Jump to content

Moto Zajednica

TOUR du MAROC & EUROPE 2014.

Recommended Posts

  • Drug član, 1073 postova
  • Lokacija: Beograd.........Srbija.......
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Ja opet nekako jedno prakticno pitanje. Valjda sto svaki put zamisljam kako bi ja isto to mogao mozda poduzeti pa razmisljam previse o detaljima. Radi se o prtljagu i kolicini doticnog. Tu ste vec vise nedelja na putu, kako ste krenuli pa kroz evropu do trajekta i onda put po maroku do juga i nazad i sa opet ponovo po evropi.

 

Mene zanima gde stane sva ta garderoba, vidjam razne obuce(x2 za tebe i Vericu), garderoba cini mi se na svakoj slici druga(takodje x2) a pored svega toga i oprema za slikanje i ostale sitnice i jos plus od hrane ponesto? I jos poneki suvenircic..

 

Zdravo,

Ovo što ti radiš.........zamišljaš kako putuješ uz pomoć mog putopisa je veliko zadovoljstvo za mene, znači da je moj putopis uspeo da te inspiriše da putuješ. Hvala...........

PRTLJAG - večiti problem kada putuješ. Lepo si ti to uočio, razna obuća, odeća...........tako to samo izgleda, inače stvari ovako stoje. 

Pred put je uvek malo napeto jer se malo svadjamo Verica i ja...........upravo oko prtljaga. Ja kažem: 5 pari gaća, 2 para čarapa, 1 farmerke, 1 šorc, 5 majici + lična higijena + lekovi + apoteka + alat + neki rez. delovi (sitni) + foto oprema + dokumenta + rez. rukavice i slično i to ide ovako............

Leva bisaga od 45 litara je Vericina, desna od 38 lit. je moja (za gardarobu+lična higijena).

Umesto top-case koristim veliku torbu (žute boje) Touratech od 89 litara plus praznu srednju torbu (od 49 litara) spakovanu u veliku torbu. Tu pakujemo obuću (patike i japanke ili sandale), kabastu odeću (Vericinu letnju moto jaknu), apoteku, lekove, suvenire..........itd.......

Kako put napreduje, kupiš neku sitnicu tamo vamo............i hranu koju nosiš (ne puno, ali i to zahteva prostor).........tada nastupa ova II torba koju kačimo na veliku torbu (video si to na slikama tokom putopisa).

Tank torba mi služi isključivo za dokumenta, novac, foto opremu i nju posebno pazim............normalno.

U početku puta malo je naporno svakodnevno pakovanje jutarnje i skidanje prtljaga uveče, ali navikneš se i to mu dodje kao neka gimnastika.......

Nadam se da sam ti odgovorio na tvoje pitanje i da si zadovoljan odgovorom........

 

Pozdrav,

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • ODUSTO OD DIJETE, 2486 postova
  • Lokacija: ZEMUN
  • Motocikl: GSX650F + NMAX155

Što mi je ovo sa ženama nešto poznato, uvek njima treba još malo prostora a posle bar 50% stvari se i ne iskoristi. To je cena koju moramo da platimo ako hoćemo da vozimo sa lepšom polovinom. Mada ne žalim se ja mnogo, bez nje mi nekako dosadno. Nije to to. ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4502 postova
  • Lokacija: Rotterdam, the Netherlands
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Inspiracija je prisutna u velikoj kolicini, ovakvi putopisi kao i od drugih kolega tu inspiraciju samo razmnozi. Takodje je i zelja prisutna, sredstva isto ne predstavljaju problem(motor je spreman, krauzeri nabavljeni). Ono sto me deli (u mom konkretnom slucaju) od toga da krenem je slobodno vreme(tj nedostatak) + sitna deca koju nema ko da pazi. Nedostatak slob vremena zvuci kao klise mozda, ali deca kad krenu u skolu moras se organizovati prema njihovim skolskim odmorima + sve to uskladiti i sa kolegama na poslu. Onda obicno ne ostane vise od 3 nedelje u letnjem periodu i 1 nedelja zimi + u toku godine neki kombinovani praznici. U te tri nedelje moras ukombinovati godisnji odmor sa decom i jos da odes negde solo ili sa suprugom bez dece. Na stranu sto za tako nesto treba i neko ko ce da pazi na decu dok bi mi bili odsutni + i ta osoba mora u tom periodu biti na raspolaganju. Babe i dede su obicno prvi na listi, jer dok im nije bilo unuka probijali su mi glavu kad ce vec jednom i da ce ih oni paziti i sve sto treba. U stvarnosti je to ipak malo drugacije pa cesto i oni ne mogu.

 

Ali da se vratim na prvobitno pitanje, hvala na detaljnom odgovoru. I ako mogu da zakljucim, u pitanju je 'samo' dobra organizacija i planning, sta ce se poneti i koliko(u zavisnosti od duzine trajanja kao i ocekivanih klim uslova) i kada ce se nositi/upotrebiti, tj hoce li biti skroz na dnu ili pri vrhu. A svakako ne nosi se nista viska, u smislu, ponecu pa cu videti hocu li mi to trebati ili ne, kao npr sa autom pa se neki komadi garderobe vrate netaknuti sa godisnjeg? :)

 

Za tank torbu, to mi zvuci jako prepoznatljivo, i ja kad putujem sa autom uvek imam ranac sa unutra najbitnijim stvarima koje niposto ne zelim da izgubim pa tako tu torbu uvek drzim na oku i nosim sa sobom. Isprave, ostala dokumenta, novcanik, lap top i slicno.

 

Nista, cekamo da se kockice sloze, misli srede, vreme 'nadje', pa da citamo nastavak putopisa. Hvala jos jednom na odgovoru i svakako na delenju vidjenog i dozivljenog sa putovanja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 345 postova
  • Lokacija: Sombor
  • Motocikl: Suzana je stroj ...

Prosto coveku me mogu da dosade ovi putopisi ma koliko ih puta citao izpocetka ,steta sto niste aktivni na forumu ko ranijih godina ,tacno se oseti vase odustvo!

 

 

 

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Malinar u pokusaju, 1584 postova
  • Lokacija: Kg
  • Motocikl: uljara 600, triumph 1050

Prosto coveku me mogu da dosade ovi putopisi ma koliko ih puta citao izpocetka ,steta sto niste aktivni na forumu ko ranijih godina ,tacno se oseti vase odustvo!

 

 

 

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

U potpunosti se slazem s ovim, otkako je Marokanac "zatajio", putopise gotovo i ne citam, a visio sam ranije non-stop. Da se ne uvrede drugi clanovi koji prave mozda i bolje putopise i jednako lepe ture, ali ja jednostavno volim ovakav stil pisanja sa pregrst slika, a manje reci. 1 slika = 1000 reci, makar za mene, a i dobijes koliko-toliko osecaj da i sam prolazis kroz sva ta mesta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja