Jump to content

Moto Zajednica

Veniamy

Članovi
  • Broj tema i poruka

    23
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Veniamy's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. U pitanju je najverovatnije tzv. "Elephant roar" ili urlikanje slona, jer zvuk skripanja lici na urlik slona. Desava se zbog vrste materijala feroda kvacila i to kod polaska iz mesta pa do nekih 20km/h. Nije ozbiljan problem osim tog zvuka koji nervira i manje vise leka nema, mogu se obrusiti ferode i unutrasnjost zvona smirglom 100 i onda nema skripanja par stotina km ali se vrati. Jedino resenje je zmena feroda ali ne fabrickim vec negde da nalepis duge i da centriras kvacilo ili neko sportsko kvacilo da stavis tipa dr pulley. Moj skripi vec 20000 km, i mene je nerviralo ali navikao sam, s tim da se to skripanje javlja i nestaje samo od sebe na svakih 200-300km nekad ne skripi mesecima, uglavnom vise je neprijtnost nego problem i razlog za brigu. Sa druge strane kvacila su im neverovatno izdrzljiva i dugo traju.
  2. Ne znam za servis, ja sam bio u salonu i definitivno su mi prodali pogresne rolnice i grdno sam se namucio dok nisam otkrio zasto trese.
  3. Ja sam za moj XC 500 u Veterniku trazio rolnice za moj 2008 karb. verziju i prodali su mi rolnice od 33g koje su za 500i verziju za karb idu od 30g, rezultat tresao je pri polasku iz mesta. Proveri rolnice, izmeri. Potrosnja kod mene 100% grad max 6, 100% van grada 4,5l sa dvoje pri 100 do 120 kmh.
  4. Evo kako raspoznati da li je XC500 karb ili i, 500i ima oznaku/nalepnicu "EURO 3" napred, ovi sa karbom su EURO 2 ali nemaju nikakvu nalepnicu, takodje kod 500i sa strane oznaka je 500i. 500i je bio samo sa retrovizorima na kormanu. Prvo se pojavio "obican" 500i koji osim oznaka izgleda potpuno isto kao karb (sa retrovizorima na kormanu) tek posle se pojavio R, svi R su i. Sto se tice potrosnje na XC 500 karb. verziji kao visegodisnji vlasnik mereno na oko 10000 km pre nego sto sam prestao da merim potrosnja po gradu se krece oko 5,5l sasvim normalne voznje znaci ni penzija ali ni divljanje, na otvorenom sa dvoje pri brzinama 100-120 4,5-5l. Karburator i nema sta da se steluje vec ventili u intervalima po servisnoj knjizi. Na karbu jedino ume da ode membrana a kao simptom se javlja gubitak snage, gusenje i manja krajnja brzina. Zbog zamene membrane su ispod sedista ostavljena mala vratanca na kojima pise "carb maint" ako podignete sediste i otvorite ta vratanca i ugledate karburator taj XC je dakle karb. moze i na ovaj nacin Pozdrav svima i ziveli...
  5. Ima i Kymco Xciting 250/500 i iskreno nemam utisak da je kod Xcitinga bilo sta doprinelo ni stabilnosti ni udobnosti.
  6. na Xciting fabricki su isle Maxxis gume, Kenda ne, naravno to ne mora nista da znaci...
  7. Sasvim je normalno da se zadnja guma brze potrosi i to je kilometraza (13000) za koju je to sasvim normalno. Moj XC500 sada ima oko 13000 prednja je ok ali zadnja ima jos mozda milimetar dubinu sare na zadnjoj gumi po sredini, i na prolece idu obe nove gume. Ako su to bile gume iz prve ugradnje morale bi da budu Maxxis.
  8. Interesovao sam se za ugradnju tog agregata u mog Atlantica ako mi dopadne šaka. Plašio sam se da u tom slučaju moram menjati i kompletnu struju ali ne: prosto se ta druga svećica ne priključuje i taj agregat bi radio normalno na mom Atlanticu sa postojećom instalacijom. Ovo nemoj nikako raditi, jer druga svecica na 493 ccm, bez obzira sto piaggio i njegovi serviseri kazu da je druga svecica tu samo zbog E3 norme nije samo zato tu a prava istina je da piaggio nije smeo da dozvoli sebi ponovo gresku kakvu je imao 460 ccm a to je mesanje benzina i ulja dok se masina ne zagreje. Taj problem je samo donekle resen termostatima. ljudi se cesto zapitaju zasto 460 koji se cesto vozi po gradu kad izadje na otvoreno na neku duzu turu navodno potrosi puno ulja, a ne radi se o tome vec u duzoj voznji benzin iz ulja koji se prethodno u isto slivao kao lakse isparljiv ispari a ulje ostane. Druga svecica je tu da osigura da gorivo u potpunosti sagori a ne da se slije u karter, sto je dobro resenje koje imaju i drugi motori (npr Suzuki DR 650) i 493 ccm treba da radi sa obe svecice.
  9. ne postoji piaggio 460 cc agregat sa karburatorom niti je ikada postojao.
  10. Upravo sam procitao na nekom stranom forumu da je to najverovatnije problem, a kakvi su to tegici? Ovo su tegovi kormana i najverovatnije je to problem jer ti koliko vidim imas male tegove, skini kofer pa probaj ako ne trese to je.
  11. Odlican skuter! Cak se i legenda Ioannis slaze (doduse za 350)
  12. Evo: http://www.louis.de/_30f3d999ccb8dff28fb94f77e4a1a5f895/index.php?topic=artnr&artnr=10026885
  13. Bilo bi dobro da na stapove stavis ovako nesto, tako ces produziti vek semerinzima, pogotovo ukoliko cesto vozis na otvorenom. Gde mogu da se nađu u prodaji ti štitnici štapova, tj semeringa?? Ne znam gde ima da se kupi ali ima sigurno, a moze i lako da se napravi http://www.4strokes.com/tech/lwrfrkpr.asp
  14. Bilo bi dobro da na stapove stavis ovako nesto, tako ces produziti vek semerinzima, pogotovo ukoliko cesto vozis na otvorenom.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja