Jump to content

Moto Zajednica

Niske

Članovi
 • Broj tema i poruka

  144
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

103 Excelent

O članu Niske

 • Rank
  Svrati ponekad

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd - Zvezdara
 • Motocikl
  BMW F 650 GS

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. Niske

  F 650 cs - Scarver

  Cena delova za BMW je poznata priča. Mada sam ja na ebay.de nalazio pojedine delove i po pristojnoj ceni. Jedino je problem ako nešto treba hitno, onda ide nov deo iz radnje i to košta. Polomio sam deo korpe kvačila prilikom montaže i morao sam da dam 100 € za nov. mesec dana kasnije na ebay.de polovan za 30 €.
 2. Niske

  F 650 cs - Scarver

  @Grasko.car prati nemački e-bay, ja sam tamo nalazio gomilu polovnih delova po preihvatljivoj ceni ( tipa ceo menjač sam uzeo za 70 € sa sve poštarinom do Beča, a onda mi je familija donela za Bgd.
 3. Niske

  F 650 cs - Scarver

  Kolega je mislio na kofer ispred njega. CS ima veliku rupu umesto rezervoara ( rezervoar mu je ispod sedišta ) za koji postoji BMW namenski kofer - tank torba - nešto tako.
 4. Niske

  Cagiva canyon 500

  Definitivno ti ne odgovaraju anlaseri od Aprilije Pegaso 650 ili BMW F 650. Drugačiji su. Odnesi ti ovaj tvoj kod nekog autoelektričara, možda je moguće remontovati ga.
 5. Niske

  Cagiva canyon 500

  Agregat na Cagiva Canyon 500 nije isti kao rotaksov na Apriliji 650, BMW F 650. Tako da se nebih usudio da tvrdim da bi mu odgovaro anlaser odovih motora.
 6. Niske

  Povezivanje led migavaca

  To bi trebala da bude žica za poziciono ( belo ) svetlo. Dnevno svetlo, koje bi trebalo da se gasi kada se pali migavac.
 7. Niske

  Povezivanje led migavaca

  samo što je u koleginom slučaju umesto zelene žuta žica
 8. Niske

  Povezivanje led migavaca

  Već su razdvojene u faru, postoje dva seta žica ( žuta, crna, crvena ) jedan za levu stranu i jedan za desnu.
 9. Niske

  Povezivanje led migavaca

  Onoliko koliko sam ja video, crna žica je - a žuta žica bi trebala da bude + dok bi crvena žica trebala da bude + za dnevno svetlo ( led diode iz žmigavca bi trebalo da svetle belo.
 10. Niske

  Kawasaki z750 zveckanje

  Sve je jasno kod razvoda sa klackalicama da se štelovanje obavlja bez ikakve komplikacije. Ali pokretač teme vozi koliko sam zaključio iz potpisa Z 750 2009 gde su pločice ispod šolje pa mi ne beše jasno kako je moguće naštelovati ventile bez skidanja bregaste. Ni u fabrici to ne može.
 11. Niske

  Kawasaki z750 zveckanje

  @castor A kako je majstor menjao pločice bez skidanja bregastih?
 12. Niske

  Yamaha ttr250

  Nešto ti ova slika nije u redu.
 13. Niske

  Funduro Ekipa - BMW F650 & F650GS

  @Miisa BG Čestitka na prinovi. Koliko se sećam sam si servisirao i predhodni model, pa ti za ovaj preporučujem da pročitaš temu koju je naš kolega jako dobro uradio. Puno će ti pomoći u osnovnim servisnim radnjama. Sa srećom sa novom spravom i pozdrav.
 14. Niske

  Plastificiranje metala....

  Nisam, jednostavno mi ideja nije bila da držim predavanje o plastifikaciji metala već da što više objasnim kolegi koji želi da plastificira delove svog motora koji su problemi na koje može da naiđe. I da na osnovu toga odluči dali mu se taj poduhvat isplati ili ne.
 15. Niske

  Plastificiranje metala....

  Kod nas se odomaćio izraz plastifikacija dok bi engleski naziv za ovaj postupak bio powder coating ( presvlačenje prahom ). Inače je postupak dosta širok u zavisnosti od toga koji prah se koristi. Postoje epoksi-poliesterski, poliesterski, poliuretanski ...... i ko zna kakvi još. Ja se time nisam bavio da bih mogao bilo šta pametnije da kažem. Takođe , od vrste praha sasvim sigurno zavisi i kvalitet bojenja a i cena. Dakle morao bi da kontaktiraš nekoga ko se time bavi. Pa onda da se vidi šta bi zadovoljilo kvalitetom, pa na osnovu toga bi ti mogli reći i cenu. Pojedini majstori naplaćuju po m² dok neki rade po kg težine delova koji se plastificiraju. Deo koji se plastificira mora da istrpi temperaturu na kojoj se prah peče, zato nije moguće plastificirati plastične delove, delove koji su lemljeni (mom bratu se prilikom plastifikacije raspala kostrukcija koja je bila od bakra i bila je spojena lemljenjem) i slično. Takođe, mislim da auspuh nije moguće plastificirati, iz razloga što se auspuh greje ( postiže dosta visoke temperature i samim tim bi sagoreo boju). Možda postoje posebni namenski prahovi koji trpe te temperature ali ja to ne znam, za to se posebno raspitaj kod ljudi koji se bave plastifikacijom. Ram motora, felne, korman i slične stvari koje se ne greju nebi trbale da budu problematične za plastifikaciju.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja