Jump to content

Moto Zajednica

sale018

Članovi
  • Broj tema i poruka

    16
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu sale018

  • Rođendan Oktobar 24

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Nis
  • Interests
    Svasta nesto
  • Motocikl
    Gilera RX 200 Arizona

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

sale018's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Probaj na 0618099982 - Ris. Covek je imao delove za te gilere i verovatno neke i dalje ima. Pokusaj.
  2. Sigurno je plovak zaglavio, desavalo se i meni to na istoj masini, a desavalo mi se i ranije na drugim motorima, samo kucni necim meksim onako lagano i namestice se. Probaj to pre nego sto bilo sta rasturas.
  3. Pozdrav kolege Vec neko vreme posedujem i vozim ttr-a ali je motor odskora poceo da lupka i prestao sam da ga vozim. Skinuo sam agregat, rastavio glavu, cilindar, medjutim tu nisam naisao na problem iako su svi koji su ga culi rekli da je verovatno radilica prolupala. Ispostavilo se da je problem u ublazivacu udara na radilici, glavnom zupcaniku i zupcaniku kontra tega. Tacnije najveci problem su kajle koje su se 'pojele' i to je stvorilo luft koji je uzrokovao da se i sami zupcanici pojedu u delu gde nalezu na osovinu. Na nesrecu 'ujela' se malo i osovina radilice, maltene neprimetno, ali jeste. Treba mi savet iskusnijih sta da radim? Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio? Da li mozda neko ima te zupcanike pa da se vidi mozda su u boljem stanju od mojih i onda sa dobrom kajlom, to bi mozda moglo da se napravi? A i savet, da li stavljati nove karike ukoliko su ove dobre? Motor je palio ko mina, vukao ko lud, dima nigde. Edit: evo par slika na linku da vidite o cemu se radi: https://www.dropbox.com/sh/hr6oohz6bgafoez/AABRwmA3DSAYIljepwzb0GTKa?dl=0
  4. I planirao sam da ga nosim na honovanje, ali to cemo sve lako resiti posle. Prvo klipce da nadjem.. Ima li neko predstavu od sta moze da pase? Cuo sam da mozda pase od yamaha banshee, ima li ko iskustva? I jel moze pomoc gde jos da trazim?
  5. Dobro, definitivno bi bilo najbolje hilznovati, ali koliko sam se ja raspitivao to kosta 170e?! Nov cilindar u istoj radnji gde ima klip, u Engleskoj je oko 140e.. Ali ako ce moci da tera i ovako, ne bi da ulazem tolke pare. @bogdan i merio i iz specifikacije. Za ovaj motor ne postoje specijale, vec samo original standard klip, to mi je reko ovaj covek sto ima te delove iz Engleske. E sad, eventualno ako moze da se nadje od nekog drugog motora isti, pa da se traze tad specijale. Jel je mail Shagmaisterove firme info@motodelovi.com? Ako jeste, pitao sam i kaze mi da nema ni na lageru, ni da moze da nadje
  6. Pozdrav svima, u potrazi sam za klipom da sklopim moje sokocalo koje me je izdalo negde tamo na polovini prosle godine i od tad stoji. Pa sam se resio da probam konacno da ga sklopim i krenuo u potragu za klipom.. Do sad jedino sto sam naso je negde u Italiji gde kosta 130e+postarina i u Engleskoj gde je cena ok ali nema ko da mi donese, tamo je 50e nov originalni. Ali posto nema ko da mi donese iz Engleske a postarina je skoro ko 1 i po klip, trazim neke alternative i nadam se da mi vi mozete pomoci u tome.. Motor je Gilera RX 200 Arizona, godiste 1986. Precnik klipa je 68mm, bolcni 18mm. Evo linka sa slikama i klipa i cilindra, ima jedna slika gde sam ispisao tacne dimenzije bitnih delova klipa. https://www.dropbox.com/sh/mj1amd7rmcy2r8d/AAD99zqVlYbJcMrFECgU6BEsa?dl=0 Ako neko ima neke informacije, bilo za originalni klip da postoji jos negde, bilo za neki slican od nekog drugog motora, istih dimenzija, svaka informacija ce znaciti puno.. Usput cu potraziti savet i ovde, u vezi cilindra(na ovom gore linku), vidi se ovo ostecenje koje je napravila slomljena karika, kod izduva, da li je to opasno i da li ce morati da se radi hilznovanje cilindra? Po misljenju nekih lokalnih majstora koji su videli, kazu da ne mora jer gore pri vrhu gde pravi kompresiju je i dalje u toleranciji i dobar je, samo ovo nize da se nekako izglaca i to ce a radi, tako me uveravaju, ali hocu da cujem jos necije misljenje..
  7. Kako pali taj ako nema kurblu, a ako je sve fabricki, nema ni alnaser, jer ga imaju modeli tek od 2004. kolko ja znam? Moj je isto 2001. ali je samo na kurblu..
  8. sale018

    Dakar 2015.

    Ovo je bio 8. dakar na koji je uredno prijavljen i to je 2. odustajanje, 5. je zavrsio a jednom je otkazana trka(to se mozda i ne racuna) Inace, bas mi je krivo, ovo je jedno od takmicenja koje najvise volim i redovno pratim. Ali jbg ipak je se desilo to, pao je i slomio ruku(saku), prilicno i motor pa je morao da odustane.. Bilo kako bilo, kapa dole Gabore! Brz oporavak zelim pa te gledamo i sledece godine nadam se!
  9. potraga se nastavlja..
  10. Pozdrav forumasi. Zna li neko gde se moze naci branik za stariju yamahu tdr 125r belgarda? Znaci nije ona sa deltabox ramom, vec obicna, mada ako mozda moze da se uklopi i taj, sto da ne. Ako neko zna gde ili ko ima neka kaze i nek ostavi neki kontakt broj.
  11. sale018

    Dakar 2013

    Srecno Gabore! Pratim !
  12. sale018

    Yamaha tdr 125

    Ventil snage zuji, proverava da li je lepo zatvoren. Inace kad motor radi taj ventil se otvara na 7000 obrtaja cini mi se i motor tad povuce ko lud, verovatno si primetio. Evo da ti bude jasnije:
  13. psp - iz prve a - sve iz prve c - testovi iz prve, voznja iz druge Za E uskoro polazem pa ce da vidimo
  14. http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/yamaha-xt-660-r-x--2006g--oglas-21785/ Zovni coveka pa ces videti dal je to to.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja