Jump to content

Moto Zajednica

Moto sajam: EICMA 2016 ... bomboni i oblizala

Recommended Posts

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

DSC00002_zps5g3hvxd1.jpg


...
Uvijek sam sanjao
Da je neko drugo vrijeme
...



Prljavo kazalište, prateći bend Jasenka Houre krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ispratili su nas sa žute benzinjare negdje oko 05.25 ujutro ... čekalo nas je nemalih 650 km, manji dio po ne-baš-sjajnim autoputevima Slovenije i veći dio po odličnim autoputevima sjeverne Italije. Onih nekoliko sitnih km do prvog graničnog prijelaza gdje uniforme još uvijek traže da im se predoče osobne identifikacije ionako nisu vrijedni spomena.
Kam potujete? Zanimljivo, Mojca iz akvarija nije nam postavila pitanje toliko uobičajeno proteklih godina ... vjerojatno je čekala kraj smjene pa da utekne doma i ubaci se pod perinju. Dal` je netko čeka doma nama uopće nije bilo bitno ... bitno je bilo da smo kupili vinjetco i da smo dobro raspoloženi. Milano, na kraju krajeva, i nije tako daleko.



DSC00004_zpso1elpred.jpg

DSC00006_zpshdt7hoju.jpg


Specijalno loših uvjeta na cesti nije bilo ... malo snijega uz cestu preko slovenskih bregov nije vrijedno spomena, a nedugo nakon ulaska u Italiju čak su i oblaci pobjegli. Sunčano uz trinaestak celzijevaca pratilo nas je skroz do praznih naplatnih kućica na istočnom ulasku u Milano. Da, praznih ... rijetko viđeno. Kao da nije Milano i kao da nema nikakavog sajma. Od naplatnih pa sve do trokatnog parkirališta na sajmištu bili smo u situaciji da stojimo negdje između tri i pet minuta. I to samo zato što smo prema sajmištu skretali iz zapadnog tunela. Ukratko, prometne gužve - kamoli ozbiljnog krkljanca poznatog iz nekih ranijih Milansko sajamskih vremena - nije bilo. Analogno ne postojanju gužve u prometu, iste nije bilo niti na parkingu ... najgornja etaža parkirališta zjapila je tako prazna kao da je kontaminirana.


DSC00007_zpsjmyaazai.jpg

DSC00008_zps2zsdpfv1.jpg


Niti za kupovinu karata nije bio gužve poznate iz proteklih vizita ovom lokalitetu ... evo prvi put da za kupovinu karte ispred mene na blagajni nije bilo nikoga. OK, valja reći da blagajni ima više od nekoliko, no ova opcija "prvi sam na redu" do sada nije igrala. Ne kažem da na sajmu nije bilo nikoga, već samo da je broj posjetilaca vidljivo manji.
To što je broj posjetilaca vidljivo manji na prilazima sajmištu, traženju parkinga i pri kupovini ulaznica, ništa ne znači jednom kad se zagazi u paviljone ... neka čudna vašarska energija tamo uvijek napravi rusvaj. Nisam baš siguran kako to funkcionira, ali funkcionira ...

Ako zaboravim na kastomdžije, kineske biznismene i pakistanske dilere, i još ako potpuno zaobiđem američku industriju teških metala, još uvijek ostane onoga što treba biti na svakom vašaru koji drži do sebe ...



... bombona i karamela ...


DSC00085_zpsqfdwrpbb.jpg

DSC00010_zpszmucpqtv.jpg



... oblizala i čokoladica ...


DSC00199_zpsnobdi3z0.jpg

DSC00341_zpsozdir6qe.jpg



... igračaka za dječicu ...


DSC00139_zpstbcdrjrf.jpg

DSC00323_zpsxcni2hz5.jpg



... te kojekakve stare krame.


DSC00287_zpswaajdxmy.jpg

DSC00321_zpse69dz6uz.jpg


...

 

  • Podržavam 9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja