Jump to content

Moto Zajednica

Verona, Motor Bike Expo 2017 ... ekstended edišn

Recommended Posts

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Nije dobro Bijelo Dugme
Nije dobra Katarina
Šta je dobro, šta nam treba
Kičme, Kičme Disciplina
...


Igrom nekog slučaja, ovo sam preslušavao samo dan ranije prije nego smo krenuli za Veronu ... Motor Bike Expo, naravno, kao i proteklih nekoliko godina, otprilike u istom siječanjskom terminu. Većinu ranijih godina ovo bi bio jednodnevni izlet ... ranojutarnji polazak, prijepodnevni dolazak, poludnevno švrćkanje po sajmu te nakon svega kasnovečernji polazak i odlazak doma. Kad se podvuče crta na kraju dana, ispada da se dosta vremena i energije potroši za elementarno discipliniranje kičme. Da ... cca 500 km od Zagreba do Verone, barem pet-šest sati jurcanja po paviljonima, i opet 500 km od Verone do Zagreba. Nije malo.
Prošle godine smo smislili genijalan plan i otišli u Veronu na dva dana. Ajme miline. Nema nikakve žurbe, obišli smo čitav sajam, prošetali se po gradu, otišli na kafcu, napravili si poštenu večericu i još na miru otspavali. Nitko se ujutro nikamo nije žurio pa se našlo vremena i za kraću šetnjicu uz jezero ... Lago di Garda, naravno. I povratak doma bez žurbe, uz obavezan šoping parmiđano ređano i olio di oliva. I naramak Gragnano tijesta ...

Ove godine smo smislili još genijalniji plan i otišli smo u Veronu na tri dana. Sajam, sam po sebi, zapravo i nije glavni i pokretački motiv naše male ekskurzije. Imali smo nekakve virtualne liste i spiskove na kojima su se spominjale kacige, jakne, hlače, rukavice base layer majice te kojekakve điđe. Opremu na stranu, no mene na tom sajmu ionako više zanimaju razni lijepi motorići koji počesto baš i nisu predstavljeni kako bi trebalo ... glavni je naglasak ipak na "kastomizaciji", što je zapravo fraza kojom se opisuje više ili manje brutalno upropaštavanje serijskog motocikla.
Osim same Verone, kojom smo prošetali već prošle godine, glavna ideja bila je obići oko jezera, naročito neodoljivom zapadnom obalom, a ne treba zaboraviti da su Dolomiti relativno nedaleko te da dokučiti ih nije baš nikakav problem. Zašto kroz Dolomite voziti samo ljeti? Evo fantastične prilike ... zima je, nema puno snijega, temperature su oko osam celzijevaca u plusu u ovim nizinskim dijelovima ... zašto ne bismo skoknuli do Cortine d`Ampezzo te usput prejahali preko nekoliko passova? A kad se dohvatimo Cortine, tek tada budemo gledali kako do Zagreba. OK, može ...

Petak na autobanu, manje po Sloveniji, puno više po Italiji ... osim ekstremnih količina soli koja je Alficu pretvorila u sivo bijelu prikazu, ništa specijalno. Smjestili smo se već na poznatoj lokaciji, pobacali bebe i krpice svako na svoj krevetić i teraj van ... nema još ni tri popodne, dan je lijep, idemo na kraći krug oko jezera Lago di Garda. Lazise, Pacengo, Peschiera del Garda ... i nakon tisuću i trećeg rotora skrenuli smo u Sirmione. To je ono mjesto na špicu špićastog poluotoka na južnoj strani jezera. Još sto dvadeset i sedam rotora kasnije evo i praznog parkinga ... toliko praznog da talijanci čak ni parking nisu naplaćivali. Teško za povjerovati, no potpuno istinito. Inače - preko ljeta, jeli - u Sirmione ne bih ni nos turio, no poklopila se konstelacija zvijezda pa je ovo ispala fina i ugodna šetnjica ...


DSC00673_zpsfmiycofb.jpg

DSC00675_zps1vuynuyd.jpg

DSC00683_zpsatcmvmhx.jpg

DSC00692_zpsi5lghigh.jpg


...




 

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

...

DSC00698_zps0jzcd5h4.jpg

DSC00705_zpssk3zfmgn.jpg

DSC00717_zpsyt1h6quw.jpg

DSC00725_zpss8hqawpo.jpg

DSC00726_zpsdisg7qah.jpg


Ranije spomenuta šetnjica neplanirano se odužila, bilo je već i četiri popodne. Kamo dalje ... hajde idemo dalje na đir oko jezera, istim pravcem kako smo krenuli. Što stignemo vidjeti za dnevnog svjetla super ... kasnije budemo po mraku. Ovakvo mjesto mora da neodoljivo izgleda i po mraku.
A smračilo se brzo. Do mjesta Gargnano još je i bilo nekakve vidljivosti, no dalje je sve utonulo u fini mrakić. Prošli smo sve tunele, prošli smo i Riva del Garda, gradić na sjevernom špicu jezera, i polako istočnom obalom koja nam se učinila puno "civiliziranijom" i turističkijom. Već tamo na zapadnoj strani, daleko prije Riva del Garda, odlučeno je da bi nedjelja prijepodne bila idealno vrijeme da sve sve ove ljepote upoznaju na danjem svjetlu.


...

 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

...

U subotu se nismo sjetili ničega pametnijeg pa smo otišli na sajam. Srećom, jedan od nas se sjetio pa je ulaznice kupio online, nekoliko dana ranije.


DSC00730_zpsbgflyczb.jpg

DSC00731_zpsbv9txdqz.jpg

DSC00733_zps9kksozox.jpg

DSC00735_zpszb2qi3bz.jpg

DSC00738_zpsoepjxqwf.jpg


...

 

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja