Jump to content

Moto Zajednica

boky327

Članovi
  • Broj tema i poruka

    288
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Bijeljina
  • Motocikl
    Burgman 400, Transalp 600

Poslednji posetioci profila

872 profile views

boky327's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

462

Reputacija u zajednici

  1. To i nekako. Nemas nekog izbora, moras. Ja pomislio da postoji neko ko ode Barel namjenski da je kupi.
  2. Ctam da je 2g aluminijuma u obliku podloske 400 din i ne vjerujem. Ja kupujem bakarne u radnji traktorskih dijelova za 30 din komad. Do sad sam uvijek mijenjao, da me neko pita zasto ne bih znao dati odgovor ali eto, jeftino je.
  3. Sa razbusivanjem ne pokusavaj, neces nista uraditi. Identicna situacija se meni desila prije 10ak god na Tomosu. Majstor kome sam nosio na razbusivanje me naravno odvratio od toga i uputio u Loznicu. Sve sto mi je rekao je da ima neko ko to u Loznici radi. Naravno za Tomosa to nije bilo ekonomski opravdano pa se nisam detaljno ni raspitivao oko toga.
  4. Hmmm jeste malo nejasno u uputstvu. Pise da radi na leru nekoliko minuta pa se onda mjeri ulje metodom bez zavrtanja. Sta mu znaci nekoliko minuta? Nekoliko minuta je i 2 i 10, na 2 ce se blago zagrijati, a na 10 mozda i radna temperatura, sto bi trebalo da pravi razliku u oscilaciji ulja. Ja ga uvijek mjerim hladnog prije voznje bez zavrtanja i drzim na 70-100% mjeraca. U tom slucaju onda ja imam viska tih 100-200ml. Pusticu ga onda na sredinu ovom mojom metodom pa bi trebalo da bude taman kako treba. Napravismo nauku od mjerenja ulja kao sto ironhorse rece. Nisam ja ovo napisao da bih preispitivao iskusnije od sebe nego da vidim da nisam ja sta zeznuo(kao sto cesto znam, a u ovom slucaju i jesam).
  5. Koliko vidim u uputstvu ulje se mjeri bez zavrtanja cepa/mjeraca (pasus 3).
  6. @sasacg Sad bas gledam Ovi cepici mi djeluju zanimljivo. Gdje se mogu kod nas nabaviti?
  7. Na Transalpu fabricki vizir. Razmisljao sam da ga mijenjam/produzim ali nisam siguran bas da li ce rijesiti problem. A sto se tice cepica, najbolje su mi se pokazali oni jednokratni pjenasti. Znao sam i da ubodem neke pa da ne cujem nista, mali neprijatno kad ne cujes motor ni okolinu. Sad sam nasao neke sa osrednjim prigusivanjem, taman da me ne ubiaj vjetar a da opet i cujem sta se oko mene desava. Pretpostavljam da bi sa njima to i funkcionisalo. I jos jedno pitanje. Koliko su debeli zvucnici otprilike(na bilo kojoj ovoj sa Alija)?
  8. Mozda je glupo pitanje, ali zanima me da li je iko koristio komunikaciju u kombinaciji sa cepicima za usi Razmatram opciju kupovine komunikacije. Vecinom mi treba za duze ture, a prilikom duzih tura nosim cepice jer me ubi sustanje.
  9. Ima smisla. Zato se recimo u USA prodaje i dalje za nesto manje od 9000 dolara. Veliki gradovi, siroki putevi za koje i nisu manji skuteri.
  10. Ovo su cijene iz 2021(u BIH). Tad bio preko 9000, a i bilo ga u ponudi.
  11. Nesto nam se tema uspavala. Ja pomislio da sam jedini s Transalpom na forumu. (Inace slika od proslog vikenda s vrha Majevice)
  12. boky327

    Kratke voznje

    @Skittles @slave74 jos jednom hvala na prijedlozima. Predlozene destinacije odlicne i ispostovane danas. Odvozismo oko 300 fenomenalnih km danas. Popeli si transalpi o'cas, vici je problem bio popeti se pjeske par metara do same stijene(bilo je prpanja zadnjce u finoj prasini na spustu, moto cizme definitivno nisu za planinarenje). A i parkirasmo ih na nizbrdici okrenutim ka nicemu, bilo je povuci potegni, al se iscupasmo. Inace jedna od boljih tura koje sam odvozio. Postalo je izuzetno zanimljivo kad sam na google mapama nasao precicu ka putu Valjevo-Loznica. Da se ne bi vracali kroz Valjevo, odlucismo se na to. Eh kakav je to zajeb bio. A to ce kolega @Mojic2D da vam detaljno opise posto ja ne umijem, a i on ima bolje slike.
  13. boky327

    Kratke voznje

    Hvala na savjetima. Srknem kafu i krecemo. Javljam utiske na kraju dana.
  14. boky327

    Kratke voznje

    Vidjecemo sutra kakva je situacija. Nije meni problem ni da pjesacim ali ako moram uz brdo po suncu u opremi i cizmama, rado bih preskocio tu torturu. Sto se tice motora, Transalp mora da moze Ako ne bude pjesaka pokusacu do stijene pa sta bude, a u suprotnom cu se vjerovatno nakaniti da odem pjeske, svidja mi se lokacija i pogled.
  15. boky327

    Kratke voznje

    Odlicno. Hvala ti
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja