Jump to content

Moto Zajednica

KAVKAZ 2014

Recommended Posts

  • IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 999 postova
  • Lokacija: Bor
  • Motocikl: Honda ST 1100 Paneuropean

Preko tri hiljade crkava svedoci su pravoslavnog i grčkog porekla,čitavi gradovi uklesani u stenama,nekada zemlja Vizantije,karakterističan i jedinstven pejzaž koji se ne može pronaći više nigde na svetu,to je Kapadokija,ili prevedeno sa persijskog "Zemlja lepih konja".U stara vremena bila je poprište mnogih ratova . Izmedju Grka koji su bili temelj zapadne kulture i Persijanaca kao temelj kulture bliskog i centralnog istoka.Rimljani su osim svojih interesa tu proganjali prve hrišćane koji su se krili u podzemnim gradovima,kao i mnogi drugi samo dobrim poznavaocima istorije poznati narodi na ovim predelima postavljali su granice starih i novijih civilizacija.Čak je i hipi pokret u svom osnivanju naseljavao neke delove i osnivao svoje komune.Velika razmena ili raseljavanje a neko ga naziva i genocidom u periodu od 1922-1924 kao i sudbina Jermena prisustvo hršćanstva i pravoslavlja je svelo na minoran broj.Postoji dosta kuća koje su grci u tim dešavanjima napustili kao i Jermeni koji se ne mire sa činjenicom da je Ararat definitivno uTurskoj. Možda je i bolje biti "srećno razveden nego nesrećno oženjen".Medjutim nije na meni da donosim zaključke niti je to tema ovog putopisa a nije ni predmet mog posebnog interesovanja osim u granicama lične informisanosti.

 

 

U mnogim od više hiljada tih neobičnih stena,ljudskim rukamama uklesano je bezbroj crkava i manastira.Navodi se podatak da je 600 hrišćanskih.Ta rukom klesana dela na visinama od pet do trideset metara služila su kao stanište monaha i isposnika.Na većim visinama obitavali su oni a na nižim nivoima ispod, crkve i manastiri.Još višlje ponegde izdubljeni mali otvori bili su golubarnici.Golubovi pismonoše bili su im veza sa svetom a ponekad oni i njihova jaja služili su im kao hrana.Inače hrana im je dostavljana jednom nedeljno preko merdevina koje su sami ispleli a posle smrti su jednostavno zazidani u tim svojim ćelijama i tu i ostajali.Može se reći da me je kapadokija prevarila,upao sam u zamku njene lepote.Umesto da obilazak vršim na osnovu plana koji nude turističke karte , dopustio sam prirodi da me vodi i prepustio se emocijama koje ona izaziva.Iza svake interesantne stene sa pećinama bila je još lepša ,iza skupine belih stena još lepše crvene i tako u nedogled,redjaju se žute stene ili već nešto drugo, pa možda nisam video sve što bi trebalo i što običan turista vidi ali ne patim.Lov na turističke znamenitosti i skupljanje turističkih "trofeja" nisu cilj ovog putovanja.

Dečko iz Bugarske, student Boris predložio je danas da izvršimo jednu posebnu posetu.Ustvari slikajući tu i tamo i moj fotoaparat sam ostavljao tu i tamo i posle ozbiljne pretrage zaključim da sam ga izgubio.Boris uz pomoć svoje napredne tehnike pronadje prodavnicu sa Nikon aparatima u Nevsehiru.Odemo pazarim jeftinog Nikona ( ispod 100e.) i tada mi on predloži obilazak podzemnog grada

 

oazq4m.jpg

 

Kajmakli i Derinkuju dva najpoznatija od preko trideset podzemna grada u Kapadokiji.Derinkuju najdublji a Kajmakli zauzima najveću površinu.Za postojanje Kaymakli podzemnog grada saznalo se tek posle zemljotresa 1964 otvorile su se neke pukotine i tako je otkriven grad koji zauzima površinu dva kvadratna kilometra sa preko osam nivoa od kojih su četiri otvorena za posetice..Neki seljak rušio zid štale video otvor,jedan pa još jedan i došlo se do otkrića jedne od ovih sa pravom nazvanim svetskim atrakcijama,koje godišnje obidje veliki broj ljudi iz celog sveta.

Kod nas, u Beogradu nema potrebe da se ruše štale ,njih i nema ali poznato je da ima impozantnih tunela ispod velikog dela grada čija se dužina i namena ne zna ali čija bi istorija imala šta da kaže svetu.

 

Uske stepenice čkiljavo svetlo i osobe ispred mene su jedini orijentir

 

1zcjr7s.jpg

 

Svako udubljenje je verovatno imalo svoju namenu.Kako to dešifrovati

 

12495zo.jpg

 

Okrugli kamen služio kao vrata za zatvaranje prolaza

 

2zxpcfp.jpg

 

skretanje u ove neosvetljene nije preporučljivo

 

jajgpv.jpg

 

10nwaap.jpg

 

Nisam poput "Indijana Džonsa", ( delovi filma su snimani u Kapadokiji) pa nisam ni obišao sve lavirinte i skrivene kutke ovog drevnog grada a i gužva se odjednom stvorila pa sam sa dovoljno utisaka izašao na svetlost sunca.

Podaci govore da su u ovom gradu stalno bilia nastanjena 20 000 stanovnoka u nuždi je čak moglo biti i do 50 000 ljudi.Bez kontakta sa spoljnim svetom mogli su da izdrže do deset meseci.Unutra je postujala kompletna infrastruktura vodovod ,kanalizacija prodavnice crkve i ventilacija čiji način funkcionisanja i danas gradjevinski stručnjaci proučavaju.

 

Šta mi je ovde skrenulo pažnju da slikam ni sam sada neznam ali pošto je to jedina slika ovog mesta evo postavih je

 

og9saa.jpg

 

Boris je u povratku stao nešto da slika, po meni bez veze ničega tu značajnog nema, evo i ja jednu s kuka ko kauboj bez nišanjenja ,razradjujem novi aparat.

 

34obc.jpg

 

U povratku još po neka pored "Vilinskih dimnjaka"

35a7s47.jpg

 

i turisti koji ih opsedaju

 

201qpy.jpg

 

Kamp je blizu odavde,vreme je dosta toplo,bazen me čeka i ja žurim ka njemu.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 999 postova
  • Lokacija: Bor
  • Motocikl: Honda ST 1100 Paneuropean

Ne gubi vreme

Ima nekih destinacija koje su na "must see" spisku, a medju njima Kapadokija zauzima visoko mesto. Ne bez razloga! :takoje:

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 999 postova
  • Lokacija: Bor
  • Motocikl: Honda ST 1100 Paneuropean

Povratak,današnjom vožnjom ne planiram dolazak u neko odredjeno mesto radi prenoćišta.Znam da ću prenoćiti na nekom od parkinka na poznatom autoputu,gde sam se već odomaćio i osećam se bezbedno.

U pakovanju i premetanju po stvarima pronalazim i izgubljeni foto aparat.Borisu ne smem ni da kažem gde je bio,u torbici oko struka. Zeza me kaže sad snimaj stereo sa dva.Svako sa svojim mislima ja sa uspomenama Afrika sa stvarima

 

9gk305.jpg

 

 

i treba li da kažem pravac

 

1112z50.jpg

 

prema Ankari.

 

Put šta znam protiču kilometri više i ne pamtim neke detalje.Ali nešto nisam u formi vrlo često stajem,vrtim se po parkinzima malo vode pa dalje teram .

Na jednom od parkinga rešim neke poklone da kupim,ograničen smeštajni prostor,neke slatkiše.Udjem u market

 

eu4q6s.jpg

 

šta uzeti a da ne pogrešim

 

2ah84s6.jpg

 

Imaju oni vrlo ukusne stvari ali imaju i neke koje nisu baš pun pogodak za naš ukus.Sve mi privlači pažnju a ja zagledam ko kuću da kupujem. Tu u radnji upoznam neke momke znaju nešto malo engleski ali više imaju želju da pomognu i uz njihovu pomoć izaberem neke poklone.

 

s65cf5.jpg

 

I ajd' na čaj s njima

 

11hv02t.jpg

 

Tu sa njima malo čaj zezanje, Nezir Aslan se zove iz Antalije.Objašnjava da leti u turizmu radi i zove me obavezno da dodjem napraviće mi kaže jeftino letovanje.Poklonim mu sa sajta Kluba putnika skinut Srpsko-Turski rečnik osnovnih pojmova,koji je on na licu mesta počeo da proučava.

Dalje iza Ankare izlazim na put kojim sam već u dolasku vozio.Već je kasno popodne i tražim neki parking za prenoćište.Posle nekoliko odlučim na jednom da stanem i tu prenoćim Mislim da sam opet tu oko Bolua negde.

 

2hf2dzd.jpg

 

28iyxkk.jpg

 

Kamioni i kamiondžije pun parking.Stanem pored nekih i pitam da li mogu tu na parking da prenoćim i da postavim šator čisto da napravim kontakt.

Postavim šator i dok sam raspremao motor zove me jedan od njih,već znam šta je čaj i klopa.

 

53mjcz.jpg

 

Čaj popijem s njima a obilnu večeru sam pripremam

Kažu da idu u Istanbul na utovar pa posle za Iran.

 

jhzbir.jpg

 

Moj camping po dolasku

 

 

9qwmtg.jpg

 

U toku noći

 

sfl0xs.jpg

 

I ćao palim dalje

 

18khao.jpg

 

Uz tužan pogled prijatelja koji mi je čuvao stražu cele noći ispred šatora

 

2z5vyq0.jpg

 

Ispred istanbula manja gužva nego u dolasku, moguće je što sada ranije dolazim.Imam mogućnosti i Bosfor da snimim

 

27xqjrd.jpg

 

Do Bugarske granice uobičajena vožnja na autoputu bez nekih posebnih zanimljivosti.

Napuštam Tursku napustio sam i Kapadokiju."Lepe konje" nisam video nestali su sa ovih prostora sa vremenom u kom su bili lepi. U svojoj zahtevnoj ulozi zamenili su ih neki drugi,jači i brži.

 

2rgjtja.jpg

 

Poniženi spuštenih glava čekaju ili nose na sebi turiste kojima je jedina veza sa njima tih nekoliko dolara ili evra koje su platili,davno je prošlo vreme kada su zasluživali poštovanje kao i najugledniji čovek.

 

Evo me u Bugarskoj na dobro poznatom mestu

 

2lcp7d3.jpg

 

Kamp u nepromenjenom obliku za ovih dvadeset dana koliko sam bio odsutan i gazda koji mi je poželeo dobrodošlicu i sretan povratak sa puta i ispričali se tu malo. Iskoristio sam svežinu bazena , čari bugarskog roštilja i normalno"Zagorka" ++++ ubio šator sve do jutra,osećao sam se već kao kod kuće.

 

Sutradan ne mnogo rano napuštam kamp i pravac Srbija, u Aziji kažu Srbistan.Ispred Bugarsko- Srpske granice red ne vidi se kraj stanem pored nekih nemaca sa BMW 1200gs kolona ne vidi se kraj,oni čekaju disciplinovano.Ko će po onom suncu sa kacigom.Krenem u obolazak kolone oni prvo stidljivo, prate me pa kad videli da nije strašno opustiše se i tako predjosmo i Bugarsku i našu granicu.Iza naše granice zaustavljaju me da se zahvale da im nebi mene i drugi deo godišnjeg odmora proveli bi tamo.

 

zjt76d.jpg

 

Od Bugarske granice put do kuće ne opisujem nema potrebe to je već rutina.

  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 999 postova
  • Lokacija: Bor
  • Motocikl: Honda ST 1100 Paneuropean

         Završna reč

 

  Na ovom putu sam proveo ukupno 21 dan od toga je sama vožnja trajala 10, dana a u mestu, Tbilisiju 7 i Kapadokiji 4 dana.Ukupno predjena kilometraža po satu na motoru 5 850 km.Prosečna potrošnja bi trebalo da je  nešto malo ispod 6l/100km.Da nisam po Turskoj i autoputevima vozio brže nego inače što vozim bilo bi ispod 5,5 na šta sam navikao.Na ovom putu sam imao samo jedno prenoćište u motelu.Ostala prenoćišta su bila kampovi,parkinzi i Putnička kuća u Tbilisiju.Što se ishrane tiče pare nisu trošene po restoranima,zbog mog redukovanog načina ishrane,  tako da mislim da ovo može da se izvede sa cca 1000e.Ja tačnu računicu nemam ali znam da mi je mnogo manje od iznosa koji sam davao za cigarete dok ih nisam ostavio pre tri godine.Za svako sledeće putovanje  zakunem se da sve račune sačuvam i nikad to ne uradim.Ovog puta sam račune za gorivo čuvao u providnom delu tank torbe.Jednom prilikom nisam  zatvorio rajsferšlus i vetar mi u vožnji sve račune razvejao po putu.

 

  Lična oprema. Poneo sam klasično moto odelo sa zimskim ulošcima,kožnu moto jaknu onu "rokersku",dva para pantalona tipa militari sa kargo džepovima, nekoliko majci  kao i čarape i donji veš. Nosio sam i dve kacige  jedna je ona džet, ne dam pare za flip-ap dva para rukavica leto,zima ,Magnum čizme i plitke patike,jadranke i da odelo za vožnju po kiši koju srećom skoro da nisam imao.

Pribor za ličnu higijenu, uvek se izradim kod tečnog sapuna uzmem sa onim automatom za doziranje pa mi balavi u kesi usput.

Od lekova,Brufen,aktivni ugljen i još jedan lek protiv dijareje,antialergik tablete kod ujeda insekta,andol,penicilinska mast ,jekoderm,alkohhol i  kesa sa svim onim stvarima iz prve pomoći.

 Za kampovanje, Šator za dve osobe,dušek 1/1,vojna vreća čaršav i vojno šatorsko krilo,sekira,vojni ašov,nekoliko vrste kanapa.

I najvažnije,za motor,Fabrička garnitura alata,male gedore,nekoliko šrafcigera,još jedne špicangle krive,dva pajsera/montirača za gume od 0,5m,obe unutrašnje + 2 spreja (jedan je načet kad mi se na 140 izbušila prednja na autoputu kod Velike Plane tamo gde je onaj Mc' Donalds) pumpa nožna mala po kvalitetu jednokratna,gar. za krpljenje guma,probna lampa ,unimer,žice nekoliko vrsta sa i bez izolacije,produžni kablovi pravljeni od 2,5 kvadrata žice, silikonski ne zauzimaju mesto,kanister 5l ,crevo 3m,lepljiva 50mm i izolir taka.Lanac običan deblji i katanac da zavaram mafiju, 357mag sam zaboravio kod kuće da kad smo kod toga i sprej.

Delovi.El.pumpa za gorivo stara ali ispravna zamenio sam je vakumskom Mikuni,sajle,kvačila i jedna za gas ona što vuče,ručice/poluge, kočnice i kvačila,sprej za lanac ,stara četkica za zube za pranje lanca.Ključ za točak zadnji, okasto okasti ravan stalno je pričvršćen pvc vezicama ili žicom na maticu osovine zad.točka.

 

Evo nadjoh neku sliku gde se vidi kako taj ključ stoji na svom mestu.

 

309q53t.jpg

 

 

 Svećice nisam šta će joj ima 4,bobine isto.Regler nemam rezervni kažu da je Joškin pouzdan,razmišljao o ležajevima točka pa ni njih nisam nabavio.

Kurči se samo Sveto  traži djavola.Skoro mi sa E-bay de.oteo neko CDI ispred nosa bio je po ceni od199e. polovan,250 bi mi izašao preko ovih što donose.Ostala još dva za RD 04 jedan od 299 i od 399e. isto polovni.To bi trebalo da imam i pored sve hvale za Joškin regler, možda još jedan isto njegov.Malo sam opušteniji oko reglera jer sam mu rešio konačno hladjenje.Tu na forumima sam čitao da zbog lošeg kontakta regler se greje....Imam drugojačije iskustvo.Kontakte sam i lemio  i preko buksni i sve moguće spojeve probao .Topio je čak i žice one tri iz alternatora.Rešio sam hladjenje reglera i taj problem nemam više pa sam zato malo opuštenije išao bez rezervnog.Skinuo sam onaj nosač kofera pozadi,došo do blatobrana ispod onog crnogi isekao otvor veličine reglera s donlje strane blatobrana stavio al.hladnjak,preko njega termo pastu,zatim regler, zavrtnji, malo silikon ono odozgo sve vratio na mesto i regler hladan ko "Zagorka" pivo u bugarskom kampu.Ako nekog interesuje kad budem rasturao mogu slike da postavim.Lanac sam promenio na početku sezone a gume pre polaska tako da imam sigurno za  još jednu ovakvu vožnju.

 Sve to je stalo u tri kofera i jednu vojnu torbu a višak preko nje osiguran gumenom mrežom ali ne onom za motore nego malo većom i jačom .Zadnji kofer je od 33l Kapa i dva bočna kineza od 43l za svaki slučaj osigurani španelima do sada bespotrebno drže se dobro.

 

SLEDEĆI PUT OBAVEZNO REZERVNI KLJUČEVI OD MOTORA.

 

Na putu možda uvek zatreba još nešto. Ovako opremljen mislim da sam spreman za uobičajene situacije koje mogu da predvidim i donekle nepredvidjene,kad budem brinuo i preko toga značiće da sam baš ostario, sedeću kući i čitaću tudje lepe putopise.

 

 Nadam se da sam sa ovim  mojim prvim putopisom u životu zaradio bar prelaznu ocenu..Sa svom pažnjom sam čitao putopise sa ovog sajta  iz njih crpeo inspiraciju za svoja putovanja, pa mislim da bi sebično  bilo da sam sve ovo zadržao samo za sebe a da makar deo ne vratim ovde.Već smo na pragu prvog prolećnog meseca  imaću vremena da završim i drugi putopis iz Rumunije. iza toga lepo vreme i za sve nas neke druge aktivnosti.

       Iran mi je u mislima za ovu godinu ako karnet i viza ne pokvare planove ili mi ne padne na pamet nešto drugo.

 

I za kraj putopisa

 

 საქართველო sakartvelo Gruzija

 

acwrwg.jpg

 

Cappadocia ,Turkey

 

vwr0rb.jpg

  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3497 postova
  • Lokacija: Niš / Donji Adrovac
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Prvo si počeo lagano i "stidljivo" i onda si ga razvalio u nastavku! 

Sviđa mi se što si obuhvatio i detalje i podatke (recimo smeštaj i cene) koje ljudi uglavnom ne spominju. 

A završna reč ti je šlag na tortu. 

Častim pivom čim prvi sledeći put dođem u Bor.

 

p.s.

A onaj .357 koji spominješ, jel to onaj S&W (mislim da je bio model 686), za koji sam ja bio zainteresovan da ga kupim od tebe (ali nešto nisam bio podoban pa mi u SUP Bor ne dadoše dozvolu)? Dolazio sam kod tebe da vidim taj revolver, a ti si hteo da uzmeš za sebe neki Zastavin malo manji. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 999 postova
  • Lokacija: Bor
  • Motocikl: Honda ST 1100 Paneuropean

Prvo si počeo lagano i "stidljivo" i onda si ga razvalio u nastavku! 

Sviđa mi se što si obuhvatio i detalje i podatke (recimo smeštaj i cene) koje ljudi uglavnom ne spominju. 

A završna reč ti je šlag na tortu. 

Častim pivom čim prvi sledeći put dođem u Bor.

 

p.s.

A onaj .357 koji spominješ, jel to onaj S&W (mislim da je bio model 686), za koji sam ja bio zainteresovan da ga kupim od tebe (ali nešto nisam bio podoban pa mi u SUP Bor ne dadoše dozvolu)? Dolazio sam kod tebe da vidim taj revolver, a ti si hteo da uzmeš za sebe neki Zastavin malo manji. 

E pa sve pamtiš svaka čast na memoriji.Hvala na komplimentima.Taj S&W jeste bio legendarni 686 model imao malo dužu cev za nošenje 4" prodao sam ga još tada i kupio Sturm Ruger 357 mag kraća cev 2 1/2" isto nerdjajući, model je"Police service six",još ga čuvam.Sada,kako je zabranjeno nošenje voleo bih više da mi je on ostao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2070 postova
  • Lokacija: Borca - Greda
  • Motocikl: V-Strom 1050 XT

Kako sam ti na pocetku rekao isplatilo se cekanje. Sve informacije koje si nam preneo bice veoma korisne ukoliko se odlucimo na istu avanturu. Zavrsna rec pun pogodak. Jedino je steta sto si sam putovao. Mozda tako vise volis. Ako ti drustvo ne smeta nije lose da najavis voznju u vreme planiranja. Mozda ima zainteresovanih. Iran nije losa ideja. Ono sto sam cuo o Irancima da su veoma gostoljubivi.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 999 postova
  • Lokacija: Bor
  • Motocikl: Honda ST 1100 Paneuropean

Kako sam ti na pocetku rekao isplatilo se cekanje. Sve informacije koje si nam preneo bice veoma korisne ukoliko se odlucimo na istu avanturu. Zavrsna rec pun pogodak. Jedino je steta sto si sam putovao. Mozda tako vise volis. Ako ti drustvo ne smeta nije lose da najavis voznju u vreme planiranja. Mozda ima zainteresovanih. Iran nije losa ideja. Ono sto sam cuo o Irancima da su veoma gostoljubivi.

Društvo ne smeta ali teško je naći ortaka u malom mestu za ovakva putovanja ,kod nekih je star motor drugi ističu problem finansija.....Ljudi kao da ne žele to da rade. Ja nemam problem ni sam a vozio sam i u društvu.Mada na putu na dugim turama voze uglavnom singl, bar ljudi koje sam ja sretao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 999 postova
  • Lokacija: Bor
  • Motocikl: Honda ST 1100 Paneuropean

 hughuu.jpg

Evo dodatka uz moj putopis. Ovo je put kojim sam se kretao iz Srbije do Gruzije,pošto se razlikuju postaviću i povratnu kartu kretanja

 

14ocger.jpg

 

Da evo i povratnog pravca,ne znam samo što kod učitavanja pravca od Jedrena  do Istambula ne ide pravo nego stalno beži na jug, a u povratku od Bugarske granice beži gore na sever prema Burgasu pa se vraća na pravac

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Нек иде живот, 858 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250

Ваљало је ово и прочитати пажљиво , толико информација злата вреди  :takoje:  диван путопис , желим ти још срећних километара и да нам подариш још оваквих путописа  :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 999 postova
  • Lokacija: Bor
  • Motocikl: Honda ST 1100 Paneuropean

Ваљало је ово и прочитати пажљиво , толико информација злата вреди  :takoje:  диван путопис , желим ти још срећних километара и да нам подариш још оваквих путописа  :zdravo:

Ваљало је ово и прочитати пажљиво , толико информација злата вреди  :takoje:  диван путопис , желим ти још срећних километара и да нам подариш још оваквих путописа  :zdravo:

Hvala srrdjan!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 91 postova
  • Lokacija: Niš
  • Motocikl: Supershadow 250

odlican putopis.

 

vidim dobro ti bilo sa Djedovicem i Milanom :) ja sam sa njim 2006. posao do Gruzije i on se posle Istanbula vratio u Srbiju, a ja sam nastavio sa jos jednim prijateljem. Bas smo letos pricali kako eto posle osam godina i on otisao do Gruzije.

 

Steta sto do Jermenije nisi otisao, te price o ratnom stanju postoje non stop i obicna su glupost, u realnosti se svode na povremena koshkanja na nekoj vrsti administrativne linije tamo negde gde svejedno ne bi isao. Mada je po meni Stepansminda sjajno mesto cak i ako nisi video Kazbek (na slici je u oblacima), kad prvo ugledas Aragatz a posle njega Ararat, ostanes bez reci i ukopan u mestu, mora probas nekad kad opet vozis tamo :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja