Jump to content

Moto Zajednica

MOTOROM PO CENTRALNOJ BOCVANI... pardon, Toskani

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Ovo stvarno nije u redu! Kako čovek da piše o svojim takozvanim “avanturama” kada u isto vreme Severijan, Mimi, Marokanac, Arvak i drugi hrabri vitezovi na dva točka krše motore po raznim vukojebinama, bore se da sačuvaju goli život, bivaju hapšeni od do zuba naoružanih ljudi, spavaju u pustinji, traže pečat... Dok su mi pred očima njihovi Himalaji, prašnjavi motori, brkati vojnici, pesak, ... ja treba da kažem: mi smo išli u Toskanu!!! Zamislite, padala je kiša, izlizale se gume od auto puta, kafa je bila slađa nego što treba... Neviđena avantura!

 

No kako je - tako je. Bajkerski život je nekome lazanja a nekome Sahara... To je nepravda, stvarno... ali... šta da se radi. Posao je posao i mora da se piše. Dakle,

 

TOSKANA 2014 - PUT KOJIM SE ČEŠĆE IDE

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 25

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Pošto smo već tradicionalno (peti put) odustali od Korzike, Tanja i ja smo rešili da prvu ovogodišnju turu napravimo u Toskani. Prvomajski praznici, deset dana slobodno, nov motor.

 

Prošle godine smo samo zagrebali ovaj raj za motoriste a ove godine smo rešili da ga detaljnije proučimo. Osnovna dilema prilikom planiranja je bila da li da vozimo od mesta do mesta i da spavamo u različitim gradovima ili da izaberemo jednu lokaciju pa da pravimo dnevne ture. Odlučili smo se za drugu varijantu. U maju je vreme dosta promenljivo - čas pljušti, čas peče, malo hladno, malo toplo... Kada ponesemo opremu za sve ove prilike, torbe se napune, motor oteža i nije baš najzabavnije lomiti toskanske krivine. Kada si na jednom mestu, možeš lakše da se obučeš, ostaviš prtljag u hotelu i voziiiii...

 

Uz pomoć gospodara toskanskih puteva, Pronta, i uz Tanjinu upornost da pročita sve putopise Riding Tuscany na AdvRider-u, rešili smo da nam baza bude negde izmedju Firence i Siene. Tu ja stupam na scenu. Kao član booking.com-a sa statusom Genius, pronalazim lokaciju i hotel u skladu sa svojim zvanjem.

 

Prvobitna ideja je bila da kroz Bosnu idemo do Splita pa da od tamo uhvatimo trajekt do Ankone. Par dana pre polaska došlo je do promene plana. Na žalost, vremenska prognoza je bila jako loša. Nije mi problem da vozim po pljusku ali nam je tajming za stizanje na trajekt bio toliko tesan, da nisam želeo da rizikujem da zakasnimo. Upravo sa ovakvim problemom se susreo i Marokanac par sedmica kasnije.

 

Zbog toga 30. aprila iz Sofije krećemo starim, dosadnim i neinspirativnim auto-putem preko Zagreba. Uhhhh...

 

Koferi su puni, dve dodatne torbe pričvršćene od gore a kišica rominja.

 

204d48.jpg

  • Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Dobra vest je da je motor je upravo prošao prvi servis tako da nisam više morao da ga štedim do 5.000 obrtaja. Vožnja je bila dosadna ali zato brza...

 

f594a8.jpg

 

... i dosta mokra. Srećom, jakne imaju “one” postave tako da nema potrebe da oblačimo kišna odela.

 

9cffc3.jpg

94b987.jpg

 

Tokom celog puta jedina interesantna stvar se desila negde posle naplatne rampe kod Niša.

 

2876f2.jpg

 

Pada kiša, ja malo odvrnuo gas i proveravam kako motor ide u rain mod-u. Kraičkom oka ugledam u retrovizoru prepoznatljiv far - GS. Usporim malo i vozač nam pantomimom pokaže da stanemo negde na kafu. Vidim nema rukavice. Grčke tablice.

 

dc05c4.jpg

 

Dok smo vozili ka prvoj pumpi, kroz glavu mi prolazi film: nesrećnik je sigurno negde izgubio rukavice... siroti Grk je navikao na toplu klimu i sad se smrzava po ovoj kišurini... ponudiću mu moje rezervne...

 

Stajemo na OMW-u.

 

764569.jpg

 

Na naše veliko iznenađenje, kolega govori srpski sa grčkim akcentom. Ispostavilo se da je reč o Stergiosu, Grku koji je devedesetih završio DIF u Beogradu. Kao što je red, poručimo kaficu i počnemo da ćaskamo.

 

Stergios je član grčkog moto kluba AdvRide.gr Motorističko ime mu je Phoenix. Putuje svuda po svetu i Tapatalk-om neprekidno izveštava na forumu gde je i šta mu se događa. Trenutno putuje u Poljsku. Gde? U Aušvic. Zašto tamo? Zato što nije bio. Interesantan čovek.

 

Dok pričamo, postuje naše fotke na forumu – Srbi koji žive u Bugarskoj.

 

544e5e.png

 

Kasnije sam uz pomoć Google Translate pročitao šta je još napisao. Kaže da sam vozio 200 i da nije mogao da nas stigne. Kašlj... Kašlj...Verovatno mu ne radi dobro brzinomer pošto sam sigurno vozio ispod 200. (ovo se malo puvam, totalno nepedagoški) Istini za volju, ovo je bio prvi izlazak mog novog Adventura na auto-put pa sam ga malo više nagario.

 

Kad smo se malo ugrejali, pozdravimo se, razmenimo koordinate i svako krene svojim putem. U stvari, idemo istim putem do Beograda, ali smo mi malo požurili.

 

I da... nisam zaboravio da mu ponudim rukavice. Ispostavilo se da Phoenix nikada ne nosi rukavice. Rekoh već, interesantan čovek.

 

5793fe.jpg

  • Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Negde pre Beograda, prestane da nas zaliva i ostatak puta vozimo po suvom.

 

9958aa.jpg

 

Slavonska ravnica nas je čak i počastila kojim zračkom sunca.

 

a92ca4.jpg

 

U glavni grad Hrvatske (cca 800 kilometara od Sofije) stigli smo oko pet popodne, deset minuta pre jake kiše.

 

Zagreb je grad koji sam oduvek voleo. Osamdesetih godina, to je bilo mesto u koje sam dolazio često. Izložba Vorhola, Kulušić, Azra, Film, Haustor...

 

Zato sam davne, 1982-ge godine, dok je još uvek postojalo bratstvo i jedinstvo, prvi put u životu iskoristio vezu i sredio da tamo služim vojsku. Kad već može da se bira, Zagreb i samo Zagreb. Ispostavilo se da to i nije bila baš najbolja ideja jer su me poslali u kasarnu Maršal Tito. Stara generacija zna šta to znači – čelična disciplina i nikakvo zezanje. Pogledajte samo taj oštar pogled.

 

a246a1.jpg

 

Očekivanja o fenomenalnog provoda u Zagrebu, totalno su se izneverila. Za šest meseci, četiri puta sam izašao u grad. Peti put sam, kao referent za kulturu, vodio četu u Hrvatsko Narodno Kazalište. Ne sećam se koju smo predstavu gledali jer mi je vreme bilo ispunjeno pokušajima da stišam vojsku i da im objasnim kako nije ok da publiku i glumce na sceni gađaju bombonama i semenkama. Noćna mora.

 

Povratak u sadašnjost. Tanja i ja pred sobom imamo veče u Zagrebu. Na našu veliku žalost, kiša je prerasla u pljusak i nije bilo prijatno šetati gradom. Od svih znamenistosti koje smo planirali da obiđemo, izbor je pao samo na jednu – Restoran Korčula. Dakle, pečene hobotnice sa krompirom, Malvazija, svež hleb i maslinovo ulje. Ako prolazite, ovo je dobitna kombinacija. Dobar tek.

  • Podržavam 13

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

1. maj

 

Drugi dan našeg putovanja. Jutro je sunčano i toplo.

 

Granicu sa Slovenijom prolazimo bez zadržavanja. Kolona je bila ogromna ali smo je mi... hmmm... malo preskočili i nacrtali se prvi ispred carine. Tu sreću nisu imali naši zemljaci koji su autobusima putovali za Italiju - osam sati su čekali da dođu na red za proveru pasoša.

 

Kada smo već pomislili da će ovo biti rutinsko putovanje, ulećemo u ogromnu gužvu oko Ljubljane.

 

bc6e3c.jpg

 

Praznik je i svi stanovnici Ljubljane su krenuli negde izvan grada. Kada kažem svi, mislim bukvalno na sve jer drugačije ne mogu da objasnim kilometarske kolone na obilaznici. Srećom, mi na motoru a narod kulturan - prave mesto čim nas vide u retrovizoru.

 

cdba54.jpg

 

Po planu, auto-putem vozimo do Bolonje. U jednoj temi na forumu sam već rekao da se po meni ne isplati ovaj deo puta voziti lokalnim drumovima. Neprekidno se prolazi kroz sela i male gradiće, svuda semafori, gužve, nervoza... Zato smo opalili najbržom mogućom varijantom. Bolje da uštedimo vreme i da ga iskoristimo za lepše predele.

 

Propratni element “malo” brže vožnje bila je potrošnja. Imao sam utisak da stajemo na svakoj trećoj pumpi. BMW je na ovom delu puta gutao oko 9 litara. Kako smo napustili Hrvatsku pa prošli Sloveniju i ušli u Italiju, cena benzina odlazi u nebo. Jedan litar Supera 98 košta 2.17 Eura. Srećom, 95-tica radi isti posao “samo” za 1. 80 Evra. Kada se na to doda i putarina ... dosta je skup ovaj naš hobi, naročito u Italiji.

 

Neposredno pre Bolonje, posle 1.300 kilometara maltretiranja po auto-putu, počinje ono zbog čega većina nas voli da vozi motor. Po prepoduci Pronta, krenuli smo putem SP65, starom vezom izmedju Bolonje i Firence. Najzad ta Toskana.

 

645f45.jpg

 

5abd4e.jpg

  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Oduševljeni smo krivinama, lepim asfaltom i još lepšom prirodom. Kada bi još i sunce malo ogrejalo bilo bi super.

 

1c14f0.jpg

 

2b60d7.jpg

 

Vozim u širokim lukovima i bez mnogo gasa – kao da lađom krstarimo po zelenom moru.

 

9389c9.jpg

 

302376.jpg

 

71892c.jpg

 

Blenemo na okolo i na nekoj raskrskici slučajno izađemo sa SP 65. To što smo išli nekim još lokalnijim putem, nije nam pokvarilo utisak. Naprotiv.

 

1732dd.jpg

 

Samo na retkim mestima je asfalt bio malo lošijeg kvaliteta ali naš motor to ne primećuje.

 

a2a512.jpg

 

Osim toga, projektanti puteva u ovom delu Italije su savršeno odradili svoj posao. Sve krivine su napravljene sa nagibom tako da se veoma lako vozi.

 

Prva stvar koja upada u oči je ogroman broj motora. Za razliku od drugih mesta gde smo vozili, ovde se malo ređe viđaju putnici kao što smo mi (puno prtljaga, full oprema). Pored nas proleću Italijani sa sportskim modelima, supermoto, naked... Šibaju ko ludi. Kožna jakna, kaciga, rukavice. Kao roj pčela, pojavi se njih desetak, preteknu nas za delić sekunde i nestanu.

 

921ef4.jpg

 

bdaa9e.jpg

 

To nas nije preterano iznenadilo - u ovaj kraj dolaze ljudi koji imaju afinitet ka brzini. U blizini se nalazi popularna moto staza Mugello.

 

Pravimo pauzu na vrhu Passo Della Raticosa. Stotine motora je parkirano na okolo.

 

6d3508.jpg

 

8738fa.jpg

 

Očigledno neki nisu imali priliku da do sada vide novi Adventure i znatiželjno se okupe oko nas. Počinje propitivanje. Oni na italijanskom, mi na engleskom. Ja ponavljam: “Only English...” ali oni i dalje italijanski. Jedan od prisutnih čuje to “ingliš”, gleda BG znak na tablici: “Britan Great?” “No... BulGaria.”

 

c79748.jpg

 

Kada smo desetak minuta kasnije krenuli dalje, mislim da se još uvek pola platoa valjalo od smeha.

  • Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Preostalih 150 kilometara prošli smo sa promenljivim uspehom. Malo smo uživali u lepim putevima i okolini a malo brisali vizire od kiša.

 

71513d.jpg

 

98d664.jpg

 

904598.jpg

 

a43a7d.jpg

 

Mojom nepažnjom, uletimo u centar Firence umesto da prođemo obilaznicom. Ova fotka ni blizo ne može da dočara krkljanac u kome smo se našli.

 

5a3ebd.jpg

 

Razne lepote se mogu videti uz put.

 

673ed4.jpg

 

Kad nas nužda natera, zaustavljamo se pored puta da “uživamo” u prirodi.

 

f989fe.jpg

 

326e04.jpg

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Sve u svemu, oko 6 uveče ugledamo Monteriggioni, našu bazu za sledećih nekoliko dana.

 

1d30ff.jpg

 

Da, ta tvrđava je mesto koji tražimo. Tek kada sam napravio rezervaciju, shvatio sam da je hotel unutar zidina a ne zidine u blizini hotela. Ovako to izgleda na Google Earth.

 

2abda7.png

 

Bolje mesto nismo mogli da izaberemo. Izadjemo iz hotela i nalazimo se u sred srednjovekovne građevine. Preko dana ima dosta turista ali tada nema nas.

 

73e409.jpg

 

f9708c.jpg

 

Gradić se nalazi na izuzetno komunikativnom mestu, blizu glavnog puta ka Sieni. Dovoljno je daleko da se ne čuje buku automobila sa auto-puta ali i dovoljno blizo da se odatle brzo katapultira ka bilo kojoj destinaciji.

 

Hotel je presladak, romantičan, šarmantan...

 

caa84e.jpg

 

6b32c0.jpg

 

Jedina mana je to što su kameni zidovi debeli oko metar a gsm predajnik je negde daleko. Na telefonu se samo u retkim trenutcima pokazivala jedna crtica. Halo... mrežo... gde si?

 

0f8a61.jpg

 

Ni bežični internet nije imao snage da se prebori sa zidinama iz 17-tog veka i da dođe do sobe.

 

Kao gosti hotela imali smo pravo da vozimo kroz pešačku zonu ali nam to nije bilo baš mnogo prijatno. Svaki naš prolazak motorom bilo je propraćen mrkim pogledima turista ali i kolega koji su svoje motore morali da ostave kod glavne porte.

 

060096.jpg

 

I tako, posle današnjih 700 kilometara, stigli smo na planirano odredište.

 

e2b94a.jpg

 

Drugi dan ovog našeg putovanja završavamo večerom u najbližem restoranu. Fotografija hrane nema.

 

P.S. Kada nema fotografija to obično znači da smo bili toliko gladni da se nismo setili da fotkamo. Osim toga, zbog paprenih cena u restoranima, najčešće smo na meniju imali pastu i salate tako da tu i nema bogzna šta da se pokaže.

  • Podržavam 11

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati Svaki Dan, 883 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: brm brm brm

Panda pise putopis 1ooo.gif, sad da li udarati po refreshu ceo dan ili se praviti da nisi video temu jedno nedelju dve, pa onda celovecernje uzivanje 0takoje.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

02. maj

 

Osvanuo je divan oblačan dan. Nebo, kao da će govna da padaju.

 

Održavamo raspoloženje na visokom nivou iako nam ovo sumorno vreme mnogo ne pomaže. Krećemo.

 

ee1ac9.jpg

 

Prva destinacija je Revit prodavnica u južnom predgrađu Firence. Želeli smo da Tanja pogleda pantalone. Svojevremeno je na brzaka kupila dva broja veće i to muški model. Ova akcija je bila neuspešna – izuzetno mali izbor ženske opreme. Ništa, i dalje će da se vozi kao kosmonaut.

 

9a788c.jpg

 

Sa periferije Firence krećemo ka jugu.

 

aed158.jpg

 

Sledeće odredište je Greve In Chianti, simpatičan gradić u kome sve izgleda kao da je iz nekih prošlih vremena... a i jeste.

 

51094f.jpg

 

c67313.jpg

 

2e79c2.jpg

 

6723d6.jpg

 

Meštani su se potrudili da svuda ima nekih detalja koji privlače pažnju.

 

bfa3e3.jpg

 

fb0fbf.jpg

 

7ebbc1.jpg

 

Trgom dominira... hmmm... avangardna skulptura.

 

3278b9.jpg

 

Posle obilaska grada, rešavamo da nešto lako prezalogajimo u restoranu koji je imao najprimamljiviju ponudu na meniju (na dnu menija).

 

2dbf24.jpg

 

Hrana je... onako. Turistička.

 

4d9882.jpg

 

Dok smo ispijali espreso, oblaci dodaju sivu nijansu u gornjem delu slike. Sa svakim minutom, sve više vuče ka boji olova.

 

c6efad.jpg

 

6bd968.jpg

 

Vreme je da se kreće. Krivudavi putevi čekaju na nas.

 

43ce9f.jpg

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Ne mogu da kažem da primećujem neku bitnu razliku u ponašanju motora kada putujem natovaren i kada su koferi prazni. Ipak, kada smo lakši, osećam se sigurnije da malo više oborim motor. Putevi kojima prolazimo su kao stvoreni za to... sve dok ne postanu mokri.

 

db5e3a.jpg

 

b18863.jpg

 

Tu negde smo prvi put izgovorili rečenicu koju smo kasnije bezbroj puta ponovili: ”Sigurno je ovde fenomenalno kada je lepo vreme.”

 

5f28cf.jpg

 

e7e486.jpg

 

Za kratko ulazimo u gradić Radda di Chianti. Izgleda super ali rešavamo da svratimo neki drugi dan jer je počeo ozbiljan pljusak. Gps-u zadajem pravac ka našem hotelu. Ima kiša / nema kiša, smenjuju se bukvalno na svakih pet minuta.

 

ee1a29.jpg

 

Povremeno se zaustavljamo da napravimo po koju fotku. Inspiraciju nalazimo iza svake krivine.

 

d4de12.jpg

 

ae4d75.jpg

 

5a0292.jpg

 

fa1f95.jpg

 

Ih, kada bismo mogli i u realnom životu da dodamo neki foto efekat pa da bude ovako...

 

e2388d.jpg

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Stižemo u hotel a kiša lije li lije. Neprijatno je i nos promoliti napolje.

 

3ddd2c.jpg

 

1304e3.jpg

 

513a25.jpg

 

Ne znam kako vi ali kada ja nemam šta da radim, obično skoknem do frižidera. Tipična neurotična reakcija. Pošto u hotelskom frižideru nema ničega, odlazimo na večeru. U restoranu iza ugla je toplo, miriše lepo, hrana je ukusna a služi se i dobro vino. Danas smo obišli region Chianti, dakle Chianti uz večeru. Pitko a jako, Chianti Classico effects...

 

c79c16.jpg

 

Pre spavanja pravimo kratku šetnjica mokrim ulicama Monteriggioni-a.

 

01ea30.jpg

 

4b6530.jpg

 

3936e3.jpg

  • Podržavam 10

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5472 postova
  • Lokacija: Kraljevo
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Sve mi se cini da te Toscane nikad dosta...da li su pejzazi, da li je vino ili prsuta, nije ni bitno, uziva se u svemu! :takoje:

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 77 postova
  • Lokacija: Pirot
  • Motocikl: XTZ 750 Super Tenere

Mogu da se kladim da ste me pretekli tog 30.aprila negde kod Bele Palanke pre Nisa. Ja bio u kolima i palo mi napamet da ste mozda vi na motoru. Izgleda sam bio u pravu. Meni bilo drago sto tog dana nisam krenuo motorom zbog groznog vremena. Svaka cast.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

03. maj

 

Za promenu, osvanulo je kišovito jutro. E ovo stvarno nije u redu. Hoće li ova kišurina već jednom prestati? Nju imamo i kod kuće.

 

Hoćemo lepo vreme!!! Halo!!!

 

bfb3e9.jpg

 

375f5e.jpg

 

Da podignem Tanji raspoloženje, predlažem alternativni plan za danas i ona ga nevoljno prihvati. Umesto prirode, krivina i proplanaka idemo u ...

 

f07add.jpg

 

Nekome (joj) je lepo...

 

efcc08.jpg

 

631915.jpg

 

a nekome (mi) je ...

 

276927.jpg

 

“Relativno” brzo i to završi. U kofere stavljamo dodatni skromni prtljagom i ponovo smo na dva točka. Evo ga, opet nailazi oblak...

 

70de6e.jpg

 

Vreme je da se nađe neki restoran za ručak. Pošto ne poznajemo kraj, pozovem gps u pomoć. Mljac... na ekranu se pojavi fantastična ponuda: Moto Grill. Roštilj za motoriste. Braćo bajkeri, dolazimo! U trenutku kada nas je navigacija izvela na auto-put, ukapiramo da nešto nije u redu. Umesto bajkerskog restorana, na označenoj destinaciji se nalazi Autogrill, lanac restorana brze hrane koji se nalaze svuda na autoputevima Italije. Uh, da mi je znati ko je unosio podatke u Garmin mape, naterao bih ga da pojede one podgrejane pice koje smo mi jeli i da nam još plati i putarinu.

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Do kraja dana, sunce se hrabro borilo da pobedi tmurne oblake. Ponekad dobije bitku ali nikako da dobije rat.

 

ed6182.jpg

 

746ec0.jpg

 

d3ed2b.jpg

 

Prolazimo pored Radda di Chianti. Kiša je za kratko prestala i rešavamo da iz drugog pokušaja pogledamo ovaj lepi gradić.

 

436962.jpg

 

bbaa04.jpg

 

28d580.jpg

 

b238f0.jpg

 

4ed89e.jpg

 

411afc.jpg

 

Sa obronka grada puca zadivljujući pogled.

 

241bf0.jpg

 

a99141.jpg

 

3d67bf.jpg

 

f4c46c.jpg

 

Posle popijene kafice i odmora na trgu, oko šest popodne krećemo ka hotelu.

 

d9f524.jpg

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Putujemo regionom Cianti i nailazimo na neverovatna mesta.

 

22ff54.jpg

 

4c690f.jpg

 

f19690.jpg

 

5b5869.jpg

 

Sigurno ovo izgleda još bolje kada je lepo vreme. Ihhhh...

 

Tek u trenutku kad parkiramo motor u dvorištu hotela, sunce pobeđuje tmurne oblake.

 

207f8a.jpg

 

a70a22.jpg

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Odsustvo padavina daje nam priliku da malo detaljnije razgledamo okolinu tvrđave u kojoj “živimo”.

 

2a44a4.jpg

 

5d22bf.jpg

 

81d411.jpg

 

df6bf1.jpg

 

Pada veče i čekamo da se otvore restorani! Posle onih buđavih pica ne smemo da napravimo grešku. Pažljivo biramo mesto gde ćemo večerati.

 

5fcf38.jpg

 

Izbor je pao na najstariji restoran u gradu - Il Pozzo.

 

c7e7a2.jpg

 

Uz večeru pijemo odlično vino: Vino nobile di Montepulciano.

 

e34159.jpg

 

Posle par čaša, ukusni biftek sa tartufima ostaje samo u našem sećanju. Ko bi se još setio da fotka.

  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

4. maj

 

Dok silazimo na doručak Luiđi, vlasnik hotela, nas dočekuje sa dobrim vestima. Izgleda da mu je bilo žao da nas svakog kišovitog jutra gleda onako kisele i da sleže ramenima. Pravi domaćin može mnogo da uradi na tome da vam ulepša odmor ali ne može da promeni meteorološke prilike. Sa širokim osmehom na licu Luiđi je požurio da nam saopšti: “Danas ćete moći lepo da se vozite - neće padati kiša.” Da bi nam još više ugodio, nabavio je kartu koju izdaje toskanski moto klub na kojoj su označeni najbolji putevi za motoriste u regionu. Posle kratkih konsultacija (i on je bajker) biramo turu prema jugo-istoku.

 

Teorijski, ovo je bio dan za pamćenje. U praksi, ne mogu da se setim ničega – imena gradova, oznaka puteva, naziva dvoraca, manastira ... Sve mi se pomešalo u jednu prelepu impresiju koja nema ništa sa racionalnim. Ceo dan se stopio u jednu divnu emociju inspirisanu prelepim pejzažima, dvorcima, gradićima, putevima, prijatnim ljudima, zvukom motora... No, da se ne bacam u preveliku romantiku. Narodski rečeno, bilo je isto kao da sam se prethodno veče napio, ujutru se ne sećam ničega ali znam da je žurka bila odlična.

 

Uz pomoć Tanje i track log-a, rekonstruišem današnju turu. Krenimo redom.

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja