Jump to content

Moto Zajednica

Ninja 300

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 175 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: Zephyr 750

Jos pre neku godinu sam pricao sa nekim momkom iz Bg koji je imao tu Nindzu..totalno je bio odusevljen,ali isto tako mi je rekao da je bio srecan kada je prodao jer nigde nije uspeo da pronadje delove za istu..bas je retka na nasim prostorima

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 29 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki Ninja 300

Cao Nikle,

 

Ja sam letos uzeo novu Nindzu 300 i prezadovoljan sam. Prvi mi je motor tako da ne spadam u iskusnije vozace (Barem ne u smislu da sam vozio sve i svasta).

Ali sam vozio slicne motore(KTM Duke 390 i Hyosung GT250R).

Evo moje misljenje o Nindzi:

 

-Polozaj sedenja- Motor ima dosta uspravno sedenje s` obzirom na izgled male zujke. Polozaj je odlican za voznju po gradu kao i za duga putovanja. Ja sam od sredine jula do decembra, kada je zahladnelo, presao 10000km. Bio sam na putu od 11 dana(4000km) i nisam imao nikakav umor/bol u rukama. Dok nisam bio satima na autoputu, nije mi ni trnulo dupe. Mnogo je i pregledniji polozaj u odnosu na nagrbljeni polozaj Hyosunga.

 

-Snaga- Motor je super. Na niskim obrtajima(do 2500) ima dubok zvuk i cuje se pucanje cilindra naizmenicno. Po gradu se vozika do nekih 7000 obrtaja, normalnom voznjom. Ima dovoljno snage u srednjim obrtajima da se lepo prevezes. Maksimalna idealna putna brzina je 135km/h na 9000 obrtaja. A snaga i "pravi" zvuk svizu od 10000 obrtaja pa sve do crvenog(13000rpm). Motorce ima snage da te ponekad dovede u problem, ali ne dovoljno da izgubis kontrolu. Moze se sa dosta poverenja zabosti pun gas na izlasku iz krivine i da ne brines o proklizavanju zadnjeg tocka.

 

-Kocenje- Kocnice su solidne (ima 1 disk napred). Nisam primetio ni u jednom trenutku da su mi potrebne jace jer nemam ni poverenja u fabricke gume(Tajvanske, IRC). Ako bas vidis da ces produziti krivinu, onda tu ulece u pomoc proklizavajuce kvacilo :) Samo spustis u nizu i drasticno pomognes kocenju a ne brines da ti blokira tocak. Ja sam se sada izvestio, pa na kosutnjaku na svakom kocenju koristim "slipper clutch" koji kada saltas u pravom trenutku, izbaci malo zadnji kraj. Kontrolisan je osecaj ali dovoljan da ti da doznanja da se tocak kretao sporije od brzine kretanja.

 

-Skretanje- Motor se sa ogromnim uzivanjem baca u krivine. Ja sam nazalost malo toga izgubio montiranjem kofera ali i dalje je odlican. Lagan je, 170kg sa sve tecnostima. Vec vidim da kada budem stavio bolje gume da cu da grebem fuzastere bez problema. Vec sam bio blizu par puta :D

 

-Cajgeri- Instrument tabla je odlicno odradjena i vrlo pregledna. Izuzetak bi mozda bili ukljuceni migavci koji nisu uvek vidljivi na suncu. Digitalna brzina i analogni obrtomer (Meni mnogo bolja kombina od Duke-a 390 koji ima oba digitalna).

 

-Rezervoar- Odlican sa kapacitetom od 17 litara. Kada na to dodas potrosnju od 3,5 litre jace voznje po otvoreno, 4 litra po gradu i 5 litra po autoputu(135km/h) onda ti ne treba bolje.

 

Napomenucu jos da su farovi odlicni, udobnost super za moju visinu(~170cm) i retrovizori su pregledni za fabricke.

 

Ako bas moram da trazim mane, to bi bilo da je fabricki auspuh dosta tih. Stvara probleme u saobracaju i grupnim voznjama. I mozda je prva brzina previse kratka.

 

Nadam se da sam ti kao neiskusan vozac odgovorio na sve sto te zanimalo :)

Ako treba jos nesto, slobodno pitaj ;)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 29 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki Ninja 300

Znam da je stara tema ali Ninja 300 je i dalje nov motor u radnji :) Bice ih vremenom sve vise i kod nas tako da moze nekome da znaci.

 

A i kada sam se raspisao onoliko, mislis da sam imao nesto pametnije da radim? :P

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja