Jump to content

Moto Zajednica

SHOKLA

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1419
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

2 Pratilaca

O članu SHOKLA

  • Rođendan 16.11.1970.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO
  • Motocikl
    Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Poslednji posetioci profila

23377 profile views

SHOKLA's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

1,7k

Reputacija u zajednici

  1. I mene zanima, ima li neko neko mišljenje o FJR? Evo, ja uzeh tu, prvu generaciju, na nevidjeno, i sada se dvoumim da li sam se zahebao, i da li da je ponudim dalje i "zajebem" i ja nekog...?
  2. Koje prodavnice (pitam zbog plaćanja karticom) imaju u ponudi tank torbe veličine 20-30 lit, za turing vožnje, magnetno kačenje? Cena do 100€. Znam za ponudu u Louisu, jer proširivu MotoDetail koristim već više od decenije, ali tražim nešto slično ili isto i kod nas, zbog mogućnosti plaćanja karticom.
  3. Na zadnjem amortizeru, sa donje strane postoji tockic za podesavanje, pretpostavljam rebounda, ispravite me ako gresim. Kolika i kakva je fabricka vrednost podesavanja u "klikovima", tj osnovna postavka?
  4. SHOKLA

    NC750X 2016

    I "motorasi starog kova" su nekada pocinjali, ali su ucili da voze motore, a ne da se vozaju na motorima... Znas ono, kvacilo, brzine koje se saltaju nogom, TC u glavi, ABS u ruci, koja je, opet, povezana sa glavom, i tako to. Kada je mokro, vozis kao u RAIN modu, kada se peglaju krivine koristis neki drugi mod... I TAKO TO.
  5. Imam jednodelni, kozni, veoma kvalitetan i tezak kozni kombinezon. Malo sam ga prerastao u kilazi, a velicina je "L". Ukoliko te jos uvek interesuje, mozemo se dogovarati.
  6. SHOKLA

    NC750X 2016

    Modovi voznje i TC su neophodni na tim zverinama od 50-tak ks. Nije ni cudo sto je sve manje motorasa starog kova - izginuse svi bez tih novotarija...
  7. Još bolje NAPRAVIO. potrbno je 2 navrtke m6, jedan vijak m6 x 80 , jedna O-ring zaptivka fi 6mm i parče flaha debljine 5mm ili više. Precrtati na flah oblik sa originalne zaptivke, izrezati približan oblik, razbušiti rupe po crtežu sa originalne zaptivke, navariti navrtku sa unutrašnje strane (što sam ja uradio) ili urezati navoj m6 na centralnoj rupi, blago upustiti centralnu rupu rupu sa spoljne strane da legne O-ring i to je to. Šestougaonu glavu vijka obraditi polirkom da bude cilindričnog oblika i glatkog čela, i uvrnuti vijak sa unutrašnje strane. Može se koristiti originalna zaptivka, a može se i odraditi druga, po želji (ja sam odradio od uljnootporne gume 1,5mm). Sa spoljne strane se navuče O-ring, navrne druga m6 navrtka, koja služi za kontru, a na vrhu vijka se ureže žljeb za šrafciger, zbog podešavanja samog španera kroz otvor u ramu motocikla. Farbanje po želji. Montirati. Posao za jedno poslepodne, trošak 50 rsd max, ušteda 15.650rsd minimum. ;-) :-D
  8. Nije hidraulicni, vec mehanicki automatski, FABRICKI, sa onom spiralnom oprugom kao u starim mehanickim satovima. Problem je sto opruga oslabi, te nema snagu da izbaci klip koji nateze lanac, te ga vise ne moze umiriti, vec je uvek "na pola" zategnutosti.
  9. Evo informacije: u Platneru cena zatezača razvodnog lanca je 15.700 rsd. Rok isporuke je 20-30 dana. u Barelu je cena 17.000 rsd, uz isti rok isporuke. Zasukao sam rukave, rasklopio, skinuo, i napravio mehanički za jedno poslepodne. Danas sastavljanje i zviždukanje. A usput odradjen i servis ulja, filtera ulja, filtera vazduha, ulja u diferencijalu, i još koječega... Najbolji način da se upozna i pregleda nedavno kupljen motorin. :-D
  10. Moze neki kontakt. Znam da je na nekoliko mesta objavljivan njegov broj, pa cak i u ovoj temi, ali mi je lakse ovako, nego da trazim.
  11. Tako se smanjuju troskovi proizvodnje i razvoja, a ako je sve lepo uklopljeno i ukombinovano, nemam nikakve zamerke. To se odavno praktikuje u moto i auto industriji.
  12. Verujem da je razlog takvog resenja cilindara zelja da se koliko-toliko distanciraju od proste kopije Suzukijeve V2-650ccm masine, da estetski poboljsaju izgled, a i da povecanjem spoljne povrsine cilindara poboljsaju razmenu toplote. Inace, agregat je vodom hladjen po navodima, a to nam dokazuje i snaga od preko 75ks iz 650ccm V2. Tako da tu nema nikakve bojazni niti zamerke.
  13. Majstor Zare blizu Plavog mosta?
  14. Hajde ponovo: Gde se raspitati o dostupnosti i ceni spanera razvodnog lanca? Ima li ko stari, a da mu nije potreban, ili na dan-dva? Ima li ko iskustva sa mehanickim spanerima?
  15. Kupio nedavno FJR, a ozbiljno sam se nosio mislju da dam taj kes (koliko platih FJR) za ucesce, a da ostatak malkice razvucem na kredit. Ipak, doleteo mi je FJR, jer rekose neki da nije los. Inace, od najezde paralel dvocilindrasa iz Kine, ovaj sa V masinom mi je ubedljivi favorit, jer samo ko nije vozio V masinu ili boxera misli da su 2 cilindra 2 cilindra, u kojoj god konfiguraciji.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja