Jump to content

Moto Zajednica

banelaki

Članovi
  • Broj tema i poruka

    25
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu banelaki

  • Rođendan 27.01.1962.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Becej
  • Motocikl
    Suzuki Burgman 650

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

banelaki's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

5

Reputacija u zajednici

  1. Stavio sam rezervni ključ i upalio je. Radi normalno za sada. U čemu je fora ne znam. Ključ je možda kodiran pa ga je otključao rezervni. Sada pali i sa prvim ključem. Pre toga sam razvezao ECU i ponovo spojio. Ne znam u čemu je fora. Izgleda da ću svuda morati da nosim oba ključa.
  2. Ovo ti je jako pametna ideja da pogledam. Samo je problem da ga nađem. Pod kojim još nazivom da ga tražim u servis manual, pa ću nekako da provalim gde je i kako izgleda. Moguće da sam kada sam skidao plastike povukao nešto što ne treba.
  3. Pregledao sam sve osigurače. Ponovo ću, ali mislim da su svi dobri. Pojasni mi molim te šta je G senzor. Nisam ga našao kao pojam u servis manual. Da li ja to imam. Burgman 650 je 2010 godište.
  4. Suzuki Burgman 650. Neće da povlači i sam povećava ler gas. Kolega kaže "throttle position sensor" TPS ti ne stoji kako treba. Skinem plastike. Prespojim na konektoru sa žicom i dovedem ga u "dealer" mod. Dam kontakt, ispiše C00 sa one tri tačkice. Vidim da je u gornjoj. Popustim šraf na TPS-u i dovedem ga na srednju tačku. Isključim kontakt i da upalim - mrtav konj. Proverim ne baca varnicu, nema struje na injektorima. ECU ne radi predpostavljam. Ne mogu da verujem da sam spžio ECU time što sam uradio to što sam uradio. Sve sam radio kako treba . Display radi, pokazuje nivo goriva, kilometražu, spoljnu temperaturu. Radi sat. Ne pokazuje nikakvu grešku. Uradio sam mu i reset ECU-a spajanjem plus i minus kleme akumulatora van akumulatora, naravno, pola sata. Stalo mi je znanje. Ne znam odakle da krenem dalje.
  5. Ma koji se ja djavo i raspravljam ovde sa vama. Svi to nesto pametuju i teoretisu, a ja im govorim ono sta se naj konkretnije desava sa stabilnoscu motora koga vozim ja a ne vi. I valjda ja naj bolje znam kako je moj motor lezao pre a kako sada. Apsolutno ne zelim da vas ubedjujem u ono u sta vi ne zelite da verujete. Vi nastavite dalje , a ja se na ovu temu vise ne ukljucujem. Vidim da je ovo mlacenje prazne slame.
  6. Volim Panto da ga zabiberim malo. Da bude bar po necemu drugaciji od ostalih, a da to drugacije bude mozda i bolje nego fabricko. Sto svi mislite da je to ne moguce. To drugacije je recimo i to da moj Burgman ide na plin vec 3 godine bez ikakvih problema, itd , itd To cu mozda u nekoj drugoj temi malo da predstavim, na kraju krajeva ako budem imao volje. Ovakvima kao "bugimen" stvarno ne bih imao volje da pisem o tome.
  7. Ranije sam imao Hondu CBR 600 kod koje sam u jednom trenutku kada mi je dosadilo da trpim buku resio da sam uradim nesto. Otvorio sam zadnji deo, koji je mogao samo na srafove da se skine, napunio sa staklenom vunom, vratio poklopac i drasticno smanjio buku i galamu. Da li to na Burgmanu 400 moze da se uradi. Tako ili slicno. Imam utisak da moj Burgman malo vise pravi galamu posle predjenih 45000 kilometara. Burgman i nije gust slusati kada se dere jace nego inace. Novi Burgmani su bas jako tihi. Nov auspuh mislim i da nije nesto jeftin.
  8. Bugiman, ja sam ovde izneo svoj utisak o gumi koji sa ovom tanjom nisam imao ni kada je bila nova. Znaci mnogo veca stabilnost. Sem toga sinko vidim da imas 25 godina i zelen si ko pacije govno. Promenio sam sijaset kojekakvih motora u mom vozackom stazu motora, koji fala bogu traje vec oko 36 godina. Ono za lupanje gluposti sinko nije lepo receno a ni gramaticki napisano. Ako ne zelis da cujes dobar savet, koji je na konkretnom primeru proveren, u redu, ali ne treba bas da se vredjamo. Treba ti da odvozas jos jedno 1.000.000 kilometara da bi ja i ti mogli na tom nivou da pricamo. Sto se tice kacenja , ne kaci nigde.
  9. Evo, da prenesem neko iskustvo posle montaze nove gume. Kao sto se sa slike vidi guma 2 santimetra sira je stala. Sto se tice stabilnosti situacija je ne uporediva. Ova 150/70-13 Dunlop je i na oko vidljivo sira u odnosu na staru Michelin 130/70-13. Mogu da legnem u krivinu kao nikada do sada. Fantazija. Odusevljen sam. Gospodin Alekre, koji tvrdi da "Sirina guma nema veze sa stabilnoscu" debelo se vara u svojoj izjavi. Ovo je ljudi drugi motor sada. Mnogo sam sigurniji i poceo sam da zuljam nozice u krivinama, dok bi ranije u toj situaciji poljubio asfalt. Znaci preporucujem siru gumu ali samo u granicama koliko sira i veca moze da stane. Planiram dogodine da i prednju stavim Dunlop nesto siru. Mozda cu malo da povecam potrosnju, ali jbg sad.
  10. Satelis, u pravu si. Sto sira to bolje.
  11. Ako neko ima gumu na svom skuteru 150/70-13, pa jos da ima volje da mi tacno izmeri koliko je siroka guma od krajnje leve do krajnje desne tacke, da vidim da li prolazi, posto je kod mene dosta tesno. Sada ima sa jedne strane oko 15 mm a sa druge oko 13 mm, Unapred se zahvaljujem.
  12. brate Alekre, onda cu da stavim gume od bicikla. To je naj jeftinije.
  13. Na Suzuki Burgman 400 03-06 u originalu gume zadnje idu 130/70-13. Da li je neko probao da li mogu da stanu 150/70-13 koje i inace idu na Burgmana 400 07-13 . Mislim da bi u svakom slucaju bio malo stabilniji u krivinama sto sa ovim uzim gumama nije bas slucaj. Tipujem na DUNLOP 150/70-13 ScootSmart 64S Rear TL.
  14. banelaki

    hladjenje ulja

    Svetac, nisam te bas naj bolje razumeo. Kako mislis na termostatu.Pa kroz termostat ne prolazi ulje nego voda, odnosno antifriz. Ajd malo bolje pojasni ako hoces. Sta gde busim i gde vracam.
  15. banelaki

    hladjenje ulja

    Imam Suzuki Burgman 400. Trosio je puno ulja (1.2l/1000km) pa sam mu promenio klip i karike. Situacija se drasticno popravila. Od jednog majstora sam cuo da Burgman kao i inace vecina skutera su podlozni pregrevanju. On predpostavlja da je ovaj moj preziveo jedno dobro pregrevanje te su se karakteristike karika pogorsale i usled toga je poceo da trosi ulje. Predlozio mi je da mu ugradim hladnjak za ulje. Gledao sam ove vase slike al nisam siguran da mi je 100% jasno gde treba izbusiti da bi se napravio izvod da se ulje izvuce do hladnjaka a naravno posle hladnjaka i vrati u motor. Na ovom video snimku se vidi da je negde na karteru izbuseno a zatim vrlo blizu i vraceno nazad. Da li bi neko znao da pojasni gde se u osnovi moze izvaditi a gde vratiti ulje. Koje su to tacke. Filter za ulje je jedno od mesta sigurno. Bojim se da ne smanjim pritisak ulja u motoru i izazovem zaribavanje.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja