Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

 • Teoreticar ..., 11696 postova
 • Lokacija: Lazarevac
 • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Istorijat

 

John.E.Johnson je kompaniju Trangia osnovao 1925-te godine. John je trebao da bude farmer ali je zahvaljujuci svom poznavanju tehnike i smislu za dizajn odlucio da krene drugim putem. Zajedno sa svojim tastom pokrenuli su proizvodnju aluminijumskog posudja za domacinstvo.

 

szBzHyVa.png

 

1OpRitXh.png

 

Tih godina je u Svedskoj pocelo da raste interesovanje za kampovanje, usled nekoliko novih praznika koje je drzava usvojila. Zato su radni ljudi, gradjani i postena inteligencija dobili priliku da vise vremena provode u prirodi. Trangia je tada odlucila da svoj fokus prebaci na opremu za outdoor kuvanje. 1938-me godine, Johnovoa dva sina, Olle i Erik, su se pridruzila ocu u vodjenju kompanije. Kasnih 40-tih godina, gorionici su radili uglavnom na gorive tablete. Gasni i alkoholni gorionici su bili uglavnom veliki i predvidjeni samo za koriscenje u domovima. Tokom posete jednoj prodavnici kamp opreme u mestu Östersund, Johnson dobija ideju o alkoholnom gorioniku koji bi mogao da se koristi na terenu i istorija Trangia kamperskog posudja je tada pocela u vidu Trangia Storm Cooker seta.

 

Trangia Storm Cooker pre 60 godina:

 

U2VSjjwH.jpeg

 

Trangia Storm Cooker danas:

 

LejRhj27.jpg

 

U sedamdesetim godinama proslog vega, Erikovi sinovi Bengt i Lenard se pridruzuju svom ocu u vodjenju kompanije. Bengt je danas direktor kompanije, a Lenard je zaduzen za tehnicki razvoj.

 

Ceo Storm Cooker set je bio predvidjen za jednu prosecnu osobu. Treba da bude lak za nosenje, lak za koriscenje, ciscenje i odrzavanje. Srce celog sistema, sam alkoholni gorionik, u prvo vreme je izradjivan od aluminijuma, ali su ubrzo shvatili da je mesing daleko bolji materijal za tu namenu. Do danasnjeg dana, gorionik izgleda potpuno isto kao na pocetku, ali je ipak doradjivan i vremenom poboljsavan. Tokom godina koriscenja prihvatane su i sugestije kupaca koji su gorionik koristile u najtezim uslovima planina na severu Svedske.

 

 

Samo ime Trangia potice od naziva svedske pokrajine Trångsviken, tacnije seoceta Trång. Odluceno je da se izbaci kruzic nad "a" i da se na kraj reci doda "ia", kao skracenica od "in aluminum". Selo Trång ima 350 stanovnika, jedan restoran i jednu prodavnicu. Kompletna firma je jos u istoj zgradi gde je pre 90 godina pocela proizvodnja. Trangia ima 18 zaposlenih i vecina zivi u selu.

 

Dugovecnost i pouzdanost Storm Cooker seta je obezbedjena pre svega vrhunskim materijalom, kao i preciznom kontrolom celog postupka izrade. Zahvaljujuci blizini surovih planina, Storm Cooker je mogao odmah biti proveren u praksi, u najtezim uslovima.

 

Osamdsetih godina proslog veka, asortiman proizvoda je obogacen koriscenjem specijalnih celika i teflona. Celik je potom zamenjen Duosal materijalom 1993-ce. Duosal je mesto ustupio tvrdo anodiziranim aluminijumu u 2007-moj. 1998-me je pocela proizvodnja serije izradjene od titanijuma, ali se od toga odustalo sa pocetkom koriscenja ultra lakog anodiziranog aluminijuma 2006-te. Trangia koristi novu leguru nazvanu 5005 H24 koja je 50% snaznija. Samim tim, zidovi posudja su mogli da budu tanji, pa je smanjena tezina za 22%.

 

542qFTGn.jpg

 

Vremenom, uspostavljena je saradnja sa drugim sveCkim proizvodjacima slicne opreme, pre svega sa Primusom. Primus je poceo da izradjuje gasne gorionike, kao i multi-fuel gorionike u dimenzijama za korsicenje na Trangia opremi. Zato je 1998-me stitnik vetra izmenjen i dodat je otvor za provlacenje creva za dovod goriva u gasni gorionik. Takodje, pocelo se sa proizvodnjom specijalne boce za prenos i skladistenje goriva za rad alkoholnog gorionika.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Teoreticar ..., 11696 postova
 • Lokacija: Lazarevac
 • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Trangia modeli

 

U osnovi, postoje tri serije Trangia setova, 25, 27 i 28, u zavisnosti od velicine. 25 i 27 se razlikuju samo po velicini, dok je set 28 ili MiniTrangia vec bitno drugaciji i predvidjen za jednog coveka.

 

Kp3aMh3z.jpg

 

- Serija 25 je najveci set, predvidjen za 3-4 osobe. Sadrzi dva lonca razlicite velicine (da bi se lakse spakovali, manje moze da udje u veci). Kapacitet je 1.7 i 1.5 litara. Tiganj za przenje je precnika 22 cm a cajnik 0.9 litara.

 

- Serija 27 je srednji set, za 1-2 osobe. Oba lonca su zapremine 1 litar, tiganj je precnika 18cm, a cajnik zapremnine 0.6 litara.

 

- Serija 28, MiniTrangia ima jednu serpicu 0.8 litara i tiganj od 15 cm u precniku.

 

Tiganj ujedno moze da sluzi i kao poklopac.

 

Trangia trenutno koristi tri materijala za izradu setova:

 

- ultra laki aluminijum UL

- tvrdo anodizirani ultra laki aluminijum HA

- HA sa teflonskim slojem

 

Svi modeli sa sufiksom UL dolaze i sa donjim i gornjim vetrobranom napravljenim od UL aluminijuma, takodje i svi HA modeli dolaze sa HA vetrobranima.

 

Svi 25 - 27 modeli dolaze sa donjim i gornjim vetrobranom, trakom za pakovanje, aluminijumskim drzacem za lonce i tiganje i alkoholnim gorionikom. Alkoholni gorionik dolazi sa odgovarajucim zatvaracem i regulatorom plamena.

 

U ponudi su i gasni i multi-fuel gorionici koje proizvodi Primus. Na donjem vetrobranu se nalazi rupa za provlacenje creva za dovod goriva.

 

Trangia 28 se vec dosta razlikuje od svojih 25 i 27 rodjaka. Jedini zajednicki deo je sam alkoholni gorionik, sve ostalo je drugacije i predvidjeno za solo putnika.

 

rrSFhRCz.jpg

 • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Teoreticar ..., 11696 postova
 • Lokacija: Lazarevac
 • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Gorionik

Srce sistema, gorionik napravljen je od mesinga sa 24 rupice za isparavanje alkohola. Precnika je oko 65 mm. Sastoji se od samog tela gorionika, poklopca sa navojem i gumenim zaptivacem i regulatorom jacine plamena. Regulator ujedno sluzi i za gasenje gorionika na kraju rada. Jacina vatre se regulise pomeranjem kliznog poklopca u stranu tako da se odabere manji ili veci plamen po potrebi.

NzDrEVx6.jpg

Gorionik je snage oko 1000 vati sto je sasvim dovoljno za spremanje bilo kakve hrane. Litar vode ce prokljucati za oko 10 minuta. Polozaj u nosacu mu je podesen tako da se dno posudja koje se koristi nalazi na oko 25mm iznad gorionika, sto je takozvani "Sweet spot" odnosno tacka na kojoj plamen ima najvecu temperaturu. I svi ostali nezavisni proizvodjaci, kao i sama Trangia u svojim drugim nosacima postuju ovo rastojanje.

SxQojA7P.jpg

Gorionik nema nikakvih pokretnih delova pa samim tim ne postoji mogucnost za bilo kakav kvar.

vEYgsQu5.jpg

Mislilo se na svaki detalj, pa cak i logo kompanije utisnut u dno gorionika ima ulogu da svjim kanalima transportuje alkohol do tkanine koja ga vodi na mesto sagorevanja.

lacUTz8H.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Teoreticar ..., 11696 postova
 • Lokacija: Lazarevac
 • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Gorionik se namesta u stitnik od vetra. Stitnik se sastoji iz dva dela. Donji je ujedno nosac gorionika i ima na jednoj strani rupice koje treba okrenuti ka strani sa koje duva vetar, ukoliko ga ima. To povecava dovod kiseonika do gorionika pa ce u vetrovitim uslovima raditi caki bolje! Takodje na donjem delu zastitnika je napravljen otvor za provlacenje ventila i creva za dovod goriva u gasni gorionik, ukoliko ga zelite u sistemu umesto alkoholnog.

 

tjAfBEtJ.jpg

 

Gornji deo se jednostavno spaja sa donjim delom stavljanjem u odgovarajuce utore i zakretanjem. Sa unutrasnje strane gornjeg dela postoje tri polugice koje su nosaci posudja. Ukoliko su ubacene unutra, predvidjene su za nosenje Trangia lonaca, a ukoliko su izvucene napolje, sirina odgovara za tiganj iz seta.

 

O8N6zhtG.jpg

 

Inace, svaki deo iz bilo kog Trangia seta moze da se kupi pojedinacno, pa ukoliko propustite neki detalj mozete kasnije da dokupite ono sto vam treba i ispravite gresku.

 

Na pocetku proizvodnje donji deo je bio samo nosac, a gorionik se stavljao u dno gornjeg dela. To je jedan od nacina da prepoznate godiste nekog starijeg seta. Jos jedan nacin kako je Trangia obelezavala setove je i boja trake za ucvrscivanje pa poznavaoci samo letimicnim pogledom mogu da prepoznaju iz kog perioda je koji set!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Teoreticar ..., 11696 postova
 • Lokacija: Lazarevac
 • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Dodatna oprema

Tokom godina je sama Trangia a i drugi proizvodjaci razvila veliki broj dodataka koji povecavaju funkcionalnost seta.

Boca za alkohol

Da ne bi vukli kojekakve flasice koje pre ili kasnije popuste i prospu sadrzaj tamo gde ne treba (u nasem slucaju tok kejs) Trangia proizvela specijalne ojacane boce sa sigurnosnim zatvaracem. Proizvode se u kapacitetima 0.3, 0.5 i 1 litar. Zatvarac ima sigurnosni zavrtanj koji morate da odvijete i tek onda na pritisak zatvarac pusta alkohol napolje.

2lydYnfg.jpg

Multifukncionalna daska

U sustini, daska za seckanje povrca. Ali, osmisljena tako da moze da se postavi u tiganj i kad je set spakovan, sprecava mehanicka ostecenja posudja, sto je narocito vazno ako imate HA set ili set presvucen teflonom. Dalje, daska moze da se koristi i kao poklopac, pa je zato ostavljen jedan "zub" tako da lonac moze da se uhvati drzacem bez skidanja poklopca. I na kraju, trecina poklopca je u rupicama tako da je moguce recimo drzeci poklopac na loncu ocediti makarone ili baciti prvu vodu kad kuvate pasulj :)

52lBCq4I.jpg

Nase dzezve za kafu su dosta manjeg precnika od onog predvidjenog za koriscenje u Trangia setu, pa je ovaj dodatak koristan ukoliko nadjete zgodno mesto pored puta :)

1ukQr0b3.jpg
Naravno, set je bolje drzati u zastitnoj navlaci nego pustiti da se kotrlja po top-kejsu...

OvwaVavS.jpg
Za ljubitelje survajvinga ce biti koristan zimski set koji se sastoji od posebnog postoja za gorionik. U to postolje se sipa mala kolicina alkohola koji svojim sagorevanjem zagreje gorionik koji se potom lakse upali i lakse radi. Zanimljivo je da u zimski set ulazi i gorionik, tako da cete imati dva gorionika - jedan iz osnovnog seta, i jedan iz zimskog dodatka. Tanjir sem svoje osnovne namene, ovde predstavlja i podlogu za montazu seta na sneg.

yZqkcOvZ.jpg

A ukoliko pozelite prepecen hleb, resili ljudi i to.

VgZbcQ2L.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Teoreticar ..., 11696 postova
 • Lokacija: Lazarevac
 • Motocikl: BMW R1200GS Adv

1925 The company Trangia starts to produce cooking ware for households

 

c1935 produces the first camping set, no 24.

 

1951 the first prototype to the Trangia stove was finished, model 25.

 

End of 1950's the Trangia stove comes in a smaller model, 27

 

Early 1960's the holder for the burner moves from upper to lower windshield

 

1964-1976 Produced the larger burner for the Military Mess kit for the Swedish Army (the kit is not a Trangia item)

 

1969 fry pan in nonstick

 

1972 Karrimor UK first company outside Sweden successful selling Trangia

 

Early 1970's hooks and the ring on the windshield is changed to stainless steel

 

Early 1970's the handle is now made with holes

 

1979 winter attachment for the burner

 

1987 saucepans in nonstick

 

1985 Mini Trangia, originally made for multi sport competitors

 

1988 Gas burner is available to the Trangia stove, manufactured by Scorpio & later Epi Gas

 

1988 he windshield is manufactured with bayonet coupling & holes for gas and multifuel burners

 

1993 sauce pans and fry pan in Duossal (stainless steel/aluminum)

 

1995 the Gas burner is made by Primus

 

1998 saucepans and fry pan in Titanium

 

2001 multidisc 27+25 is available

 

2002 Multi-fuel burner from Optimus

 

2006 new thinner material in saucepan pots and windshield. Ultralight aluminum & hard anodized aluminium

 

2010 Multi-fuel burner is made by Primus

 

2010 Trangia Triangle is available

 

2010 Trangia is already a registered Trademark, but now Trangia Stove is also a registered 3D shape to protect against unlawful copying

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Teoreticar ..., 11696 postova
 • Lokacija: Lazarevac
 • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Cene
 
To je ono sto nas posebno interesuje. Obzirom da nije rec o nekoj visokoj tehnologiji, cene su pristupacne i za nas dzep. Recimo, sam godionik kosta oko 15e. Cene setova naravno zavise od opreme koja ga cini i materijala od kog je izradjen. U principu, set 27 pocine od 45e, veci set 25 pocinje od oko 55e, dok je MiniTrangia oko 35e. Gornja cena za skuplje setove je oko 160e. Sto se opreme tice, boca od 1 litra je oko 20e, zastitna navlaka 8e, multi ploca oko 10e.
 
Postoje i kineske kopije, ali nisu toliko jeftinije da bi se isplatilo. Mozda samo gorionik Alocs koji je reda oko 4e i po merama je identican originalnom Trangia gorioniku, ali ima drugaciji sistem rupica. Rekao bih da je kineski gorionik nesto jaci, ali da je Trangia gorionik ekonomicniji. Kinez daje zut plamen, a Trangia plav. Kineski set pandan Trangia 27 kosta oko 40e, sto je zanemarljiva razlika u ceni.
 
Primus gasni gorionik je oko 50e, dok multi-fuel gorionik vec ide na oko 160e.
 
Sve u svemu, Trangia setovi na zapadu opravdano imaju kultni status. Obzirom na izdrzljivost i trajnost oni su nesto sto se predaje unucima u nasledje. Mislim da su sa nase tacke gledista idealni za visednevna moto putovanja, za ljude koji vode racuna o budzetu i ne hrane se iskljucivo po restoranima. Da ne pominjem back-packere i slicnu klijentelu kojima je Trangia must have oprema.

 • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Ne silazi, 5400 postova
 • Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija
 • Motocikl: Suzuki GS 400, GSX 1400, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

  Ajd da dodam, posedujem ovakav komplet :

 

   post-3699-0-43564200-1490783839.jpg

 

  Koji je moj pokojni otac kupio ovde kod nas otprilike pre pedesetak godina. Sve je potpuno isto kao na slici, osim što su kod mene sve posude od aluminijuma ( gorionik je mesingan ) i što u kompletu ima jedna mala daska za sečenje koja je izrađena od neke tvrde plastike il pertinaksa, a uklapa se u mere ostalog posuđa i zajedno se pakuje u onu futrolu.  

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • REWadventure.com, 6566 postova
 • Lokacija: lk=f(t)

Ja imam svasta njihovo od sitnica, ali od svega mi je omiljen komad kamp solir (tj. so, biber i zacin po zelji). Upravo genijalan i izdrzava apsolutno sve cemu ga covek izlozi, bez da jedno zrno pobegne

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Teoreticar ..., 11696 postova
 • Lokacija: Lazarevac
 • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Kako to izgleda? Imas li neku sliku ili link?

 

Malo me blam da priznam, pitace me neko sta ce ti to, ali ja jos nisam resio nacin kako da nosim ulje (za jelo) u koferu, a da se ne prospe. Jednostavno ni jedna meni poznata boca ne moze da izdrzi celodnevno drmusanje u koferu, a da svoj sadrzaj ne izruci po unutrasnjosti istog.

 

Jedino ova Trangia boca za alkohol to moze, ali mi se ne daje 20e za jos jednu takvu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 2097 postova
 • Lokacija: Niš / Donji Adrovac (Aleksinac)
 • Motocikl: BMW 1100GS (1997.)

Dragane, u čemu je prednost alkoholnog gorionika u odnosu na benzinski?

Razumem da je za auto kampere ili one koji pešače alkoholnu bolje rešenje, međutim kod motociklista je ipak druga priča. Imam benzin u rezervoaru, a nosim u prtljažniku još i bocu alkohola za gorionik (koji ne može ni da se nabavi baš u svakom mestu tokom putovanja).

Ja inače (za sada) koristim onaj "buvljački" ruski gorionik na benzin i zadovoljan sam, a nosim vojnički komplet pribor za jelo (kada ide supruga nosimo dva kompleta). Uz to nosimo i jedan aluminijumski tiganj.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Svrati ponekad, 285 postova
 • Lokacija: NBGD
 • Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250

Kako to izgleda? Imas li neku sliku ili link?

Hajde da probam da dam predlog...Ovako:

SJ-1-2.jpg

Može se nabaviti u Iglu Športu, proizvodi Primus

 

 

 

Malo me blam da priznam, pitace me neko sta ce ti to, ali ja jos nisam resio nacin kako da nosim ulje (za jelo) u koferu, a da se ne prospe. Jednostavno ni jedna meni poznata boca ne moze da izdrzi celodnevno drmusanje u koferu, a da svoj sadrzaj ne izruci po unutrasnjosti istog.

 

Jedino ova Trangia boca za alkohol to moze, ali mi se ne daje 20e za jos jednu takvu.

 

Rešenje je jeftino. Ima ga u Intersportu.

 

159050.jpg?context=bWFzdGVyfGltYWdlc3w0O

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • REWadventure.com, 6566 postova
 • Lokacija: lk=f(t)

https://www.amazon.co.uk/Light-Fire-Salt-Pepper-Cyan/dp/B005VEXIQ8

 

Ovaj je drugi brend, ali izgleda na istu foru.

 

Sto se ulja tice, potpuno znam sta pricas. Ja vec neko vreme zato koristim maslac, ona mala hotelska pakovanja. Nisam siguran da ce ovo gore biti dobro za ulje.

 

Kako to izgleda? Imas li neku sliku ili link?

 

Malo me blam da priznam, pitace me neko sta ce ti to, ali ja jos nisam resio nacin kako da nosim ulje (za jelo) u koferu, a da se ne prospe. Jednostavno ni jedna meni poznata boca ne moze da izdrzi celodnevno drmusanje u koferu, a da svoj sadrzaj ne izruci po unutrasnjosti istog.

 

Jedino ova Trangia boca za alkohol to moze, ali mi se ne daje 20e za jos jednu takvu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Svrati ponekad, 285 postova
 • Lokacija: NBGD
 • Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250

 

Sto se ulja tice, potpuno znam sta pricas. Ja vec neko vreme zato koristim maslac, ona mala hotelska pakovanja. Nisam siguran da ce ovo gore biti dobro za ulje 

 

 

Zašto?

Aluminijumsko telo i silikonski O-ring na čepu. 

Lično nikad nisam imao problem...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Svrati ponekad, 285 postova
 • Lokacija: NBGD
 • Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250

Haha baš sam se pitao gde je kvaka  :)  :)  :)

A glomaznost se rešava verzijom dečije bočice sa veličinom od 3 dl. I odlična je mera za kampersku dozu ulja   ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • U prolazu, 8 postova

Nisam ni znao za ove alkoholne gorionike, sad sam gledao neke snimke na YouTube, oduševio sam se koliko su praktični, mali, a mogu odlično da posluže.

Spremam se odmah da naručim nešto, ima na aliju par varijanti

 

Super sell ALOCS Portable Mini Ultra-light Spirit Alcohol Stove Outdoor Backpacking Hiking Camping Furnace with Stand

http://s.aliexpress.com/YBb6bmUZ

(from AliExpress Android)

 

A vidim da nije neka razliku u ceni u odnosu na Trangia i Esbit gorionike

 

Послато са 9010X уз помоћ Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Zainteresovan, 789 postova
 • Lokacija: Belgija
 • Motocikl: Kawasaki z1000sx

A na koji princip rade ti alkoholni gorionici? Naspes malo alkohola u gorionik i zapalis? Video sam da imaju i neke spiritus tablete, jel to moze da funkcionise u ovom trangia gorioniku, cini mi se da su tablete prakticnije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • U prolazu, 8 postova

Imas dosta klipova na YouTube, samo kucaj Alcohol stove.

Ima super fora da se napravi od dve prazne limenke, ko voli da se igra.

 

Koliko sam ja shvatio, kroz veliki otvor se upali alkohol, kako alkohol sagoreva tako se lampa zagreva. Kada se alkohol zagreje do određene tačke on kreće da isparava kroz zidove lampe do rupica, i tada rupice preuzimaju plamen.

 

Ono što sam ja gledao, ljudi prokuvaju 500ml vode za nekih 4-5min, sa nikih 15ml alkohola. Tako da bi neka manja flašica bila dovoljna za nekih desetak prokuvavanja, zagrevanja... Ne mislim da je za neko ozbiljno kuvanje ali za kafe, supe, podgrevanja super stvar

 

Na ovom link čovek poredi gorionik na kartusu, alkoholnu lampu, esbit na tabletice https://youtu.be/a1H_6mO745c poredi prednosti i mane, meri vreme ključanja za svaku varijantu...

 

Послато са 9010X уз помоћ Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Svrati ponekad, 305 postova
 • Motocikl: Suzana je stroj ...

https://www.amazon.co.uk/Light-Fire-Salt-Pepper-Cyan/dp/B005VEXIQ8

 

Ovaj je drugi brend, ali izgleda na istu foru.

 

Sto se ulja tice, potpuno znam sta pricas. Ja vec neko vreme zato koristim maslac, ona mala hotelska pakovanja. Nisam siguran da ce ovo gore biti dobro za ulje.

 

Kako to izgleda? Imas li neku sliku ili link?

 

Malo me blam da priznam, pitace me neko sta ce ti to, ali ja jos nisam resio nacin kako da nosim ulje (za jelo) u koferu, a da se ne prospe. Jednostavno ni jedna meni poznata boca ne moze da izdrzi celodnevno drmusanje u koferu, a da svoj sadrzaj ne izruci po unutrasnjosti istog.

 

Jedino ova Trangia boca za alkohol to moze, ali mi se ne daje 20e za jos jednu takvu.

 

Mislim da ni tabla slanine nece curiti u koferu :D

 • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites
 • Teoreticar ..., 11696 postova
 • Lokacija: Lazarevac
 • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ono sto sam video u testovima na Youtube, daju nesto jaci plamen od originala, ali uz dosta vecu potrosnju. Uzmi u obzir i to da originalni Trangia gorionik kosta manje od ovog Alloc-a, do duse bez nosaca, ali oni su i onako jeftini. Takodje, originalni Trangia gorionici su kudikamo izdrzljiviji i teze se zapuse rupice za protok alkohola.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se ulogujte da biste postavili komentar

Morate biti član zajednice da biste mogli ostaviti svoj komentar.

Pridružite se!

Napravite svoj nalog u našoj zajednici. Vrlo je lako!

Registrujte novi nalog

Ulogujte se

Imate nalog? Ulogujte se ovde.

Ulogujte se odmah

 • Aktivni korisnici   0 članova

  Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja