Jump to content

Moto Zajednica

Wood Stove

Recommended Posts

  • Teoreticar ..., 12089 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Odmah se izvinjavam sto je naziv teme na engleskom jeziku, ali ja kod nas nisam nasao adekvatan prevod. Mi imamo obicaj da po imenima nekih brendova nazivamo celu liniju proizvoda, Zilet, Kalodont... Primus. Bas taj Primus postao je sinonim za nesto sto bi moglo da se prevede kao gorionik, mislim da je to najpribliznije. Medjutim, da sam stavio u naziv teme Gorionik na drva, vecinu bi asociralo na parno grejanje :)

 

Elem, mi na putovanjima cesto imamo potrebu da nesto skuvamo, pa makar to bila kafa. Promenio sam nekoliko primusa (hehe) i mogu da kazem da varijante sa pijace u koje se stavljaju male boce  skoro da ne vrse posao. Morate cekati dosta dugo da provri cak i neka minimalna kolicina vode, a o nekoj supi od litra ili przenju nema ni govora. Ako malo duva vetar sve se dodatno komplikuje.

 

Ja za svoje potrebe koristim Primusov uredjaj koji je velike snage i dolazi u paketu sa osnovnim posudjem. Same dimenzije uredjaja su prilicno velike, a moram da nosim i boce sa gasom. Kazem boce, jer sem osnovne velike, nosim i malu rezervnu. Sve ovo trazi dosta mesta u bajkerskom koferu sa uvek ogranicenim prostorom i tezinom. Prateci na youtube jednog od likova koji se bave hikingom, primetio sam interesantnu spravicu koju on koristi u odlascima u prirodu, gorionik na drva. Ogromna prednost ovih uredjaja su izuzetno kompaktne dimenzije i prestanak obaveza nosenja i goriva na put. Suvog drveta imamo prakticno svuda, samo treba da se sagnemo i pokupimo ga. Sem toga, ovakavi uredjaju su apsolutno pouzdani, nema pokretnih delova, ventila, nema bas nicega sto moze da se pokvari. Zatim, mogu se i promrzle bajkerske ruke sasvim lepo ogrejati, moze da se zagreje i sator. Nekako uz njih dobro dodju i oni magnezijumski stapici. Sve ovo pojacava osecaj kontakta sa prirodom i avanture, narocito uz lagano pucketanje vatre, sto je svakakao lep osecaj. Sa kulinarske tacke gledista, gorionici na drvo daju meksi plamen koji greje celo dno posude, za razliku od gasnih gorionika koji greju samo jednu tacku na kojoj hrana zagoreva. Negativno je sto ne moze bas istog trenutka da se pocne sa upotrebom - treba bar 4 minuta da imate litar kljucale vode.Takodje, mora se biti oprezan jer lako moze da dodje do pozara.

 

Pa da vidimo sta od toga postoji na trzistu :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12089 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Firebox
 
Kao sto rekoh, prci uredjaj ove vrste koji sam imao prilike da vidim. Poreklom je iz USA i predstavlja uredjaj premium klase, zasticen americkim patentom. U Evropi moze da se kupi u Engleskoj i Francuskoj, i od nedavno u Nemackoj, za nas koji tamo imamo rodbinu ili poznanike :)  (http://www.sackundpack.de/article_info.php?articles_id=85)
 
http://www.fireboxstove.com/index.php?route=common/home
 
Obzirom na kvalitet, nije puno skup, reda oko 60 USA$. U osnovnom paketu dobijate sam gorionik i dva metalna stapica, takozvani firestick. Oni imaju mnogo uloga u funkcionalnosti uredjaja. Postoje i prosireni paketi po ceni od oko 100USA$, a svaki dodatak moze da se kupi zasebno. Registracijom na sajtu dobijate mogucnost online kupovine. Fabrika kaze da salje pakete u sve zemlje sveta, tako da smo i mi na listi, a postarina iz USA je oko 20e.
 
D6ZeD1wg.png
 
sl4cOvfC.png

 

 

BP59mBvi.png
 
Na slici vidite sklopljen i rasklopljen gorionik. U sklopljenom stanju debljina je samo 1cm, tako da polozen u kofer prakticno ne zauzima mesto. Izradjen je od kvalitetnog celika i u osnovnoj verziji tezak oko 1kg. Sklopljen paket obezbedjen je firestick stapicima, tako da se za rasklapanje oni prvo izvlace. Potom samo rasirite stranice koje su spojene sarkama i postavite pepeljaru na svoje mesto. Otvori na dnu pepeljare obezbedjuju dotok vazduha za primarni plamen, dok su otvori na stranicama pametno postavljeni za sekundarni plamen.
 
Uredjaj je sad vec u drugoj generaciji, pa ima oznaku G2-5. Ovo 5 je od dimenzija 5 inca, odnosno sirine 12.7cm, visine 19cm. Od prve generacije se razlikuje pre svega po obliku pepeljare koja je sad otporna na krivljenje pametnim odabirom otvora. Dve stranice druge generacije Firebox-a imaju na sebi velike otvore za ubacivanje duzih komada drveta koje tokom sagorevanja lagano pomerate unutar gorionika.
 
SWMDnC43.png
 
Firestick stapici imaju vise funkcija. Pre svega sluze da suze radnu povrsinu tako da se na relativno sirok gorionik mogu stavljati imale posude. Zatim, mogu se protnuti kroz posebne otvore na stranicama gorionika tako da se na stapice moze postaviti Trangia, alkoholni gorionik.
 
uATw60jU.png
CxJiJWZu.png

 

Postavljanjem u otvore na dnu gorionika, moze se podesavati visina lozista, odnosno polozaj pepeljare. Jos jedna korisna namena stapica je i za premestanje vrelog gorionika na drugo mesto hvatanjem stapicima za predvidjena mesta. U krajnjoj liniji, mogu se koristiti i kao raznjici :)

 

Postavljanjem dva para stapica nakoso, stvara se prostor za postavljanje Zebra lonca za kuvanje u horizontalan polozaj. Na taj nacin dobijate rernu za pecenje! Gledao sam youtube filmove o tome i stvar zaista funkcionise, ako vam to bas treba na putu. Ludi su pekli sve, od malih hlebova, preko kolaca do celog pileta. Firebox prodaje i poseban termometar koji se postavlja na poklopac lonca.

 

YU4mJrGE.png

 

Yav3NNP3.png

 

Za nas je zanimljiv dodatak i resetka za rostiljanje, koju mozete kupiti u dve velicine.

 

hvYbbZ7X.png

 

z6IrComR.png

 

Ako je potrebno duze kuvanje, mogu se u gorionik staviti cetiri deblja drveta ivatra zapali izmedju njih - takozvana svedska vatra.

 

ebyq6oyL.png

 

Firebox u ponudi ima dodatne resetke za rad na pelet ili slicno gorivo. Mozete da dokupite razno posudje,, futrole za pakovanje od koze ili tekstila, kao i ceo niz drugih dodataka.

 

ePOnTxZt.png

 

d8t1dw69.png

 

f5qPHXze.png

 

ggdsrOiq.png

 

Tokom rada sa drvetom gorionik pocrni, sto je normalno. Fabrika kaze da ciscenje nije neophodno jer sloj cadji stiti metal od korozije. U svakom slucaju, lako se ocisti mekom krpom.

 

Firebox ima u ponudi i nesto manji i laksi uredjaj, Firebox Nano koji postoji i u verziji od titana.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12089 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Bushbox XL
 
Bushbox je nemacka verzija gorionika na drva. Proizvodi ga firma Bushcraft-essentials. Uredjaj je takodje premium klase i izradjen je od odlicnog celika, ali je upotrebljen nesto deblji lim, sto ga cini otpornijim na deformacije od velikih temperatura. Kao i Firebox, poseduje dva metalna stapica, koji su nesto siri u nemackoj verziji i sa uradjenim zarezima cija ce funkcija biti kasnije objasnjena.
 

Lc7bm9Pg.png

 

SZ5mjb13.png

 

wS8973Pm.png

 

https://www.bushcraft-essentials.com/english/outdoor-stoves/bushbox-xl-multi-fuel-outdoor-stove.html#

 

Firma proizvodi vise vrsta gorionika na drva, a model XL ovde opisan je na vrhu ponude, narocito u verziji od titana. Postoji identican uredjaj u nesto manjim dimenzijama i po povoljnijoj ceni. XL model postaje sve popularniji cak i u Americi, zemlji porekla Firebox-a.

 

O kvalitetu gorionika valjda dovoljno govori citat iz jednog od mnogobrojnih testova:
 

 
This is a straight-up rad stove. This is Stovitus Maximus. The Pocket Colossus. The Hoboissimo.
 
There are watches and then there is Rolex. There are canvas bags and then there is Filson. There are sports cars and then there is Bugatti. At the apex of any category is a sugar daddy luxury item that caters only to the most demanding and discriminating connoisseur. Well, there are hobo stoves and then there is the Bushbox XL Titanium. Stovaphiles, this is it!

 

 
Nacin rasklapanja gorionika je prosto genijalan! Kada se paket oslobodi stapica koji ga obezbedjuju, samo se otvori, a dno i pepeljara sami padnu na svoje mesto. Gorionik je bukvalno u par sekundi spreman za rad! Bolje resenje u odnosu na Firebox je sto ispod pepeljare postoji metalno dno koje sprecava ispadanje zapaljenog materijala na podlogu. Ta podloga moze biti od lisca ili neceg slicnog i ispadanje bi moglo da dovede do pozara.

 

NfzapU4z.png
 

Cela konstrukcija je jako cvrsta i inzenjerski vrhunski odradjena, vidi se da se mislilo na detalje. Recimo, rupice pri vrhu bocnih stranica mogu da posluze da se kroz njih provuku klinovi od satora kao podloga za kuvanje ili pecenje mesa, ili da se isti klinovi koriste kao raznjici!

 

QxNKach2.png

 

k6eXjuQs.png

 
Cena osnovnog paketa je 70e, i postoji bogat program pratece opreme, od dodatnih stapica, preko raznih resetki do majica sa amblemom proizvodjaca. Dimenzije su iste kao kod Firebox-a, 12,5 cm sirine i 19cm visine.
 

pjOLPxVM.png

 

Xh93rHIq.png

 

mVweQyiM.png

 

Kao sto rekoh, stapici su nesto kompleksniji nego Firebox-ovi. Imaju zareze koji omogucavaju da svrsto stoje u mestu, bez mogucnosti slucajnog pomeranja. Obezbedjeno je vise utora na stranicama gorionika tako da mogu da se postave u milion kombinacija sto omogucava koriscenje posudja bilo koje velicine.

 

8QdTH42W.png

 

Omoguceno je koriscenje Trangia alkoholnog gorionika postavljanjem stapica na odgovarajuca mesta ili postavljanjem opcione plocice. U oba slucaja, Trangia gorionik dolazi u idealan polozaj, oko 1 inc od dna posude.

 

c6GNbrJ5.png

 

Proizvodi se i ploca za klasican rostilj :)

 

cuFs52tb.png

 

Kao i kod Firebox-a konstrukcijom gorionika obezbedjen je dotok vazduha za primarni i sekundarni plamen, sto obezbedjuje visok stepen iskoriscenosti materijala za sagorevanje.

 

vJXVVsoM.png

 

BNQPM1um.png

 

Kao sto se vidi na slikama, Bushbox poseduje jedan veliki otvor za lozenje sa strane, slicno kao Firebox. On se koristi za dodavanje goriva tokom rada gorionika.

 

Sve u svemu, vrhunski gorionik, a ukoliko zelite premium klasu, na vama je da odaberete izmedju Firebox-a i Bushbox-a.

 

 

 

 

Jedan lep uporedni test Bushbox vs. Firebox:

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12089 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Free Soldier

 

Sve na svetu proizvode Kinezi, pa da vidimo neke tipicne proizvode iz ove katergorije. Ono sto mi se najvise svidelo je proizvod firme Free Soldier koja ima ceo dijapazon camping opreme, od ranceva i obuce preko multi-tool alata do gorionika na drva :) Sem na aliexpress-u mogu se naci i na ebay.

 

z4V0kmOZ.png

 

qeqcOh84.png

 

 

Set se sastoji iz pet delova - stranice gorionika i pepeljare. Nema nikakve zastite od ispadanja zara na podlogu, kao ni stapica. Da, gorionik se sobija u delovima i treba ga sastaviti pre upotrebe. Dobra strana ove konstrukcije je sto je prosirena funkcionalnost celog seta tako sto su svakoj stranici dodavane funkcije. Tako jedna stranica ima na sebi rende i ruler za merenje, druga ima noz i testeru, treca ima otvarace za konzerve i flase i tako dalje.

 

wRV6AnOX.png

 

clm6KYry.png

 

YgzWyZDC.png

 

VGXt6wcm.png

 

Naravno, u ove funkcionalnosti ne treba previse verovati, sumnjam da ce neko bas iseci granu sa tom testericom, a  i ovo otvaranje konzerve na slici mi ne izgleda obecavajuce.

 

XyH2HWiv.png

 

l3cDeWOs.png

 

 

Cena na aliexpress-u varira od 20 do 40e.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12089 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Lixada

 

Lixada je mozda najprodavaniji gorionik na drva na Aliexpress-u. Najvise zahvaljujuci ceni od oko 10e. Kao i rodjak Free Soldier, dolazi u setu od pet delova i pre upotrebe ga je potrebno sklapati. Ovaj osnovni model nema mogucnost koriscenja Trangia alkoholnog gorionika, ali Lixada ima modele koji to imaju. Uz set idu i dva stapica koja se postavlaju dijagonalno preko gorionika i omogucavaju koriscenje i manjih posuda. Sem ove, nemaju ni jednu drugu funkciju. Stranice takodje nemaju ni jednu drugu funkciju i zato i odgovarajuca cena.

 

Ako zanemarimo multifunkcionalnost, gorionik sasvim dobro obavlja svoju osnovnu funkciju.

 

 

KbULmWA5.png

 

rOyVidRP.png

 

 

nm44Z72l.png

 

D43Fgy5O.png

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12089 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ostalo

 

Na trzistu postoji i mnogo drugih modela, od onih sa cenom bliskih kineskim do cena premium uredjaja, reda oko 100e ili USA$. Kineski proizvodjaci nesto nizi kvalitet koriscenih limova nadoknadjuju dodanim funkcijama i oblicima. Sem ovih predstavljenih postoje i valjkasti gorionici iz vise delova, i jako interesantni modeli sa ugradjenim ventilatorom koji drasticno podize temperaturu plamena. Evo nekih interesantnih modela.

 

8HHVJ6t5.png

 

pyXWFCUv.png

 

 

Model sa prinudnom promajom:

 

Cc3uR2yk.png

okEtTU0z.png

 

Fire Maple, oko 70e:

 

LJipHvRa.png

 

Nomado, oko 100e:

 

sb7JKWs7.png

 

Ipak, svi ovi gorionici tesko da su pogodni za transport u ogranicenom prostoru top-kejsa, pa ih necu opisivati.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Stari S.W.A.T., 975 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: crf1000

E svaka ti dala za ovo!  :takoje:

 

Planinarim i kampujem po prirodi od kad znam za sebe. Grizli me komarci, ježevi mi grickali kosu na spavanju, divlji vepar mi naskakao na šator... ma svašta je bilo ovih godina.

Shodno tome i hranu često spremam u prirodi, imam specijalizovano posuđe za to, a uglavnom koristim ili vatru ili primus.

 

Drage volje bih isprobao i ove "Wood stove". Pretpostavljam da je sjajno rešenje, posebno zbog gabarita i gramaže, kad je suvo vreme. Kiša, vlaga... to je druga priča.

Pomenuo si da primusi i rezervne boce mogu da budu problem za pakovanje u kofere na motoru. Zamisli tek u rancu.

 

Ovi "China sci-fi" setovi me ne zanimaju ni najmanje, ali svi ovi normalni, bez baterija i ventilatora deluju ok.

 

U svakom slučaju svaka ti čast za temu!  :sampion: Upravo si me motivisao da na odgovarajućem mestu ostavim svoje iskustvo po pitanju kampovanja i na taj način budem bar malo koristan  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 628 postova
  • Lokacija: SVILAJNAC
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

Odlična tema.Ja sad koristim mali ruski primus na benzin,jako malih dimenzija i super se pokazao.Pre njega imao veći okrugli,ali zauzimao je dosta prostor.

Ovo gore mi deluje super,inače obožavam kombinaciju motor i kamp

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 369 postova
  • Lokacija: Leskovac - Novi Sad
  • Motocikl: Yamaha FZ1 GT

Meni je ovo uvek interesantna tema. Svaka cast na izlaganju. Ovakvi gedzeti uvek mame u prirodu. Ja sam nedavno istrazivao temu vatre u prirodi.
Ovi "dzepni sporeti" jesu pederaja i zanimljivi. Jesu ograniceni za upotrebu, ali imaju za svrhu da ispune dozivljaj u prirodi i da covek pomisli da mu vise nista ne fali u zivotu.
Verujem da bi mnogima bili poslednji na spisku za kupovinu kamp opreme. Ja bih licno pre ulozio u neku kvalitetnu sklapajucu testeru. Tipa Silky Gomboy. Ali, to je pomalo off topic.
Mislim da su mnogo vise primenljiviji sklapajuci sporeti zatvorenog tipa, sa cunkom, pa se takvi mogu instalirati i u satoru, pa samim tim omoguciti kampovanje i zimi. Ali neki bi to nazvali survajvr.

Evo interesantnog primera:
https://www.youtube.com/watch?v=6y_PpN7SytU

 

Ja sam dosta vremena proveo razmisljajuci kako bi se napravio sklapajuci rostilj (skara) koji bi stao u ranac, a pritom bio inovativan, a pritom jednostavan i funkcionalan, lako sklapajuci i jednostavan za ciscenje.
I da je uz sve to jednostavan za proizvodnju. I pored mnogo ideja, jos uvek nisam nasao idealan koncept koji bih mozda i plasirao na trziste.


Evo primera inovativnog, lako skopivog, ali ne tako zgodnog za ciscenje i gabaritno velikog za u ranac:
grillo.jpg

Primer kompaktnog, jednostavnog, ali manje inovativnog i neprakticnog jer bi trebali koristiti rukavice pri sklapanju:
Bulin-Camping-font-b-Grill-b-font-Outdoo
A evo i malo komplikovanijeg, ne toliko inovativnog, ali jako prakticnog resenja:
outdoor-stainless-font-b-foldable-b-font
Kampovanje bez auta cesto zna da coveka smori da razmislja o prioritetima, pa je nekad je ok ponesti samo resetku :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6285 postova
  • Lokacija: Meljak
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Meni za sad dovoljna samo rešetka preklapajuća 25*25cm, JNA komplet porcija bez čuture i ono obično gasno kuvalo sa pijace.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 285 postova
  • Lokacija: NBGD
  • Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250

Sve je to lepo i bajno ali dati 60-70 e za isečen lim u kome se loži vatra deluje mi previše potrošački...

Kao neko ko odista ima dosta iskustva sa kampom i outdoorom predlažem rešenje od 0 evara: Kućište od starog (pokvarenog) kompjuterskog napajanja.

Odlično radi posao, ne košta ništa a sad to što se ne sklapa i nije neka mana u odnosu na cenu  :)

 

11754A.jpg

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 369 postova
  • Lokacija: Leskovac - Novi Sad
  • Motocikl: Yamaha FZ1 GT

Sjajna i prakticna ideja, Strider. Uz malo muke, moze se napraviti da bude sklapajuci. Ja bih mu ugradio i dimnjak i stavio ga u sator da me greje dok napolju steze zima. :)
Potrosackog drustva uvek ima. Naravno da ima nas koji uzivamo u gedzetima predvidjenim za to. I ovo su stvarno "slag na tortu" sprave.
Ali DIY sprave cine zadovoljstvo samostalnosti.
Ja ipak skrecem paznju na primenu ovog malenog, simpaticnog sporetica.
Zaloziti vatru u ovome i odrzavati grancicama zna da umori zivce toliko da se covek rado priseti plina ili tecnog goriva.
Zato i mislim da je zamisao savrsenog gedzeta za primenljivu vatru jos uvek znak pitanja o kome je vrlo interesantno razmisljati.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Malinar u pokusaju, 1559 postova
  • Lokacija: Kg
  • Motocikl: uljara 600

Lepe stvarcice, mogu misliti koji je osecaj kampovati po snegu, a u ugrejanom satoru se krcka supa iz kesice ili neko kuvano jelo, sto da ne. Ja volim da se grejem na drva, sam proces pripreme drva za ogrev obozavam (cepkanje za potpalu, pa priprema sitnih suvih za zar, milina), a i drvo te vraca osnovama i povezuje s prirodom i nacinom na koji su nasi preci ziveli i zavisili iskljucivo od svog rada i vremenskih uslova. 

 

Nisam bas odusevljen cenom ovih koje je lalajko postavio, ali se mozda moze ukrasti sablon i napraviti kod nekog limara za 2-3 crvene max.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1817 postova
  • Lokacija: Beograd

Ovo je kamperski šporet, eto naslova na srpskom.

 

Sve je ovo lepo, ali naravno da moraš da smisliš kul naziv za parče šipke od prohroma i pola kvadrata odštancanog lima da bi to naplatio 60-80€

 

Ideja je dobra i može da se koristi za neko sitnije kuvanje kad ne pada kiša i drva su suva.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Integrisan, 8120 postova

Iz nekog licnog iskustva - topli obrok i vatra uvece veoma dobro deluju na moral! To je velika prednost, ali suvi obroci zaista jesu mnogo prakticniji (moj favorit je hleb tortilje i teglics dzema, najvise energije za najmanje zapremine i traaaje).

 

Lalajko, odlicna tema!

 

Ja koristim dve stvari - za kafu, supice i poridze (kaše), veoma mali sporetic na hepo kocke (oko 10-12min da prokljuca 0.5l vode). Za ambicioznije stvari, umesto ovog malog, nosim primus gravity, odlican kompromis brzine, cene i gabarita. Plus, ponekad nosim obicnu preklpnu resetku koja ide iznad otvorene vatre (mana je naravno sto garez sa sudova trazi vreeeme za pranje). Ovo sa sporetima na drvo bih rado probao, ovako napamet mi se cini kao dosta zezanja (naci suva drva, garavi sudovi), za malu korist (manja zapremina u prtljagu). Ali, mozda i gresim, treba probati!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12089 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Znao sam da ce tebi da se svidi.

 

Ja cu uzeti do leta ili Firebox ili Bushbox, pa cemo probati u Kucaju, znam jedno lepo mesto za to :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4502 postova
  • Lokacija: Rotterdam, the Netherlands
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Nije možda za kuvanje ali za pečenje idealno :) samo 1.kom šibice treba, tako kažu

 

post-32893-14866553264232.jpg

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4502 postova
  • Lokacija: Rotterdam, the Netherlands
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Nisam ulazio u detalje. :) ako ti znaci mogu da uzmem, jedino ne znam kako da stigne u Srbiju.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4502 postova
  • Lokacija: Rotterdam, the Netherlands
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Np, stoji ponuda pa ako se predomislis. Da ja dolazim ja bih ti poneo ali ne znam nikog ni da ide u skorije vreme.

 

Verstuurd vanaf mijn SM-T585 met Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja