Jump to content

Moto Zajednica

Sve o Suzuki Savage ls650

Recommended Posts

  • U prolazu, 13 postova

Pozdrav svima. Od nedavno sam vlasnik prelepog motocikla plave boje, suzuki savage ls 650. Kako da znam da pumpa za ulje u motoru radi? skidao sam inst.tablu i na njoj ne postoji crvena lampica za ulje. Vidim da jedan kabl ide iz bloka motora gde je prozor za kontrolu nivoa ulja i zavrsava negde u instalaciji. Kako cu da znam da mi je u voznji otkazala pumpa za ulje? Hvala.

Ovo pitanje sam postavio u rubrici odrzavanje motocikla pa moderatori mogu da ga izbrisu i ako mogu da prebace u rubriku sve o suzuki savage . Hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 487 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T

Kad ti bude otkazala pumpa za ulje samo će ti se kasti, ne treba ti lampica. s obzirom da voziš jedan cilindar verovatno će ti blokirati u trenutku sve(pa i zadnji točak), retko ko se snadje da se zadrži na putu a ne padne. 

Tako da možeš opušteno da se voziš i uživaš u svom motoru dok se to ne desi jer svakako neće proći nezapaženo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 13 postova

Znam ja to. Ali bi bilo logicno da se spreci takva havarija i problem ako si na putu tako sto ce ti nesto signalizirati na eventualni otkaz pumpe. Zar nije mnogo lakse i bezbolnije zameniti samo pumpu nego ceo motocikl. Suzuki je ovaj model pravio vise od dve decenije bez izmena pa hajde da mu verujemo........

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 9 postova
  • Lokacija: Sjenica
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit

Hajde i mene malo da posavetujete. Ja kupih juce Savage interesantno u Bujanovcu, vidim tamo kao da je fabrika ima ih mnogo. I ja presao 350km dosli ja i drugar tamo cova nam rekao da je u top stanju 1350e ali nam kao zbog daljine spustio 100e. Upalimo ga on radi kao sat. Sednem na glavnu ulicu prva druga i razocarenje. Malo jaci gas pocinje cimanje, gusenje gubi gas, puca. Vratim se kazem sta je covek kaze ,, juce sam ga vozio nisam to primetio". Drugar imao Savage 3,4 god sedne proba ga ista stvar. Poludeli!!! i onda pocinje natezanje. Kaze mi covek ti nemoj ici na daleko sa njim vozi ga po gradu i mali gas i sve ce biti u redu. Onda slede pozivi zovem koga znam i neznam od majstora, pustam video poziv da cuju. Svi kazu karburator. Pitaj coveka jeli mu dugo stajao u garazi. Jeste nekih 6 meseci. Svi koji nesto znaju o savage kazu spustaj cenu maximalno i uzimaj. Natezasmo se sat vremena i konacno dodjosmo do 950e neda nize kad bi ga ubio. Uzesmo ja tovari u pik ap e sad. Ugledam ja fabricki korman uzmem ga novv neupotrebljen auspuh Jer je ovaj na njemu original ali otvoren. Stalak za podizanje motora sve utovarimo. Covek nam rekao pre dolaska sve to za 200e. Niti on pomenu pare niti se ja dohvatih za dzep. Usput svratim do dva majstora u KV i NP moja poznanika. Obojica kazu motor top ali karburator ne valja. Danas sam ga skinuo da ga saljem na remont. Daj boze da bude samo to. Imace je 96 god, 33000 presao i ako ne laze zadnje ulje bilo Ipon 10-40. Ali ja bih odradio neke prepravke. Produzene komande (meni malo kratak). Gde da ih nadjem ili napravim ali da nisu preterano skupe (300e e-bay nove) Svecicu sam narucio NGK DPR8EA-9. Koje ulje da stavim? Na oko je u prilicno dobrom stanju. 

Promenio član musko66

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja