Jump to content

Moto Zajednica

Nimmin

Članovi
 • Broj tema i poruka

  1198
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

2337 Excelent

O članu Nimmin

 • Rank
  čeka dobru titulu
 • Rođendan 06.06.1961.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Novi Beograd
 • Motocikl
  VERSYS 650, VF 750 SABRE

Poslednji posetioci profila

10539 profile views
 1. Valjalo bi da se prihvati da postoji razlika između viteza i heroja/junaka i davati predloge i glasove shodno tome. Vitez je neko ko pomaže (delom, savetom, donacijom,... ili kombinacijom ovih navedenih stavki) u nekom dužem vremenskom periodu, heroj (junak) je neko ko se pozitivno poneo u konkretnom trenutku, situaciji u kojoj se sticajem okolnosti (pozitivnih ili negativnih) našao, često i ne svojom voljom, čak nije ni nužno da bude dobra osoba niti je za očekivati da će takvo delo ponoviti. Ne sporim značaj herojskih/junačkih pothvata ali ih ne treba mešati sa viteštvom koje je ipak nešto drugo (i, na neki način, obavezujuće), možda za to uvesti posebnu "titulu".
 2. Da li si nekad gledao Moto GP? Ako jesi, morao si da vidiš šta oni nose pa se i odgovor sam nameće.
 3. Ne mora ništa da se doradi, ovaj kofer se kači isto samo ima još i ove dodatne "uši" koje treba da nalegnu na cev rama pa se pri izradi bočnih nosača mora voditi računa za tačne pozicije "piramide" i "pečuraka" da bi te "uši" tačno legle na cev i time preuzele deo težine.
 4. Podrška za sugestiju @drumskalisica o neophodnosti tezge i panoa za slaganje alata, podižem za jedan nivo: napraviću i pokloniti obe stvari našem kolegi @Dzejev sin, da mu bar malo olakša muke prilikom radova. Sad ono sitnim slovima: uslov je da sam preuzme.
 5. Može, ali da li je realno očekivati da neko ko gumu sa felne skida testerom a gepek juga otvara sekirom ima baš u svojoj radionici presu pri ruci?
 6. Ako među ovih 187 strana ne nađeš šta te interesuje, onda tek pitaj.
 7. Ne umeju laktom po asfaltu pa aj'd daj bar nešto...
 8. Kolege, drugari i svi mi poštovaoci lika i dela postavljača ove teme, kako bi bilo da se organizuje akcija prikupljanja pomoći ne bi li donekle olakšali muku kolegi i omogućili mu da opuštenije priušti sebi neku neophodnu alatku, rezervni deo ili šta mu je već potrebno? (Zaista nema smisla da se, u nedostatku alatke, guma skida testerom za drva. ) Kako sam to zamislio: kolega koji je blizu ili neko ko je voljan da novac koji se prikupi na kraju roka koji dogovorimo odnese našem drugaru (za sada bar većini samo virtuelnom) objavi podatke za uplatu (ovde ili da otvorimo posebnu temu?). Direktne pojedinačne uplate bi se istopile, zato i jeste poenta pravljenje "gomilice", ako se slažete. Akcija bi mogla da krene samo ako @Dzejev sin nema baš izričito nešto protiv, do sada smo već uvideli koliko je skroman, vredan i pošten, ali, takođe i naivan. Ajmo malo dobre volje, pomagali smo i nekim anonimnima za koje većina pre same akcije nije ni znala da postoje. Jesmo li za?
 9. Ako već pravi ključ, bolje da uradi onu varijantu kao za žbice točka bicikle (stariji će se setiti kako izgleda) jer je kraći i može da vrti ceo krug između žbica. Može da posluži metalna kutija npr 35x35 ili 40x40mm, iseče se "prsten" širine 15~20mm i na dve naspramne strane, pri polovini, ureže dimenzije prema meri niple. Nedostatak ovoga je mekoća materijala pa, da se ne bi "razlokala" takva naprava - ne pritezati njome već ključem pravljenim od tvrđeg materijala.
 10. Učlanio se pre 23sata, tada i postavio pitanje i više nije ni posetio forum da vidi da li je neko odgovorio, malo providno, nije li?
 11. @Dzejev sin Jeste, grozan sam i kvaran, ali, nekako mi drago što se silom prilika opet mučiš i oko ovog kao oko one Hondice jer, da je sve ispravno mnogo bi nedostajali tvoji krajnje iskreni i, pre svega beskrajno duhoviti postovi.
 12. Pojasni ovo malo: nisi vozio "velike" motore u smislu neke duže vožnje ili nisi nikad ni probao? Znaš li da voziš one sa manuelnim menjačem? Imaš li "A" dozvolu? Btw, moja preporuka: Versys, uklapa se u kriterijume koje si zadao. Dođi, vidim da si blizu mene, provozaš se malo da koliko-toliko stekneš predstavu, naravno, ako su odgovori na moja prethodna pitanja potvrdni.
 13. Da sačekamo da padne sneg pa da lopatu prvo na njemu isprobamo, msm, da očistimo od ulice do ulaza, samo 20m, zbog provere kvaliteta?
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja