Jump to content

Moto Zajednica

brm-brm

Članovi
  • Broj tema i poruka

    617
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu brm-brm

  • Rođendan 05.03.1972.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Obrenovac
  • Motocikl
    Yamaha SR250 Honda NTV650

Poslednji posetioci profila

5039 profile views

brm-brm's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

846

Reputacija u zajednici

  1. Малочас сам погледао у блокче у коме бележим мале сервисе и промене потрошних делова. Видим да ми је предња гума на издисају, дошла на длаку од маркера, па реко да проверим кад сам је мењао. Кад оно - ја умислио да сам је купио пре три године. Корона појела меморију, купио сам је 2018. Елем, Dunlop Arrowmax Streetsmart 110/80-17 57H - прешла 48.600 км (Honda NTV650 Revere). Сад пауза пар дана, не седам на мотор док не стигне нова. И не, нисам додао нулу на километражу...
  2. Почивај у миру и спокоју, дивни човече, добри и предобри Пеђа. Ишао сам за њим од прве, преко друге, до треће и последње Мотолабораторије. Али не зато што је Пеђа могао све да поправи и среди, а јесте то умео, него због тога што сам волео да са њим поседим и попричам. Последњих пар година смо се виђали свега неколико пута годишње, али са Пеђом сам могао да разговарам као ни са ким другим. Kao ни са родом рођеним. О бригама, о дилемама, о породици... У животу човек може, ако има среће, да сретне неколико људи којима може да отвори и срце и душу, и који ће то прихватити, саслушати и узвратити. За мене је Пеђа био један од тих свега неколико у животу. Искрено саучешће породици.
  3. Prijatelju, nabavi motor, provozaj se jednom leti do granice, pa čekaj po ps-u. Pa ćeš da skontaš čemu ova tema. U kavezu nećeš moći da shvatiš, to je razumljivo.
  4. A jel ima neki airbag za ćunu? Meni ''vršnjak'' utrne posle 100-ak km, pa moram da se razmrdavam po sedištu dok opet ne počnem da ga osećam. Msm, nje bol, al nisam našao temu o ''utrnuću'', pa reko da pitam dal se još nekom dešava?
  5. 1. Godiste motocikla koji ste vozili: 1993 2. Vrijeme provedeno na motorciklu: Od proleća 2016. i vozim ga još uvek. Prešao za sad 41.000 km 3. Sta mi se dopada: Pouzdan, motor za svaki dan. Osnovno mi je prevozno sredstvo od marta do decembra. Mali je potrošač. U svakodnevnoj vožnji Obrenovac-Beograd (lokal put, autoput, gužvanjac u centru) prosečna potrošnja mi je 4,7 l. Na autoputu, kada idem između 140-160 kmh negde je na 5.5-5,7 l. Obrenovac-Risan: 4,2 l; Risan-Obrenovac 3,8 l na 100 km. Kada sam ga kupio na satu je bilo 34.000, sada je 75.000 km, a rađeno je sledeće: redovni servisi na oko 7-8.000 km (servisno uputstvo kaže na 12k), zamena ulja u kardanu (110 ml) dva puta, semerinzi prednjih vila (1x), zamena filtera vazduha, svećice (1x), pločice kočnica (1x), sledeće na redu je ležajevi kormana. A menjao sam i gume Kardan je i mama i tata, one priče ''zanosi u krivini'' nisam primetio. Izuzetno lak za vožnju i okretan Nisam vozio više od 600 km u jednom danu sa ovom Hondom. 4. Sta je moglo biti bolje: Ja sam visok 190, i nije baš za duže vožnje za tu visinu. Malo ''ukrte'' noge. Ali može i na duže, izdržim a motor bi mogao kolko oćeš. Pretpostavljam da nekom do 180cm visine ništa ne bi smetalo. Bilo bi lepo da ima 6 brzina. Snaga od 50ks (37kw) nije neka, ali je dovoljna da mogu sve vreme da budem ispred automobila. Mana je (primetio sam i na drugim primercima) korodiranje unutražnjosti topa auspuha, koje se manifestuje ''bubrenjem''. 5. Moj utisak: Ja sam prezadovoljan. Dok služi voziću ga i neću menjati. Kvalitetan, pouzdan, šta znači kardan sad sam video i na lanac se ne bih vraćao. Brzine do 140kmh se lepo podnose, iznad mi već fali bolja zaštita od vetra (imam mali vizir). Svakome bih ga preporučio. Naravno, neće zadovoljiti apetite za brzinom, ali će verno služiti. V2 mašina je ista kao ona u Transalpu. Nema savremene elektronike, ima dva karburatora, tri ventila po cilindru. Nema lampica, procesora, kodova upozorenja. Ima gvožđe i to je to. Malo, malo pa negde pročitam kako su za neki motor radili test ''izdržljivosti'' na 50k km. A eto, ova Revere je pod mojom guzicom nešto manje kilometara (41k), ali i sa prethodnih +23 godine! Pretpostavljam da je za NTV osnovni test izdržljivosti trebao biti rađen bar na 100k km, pa da je onda utope kao odličan polovnjak
  6. Može to za razne svrhe da se nameni...
  7. Put Mislodjin-Drazevac-konatice je gotovo u celoj duzini nov (osim prva 2-3km). Lep je za vožnju,nov, lepi predeli - ali pazite se tucanika i rizle, znaju da leže na sred najlepših krivina. Od Konatica do Stepojevca nije obnavljan, pa nije baš ni prijatan (nekoliko poslednjih km).
  8. Probao sam Blade i Revenge. Mojoj glavi to nije odgovaralo. Naleganje vizira na gumu mi takođe nije ulivalo poverenje, i na oko mi je već izgledalo da se nije više vas bez veze žalilo na ''pirkanje'' hladnog vazduha. Uzeo Scorpion Exo500.
  9. Nađoh sad na nekom britanskom sajtu da je prva verzija MT Blade imala na Sharp testu tri zvezdice, ali da pretpostavljaju da nova verzija MT Blade sa naočarima za sunce, zbog nekih dodatnih ojačanja, treba da je jača. Istina, to se ne vidi i na sharp-test sajtu, al ajd da im verujem--- odoh sutra u barel da isprobam nju i revenge. https://billyscrashhelmets.co.uk/mt-blade-sv-motorbike-crash-helmet-review/
  10. Ja nosim rezervnu majicu. Lako je švrćnuti po gradu 5-10km bez komplet opreme. Pošto mi do posla u centru treba 35km idu i letnja jakna i rukavice na mene. Ujutru retko ovlažim majicu. popodne, ovih dana, mokre mi i pantalone s unutrašnje strane butina dok se vratim kući. Ali tad sam takav već svoj na svome...
  11. A šta ćeš, nekima nam je to i osnovno prevozno sredstvo, od marta do decembra.
  12. A zar u Urgentnom nisu obavezni da obaveste policiju u slučaju povrede u saobraćaju? Ako nisu zvali policiju šta si im rekao, kako se devojka povredila? Za svaki lom se uzima izjava, pa oni sami zovu il ne zovu policiju. I u hitnoj pomoći u manjim mestima, i u Urgentnom.
  13. Sve ove dane na posao sa potkapom, kacigom, letnjom (meš) jaknom, rukavice. Jedino štitnike za kolena nisam stavljao. Al jbg, do posla 35km, isto toliko nazad. Da prži, prži, pogotovo kroz centar Beograda. Na autoputu fenirao vreo vazduh, vizir sam morao da držim skroz zatvoren. U lokalu samo kaciga i rukavice, bermude i meš patike, al tad i vozim ko baba.
  14. Brate mili, da mi je neko pričao verovao ne bih! Jedan degustira antifriz da mu proveri salinitet, drugi probao bar pet različitih al naletao samo na slatke... Imam i ja jednog takvog ali malo benigniji slučaj. Moj tast poneo flašu rakije, pogledam je a ona od antifriza. Kaže ''Ispereš tri puta ladnom vodom i to je dobro, dobra flaša, od jake je plastike''. S obzirom da ima 77 godina moram da ga pitam na kakve je on antifrize nailazio u karijeri, pa da prenesem to iskustvo ovim degistatorima, da spoznaju koji antifriz je dobar za dug život. Oni na Kavkazu troše kefir, naši ljudi antifriz?!
  15. Pre neki dan kuma mi vratila ovu knjigu, pa uzeh opet da je čitam, a sve ilsutracije su u ovoj temi... . I pade mi na pamet da ne bi zgoreg bilo vratiti putopis na vrh pregleda, zbog novih članova. grehota da ne bude čitan već skoro dve godine. Hvala Matija!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja