Jump to content

Moto Zajednica

Maxi Scooter Club - ko smo i šta smo...

Recommended Posts

  • BJB Maxi Scooter Club, 5692 postova
  • Lokacija: Žabalj-NS
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500ie / CF Moto 450 MT-u dolasku

Poštovani drugari u svetlu pređašnjih događanja u našem delu Foruma, neophodno je postaviti jednu ovakvu temu kao jasan stav Uredništava i stvarne većine forumaša koji obitavaju na ovim stranama.

 

Maxi Scooter Club je neformalna družina ljubitelja maksiskutera i motocikala sa menjačem ;) Kao takav je nastao na ovim stranicama pre nepunih 5 godina a "ozvaničen" je 1. MAXI susretom koji se dogodio pre nepune 4 godine. Od tog vremena priča se od jedne teme u okviru Scooter Caffe-a, pretvorila u ozbiljan podforum u okviru BJBikers zajednice. Za to vreme imali smo svake godine vrlo uspešne letnje MAXI susrete i zimska MAXI druženja na kojima se svake godine pojavljivalo sve više i više ljudi. Organizovali smo uspešna grupna putovanja u nekoliko evropskih zemalja kao i nebrojene vožnje po našoj lepoj Srbiji.

 

Pravili smo majice, nalepnice, stikere, prišivke za jakne kao obeležja naše družine i bili vrlo prepoznatljivi na BJB akcijama i gde god se pojavimo. Izgradila su se velika prijateljstva, kumstva, rođendanisanja, letovanja, gostovanje na svadbama. Ispraćali smo i dočekivali jedni druge sa putovanja po belom svetu...

 

Kao i svaka uspešna družina i ova naša je rasla i uvećavala se. To je sa sobom donelo i određene probleme i raznolika tumačenja pravca delovanja ove družine. Pojavile su se podele, pale su teške reči, bilo je pretnji, obmanjivanja, podmetanja i izvrtanja činjenica kao i međusobnih optuživanja koja su počela da kvare jednu pozitivnu sliku i dobar osećaj pripadnosti ovoj družini... Sve je to dovelo do toga da se određen broj forumaša udaljio sa ovih stranica jer više nije bilo one pozitivne energije koja nas je krasila svih ovih godina...

 

Da se slične stvari NIKAD više ne ponove i da se ova naša MAXI priča vrati u tokove koji su je krasili i učinili od nje svojevrsni "brend" u moto krugovima Srbije, neophodno je naglasiti neke stvari kojih se svi mi moramo pridržavati na ovim stranama:

 

- Maxi Scooter Club je deo BJB zajednice i na njemu važe Pravila Foruma kao i za ostale Forumaše:

 

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/2449-pravila-ponasanja/

 

- Maxi Scooter Club je definisan u gornjem tekstu ove teme kao neformalna družina (skupina) ljubitelja maksiskutera i motocikala i JEDINO kao takav može funkcionisati na BJBikers Forumu. Svaki zvaničan klub, udruženje građana ili bilo kakav pravni oblik udruživanja vezan za maksiskutere i motocikle može funkcionisati u podforumu Moto Klubovi ali u svom nazivu NE MOŽE imati odrednicu Maxi Scooter Club ili Maksi Skuter Klub bilo ispisano ćirilicom ili latinicom u tom redosledu nezavisno od dodavanja drugih reči. Svi drugačiji nazivi nisu problem za dobijanje teme u podforumu Moto Klubovi. Da ne bude zabune prethodna rečenica se odnosi na delovanje na stranama BJBikers Foruma. Šta će ko van njega da radi - volja mu :neznam:

 

- Zvaničan Logo Maxi Scooter Club-a je logo koji se koristio u početku, bio prihvaćen od SVIH tadašnjih MAXI kolega i kao takav se nalazi u potpisima mnogih forumaša, na majicama koje smo radili kao i nalepnicama i stikerima za naše motore:

 

logo-mscresizeresize.jpg

 

U zavisnosti od toga za šta se koristi može ispod linije imati naziv BJBikers.com, nick forumaša koji ga koristi ili biti bez tih natpisa (kao na prednjicama majica koje su rađene u prvim turama).

 

- Sva ostala obeležja: amblemi za prišivke, zastave, privesci i slično su NEZVANIČNI a forumaši mogu da ih koriste na svojoj opremi i motorima bez dalje promocije na ovim stranama i bez mogućnosti da se rade nove količine istih organizovano na MAXI podforumu (bilo na majicama, nalepnicama, zastavicama i slično)

 

- Organizovana izrada promo materijala Maxi Scooter Cluba (majica, nalepnica, prišivaka i zastavica) će se nastaviti u temi za to predviđenoj u dogovoru sa Uredništvom Foruma o čemu će forumaši biti obavešteni a prepiska čuvana kao trag dogovora.

 

- Ovo je neophodno zbog pređašnjih dešavanja, raznolikih tumačenja obeležja, svojatanja određenih rešenja i različitih tumačenja upotrebe istih.

 

- Maxi Scooter Club ima svoja interna pravila vezana za vožnju u grupi:

 

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/91366-pravila-voznje-u-grupi-maxi-ekipe/

 

-Deo ove MAXI priče se postaje tako što se pojavite na MAXI druženjima ili vožnjama. Dođete, vidite kakvi smo, ako vam se dopadne - vi ste naš član. Ako vam se ne dopadne - svako ide svojim putem i pozdravimo se kad se vidimo. NE POSTOJI kvota vožnji i druženja koja se mora ispuniti - učestvujte kako i koliko Vam godi. Potrebna je dobra volja i čiste misli :takoje:

 

-Sve predloge, ideje i inicijative možete podneti Uredništvu i nakon razmatranja će biti uzete u obzir. Nerealno je očekivati da svi budemo najbolji drugari ali zato možemo da se poštujemo, budemo iskreni jedni prema drugima i kulturni u obraćanju... Ako imate problem sa nekim kolegom, smatrate da neko krši pravila, nekorektan je - obratite se Uredniku MAXI podforuma. Nema potrebe da isterujete svoju pravdu. Za sve postoji način :takoje:

- Novim članovima pomozite, uvedite ih u naš podforum, kulturno ukažite na greške, uljudno objasnite kako stvari ovde funkcionišu... Prosto rečeno ponašajmo se domaćinski i doprinesimo još većem unapređenju naše MAXI zajednice i našeg BJBikers Foruma.

 

Ovaj tekst je zvaničan stav Uredništva BJBikers Foruma :zdravo:

  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.


  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja