Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto na Isle of Man TT

Recommended Posts

  • Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Jedan od najbrže rastućih brendova u sektoru rekreacionih vozila, kineski CF Moto, drugu godinu uzastopno učestvuje na legendarnoj turist trophy trci na ostrvu Man.

 

U saradnji sa britanskim uvoznikom i vozačem Gerijem Džonsonom, tim podržan od strane fabrike na specijalno pripremljenoj verziji modela 650 NK u kvalifikacijama u okviru "Lightweight" klase ostvario je odlično drugo mesto sa svega 0,005 sekundi iza Kawasakijevog vozača Rajana Farukara.

 

CF Moto je i prošle godine uspešno učestvovao na ovoj izuzetnoj trci, čime je postao prvi kineski motocikl koji je nastupio na ostrvu Man i ujedno prvi novi proizvođač koji je ušao u ovo takmičenje još od 1957. godine.

 

Trka na ostrvu Man predstavlja jednu od najspecifičnijih ali i najzahtevnijih trka na svetu. Trka koja se održava po planinskim putevima ostrva Man prepunih krivina, uzvišenja, bandera, kamenih zidova, tokom svoje stogodišnje istorije postala je veliki izazov kako za vozače tako i za same proizvođače motocikala.

 

Ova po mnogo čemu specifična trka za koju je prilikom posete i sam Valentino Rosi izjavio da "traži više od hrabrosti" i na kojoj svake godine nekoliko učesnika izgubi život, pored ogromne hrabrosti i vrhunske veštine vozača zahteva izuzetno pouzdan i kvalitetno pripremljen motocikl.

 

cf-moto-nk-650.jpg

 

Pred trku koja će biti održana 12. juna, iz CF Moto-a koji je nastupa sa dvostrukim pobednikom, Gerijem Džonsonom, napominju da za njih pored sportskog izazova ova trka predstavlja odličan test i dokaz kvaliteta koji su dostigli, ali i putokaz u razvoju modela na kojima trenutno rade.

 

CF Moto, koji predstavlja ponos kineske industrije, prvi je kineski proizvođač koji je samostalno razvio i proizveo tečno hlađeni, a potom i dvocilindrični agregat.

 

U okviru strategije proizvodnje namenjene pre svega stranim tržištima CF Moto primenjuje kontrolu kvalitieta nulte tolerancije dok se među dobavljačima komponenti za CF Moto vozila nalaze brendovi poput namačkog Boscha, japanske Kayabe i kanadskog CV Techa. Kao potvrda posvećenosti kvalitetu došlo je i do potpisivanja ugovora o strateškom partnerstvu sa austrijskim KTM-om. Na osnovu tog ugovora, od 2014. godine u CF Moto fabrici se proizvode 2 modela austrijske kompanije.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Pa šta znam... Ja mislim da ni na jednom motoru koji je spreman za trke, osim agregata i rama ništa nije proizveo taj proizvođač motocikla... Nije proizveo ogibljenje, kočnice, točkove, nije proizveo izduvni sistem, nije proizveo elektroniku i sistem ubrizgavanja goriva itd... Uzmi bilo koji trkački motocikl bilo kog "renomiranog" proizvođača (Honda, Kawa, Yamaha, Suzuki, BMW, Ducati...) i pokaži mi deo koji je proizveo taj isti renomirani proizvođač (osim agregata)...

 

A opet se kaže da je pobedio Žika na Yamahi, a drugi bio Mika na Dukatiju... Sve je to marketing...

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja