Jump to content

Moto Zajednica

TA i TF - malo reci - uglavnom video i slike :)

Recommended Posts

  • Zlo i naopako, 545 postova
  • Lokacija: Kula
  • Motocikl: Kao da nema

Nemam šta puno pricati i opisivati put. TA i TF su mnogo puta prežvakani. Nisam ni mislio da pišem jer putopisa ima stvarno dosta, pa čak i moj prošlogodišnji, i sve je poznato.

Ali pošto ja jako uživam da gledam tuđe snimke vožnje i to radim redovno odlučih i ja ovog leta da snimam svoje vožnje i da stavljam na youtube. Ništa fenci..bez obrade, samo muziku ubacim i to je to. Pa ko je paćenik ko ja i ko voli te stvari nek lajka i sabskrajbuje sebe na kanal jer ce toga biti i u buducnosti.

 

Petak:

Bačka Topola - Kladovo. Prelepa dunavska magistrala. Put prazan, nigde nikog a asfalt savrsen u 80% puta. Pošto se krenulo poslepodne posle mog radnog vremena djerdap smo vozili predvece uz zalazak sunca. verovatno smo uhvatili najelpsi period za voznju. ugao sunca dalo nestvarno osvetljenje i super senke...

 

 

Subota:

Transfagarašan. Put na planini meni nikako nije odgovarao zbog problema kojeg sam imao sa motorom ali kasnije o tome. U svakom slučaju prelepi pogledi ali prevelika gužva (bez zastoja). Zastoj jedino u tunelu gde je otislo nekih 10-15 minuta.

 

Nedelja:

Transalpina i povratak kuci dunavskom magistralom sa rumunske strane. Transalpina je bila super vožnja. Sa zorom smo spakovali sator (spavali u sumi sa medvedima i vukovima :) ) i krenuli na TA. Pošto smo noćili na TA na severnoj strani na vrh TA stižemo sa jutarnjim suncem. Saobraćaja skoro da nema uopste. Asfalt 99.5% savrsen. Ma divota. Što bi se reklo: zbog ovoga se živi

 

Dunavska magistrala sa rumunske strane po svim karakteristikama daleko ispod puta sa srpske strane. Već sam prolazio ovuda i odlučih da neću ovuda više ići barem nekoliko godina jer sa druge strane dunava ima mnooogo bolji i lepsi put :)

 

Slike će biti ovih dana kada nadjem vremenqa da uploadujem neke.

 

E sad..što se tiče problema sa motorom. Nije nikakav problem nego me zajebala pumpa u B.Topoli. Pre nego što sam krenuo na put (kretao iz B.Topole sa posla direktno) stanem na pumpu da tankujem i proverim prednju gumu. Vidim nije dovoljno naduvana i ja naduvam na propisnu meru i krenem.

Kako sam se dokopao nekih planina osetim ja da se borim sa kormanom, da mi prednjica skakuce i da nema dobar grip. Pogotovo u ostrim krivinama na nizbrdici. Muka živa zaokrenuti. Pogotovo na TF.

Kontam pošto sam bio pretovaren da nije do toga jer se težište pomerilo prema zadnjem delu motora. Sumljao i na vile jer su ove godine već menjane gumice i ulje, a slično se ponašao i tada kada je ulje propišalo. Tako da sam TA i TF vozio ko po jajima. Svaka jača kivina morala prva brzina.

Danas dodjem na posao i proverim pritisak sa nasim meracem (radim na tehnickom pa su 100% ispravni i bazdareni) i vidim da je prednja preduvana za 0.6 bara. Dobro nisam izginuo. Bem ti benzinske pumpe i netacne uredjaje :)

 

Sve u svemu: malo jace od 1600 km. Potrosnju nisam merio. Motor se lepo ponasao iako je star cetvrt veka..sem tog problema sa preduvanom gumom...

kao sto rekoh slike i ruta uskoro.

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • nocni cuvar, 2581 postova
  • Lokacija: White City / White Water
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Super klipovi, vreme te bas posluzilo. Jedno pitanje samo. Sto seces toliko krivine? Zar nisi otisao tamo bas radi toga? E jbg, ovo je vec dva pitanja.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hronični Motociklopata, 7067 postova
  • Lokacija: Severna Bačka
  • Motocikl: Banditos 650

Extra odradjena tura  :takoje: 
I ja sam imao identicnu zajebanciju kad sam pre mesec i po dana isao na more, I ja sam bio na pumpi u B.Topoli (ja sam iz St. Zednika) i tankirao tamo prvi tank, i izgleda pokupio maler (bio sam na Europetrolu)  i posle negde posle Beograda na nekoj pumpi ajd reko da proverim pritisak u gumi zadnjoj, napumpam na 2,6 posto nas je dvoje, i posle na sledecoj pauzi gledam sumnjivo mi izgleda, pipnem, mekana mi je nekako za 2,6 i da dopumpam, oces kurac, aparat neki razvaljen, radi-neradi.... i tako sam vozio jos 2 pumpe dok nisam nasao ispravan aparat,
i na kraju kad smo stigli u Heerceg Novi, otiso sam do prvog vulkanizera da mi proveri za svaki slucaj, i bilo je ok    :jee:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zlo i naopako, 545 postova
  • Lokacija: Kula
  • Motocikl: Kao da nema

Super klipovi, vreme te bas posluzilo. Jedno pitanje samo. Sto seces toliko krivine? Zar nisi otisao tamo bas radi toga? E jbg, ovo je vec dva pitanja.

 

Otisao sam da se lepo provedem i da razgledam. Ne da jurcam.

To je glavni razlog ali nije jedini.

Debelo iznad pola tone na dva tocka, prenaduvana prednja a da nisam znao, moj manjak vestine i znanja i verovatno sto sam prosle godine vec prosuo motor na TA pa sada ne jurcam po krivinama toliko :) Ali lepo sam se proveo i ne bih nista menjao i sto je najbitnije kuci dosli srecni i sa osmehom.

 

Kao sto sam i obecao par slika. Malo su vece rezolucije. Slike nisu editovane jer nisam imao vremena da sredjujem kontrast, boje itd...bice toga kasnije kada najdem vremena :)

 

Severna strana Transfagarasana:

DSC_0136.jpg

 

Pogled sa vrha Transfagarasana na jug. tacno u nivou oblaka:

DSC_0204.jpg

 

Severna strana Transalpine. slikano na brani:

DSC_0403.jpg

 

Juzna strana Transalpine:

DSC_0441.jpg

 

DSC_0445.jpg

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja