Jump to content

Moto Zajednica

eka

Članovi
  • Broj tema i poruka

    58
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu eka

  • Rođendan 08.07.1964.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Vrbas
  • Motocikl
    BMW R1200RT

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

eka's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

47

Reputacija u zajednici

  1. eka

    YAMAHA FJR 1300

    Update glede kofera i podizaca kormana: Kofer je prodat, ostali podizaci.
  2. eka

    YAMAHA FJR 1300

    Pozdrav kolegama. Za informaciju vlasnicima FJR-a, imam na prodaju top case GIVI VN 47 u vrhunskom stanju +univerzalnu adapter plocu+ posebno izliveni nosaci za montazu osnovne ploce kofera na mesto za top case na motoru(2001-2006)+ naslon za suvozaca. Cena 170eur Takodje, Prodajem nove originalne Motech Podmetace za podizanje visene kormana, FJR 2001-2006-80eur
  3. Potražio sam temu o sedištima zato što želim da prepravim postojeće sedište a puno je prošlo od kada sam to radio zadnji put, pa da proverim ima li nešto novo...kad ono umesto razmene iskustava gomila razmene ,,ko je više u pravu,, Hajde da se svi potrudimo da ne komentarišemo tuđe iskustvo, već da informišemo o svom iskustvu i da pitamo za detalje drugih iskustava... što jeste i bio izvorni cilj teme. U konkretnom smislu imam odlično iskustvo sa Bobanom. Preradio mi je sedište na Douvilleu i to je uradio odlično. Takođe on je i dobar čovek. Meni je uvek poželjno da sem profesionalnog razmenim i ljudski kvalitet. Ne sećam se tačno cene (oko 120 do 150 eur) ali se sećam da je meni bila u potpunosti saglasna sa onim što sam dobio. Meni je to ok. Dalje, probaću da pomognem u razumevanju razlika u cenama i kvalitetu. Radi se o tome da se ,,majstor,, formira dugi niz godina. Kada su u pitanju tapetarski poslovi, umeće i znanje da se nešto majstorski skroji i sašije tako da su šavovi besprekorno ravni bez gužvanja materijala... i još uz dugogodišnje učenje o ergonomiji i dizajnu i na kraju vrhunskim oblikovanjem i nabavci odličnih materijala... Složen posao u kome naravno postoji čitav dijapazon razlika u pristupima i načinu rada, a do odličnog majstora i odlično uradjenog posla prođu i decenije. To je proces u kome se stalno napreduje i naravno da će samosvestan čovek koji je postigao vrhunski rezultat u svom poslu vrednovati svoj rad i pokušati naplatiti onoliko koloko misli da treba. To je sasvim ok i tako i treba. Drugi opet, u procesu svakodnevnog napredovanja takodje procenjuju svoje mesto na tržištu i u odnosu na kolege donose odluku koliko će vrednovati svoj rad. Ovo je takodje sasvim ok , i cene jednog i drugog uglavnom će se razlikovati, i to zato što u stvari oni tačno znaju zašto, kako i koliko. Nekome su detalji i ukupan profesionalni utisak gotovog posla vrlo važni i spremni su za to da plate čitavo malo bogatstvo. To je sasvim ok i bilo bi lepo saslušati takve ljude i možda proširiti sopstvenu percepciju. Drugima sve ovo nema nikakvog smisla i oni su pre svega praktični i maksimalo vagaju uloženo/dobijeno. Naravno da je i ovo sasvim ok i da trebaju da urade po svome i takodje podele svoje viđenje konkretnog posla. Suština je da svi treba da uradimo po svojoj volji, a da se ovde družimo i sa uvažavanjem saslušamo što više različitih iskustava i doživljaja konkretne teme.
  4. Kupujem motor primeren za duza putovanja, cene do 6.000 eur. Motor mogu platiti kompenzacijom za proizvode koje proizvodi moja firma: pvc i alu prozori i vrata (kvalitetni, ne smece), viseslojni drveni parketi-podovi (kao Tarkett) takodje vrhunskog kvaliteta. Pozdrav svima
  5. Sjajan putopis. Ono sto Tvojim putopisima darujes citaocu je potpuna iskrenost koju kad poskropis tvojim zacinima uvek ima sarma ,, i sa kisom i bez kise,, U opisanim predelima sam licno boravio, pre tri godine,sredinom Jula,ali smo ostrvo obilazili jedrilicom i od dest dana tri su bila suncana...Ipak...Predivno ostrvo. Srecna godisnjica!
  6. Shit se desio, a Ti pretekao.Sreca! Zelim Ti brz i kvalitetan oporavak.
  7. Bravo zmajevi! Prelepo. Nego... stvarno su te sedamdesete i osamdesete ,koje smo tako bezbrizno i lako konzumirali,(ovde ubaciti muziku iz serije,,Grlom u jagode,,) uticale na to da sistem vrednosti koji smo zapatili bude drsko slican...Da ne duzim, lako me sentiment ponese...uzivam u druzenju sa Tobom.
  8. Doktorski, Doktore! Odlican putopis.Sasvim sigurno cu se baviti prepisivanjem, barem dela rute.
  9. Iskustvo sa Kedijem je odlicno.Takodje sam po savetima sa foruma trazio Robiku i covek se bas potrudio da balans dotera na 00.Probao motor i sve je super. Ono sto je zanimljivo je da sam , pre nego sto sam montirao balansiran tocak na motor,otisao kod lokalnog majstora koji ima staticki balans da proverim stanje stvari,i tocak nije bio u balansu. Moj zakljucak je,dakle,da se staticki i dinamicki balansirani tockovi razlikuju, ali ako se posao obavi kako treba u oba slucaja je dobar rezultat. Dakle, iz licnog iskustva, mozete balansirati tockove kako god zelite, vazno je da se posao uradi dobro.
  10. Jako je vazno da li si vec vozio motor i koliko dugo. Postoji mogucnost da je Tvoja mentalna zrelost na mnogo visem nivou nego kod Tvojih vrsnjaka ali je ova mogucnost vrlo malo verovatna. Koliko god zvucao kao matoro zanovetalo moram Ti reci i sledecu cinjenicu: U fizioloskom smislu razvoj mozga se zavrsava u ranim dvadesetim godinama, te su zbog ovoga odluke koje donose mladi ljudi u kojih ovaj proces nije u potpunosti zavrsen , vrlo opasne po sopstveni zivot i bezbednost.Ovo je razlog zasto je mladim ljudima onemogucen slobodan licni izbor. Ako nemas dovoljno strpljenja da ispostujes zakonska ogranicenja po pitanju kubikaze sasvim je ocigledno da neces strpljivo voziti voma jake motore koje zelis.NIJE SVE JEDNO!!! Kupi adekvatan motor, uci lagano i uzivaj...Samo polako.Citav je zivot pred tobom, a strpljenje je zivotni alat kojim svi mi pravimo zivotne radosti. Pozdravljam Te, zelim Ti puno zadovoljstva u voznji...SAMO LAGANO!!!
  11. Bravo majstore, kao i uvek, odlične priče.
  12. Uh bre, ovo Tvoje iskustvo zaista se doživljava duboko. Svaka ti čast, očigledno je da si prošao pakao ali je očigledno i to da si mentalno fenomenalan i da se boriš sa okolnostima na jedini pravi način, bez plakanja, samo napred... Želim Ti svako dobro.
  13. Bravo mladiću! Pridružujem se Marokančevim utiscima... Samo tako, polako napred (i sa vožnjom i sa životom uopšte).
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja