro tovare motorcikle, krecu 18.5-og popodne sa severa i imaju oko 1300 km do mesta okupljanja, mogu da se menjaju za volanom. Ocas posla su tamo. Ovako nesto: 

 

kombi.jpgphoto hosting

 

Milan i ja dolazimo avionima 19.5 u Barcelonu, preuzimamo motore oko 19h i gazimo tih 140 km najbrzim putem na sever do mesta okupljanja u mestu Molio.

http://www.hotelcalitxo.com/en/

 

     Prava akcija ce poceti 20-og maja i trajati do 26-og uvece.  Za 7 dana preci cemo oko 2100 km i preci 12 puta granicu Spanije i Francuske. Spavamo po hotelima koji su nam dali, posto sezona jos nije pocela, prilicno povoljne cene. Hranicemo se kako se dogovorimo na licu mesta, zavisno od dana do dana.

 

     S obzirom da nosim nekakav cerkin fensi-smensi APPLE lap-top koga jedva da znam da ukljucim, ako mi deca ne odrze neki ubrzani kurs koriscenja istog, necemo kaciti slike, a verovatno ni pisati nista dok se ne vratimo i dok ne sredim slike i izmontiram video-snimke u kakvu-takvu smislenu celinu.

Materijala ce biti dosta: samo ja nosim 4 kamere (2 GoPro5 black i 2 kineske FullHD), bar jos jedna GoPro5 black je kupljena. Verovatno i ostali nose po neku. Nosim vise samolepivih baza za kamere, pa cemo ih setati sa motora na motor i sa pozicije na poziciju.

Evo "teske artiljerije":

 

teska_artiljerija.jpg 

 

     Znam da puno vas voli da sazna na kraju koliko ovakav put moze da kosta, pa cu na kraju putopisa probati da napravim racunicu za one koji ce mozda krenuti nasim stopama.

     I jos nesto: oprostite mi na buducim greskama i propustima, nesto sto neko drugi treba da cita poslednji put sam pisao u srednjoj skoli    :neznam:  :lol: 

  • Podržavam 18

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1262 postova
  • Lokacija: Staze i planine
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Odlican uvod Vladane, u kratkim crtma je sve izlozeno, cak ni Spanjolke nisu preskocene :takoje:   Ja za nekoliko sati krecem put Dizeldorfa na utovar, posle jucerasnjih 30c, danas me ceka provala oblaka, tako da cu ipak obuci ono kisno odelo koje nisam ni planirao da ponesem sa sobom. Vidimo se sutra u Spaniji :zdravo:

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Политички некоректан, 858 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven

Bravo momci! Sjajno! 

 

Veći deo ekipe poznajem, sa nekima imam i više ili manje zajedničke Kilometraže, i naravno - lepe uspomene.

 

To su divni ljudi i sjajni prijatelji! O da, i vrsni vozači. 

 

Meni je jedan od utisaka od prošle godine način na koji Milun "džibri" svoju Suzanu.... Uživanje je voziti iza njega. Impresivno (i poučno!), RESPECT!

 

Drago mi je da Avantura i dalje živi: Milanove organizacije su besprekorne - niko to ne radi bolje od njega (neformalni "Milan MOTO REISEN")!!!

 

Pozdrav svim članovima ekipe. Želim vam uživanje u vožnji i nove, lepe uspomene!

 

Čekamo slike i priče.

  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja