Jump to content

Moto Zajednica

Umag, pocetak Juna 2016

Recommended Posts

  • Drug član, 1334 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: GSA
Ja sam odmor uzeo, isplanirao i onda se ispostavilo da ipak niko ne moze da se vozi tako da ostadoh sam. Imam 8-9 dana, od 29og maja. Razmisljam se da zapucam sam ako ne nadjem nikoga ali ne bih baš, što zbog toga što idem u Hr što zbog toga što je lepše u društvu. Proše godine sam prošao ovim putem, ali suviže brzo da bih video sve što tu ima da se vidi. Ovo je zamisljena ruta:

 

Screen_Shot481.jpg

 

Plan je sledeći: 

 

1.  Beograd - Sarajevo. Polazak u jutarnjim casovima, bez nekog specijalnog zadrzavanja usput, smestaj neki u Sarajevu i onda ćevapi i baklave do uveče. (1 noć)

2. Sarajevo - Mostar -Trebinje. Polazak ujutru iz Sarajeva, do Mostara. U Mostaru da provedemo malo vremena, pa paljba za Trebinje. Tamo nadjemo smestaj i onda fraj (1 noć)

3. Trebinje - Split. Ovde sad već nemam pojma o zadržavanjima usput jer ima previše lepih mesta. Ima oko 250km uz obalu, smesna kilometraža za dan koliko god se zadržavali. U Splitu bih pokušao unapred da rezervišem neki smeštaj u kom smo dobrodošli i gde su motori na sigurnom i sklonjeni. U tom slučaju bih možda proveo jedan dan u Splitu. (dakle 2 noćenja)

4. Split - Rijeka?. Rijeka pod znakom pitanja, 380 km je ova deonica... Možda bi mogli i negde bliže da spavamo, ali iskreno nisam pristalica ideje zadržavanja u Šibeniku i Zadru. 380km je isto sasvim komotna kilometraža za jedan dan. Malo bi manje imali vremena za zadrzavanje usput ali ok. (1 noć)

5. Rijeka - nepoznati pravci. Jedini plan koji imam dalje je da se u nedelju, eventualno ponedeljak vece vratim u Beograd. Opatija, Umag, Poreč, Pula, vožnja Istrom uz more, Trst, Koper, zakačiti malo Slovenije, kako god. Povratak za Beograd može u jednom danu. Ustanemo ujutru, autoput i teraj nazad. 

 

 

Ako je neko zainteresovan, rado bih primio društvo. Kao što rekoh, prošle godine sam vozio ovu turu, bilo je jako nategnuto sa vremenom i nisam imao lufta da stanem nigde. Ko nije bio svakako treba da ode, meni neponovljivo lepo iskustvo. Što se tiče problema sa Hrvatima, ja ih nisam imao. Ili su bili neutralni ili prijateljski raspoloženi. Dnevne kilometraže su male, znam, ali nije mi cilj da odem na more i tamo sedim na plaži 5 dana (biće i to, al u avgustu) nego da se vozim uz priliku da stanem na svakom lepom mestu koje vidim. 

 

Želeo bih samo još da dam neke "servisne informacije", čisto radi kompatibilnosti sa eventualnim saputnicima. :) Ne volim da vozim brzo kad idem na put. Brzine 100-130 su najčešće na normalnim putevima. Ni na autoputu ne idem preko 130-140, sat vremena uštede ne vredi zadnje gume. Uz more mogu da vozim i 50 na sat dignutog vizira. :) Smeštaj tražim tako da bude što jeftiniji i da ima tuš, krevet i poželjno wifi. Hoteli otpadaju osim u slučaju da se nekako zajebemo i u 22h uveče nemamo gde da spavamo. Klopam uglavnom "na ulici", pogotovo ako ima neka autentična lokalna hrana. Ako je mesto smor i mrtvo uvece a postoje uslovi kupim namirnice i spremim veceru. Fensi restorane izbegavam i u Beogradu, a u drumsku kafanu rado svratim ako je poznata po velikim porcijama. Ukratko, ne vozim brzo i ne razbacujem se parama. 

 

 

Naravno, molim da svi koji imaju neki nacionalistički komentar vezan za Hrvatsku zadrže isti za sebe. Mene boli patka i za "naše" i za "njihove". Ja idem da se vozim... nadam se u društvu. 

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XTZ 750

I ja sam planirao ovu turu baš u tom periodu ali nažalost zbog posla i vremena neću moći. Inače bi ti se rado pridružio.

Već dugo planiram Hrvatsku do Umaga. U svakom slučaju lep provod i srećan put!

 

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1334 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: GSA

Ja bih, u krajnjem slučaju, mogao možda da pomerim turu za 1 nedelju. Znači da se krene 11-12, nisam siguran kada bih mogao. Spreman sam na kompromise samo da ne idem sam. :)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 563 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Integra 700

Lepa ruta nema sta. Ima i dosta toga divnog da se vidi usput. Mala digresija apropo same putanje... Kada se stigne u Rijeku pa sa prodje Opatija... Vidim da si izabrao rutu koja ide uz more preko Ike, Icica i.t.d. pa skroz gore do Medulina pa onda na drugu stranu preko Pule, Rovinja i Poreca do Umaga. Odlicna je ruta ali preporucujem da se ne vracate istom vec da idete kroz kopneni deo ali ne Istarskim ipsilonom vec starim magistralnim putem preko Buja, Motovuna, Buzeta pa negde kod Lovrana da izadjete na morsku magistralu. Taj put je predivan za putovanja, plus obavezno treba da se svrati do Motovuna ili Buzeta posto su slicni a treba ih videti.

Znam sta pricam jer sam kao klinac ziveo u Umagu, a Istru znam kao svoj dzep. Ako te nesto zanima, pucaj!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1334 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: GSA

Hvala na preporuci. Ruta nije potpuno tacna jer je google maps tesko naterati da te vodi putem pored mora pa sam dosao do tacke gde ne mogu vise da modifikujem rutu nego sam morao da ispostujem preporucenu. Svakako cu ovo uzeti u obzir. Hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja