Jump to content

Moto Zajednica

HONDA CBF 125 vs VARADERO 125

Recommended Posts

  • U prolazu, 10 postova
  • Lokacija: Beograd / Sajam
  • Motocikl: honda vfr 750, yamaha virago 750

ISKUSTVA, PREDNOSTI I MANE...

 

za decka koji pocinje bajkerski zivot, za prvi motor postoji nedoumica, pa reko da mu pomognemo...

moj burazer...lomim se na sta da sedne...ja sam za varadera licno...mada ni za jedan nema iskustva...

decko ima 16 godina i izuzetno je viskok... pa cenim da ce ova jedan od ova dva da mu pasuje najbolje...

ako imate savet slusam...

 

poz svima

 

hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 117 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda nc700x

E pa imas u jos nekim temama slicna pitanja (mislim na Varadera, prvi motor i slicno) al ajde da ti odgovorim :). Ja posedujem Varadera evo otprilike jednu sezonu. Sve ima svoje prednosti i mane. (ja nemam iskustva sa CBF 125). Sto se tice upravljivosti Varadero je jako lagan za voznju, zahvalan, mali trosac, lepo vuce za 125 (ali to ne znaci da mu ne fali snage nekada). Mali je trosac oko 3.5-4 l po gradu otprilike. Tesko da ide preko 4 ikada. Meni odgovara za po gradu (zivim u Beogradu), super radi posao. Mozes sa njim i da ides i dalje, ja nisam isao vise od 200km ali mogao bih. Citao sam putopise nekih stranaca koji su dosta vise obisli sa njim.

Varadero 125 je svakako jedan od vecih modela u ovoj klasi, pouzdan hondin agregat, motor. Ima stvari na koje treba obratiti paznju, ali otom potom. Ja sam visok 186cm i skroz mi odgovara, a znam i vise kolege koje ga voze npr. sin od sash-ca (Brca95 se zove na forumu) on je cak visi od mene oko 190+ i super mu stoji, nije mu mali itd. Kao sto sam napisao u klasi 125ica jedan od vecih motora koje sam ja video i probao.

Ako imas bilo kakvih nedoumica pitanja, hoces savet od ne preterano iskusnog novopecenog bajkera koji od prosle godine vozi ovaj model slobodno pitaj, pisi na pp0takoje.gif1zdravo.gif

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 251 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki Bandit 1250 S

Kasnim malo sa odgovorom ali bolje ikad nego nikad :)

 

Ja posedujem malog Varadera vec treca godina. Presao sam sa njom nekih 7000 kilometara i prezadovoljan sam njome. Samo reci hvale.

Za grad je fenomenalan motor (vozen po Beogradu). Mali potrosac, startan, upravljiv, lak za voznju a sa druge strane stabilan i udoban. Do nekih 70-80km/h ima sasvim dovoljno snage za neku gradsku voznju. Ja imam oko 186 cm i 95 kg i fenomenalno mi odgovara, jako lep polozaj u sedistu. Sto se potrosnje tice moj je trosio izmedju 3.7 i 4.2 iskljucivo gradske voznje sa poprilicnim gasom. Sto se kvarova tice ja nisam imao nikakvih problema, redovan servis, ulje , filteri i vozi. U mom predstavljanju mozes videti sta sam ja sve dodatno radio na njemu i kacio mu kojekave gedzete.

 

Sto se otvorenog puta tice nemoj tu mnogo da te zavaravaju i da ti pricaju price jer nikako nije za neka duza putovanja. Citao sam i ja neke putopise i da su ljudi prelazili nesto mnogo sa njim ali iskreno ne mislim da je to moguce. Redovno odrzavan, sa dobrim lancem i lancanicima, dobre gume, nastelovan sve, sa zadnjim koferom na 120 km/h on je na nekih 12 000- 13 000 obrtaja sto je jako opterecenje za motor da ga duze vreme tako vozis. Na 100 km/h je na oko 10 000 obrtaja sto je ok sa Ibarsku magistralu ali za auto put i nije bas jer te na toj brzini preticu i kamioni i autobusi i stvaraju jake udare vetra. Ja cu moj zameniti uskoro bas zbog tih putovanja ali kad bih finansijski mogo da iskombinujem da kupim drugi a njega ostavim za gradsku voznju ne bi se razmisljao uopste.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja