Jump to content

Moto Zajednica

70cc tuning Yamasaki Sky, Sprint cross, Kinroad XT50GY

Recommended Posts

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Ха - рекох ја теби ономад да је хоризонталац прави хоби!  :jee: 

 

ОК је сам хладњак (тај са сличице), али имај у виду да су црева, иако релативно малог пречника, тврда отприлике као бужир сајле за ручну кочницу од аута и да може да се догоди да се хрвеш са њима да би их некако упаковао. Пар црева која сам добио у мом сету и даље се ваљају у фиоци управо због тог разлога. Поставио сам пар хидрауличних панцирних црева купљених на вашару која су споља нешто већег пречника, али кудикамо податнија којекавим манипулацијама, Можда ће ти боље решење од "сток" црева бити пар "кастом мејд" црева са потребном врстом окаца и њиховим подешеним међусобним положајем.

 

У сету кога сам ја добио, нисам имао то црно парче лима фиксирано са два вијка за хладњак, али и да јесам, не би имао користи од њега. Ако добијеш неко такво парче лима, а то парче је у виду винкла, онда је то варијанта где се хладњак фиксира помоћу два вијка на брезонима главе и цилиндра, најчешће она горња (може и доња, ако успеш да задихтујеш доњи десни вијак, око чијег брезона пумпа уље ка глави.

 

Варијанта No.2 је да добијеш равно парче лима код кога је она друга половина (наспрам дела са отворима за фиксирање за хладњак) у виду... полумесеца и са два отвора "мало у шрех" у односу на оне за фиксирање за хладњак. То ти је варијанта која се фиксира помоћу вијака који се усисна лулица (манифолд, што кажу) фиксира за главу.

 

Мени ни једна од те две варијанте није радила пос'о, па сам хладњак некако успео да спакујем испод десног дефлектора/облоге резервоара и то да буде орјентисан вертикално. Ево то још једна "тема за размишљање", што би рек'о Штирлиц у оној серији - замлаћивао сам се филозофирањем о положају испуста за уље на хладњаку и о томе како да спречим стварање ваздушних џепова у самом хладњаку (читај - аутоматског смањивања његове ефикасности). Реши сам како ћеш да орјентишеш хладњак и црева.

 

Е једино та "take-off plate", плочица са испустима уље, која дође на смену оној стандардној, ако је таква као на сличици, мало је скрнава и танушна. Чини ми се да треба много обзира приликом постаљања ње на главу и црева на њу. У свом сету добио сам масивну и дебелу плочицу са доста "меса" око испуста за уље, управо овакву -

 

take%20off%20plate.JPG

 

Могао би да нам откријеш тајну тих линкова, сферних зглобова. Од ког аута су и колико су те коштали, као и који је дијапазон дужина на које се могу подесити?

 

Него, јеси ли размишљао да у току зиме урадиш центрирање и/или статичко балансирање радилице?

 

Успут, апропо радилице, новог 47 клипа и све оне наше приче из ПП: има и код нас тих 47 мм клипова за краћим плаштом и 13 мм болцном има у сетовима (али и поједнично - само клип са карикама и болцном) за буџење скутера са мотором 139QMB.

 

И још ово: погле' идеју како да скинеш лежајеве са радилице без оних фенси радапцигера за тај посао:

 

 

:care:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

Ma hobi, zaraza prava!

 

Mogu ti reci da ga radim bas sa merakom. Dok sam radio na Hondi, uvek me neki strah bio da ne napravim neku stetu, a ovde nema stete, sta god mi padne napamet sve mogu da probam. 

 

Jednostavna masina, jeftini delovi, i ima ih podosta, nije problem za nabaviti. E, to je valjda najznacajniji kriterijum za hobi.

 

Ja sam imao ideju da montiram hladnjak na vile, ispod maske sa farom. Kao kod starih trkalica. Videcu kad dodje kit da li je to izvodljivo. 

 

Nisam jos voljan da vadim radilicu napolje. Probacu prvo da klip 47 dovedem na masu sto slicniju onom originalnom, pa cu da vidim kakav je rezultat. 

 

I svakako planiram da probam da stavim motor na silent-e. On je direktno zasrafljen na ram sa cetiri srafa oddole, to po meni nije bas pametno resenje.

 

A sto se tice rusa, svaka mu cast, napravio bacuska alat bolji od profesionalnog. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

Malo se samo dvoumim oko toga sto je hladnjak dosta vislji od samog motora. 

 

U hladnjak i creva ide dodatnih 2-3 deci ulja, kad motor stane sve se slije dole u "karakter".

 

To mozda moze da pravi problem kod startovanja, a i moze da napravi vazdusni cep u nekim uslovima. 

 

Kakvo je tvoje iskustvo sa tim, Zorge?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Мерио сам колико уља иде у хладњак, очекујући, баш као и ти, да то буде неколико децилитара, али сам хладњак "хвата"... не'ш ми веровати... само 0,8 деци (илити 80 милилитара). После тога, запремина цреваца ме није ни интересовала. Тај податак ме је моментално решио скоро свих недоумица и брига, па и те бриге о томе колико уља треба да сипам у мотор да би све ОК радило када се то уље пресели у инсталацију хладњака.

 

Да сам могао хладњак да поставим хоризонтално, сигурно бих га поставио тако да испусти буду окренути са горње стране. На тај начин, хладњак остаје напуњен и после заустављање мотора и појава и задржавање ваздушних чепова је искључена, а и приликом поновног покретања мотора, уље се већ налази "на пола пута" до главе, а не на почетку (у "карактеру"). Сад, проверавао сам колико пумпи треба времена да п(р)отера уље кроз једно црево, па хладњак и до краја другог црева, имајући у виду то да капацитет и притисак уљне пумпе на хоризонталцима није типа оних на већим бензинским и дизел моторима. Наравно да сам био забринут колико ће брегаста да ради док не добије уље (Успут, ел' знаш да могу да се нађу клацкалице вентила за хоризонтаце са ролницама на кугличним лежајевима, уместо стандардних папучица које "шљапају" брегови брегасте?). Нисам штоповао време, али је на леру требало само неколико секунди, никако не више од 5, да уље потече на крају ланца црево-хладњак-црево.

 

Као што сам поменуо, код мене је хладњак орјентисан вертикално, па сам одлучио да цревца спојим тако да уље улази на нижи испуст, пуни хладњак одоздо и како се ниво уља подиже, истискује ваздух/елиминише ваздушни џеп кроз горњи испуст и настави са нормалном циркулацијом уља кроз читав хладњак. Та цревца која сам купио накнадно су чак и мало дужа него што је било потребно, од главе иду навише и потом се спуштају ка испустима на хладњаку, па праве лук, због кога имам неку врсту сифона који недозвољава да се хладњак потпуно испразни када мотор стане - остаје у њему око 2/3 уља од укупне запремине хладњака.

 

Шта радим када мењам уље? У првих пар наврата испуштао сам уље и из хладњака, али сам скапирао да је то заиста мала количина и да често одвијање оног бушног шрафа који држи окце на крају црева  може да "по'ебе" навој на хладњаку, после чега могу и ја да се "ебем", па сам престао са том праксом. Сада само мало померим црево да ликвидирам сифон кога сам ти поменуо, придржим мало да се уље слије из хладњака и то је то. Ниво уље држим на максимуму, на горњој ивици "наполитанке". Сипам, проверим ниво, покренем мотор, он мало поради, зауставим га, он мало одстоји, па поново проверим и евентуално долијем - то је читава мудрост.

 

Ако би мене питао где да накалемиш хладњак на твом моторчету, ја бих предложио да то буде испред... "јадца", тог дела изнад главе мотора, где се две цевке рама које иду испод мотора спајају у једну, која иде до главе гувернала. Ту му ништа не смета, не требају дугачка црева и има добар "пропух".

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

Ne stane deci u ladnjak? E, pa taj je bas tanan...

 

To sto si spomenuo de da stavim ladnjak, to je skroz dobro i pametno mesto, i ja mislim da to tako treba da bude. To sam prvobitno i mislio tako da uradim.

 

Jedino sto bio mi lepse stajao, cini mi se, na vilama ispod rezervoara. Naravno, ako budem imao dovoljno creva i ako ne bude pomeranje creva pri zakretanju kormana pravilo problem. No, videcu kad stigne, dalek put iz Kine.

 

A sto si ti stavio ladnjak vertikalno? Jel ti bio presiorok da ga postavis horizontalno, na racvanju rama?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

I mene malo zabrinjava kapacitet pumpe. Razmisljao sam da stavim mozda i jedan senzor pritiska ulja, ima ih pojeftinih za stare lade, skode, i slicno. A kad vec imam creva sa standardnim hidraulicnim prikljuccima, to ne bi trebalo da bude ni komplikovano ni skupo. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Није што је мени танан 'ладњак, већ је и твој такав. :) Прелопатај мало понуду тих хладњака на "Алиекспресу" и видећеш да у понеком опису робе пише и запремина.

 

Ако ради на некој "big bore" зверки са 150 кубова и безмало 15 коња, радиће и на овој нашој ситнежи.

 

И ја сам као варијанту за место монтаже имао ту "рупу" између маске фара и блатобрана, али ми се учинило да за то треба сувише велика метража црева. Варијанта постављања у вертикалном положају била је могућа једино испод цилиндра, али тада би хладњак био засипан водом и блатом. А на месту где сам теби предложио да га поставиш, код мене просто није могло због блатобрана. Тесно у п..... материну!

 

На крају, испаде овако:

 

79824_445256342_hladnjak.JPG

 

Има "Такегава" решење за повећање протока - нуде пумпе за уље са два, три и мислим четири пута већим капацитетом у односу на стандардну "Хондину" пумпу. Е сад, могуће је да су мало скупље... ;)

 

Ма батали то - ја нисам набасао на Нету ни на један случај смрти хоризонталца због капацитета уљне пумпе.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

A uljna pumpa na horizontalcu je jedan solidan mehanicki sklop, ali je pogonjena preko drljavog lancanika zatezaca lanca. 

 

Usput, jesi li nekad prao filter za ulje u bolku motora, onu mrezicu sa desne strane ispod kvacila? i cauru na centirfugalnom filteru na koju rus upotorava u ovom videu?

 

 

meni izgleda da horizontalac ima par kriticnih tacki u sistemu razvoda ulja, pa koliko god pumpa bila dobra, moze da ostane bez podmazivanje

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Мрежицу сам скоро чистио, приликом замене уље, када сам имао пет 'иљада пређених. Мрежица је била много чистија него што сам мислио да ће бити (али ипак највећи пос'о сакупљања гадости ради центрифугални филтер у корпи квачила), а наравно да сам обратио пажњу и на ту биксницу са главом и калибрисаним отвором. И то је било чисто. Сам центрифугални филтер нисам отварао јер нисам имао при руци ударни шрафцигер, без кога није баш лако одвити та четири вијка са "+" главом који држе поклопац, али видевши стање на мрежици, нисам ни био нешто ентузијастичан да то учиним.

 

У принципу, имаш на хоризонталцу два калибрисана отвора ( да кажемо - уска грла) која прераспоређују уље из пумпе у две уљне магистрале и Марик Жеребецки, овај Украјинац чији си клип окачио, их је оба показао. Први је на зиду картера, одакле почиње магистрала ка глави а други је тај централни отвор на биксници. Ни једно, ни друго ја не бих назвао критичним. Не могу да се сетим шта је конкретно било и питању, али мислим да сам видео да када купиш неки тјунинг део, можда баш управо пумпу већег капацитета, између осталог, добијеш и бургијицу одређеног пречника којом разбушиш та два калибрисана отвора.

 

Ал' мајку му, какво уље треба да сипаш и колико да га возиш да би се образовао компактан талог какав је тип у видео клипу ископао из те биксне? Нешто такво не може да се нађе код нас. Може прашина да се увуче у мотор и кроз иберлауф, али то се лако спречи (барем сам ја тако урадио) са 30-40 сантима гуменог црева натакнутог на иберлауф, на чијем је крају нпр. онај мали папирни филтер за гориво и све то сакривено негде испод седишта, високо од пута.

 

Има хоризонталаца, поготово оних са већим запреминама, којима је уљна пумпа погоњена директно зупчаником који се налази на радилици, а испод корпе квачила, без тог вратила које пролази од леве до десне стране мотора. Има, али не на нашим моторима. :jok: Још и тај погонски ланчаник пумпе и шпанер није толико дрљав, колико је гумени котач, умиривач ланца брегасте, чију осовину видиш на левом боку цилиндра. Та проклетиња зна да се окруни и ситан гума заврши којегде по мотору. Да ми се пружи прилика да за разумну цену пазарим сет оригиналних "Хондиних" ланчаника шпанера брегасте, уљне пумпе и тај умиривач ланца - обавезно би их пазарио.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

Zorge, ti tvoj motor vozis "iz radnje", a ja sam moj kupio za 250 jevreja u odvratno zapustenom stanju. 

 

imao sam gomilu posla oko njega da ga uopste osposobim za voznju preko leta, i da ocenim da li cu da ga zadrzim i sredjujem, ili utopim da izvucem bar deo stete. 

 

Nisam otvarao ceo motor, ali prema stanju ulja koje sam ispustio iz njega, mogu da ocekujem svasta kad skinem desnu deklu. Prvo ulje koje sam ja sipao sam izbacio posle svega 300-350km u prilicno ruznom stanju.

 

U svakom slucaju, odluicio sam se da ga zadrzim i sredim, zabavan je. E, u tom kontekstu pokusavam da vidim sta sve treba da predupredim da me motorce ne bi izdalo posle ziskog sredjivanja i prepravljanja. 

 

Ti imas mnogo vise iskustva sa horizontalcem, ali meni jos nisu sve stvari "legle" nekako. Vidim da po oglasima ima dosta njih koji prodaju motor sa nekoliko hiljada kilometara i hvale se kakao je uradjena "generalka" itd, itd... 

 

Kakva generalka na 5.000 km ? 

 

To mi nekako ukazuje na to da sa tim motorima postoji neki problem. Ja neznam jos koji? Motor je koncepcijski dobar. Kako god, ipak je to Honda koja se radi 50 godina i napravljena je u vise od 60 miliona primeraka. Mislim da je jedino Royal Enfield 350 masina koja je jos u proizvodnji a ima duzu istoriju od male Hondice.

 

Delovi nisu vrhinski ali nisu ni skart, zasto bi neko uopste radio generalnu na 4T neoprerecenom i predimenzionisanom motoru?

 

Osetljiv je na neke stvari definitino. Ja predpostavljam da ga ljudi "zakolju" pregrevanjem i losim podmazivanjem.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Ако мене питаш, ја мислим да тај мотор "закољу" превелика очекивања.

 

Некако могу да препознам неколико фактора због кога можеш да нађеш огласе за ове наше моторине у којима се помињу 5 'иљада пређених и генералка.

 

Хоризонталац од 50 кубика не може да потегне као неки стандардни 2Т, а овде има да се потеже око 105 кила мотора, па мотор вазда ради на максимуму својих могућности, што никако не доприноси дугом радном веку. Онда имаш и то да кинеским хоризонталцима треба баш брижљива разрада у првих две-три хиљаде километара, што је стрпљење и пажња које не можеш да очекујеш од тинејџера, главне групе корисника моторина са овим мотором. Разлог видим у лошем и нередовном одржавању од стране власника и у томе што се много мајстора и није потрудило да "покупи" ове или оне "цаке" око тог мотора, како су то мање-више урадили са моторима на скутерима. На крају, ту је и она стара констатација о кинеским моторинима, да им за одржавање "доброг здравља" треба треба бебиситерка или барем неко ко има осећај када нешто није у реду, па да реагује пре него што цркне нешто крупно.

 

Немој да се лењиш да скидаш десну деклу и провериш да у мотору нема неког муља. Нема пуно мудрости: скинеш сајлу квачила и курблу, одвијеш осам вијака са главом 8 и позабадаш их у картонче, да после не погађаш у коју рупу иде који вијак. Док скидаш деклу, обратиш пажљу на дихтунг, па онда и на семеринг осовине курбле. Потом, вадиш они биксну са главом и отворима која је са унутрашње стране декле и још једну биксницу уденуту у лежај у корпи квачила, као и ону мрежицу испод уљне пумпе и то је све на шта треба да пазиш да не погубиш. Имаш ту и на картеру и две вођице, две биксне којима "уцентрираш" деклу, али оне су чврсто насађене у картер. После мотор можеш да испираш и "Керхером" - све ће да стоји на месту.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

Peskirao i hromirao korman u DES-u, 1000 dindzi, nije losa ispalo. 

 

Tablu od alu lima 2+2mm oblozio karbonon tapetom. Tapet bogami poskup, 3.500 rsd/m2, ali je odlican, ne ostavlja mehurice, odlicno se savija i tegli, lepo ispalo. Radovi polako napreduju, korak po korak, kinezce ce da bude kako ja hocu.

post-14341-0-61578300-1451332711.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Две пумпе за уље хоризонталца различитог капацитета. Ако си им "изнутрице" исте, разлика и није нешто.

 

post-3975-0-55725900-1451460488.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

Pod predpostavkom da je trohoidni deo unutar pumpe iste geometrije (a teskod a je razliocite) razlika u protoku je proporcionalna debljini aktivnog dela pumpe. 

 

Ako zanemarimo gresku perspektive sa fotografije, to je odnos 16/12, dakle donja pumpa "jaca" nekih 30%. Nije to lose...

post-14341-0-99863000-1451505201.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Слобо, дедер измери на десној страни, ивицу испод шрафа, од доње површине до поклопца.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

E, da sad vidim da nisam dobro merio, treba cela debljina da se uzme u obzir, sem poklopca. Znaci, dobitak je manj, negde oko 20%.

 

Ma, te pumpe su divno resenje, jednostavne do bola i dugotrajne, ali nemaju posebne zaptivne elemente i kapacitet jako zavisi od tacnosti geometrije. Da je original HONDINA ne bih se ni razmisljao o njoj...

 

Gerotor_Animation.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Имаш у сервисним приручницима и колики су максимални зазори на појединим местима на трокидним пумпама, па ако имају више луфта - замена.

 

А онда стандардну пумпу замениш са једном незнатно већом од "Такегаве".

 

super-oil-pump-installed.jpg

 

:jee:

 

Шалу на страну. Има да се нађу по Нету пумпе повећаног (типа - дуплираног) капацитета за тридесетину евара.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

Naravno, carevi iz Takegawe imaju sve sto ti padne i sto ti ne padne napamet za malog horizontalca. 

 

Neki put se pitam kome sve to prodaju? Sve sto prave je po prilicno ozbiljnim cenama, Takegawin klip kosta vise nego sto sam ja platio ceo motor.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Ја сам недавно нашао неки јапански сајт за продају делова и нпр. "Китакове" и "Такегавине" уљне пумпе повећаног капацитета, не овако екстремне као ова на сличици изнад, коштају између 4 и 5 'иљада јена, што није претерано.

 

Него, имаш ли неку стару хоклицу са ногама од цеви?

 

Рад сам да направим нешто овакво.

post-3975-0-26672800-1451638351.jpg

 

Елеганција једноставности!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

Mislim da imam u garazi, jednu rasturenu. 

 

Idem sutra pre podne malo da se odmorim zivce u garazi, pa cu pogledati sta imam

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Ma стани бре, шалим се када те питам имаш ли хоклицу! :)

 

Мени се ово учинило као једноставно, а ипак одлично решење када "оперишеш" машину.

 

'Оћеш да ти аплоудујем "Такегавин" каталог од пре пар година, да мало париш очи током зиме?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

e, dobro si me ispalio, ja stvarno juce premaravao resltove cevi po garazi, nista ne odgovara

 

Ajd daj Taklegawu, mozda mi sine jos neka ideja kako da baci pare na kineza

 

il posalji link, pa da ga ja skinem, jednostavnije je 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Ма шта, имаш овакву хоклицу у сваком бирцузу, па отуђи једну и ето ти практично готов сталак. :)

 

hoklica-plava.jpg

 

Каталог сам ти аплоудовао овде http://expirebox.com/download/d4838d25b8f50476e595361d9c8d7154.html и линк ће бити активан у наредних 48 часова, тачније - до један поподне, 6. јануара.

 

Него, јеси ли још увек забринут због компресије са 47 мм клипом? Ако би да је малчице спустиш, ено ти да бираш за мале паре 47 мм клипове за буџење 139QMB скутерских мотора - иста болцна, иста компресиона висина, краћи плашт, али је равно чело клипа. Да имам мотор од 72 куба, 'ладно бих пробао. Ем што би редуковао компресију, ем би му клип био лакши (по маси ближе стандардном 39 мм) и мање би било вибрација.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja