Jump to content

Moto Zajednica

Kako nagovoriti suprugu da nam treba motor?

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 651 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Benelli TRK 502 X

Ako hoces da ostanes u dobrim odnosima sa zenom moras to polako da resis pa kad vidis da ne ide ohladis se par dana pa opet...Ono da kupis motor i doteras u dvoriste ti ne bih preporucio, moze sve to da se postigne dogovorom.

 

Ja ne mogu da se pohvalim da imam neko veliko iskustvo (20 godina zivota i 2 godine aktivne voznje sa nekih 15 000 km, ali zato vozim zoljicu odtkad znam za sebe :D)  I kad bi mi dete jednom u buducnosti trazilo motor moralo bi da mi pokaze da to stvarno voli i da je dovoljno odgovorno za voznju dvotockasa, da zna sve rizike kojima izlaze sebe i okolinu i naravno da prodje moju obuku...

 

Tako i ti pokusaj da ubedis svoju zenu da si spreman za motor i da znas sta radis, pokusaj da je nagovoris da zajedno gledate neke moto putopise, slike sa voznjica bilo sta u cemu cete uzivati i sta ocekujes od motora. Kada idete negde kolima vodi racuna o motoristima, javljaj im se na putu, ostavljaj mesta na semaforu...Gledaj da je odvedes nekad na pice u neki kafic gde je parkirano par motora cisto da ih vidi izbliza i da vidi da su ti ljudi normalni kao i svi ostali....

 

Ne bi bilo lose da imas nekog drugara koji je ozbiljan, da dodje do vas po mogucnosti sa zenom/devojkom pa da zajedno malo popricate...

 

Eto ne znam sta da ti kazem, jos sam balav za ovakve savete al ajde i ja malo da se ukljucim....Vazno ti je da si uporan i samo polako drugar sve ce doci na mesto, vremenom ce i ona shvatiti, na tebi je da je ubedis! 

 

Puno srece ti zelim!

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Cool tip, 2146 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: MT 09 Tracer

Svi smo preziveli zene,pa ces i ti.Ne kukaj nego delaj.Jesi musko ili sta?Ultimatumi ne prolaze nigde.Pa neces da jases zmaja,nego motocikl.Stvarno je tema vec postala davljenje.Mi ti ne mozemo pomoci,ako si nesposoban pomoci samome sebi.I ne zenite te djavole od zena...aman ako je posle kuku i lele.

  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • motoras, 2319 postova
  • Lokacija: PECINCI
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Brate,mi se ovde malo zezamo,malo smo ozbiljni,ali dosta nas je imalo takav problem. Neko sa zenom,neko sa decom,neko sa roditeljima. Nije nerešivo, ali moras biti uporan. Jedno je sigurno- ne možeš biti srećan ako patiš. Trpiš ti,trpi žena, trpe deca... Nemoj da dozvoliš da na kraju balade dođete u situaciju da se mrzite. To se uvek,ALI UVEK desi kad onaj drugi brani...

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 503 postova

Dva točka su mnogo mnogo rizičnija od četiri i tu treba poštovati suprugu i njenu racionalnost. Kupovina motora u porodici kada druga strana ne razume ili još gore neće da razume želju, potrebu je suluda priča. Stavljanje na svršen čin i "doterivanje đavola" u kuću, drugoj strani daje za pravo da se oseća izdano i povređeno, te da u nekoj drugoj situaciji za sebe na isti način odreaguje. Da li si spreman da oprostiš prevaru ili izdaju koju može da ti napravi žena? Seks ili preljuba je tu miiiiinorno marginalizovano banalna prevarica.

 

A u svemu nabrojanom, najgora stvar je što se nezadovoljstvo partnera dodaje jedno na drugo... 

 

Maski to jako dobro objašnjava i jako je dobro razumem: "prazan frižider" i "nasmejan na tuđoj haubi, a ja?"

 

Najbitnija stvar je da se postigne izjednačavanje želja, mogućnosti i sigurnosti. 

 

Ne zaboravite da prosečno održavanje dvotočkaša godišnje može da košta kao održavanje luksuznijeg automobila, a velika većina "pije" kao i kavez na četiri točka. (2 dobre gume za motor ~ 4 gume srednje klase za auto, (toyo 195/50 R15 ~ 55eura). Guma za motor izdrži maksimalno 20.000km, automobilska bez problema izdržava i 50.000; 2.5 - 3 litra ulja ~ 2 promene ulja na automobilu, prosečan dizelčić ili plinara troši ispod 10 eura na 100 km, bilo šta više od 500 ccm je iste potrošnje u novcu...)

 

Sigurnost je ... pa može da tresne zemljo pa da se odvali cigla i zvekne te u glavu dok spavaš ... (da ne ispadne da kenjam, stvarno mi se to moglo desiti 1979: imao sam sreću pa me izvukli iz kreveta par sekundi pre nego što se obrušio karatavan). Kod nas je pre neki dan poginuo čovek tako što mu je ni krivom ni dužnom pijana budala uletela u motor i počupala mu udove. Čovek je vozio Beverli skuter...  Realna stvar je da mnogo veće šanse za zavijanje porodice u crno postoje na 2 točka. Ako si toga svestan i ako druga polovina smatra da je to preveliki rizik, znaš šta nećeš uraditi.

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2422 postova
  • Lokacija: Shabac
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

moja zena je znala za koga se udaje, vozio sam motor 20 godina pre nego sto sam je upoznao i svesna je da je to moj kedini ventil i da se iz svake voznje vratim kao bolji covek. E sad vi koji ste se setili kasno da volite motore pa to iznenadi vase okruzenje, jbg ne znam sta da radite. Mozda da si sve vreme pricao kako sanjas da imas motor i da ti je to neostvarena zelja,mozda bi razumela. Ako ne, onda si pogresnu ozenio prijatelju.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 731 postova
  • Lokacija: Split
  • Motocikl: Honda CRF 250 L

Znači, lova je u pitanju, to me kopkalo od početka teme, šta bi tek bilo da želiš trošit njezinu lovu.

 

Sent from my PAP3540DUO using Tapatalk 2

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 752 postova
  • Lokacija: sokobajna
  • Motocikl: nekad

Kenjaj. Što više - to bolje !  :D Kako to voliš, želiš, oduvek si želeo - planirao ... kad si bio mlađi nisi smeо/hteo/mogao ... Na kraju ćeš joj toliko dodijati, da će biti presrećna kada prestaneš, jer si joj se na glavu više popeo sa tim *ranjem :jee:

Ovo ti govorim iz ličnog iskustva, moja je ista kao tvoja ... al' volim je jbg. Ne bih je nikada menjao, al' volim  i motore ... oduvek ... A počeo sam od skora da vozim, da ne kažem pod stare dane ... Bolje ikad, nego nikad.

 

Još nešto, poštujem drugare koji ceo život ganjaju dva točka, al' mi je već pomalo doqrčio stav pojedinih koji su prepuni kritika prema nama matorim početnicima. Jbg. svako ima svoje razloge, neko nije hteo, neko nije smeo, a neko nije imao-mogao ... I šta sad, to što nisam "počeo na vreme" znači da nikada i ne trebam ? Pazi Boga ti ... nije nego ... Nikad nije kasno, samo budi uporan ! Kad tad ćeš je smekšati, ili joj jednostavno dodijati, kao ja ovoj mojoj. I ne primaj k' srcu previše ženske kletve i kukumavke, one su jednostavno takve (čast izuzecima).   :takoje:

 

I još nešto, mislim da u startu grešiš, ne trebaš ti nju ubeđivati da vama  treba motor, nego tebi. Ako ona želi da u tome učestvuje, OK, ako ne, onda još bolje ... Ja nisam pristalica vožnje "u dvoje". Za to imamo auto. Al  to je naravno samo moje mišljenje, poštujem ako neko to voli i praktikuje. :takoje:    

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zlo i naopako, 545 postova
  • Lokacija: Kula
  • Motocikl: Kao da nema

 jer gđa ne radi.

 

 

Imao sam utisak da je problem jer trebas "zajednicke" pare da trosis.

lako tudjim ku*cem mlatiti koprive.

Ženi nadji posao a sebi uzmi motor.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • -+-, 1005 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Yamaha ♥

Sad šta ću i kako ću, pokušaću da budem pametan. 

 

Ajd probaj pa napisi kako, da ti pomognes i nama malo :)

... Inace i ja sam ozenjen i mogu reci da i moja zena ne razume sve moje potrebe i zelje...Neka moja tipska sema za stvari koje ne razume jeste:

 

1. Bombardovanje pricom o tome

2. Onda da vidi otvoreno da gledam i razmatram nabavku toga (otvorena strana oglasa na kompu a ona sedne)

3. Prica prestaje (ali ti i dalje si aktivan po tom pitanju i ona to vidi)

4.Stvar se pojavljuje (npr. E Golub (drugar sa foruma  :) ) mi je dao motor super povoljno da vidim dali mi odgovara pa ako ne ide mogu da mu vratim) prica glupa ali na kraju ona digne ruke uz moguce frktanje...

 

Naravno ovo sve zavisi od gospodje do gospodje

 

(ohhh sto sam se ženio???)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 32 postova

Tu sam ja, umro nisam.  :)

 

Drugari, iskreno nisam verovao da će tema za 24 sata da doživi 6 stranica utisaka, iskustava i svega ostalog. 

 

Koliko sam uvideo, većina koja je imala isti ili sličan problem, a i kao što je cenjena Maski napisala povlači se pitanje kućnog budžeta. Mi tih problema(na sreću) nemamo. Lažem, da ja ne radim, imali bi ih i te kako, jer gđa ne radi. Moja primanja su više nego dovoljna da se pokriju svi aktuelni troškovi, ode svake godine na letovanje, uštedi nešto i slično. 

Naravno, kupovina motora bi išla iz mog ličnog šteka - to je nešto što ja uvek ostavim sa strane jer niti izlazim, niti imam neke aktivnosti koje iziskuju $$$. 

 

Ono što me u celoj priči brine je u startu njen negativan stav - kada sam pominjao kako recimo DragStar izgleda lepo sa svim onim hromom itd, odgovor je uvek bio "Neka izgleda lepo, od toga nema ništa." Ili ukoliko bi se poveo razgovor o vožnji motora, polaganju i slično odgovor je uvek "Taman posla, vidi kako voze!" (Misli na ekipu koja vozi motor na zadnjem točku, divlja po gradu i slično. Pri tom zna da je moj stav je da je motor za uživanje, a ne za iživljavanje).

Tačnije, poprima neke fazone koje je i moja keva koristila da bi me odvratila od ideje "da se ubijem".  :lud: Dok ne krene priča da su "motoristi dobrovoljni davaoci organa", dobro je. 

 

I da, namerno sam napisao "da nam je potreban motor", jer želim da i ona učestvuje, vozi se, i jednostavno uživa u toj nesputanosti, za razliku od auta koji pruža drugačiji ugođaj. Imamo klinju od 3 godine, ali nikada nije rekla da je to zbog deteta. 

 

Na žalost, pojedini delovi moje priče liče na priču kolege DraganNS - moja gđa ume da bude isključiva i da bude po njenom, pa makar bilo i naopako. Sad šta ću i kako ću, pokušaću da budem pametan. 

                 Ovde sam se registrovao cisto da gledam slicice i tako pratim forum....ALI tema me je bas ubola sto se kaze .Ja bih ti savetovao da odmah kupis motor pogotovu sto ti zaradjujes i imas love u steku a zena....ahahahah ako nece to da prihvati onda te ona ne voli dovoljno i nije prava zena za tebe.....i ako ti i posle kupovine motora nastavi da zvoca lepo najuris kucku i dovedes onu koja nece da zvoca....bar sam ja tako uradio Sad imam jednu koja obozava da se vozi ili se mozda folira u svakom slucaju dok ne kenja bice tu a ako slucajno poccne da serucka ode odma. 

                U kuci mora da se zna ko je gazda i ko seno kosi a vodu nosi....i tako ....nadam se da sam ti pomogao .

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Enduraš, 6287 postova
  • Lokacija: Paracin
  • Motocikl: CRF300L

 niti izlazim, niti imam neke aktivnosti koje iziskuju $$$. 

 

Ono što me u celoj priči brine je u startu njen negativan stav - kada sam pominjao kako recimo DragStar izgleda lepo sa svim onim hromom itd, odgovor je uvek bio "Neka izgleda lepo, od toga nema ništa." 

Uhhh citam i prepricavam devojci temu, ni ona ni ja ne mozemo da se zamislimo u toj situaciji. 

Pazi - ti zaradjujes dovoljno, ne izlazis, nemas skupe hobije, a ona je iskljuciva u stavu, narocito nam je upalo u oci "od toga nema nista", ko da si ti dete, a ona tvoja majka. Kod mene bi to bilo - e da vidis da ima - i sutra bi dovezao motor kuci. 

  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1109 postova
  • Lokacija: Sr.Mitrovica
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000

Malo je to problem kad pod "stare" dane se zaljubis u ono na sta okolina nije navikla-ali svakom to moze da se desi nicim izazvano :na_glavi: i to ne treba osudjivati.

Moja zena je sto se ono kaze bila naviknuta od "malih" nogu na kola ,motore, trke i sve to mojom zaslugom,mada joj je u pocetku zabavljanja sve to bilo malo cudno.Na pocetku zabavljanja pita ona mene za koga navijam-ja ko iz topa za Ferari i za Mika Doohana :jee1: (stariji se secaju ovi klinci danas znaju samo za doktora :care: ).Vidim ja gleda ona belo nista joj nije jasno i verovatno misli u sebi s kakvom budalom sam se ja smuvala-onda joj polako objasnim ko su i sta su i da se ne mora navijati samo za Partizan i Zvezdu.

 

Najveci sou je bio kad je bila prvi put kod mene nedeljom posle rucka-zvao je na kolace.U kuci svi uzurbano spremaju sto, keva pere tanjire ko u crtanom filmu tom i džeri,ona mene vuce u stranu sta si me zvao vidis da je neka frka kod tvojih-ma reko kakva frka nije nista.U tom trenutku keva vice ajde deco postavite tanjire za kolace sad ce warm-up,ova moja izgubljena ne zna gde je i sta je.Kao sto mozda pretpostavljate tako se kod mene docekivala trka Formule 1 u familiji gde je svako imao svog favorita i to su bili retki trenuci kad je porodica bila na okupu ali uvek.Rucak mora biti pojeden do pola dva,keva sve sredi i vadi kolace pred sam start-to je bila nasa nedelja jos ako se poklopi sa moto gp niko srecniji od nas.

Tako se i moja buduca zena uklopila savrseno u to i sa njom nemam po tom pitanju nikakvih problema.

A sto se tice tvog problema,ako je vec takva situacija moras polako ali budi cvrst u svom stavu i ne odustaj od svojih snova tako lako ako te voli bunice se ali ce na kraju razumeti i leci ce na rudu.

Sve najbolje :takoje: .

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 752 postova
  • Lokacija: sokobajna
  • Motocikl: nekad

Nije svaka ista Aco, ali ako si dovoljno dugo sa nekim, znaš otprilike kako će reagovati, pa možeš da se prilagodiš ...Golub je gore naveo lepo kako bi otprilike to prilagođavanje  trebalo da izgleda ...

 

A ti Rott nećeš daleko dogurati sa takvim stavom, ako sve žene smatraš kučkama, i ti ćeš u njihovim očima biti obična muška šovinistička svinja ... 

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 393 postova
  • Lokacija: Budisava
  • Motocikl: BMW F650 ST

Ako pare nisu problem, o cemu mi pricamo  :) . Ja sam uzeo motor ponovo kad sam se ozenio, bilo je malo pa zasto, sta ce nam. I onda polako ajde na frusku goru posle posla na kafu, ajde u suboticu da vidimo dal ima sta na buvljaku od krpica za tebe... I tako malo po malo vozili se svuda. Imali manju pauzu posto smo u medjuvremenu postali ozbiljni roditelji (cerka 5, sin 3). Ali sad polako krecemo ponovo.

Evo jos jedna ideja. Pre par godina zena mi za rodjendan kupi karte koncert u BG Andrea Bocelli (kaze da joj je to zivotna zelja bila da ode na njegov koncert), ja kazem ok, za njen rodjendan ja joj kazem evo za tvoj rodjendan ja tebi uplacujem masazu, po tvom izboru (doduse udaljena preko 200km u jednom pravcu i idemo motorom). Otad svaki rodjendan dobija slicne poklone od mene, dal masaza, dal shoping negde..., ali uvek motorom. Samo joj pokazi par dobrih putopisa kolega koji su putovali sa zenama (Furius Panda, Marokanac i ostali), uspeh je zagarantovan.

 

ps. podrzavam Deda Danetovu ideju za druzenje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 43 postova
  • Lokacija: SLO
  • Motocikl: BMW R850R

 

@ hard_rock

da li si zaradio pare za motor možeš da pitaš samo kad živiš sam, jer onda sve ono čega si se odrek'o zbog motora oteo si isključivo i samo iz sopstvenih usta. kad živiš s porodicom oteo si od svih. zaradio si ako ti je dala banka kredit i ako će neko drugi da plaća hranu, struju, telefone, internet, popravku krova, popravku hidroizolacije, gorivo za grejanje, krečenje, školarine...etc dok se ti boriš sa tim kreditom, jer ti više nemaš novca da učestvuješ u tim troškovima.

Gospodjo,samo mi objasnite kako ste urednik...Neko ko ne voli motocikle nam je urednik...nesto mi nije jasno...

 

Nije ni meni jasno, a da je još gore, meni je pobrisala postove u kojima sam, kao i drugi iznio svoje stavove.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 731 postova
  • Lokacija: Split
  • Motocikl: Honda CRF 250 L

Ovo su strašne stvari, užas, morat ću svojoj ženi dignit spomenik iako je živa, zaslužuje to.

 

Sent from my PAP3540DUO using Tapatalk 2

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 19 postova

Znam da je povratnicima na motor dosta teze kasnije da opet udju u pricu, bas zbog toga. Zato ne prodavajte motor, vucite ga za sobom ukoliko je to moguce. Barem ce uvek biti uz vas a ona ce znati unapred da je to vas hobi :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • chef, 1843 postova
  • Lokacija: na proplanku

treba da ispratiš ovu temu: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/108174-kursevi-bezbedne-vožnje-2015/page-1

i eventualno da na sledeći termin dođete zajedno, turistički. imaće priliku da upozna ljude koji nisu usijane glave i koji maximalnu pažnju poklanjaju kontroli rizika. čika arakis će joj sigurno dozvoliti da sedne iza njega i obiđe jedan krug da stekne osećaj i da se opusti. ako je dobar vozač, možda se i ona primi da polaže A.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 731 postova
  • Lokacija: Split
  • Motocikl: Honda CRF 250 L

Moja žena nije ni ljubitelj ni mrzitelj motora, koji put je provozam ali na duže ture je to za nju naporno pa ne forsiram vožnje u dvoje.

 

Ima razumjevanja za moje gušte po pitanju motora i ne pravi mi probleme, a ja nastojim bit normalan u vezi troškova vezanih za motor tako da ne pati kučni buđet.

 

Sent from my PAP3540DUO using Tapatalk 2

 

 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 24 postova

Tačnije, poprima neke fazone koje je i moja keva koristila da bi me odvratila od ideje "da se ubijem".  :lud:

 

Cim si ti svojevremeno slusao kevu umesto radio po svome tu nema nista, sad ti je kasno.

 

Ja nisam ozenjen medjutim kada sam odlucio da kupim motor (600cc) nisam nikoga iz porodice pitao - polozio, kupio motor i dovezao. I zacudo reakcije su bile daleko pozitivnije nego sto sam mislio...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 752 postova
  • Lokacija: sokobajna
  • Motocikl: nekad

sto ima svojih prednosti :P

 

Pa ima ... dok si u fazonu " bilo nam je lepo, a sad zbogom mala, i za sve ti hvalaaa... ", al' kad počneš drugačije da razmišljaš, pa ti treba neko na koga možeš da se osloniš i sa kim ćeš da deliš dobro i zlo, ne verujem da ćeš imati isti stav ...  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja