Jump to content

Moto Zajednica

Potopljeni motocikli

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 148 postova
  • Lokacija: Modriča Republika Srpska
  • Motocikl: BMW R1150GS

...

...Nakon skidanja svjećica na klipovima su vidljivi tragovi blata (talog). Nakon što smo dopunili akumulator i osušili alnaser, u nekoliko navrta smo sipali benzin kroz otvore za svećice i verglali motor (naravno direktnim paljenjem releja za alnaser)kako bi isprali što više mašinu. Bukvalno nakon toga bi iz kartera ispuštali zamuljeni benzin, gustine ulja.

...

 

Znaci u cilindrima i na klipovima blato (, a u blatu kamenje), a vi verglate?

Da nece to izgrebati zid cilindra?

 

Vjerovatno si u pravu, ali vjeruj mi da se posle ovakve katastrofe, jedino možeš biti siguran da je sve ok ako rasklopiš sve do zadnjeg šarafa, i zamijeniš svaki ležaj. Potencijalno tog blata (kamenja) ima u svakom dijeliću mašine. S'obzirom da je čovjek ostao bez svega (dva auta, motora, namještaja, odjeće i drugih stvari), vjeruj mi da ni na zadnjem mjestu nije nabavka novih dihtunga i dijelova za motor.

Ovako smo ga očistili koliko je bilo moguće, isprali nekoliko puta benzinom, i dva puta zamijenili ulje. Nije kao iz fabrike, ali bar ima čime da se vozi dok se auta ne poprave. A to je tek priča za sebe...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2722 postova
  • Lokacija: Zrenjanin
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

... a za ostale ne verujte bas u sve sto se na forumima pise, narocito razmisliti o savetima ovih sto iz tople sobe savetuju skakanje u hladnu i prlajvu vodu, mnogo sam ih se nagledao koji su, ali zbog spasavanja porodice i ljudi, ovih dana gazili tu vodu danas pisaju krv pa..!!

 

 

http://www.moto-berz...-nakon-poplave/

 

Ovo što su napisali je poprilično bezveze....

Da proveriš da li rade svećice? Pa ako je bio ceo pod vodom, ja ga ne bih verglao neko vreme.... Dok ga celog ne rastavim i sastavim.

Medju najvećim abrazivima je prašina (pesak). Cilindri, ležajevi, bregasta, uljna pumpa, pločice.... jooooj, pa sve pokretne delove treba oprati! Užas! A oni napisali auspuh!!!! Najmanje bitna stavka na celom agregatu! :(

 

Nije lako nastradalima.... :(

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • :), 5943 postova
  • Lokacija: Nova Pazova!
  • Motocikl: Bicikl

danas jos jedan uspesno spasen,pali radi, jes ono 9litra ulja otislo i poslednjih 3 za na dalje do servisa i gomilu muka al vredelo je :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 117 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Baotian speedy 49ccm, Yamaha Majesty 250, Elektro skuter made in China, eletricni trotinet, Suzuki VL800, Capriolo mountbike

Ja bi to odmah iscupao iz garaze ako je bezbedno naravno. Posle toga promenis ulje, filter za vazduh, gorivo ako je voda dosla iznad rezervoara, skines svecice i izverglas ako je usla voda u cilindre i to je to. Eventualno proveris akumulator. Palis i vozis. Hocu da ti kazem da to nije nista strasno.

 

Aca pn je na prvoj strani sve objasnio!!!! Licno sam gledao ceo proces kod jednog mog prijatelja koga je zadesila ova nesreca, poplava. Covek ima dva motora. Voda je kroz auspuh usla u cilindre i karter. Znaci voda je posle povlacenja ustala u karteru, cilindrima i auspuhu. Kada je odvio da ispusti ulje prvo je izlazila samo voda jer se nije izmesala sa uljem. Ulje je bilo iznad vode u karteru. Verganje sa skinutim svecicama se izbaci voda iz cilindra, i skidanje i ispustanje vode iz auspuha. I susenje elektronike do besvesti... Sreca pa mu nisu bili akumulatori na motorima. NEMOJTE DA PALITE dok ne promenite ulje(citaj vodu) u karteru. A ima je i u cilindrima ,filteru i auspuhu. OBAVEZAN postupak koji je Aca pn pisao. Ne preskacite nista. Nadam se da ce svi spasiti svoje masine.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja