Jump to content

Moto Zajednica

Zanimljivo

Recommended Posts

  • U prolazu, 79 postova
  • Lokacija: Beograd

http://www.b92.net/automobili/razno.php?yyyy=2014&mm=04&nav_id=840571

 

Ovo je jedan od komentara:"Beogradski sam vozac, dosta prelazim dnevno i imam kameru u kolima. Kolicina preksrsaja koju prave motoristi je nerazumljiva iole inteligentnom coveku. Biciklisti takodje, ali su sporoji (za njih isto ne vazi crveno svetlo)Evidentno je da ne umeju sami da se cuvaju i nisu svesni,a problem je sto odgovornost deli i druga strana. Jednostavno bi trebalo uvesti pravilo da se za njih ne odgovara (osim u slucjau jasnih znakova stop,crveno i slicno).

(Petar, 25. april 2014 16:04)

 

# Link komentara

Preporučujem (+50)

Ne preporučujem (-10)

Šta je ovo"

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 30 postova
  • Lokacija: budva
  • Motocikl: v-strom 650

Ako gledamo malo realnije ,dase primjetit da je vozac slab u svom zanatu. Pocev od samog starta kretanja iza kamiona.

 

poslato iz konzulata italije

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • МК Братство, 1943 postova
  • Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА
  • Motocikl: BMW R 1200 RT

Колико само пута сви ми ово радимо ...ја лично свирам и блицам све време кад обилазим колону ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2753 postova
  • Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi))
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

"Jedna od prednosti motocikla je što može da se provuče tamo gde druga vozila ne mogu. Na taj način motociklisti se kreću brže od ostalog saobraćaja i u stanju su da izbegnu gužve na putu." Činjenica!

 

"Nevolje nastaju kada se ova prednost motocikla zloupotrebljava, a zbog svoje izloženosti i ranjivosti u slučaju nesreće najviše stradaju upravo motociklisti" Istina!

 

"Jednostavno bi trebalo uvesti pravilo da se za njih ne odgovara" Debil!

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 184 postova
  • Lokacija: atar Stare Pazove

moguce je da na kameri izgleda ubrzano, ali i meni se cini da je previse rizikovao, a pogotovo sa trbusnom plesacicom iza.

sigurno je da izgleda ubrzano. ja sam snimao svoju voznju na tomos apn i kada sam pogledao snimak izgledalo je kao da juri kawasaki hehe. pokusacu da nadjem snimak

 

Sent from my GT-S6310 using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1007 postova
  • Lokacija: Novi Sad-Sabac
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200

Dijabole i jedan i drugi. Meni su najviše zanimljivi komentari. Vrlo dobro se vidi kako nas percipiraju vozaci automobila, pamet u glavu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 503 postova

"ubrzani" snimak sa kamere se dobija na dva načina, a da se ne koristi ni jedna vrsta obrade niti tehnika van kamere, odnosno kompletno snimanje je "regularno" - ekstremno širokougaoni ili teleobjektiv. (snimci sa GoPro kamera generalno izgledaju ubrzani)

 

Ne vjerujem da je vozač sa klipa išao nekom pretjerano velikom brzinom, ali je napravio par grešaka, za koje niko drugi sem njega ne može i ne treba da odgovara. To što je vozač kamiona otvorio vrata je 100% realno i legitimno ponašanje. Da li ste sigurni da je MOGAO da vidi u retrovizoru vozača motora? Druga stvar je da NIKO nema šta da traži u traci pored kamiona. Posebno ne dok se iz suprotne strane odvija (prilično) gust saobraćaj.

 

Kada svest pojedinca dodje iz dupeta u glavu i shvati da zakoni nisu bez razloga pisani, te da se u ogromnom broju slučajeva zasnivaju, gle sranja, na iskustvima iz realnog života, do tada će ovakvi klipovi izazivati čudjenja i osude onih koji su neobrazovani, nesvesni i nadasve glupi. Vozi zdravim razumom

 

BTW participacija - učešće, percepcija - vidjenje.

 

Eto BAŠ o tome govorim: problem je pojedinac koji će zarad svog mikronskog interesa u odredjenom momentu pokušati da mi dokaže da je u pravu, kada ne da nije u pravu, nego za to što radi u tom momentu sledi kazna višemesečno oduzimanje dozvole: Ne zato što je to u zakonu zapisano, nego zato što je ugrozio život, svoj i živote nedužnih oko sebe.

 

Čik napravi ovo u koloni u kojoj se nalazi pandur!

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 198 postova
  • Lokacija: Beograd

Jel ti to hoces da kazes da vozis motor apsolutno po svim pravilima ili ... ? Lepo si sve ono srocio ali mi na kraju uopste nije jasno sta si hteo da kazes . Ne znam kako su ostali razumeli mozda sam ja jedan od onih , gore pomenutih, neobrazovanih itd.

Motor kako god da vozis siguran sam da nikad neces da ugrozis nekog s kamionom ili kolima kao oni motoristu s njihovim bahatim vozenjem . Danas su me dva puta isekli kao da ne postojim i to u 5km 0ljut2.gif . Imao sam i ja upaljenu kameru i pustio sam posle na poslu i ljudi ne mogu da veruju kako to iz naseg ugla izgleda . I da , mislim da je vozac kamiona mogao da ga vidi . U Madjarskoj sam licno video kako se sleperi u koloni pomeraju u desno da bi motoristi mogli da prolaze bez problema a ne da stoje zato sto budale stoje u cik-cak po celoj traci . Ima tu razlike u kulturi nije sve u zakonima

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hronični Motociklopata, 7075 postova
  • Lokacija: Severna Bačka
  • Motocikl: Banditos 650

Ovo obilazenje sto je ovaj motorista uradio je apsolutno nepravilno i protivzakonito, voziti tako izmedju vozila i ocekivati da se nista ne desi je vrlo opasna igra, sto se na kraju i pokazalo, sreca pa nije otisao nekom pod tockove , onda bi tek bila havarija, nadam se da je debil naucio lekciju, takva voznja prolazi samo u GTA :lol:

a kamiondzija je takodje debil, trebao bi da nauci da pogleda u retrovizor pre nego sto otvara vrata.

A sto se tice onog komentara beogradskog vozaca, pa najpre da se zna da ni malo ne drzim stranu pomahnitalim motoristima koji se bahate u saobracaju,

ali onda po receptu tog beogradskog vozaca, treba onda uvesti pravilo da kad kamion,autobus,bager,tenk....pregazi auto da ne odgovara, pa da vidimo da li bi mu se to svidelo <_<

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 503 postova

U autu se prvi sklanjam da bilo ko može da prodje. Čak i kada imam "čistu" siutaciju da pretičem motor/biciklo, usporim kolonu iza da svi obišli na sigurnom. itd itd itd.

 

Govana isecanja i bahaćenja drugih vozača se svakodnevno vozeći se na 2 ili 4 točka se nagledam. I na to reagujem prijavljivanjem. Debelo razmišljam da kupim kameru koju ću stalno koristiti.

 

Ako shvatiš da si u bilo kom prevoznom sredstvu nezaštićen, promeniš ponašanje u to da si defanzivac i da je slovo zakona u saobraćaju samo nešto na papiru što je neko napisao za nerazumne.

 

Evo tipično za ovakvu situaciju: Nema razloga da na otvorenom putu pretičem kolonu koja sporo vozi na način da se provlačim (filtriram?) jer nit' ću pre stići nit' znam zbog čega je neko napred usporio/stao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja