Jump to content

Moto Zajednica

Jovan Ristic

BJB Novinari
  • Broj tema i poruka

    4565
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Jovan Ristic

  1. U nedelju 31. marta od 10.00 - 16.00 DD Moto pravi svečano otvaranje nove prodavnice u Beogradu. Normalno radno vreme nakon otvaranja biće radnim danima od 10.00 – 18.00 časova i subotom od 10.00 – 16.00 časova. DD Moto otvara prodavnicu moto opreme u Beogradu! - BJBikers.com BJBIKERS.COM DD Moto koju ste do sad imali prilike da posetite samo u Rumi, od 31. marta otvara prodavnicu moto opreme i u Beogradu!
  2. Mene oduševio Toprak na kvalifikacijama. Pratili se on i Van der Mark i kad su otišli na zamenu guma za drugi juriš, dolazi mu Toprak u boks i govori gde gubi vreme. Posle toga Van der Mark izlazi i popravlja vreme. NJih dvojica su imali odličnu saradnju i u Yamahi i definitivno je BMW dobio sa obojicom.
  3. Testirao sam Trident 660 pre par nedelja. Bio je kod mene oko nedelju dana i prešao sam oko 1.000 km. Iznenadio me agregat, miran, tih, uglađen sa dosta snage na niskim i srednjim obrtajima i direktna isporuka snage. Upravljiv, lagan, kvalitetno urađen. Svideo mi se i subjektivno i objektivno. Iskreno, bilo mi je žao kad sam ga vraćao, lepo sam se navozao sa njim: Servisni interval 16.000 km Cena za mali servis u ovlašćenom servisu: 14.400 RSD. Triumph Trident 660 - Mangup za kojim se svi okreću - BJBikers.com BJBIKERS.COM Imali smo priliku da Triumph Trident 660 testiramo tokom 960 km puta u svim uslovima i da vidimo da li je dostoajn imena Trident.
  4. Dosta znači vizir na nakedima. Znači i to što štiti u predelu grudi, manje zamara ramena.
  5. Vidi, to što se obara bojle je što je upravljač širi. Uspravniji je položaj i zato je opuštenije za vožnju. Kad staviš heble na S i raširiš ih malo, isto se lako vozi. Doduše, ako planiraš za ulicu i svakodnevnu vožnju, N verzija sa vizirom je bolji izbor. N ima i malo kraći prenos. @abarth_maniac ti može reći više o svakodnevnoj vožnji S verzije, on ga je vozio uzduž i popreko po Evropi sve do Istanbula.
  6. Ušao! Homologacija im je još na pending, pošto je SRK800RR nov model. Ako ne ispune homologaciju, a uzmu bodove biće im oduzeti kasnije na kraju sezone.
  7. Ne bih rekao da hoće da napuste, do skoro je išla informacija da će verovatno dogodine VR46 biti satelistka Yamaha ekipa.
  8. Yamaha Barel tokom trajanja sajma daje do 10% popusta na određene Yamaha motocikle i skutere. Pošto Barel Motoshop nije izložio opremu, tokom trajanja sajma biće dani otvorenih vrata u Barel Motoshop prodavnicama opreme gde će važiti popusti: Yamaha Barel daje do 10% popusta tokom sajma! - BJBikers.com BJBIKERS.COM Yamaha Barel će biti prisutna na ovogodišnjem Motopaasion sajmu i davaće do 10% popusta tokom trajanja sajma.
  9. Ima izloženo i na Moto Bike štandu i na DD Moto štandu.
  10. Polemisali smo negde o maksimalnoj brzini i slučajno nešto analiziram rezultate sa WSBK trke na Phillip Islandu. Ubedljivo najmanju zabeleženu maksimalnu brzinu na drugoj trci imao je Lokateli sa 311,2 km/h (najbrži Bulega 332,3 (završio 10.) zatim Vierhe 331,4 km/h (završio 13.)) i završio je trku na 2. poziciji.
  11. Za CF 450MT skokni do njihovog salona, 19. marta je bila prezentacija i trenutno su dani otvorenih vrata. Vidi, sajam katastrofa. Juče otpao deo plafona, pao pored motora na Autopromet štandu. Dobro nije udario neki motor ili nekog. Onaj sajam se bukvalno raspada.
  12. Kako smo se mimoišli? Bio i ja juče, nisam vas video!
  13. @dvlns je u pravu za to da SV-u zafali snage na pravcima i da zna izuzetno da iritira kad se izlomataš po krivinama i prestigneš neke i onda te oduva neko na pravcu i koči te po krivinama i onda opet sve ispočetka. Tu si bio u pravu. SV je odličan motor za učenje tehnike vožnje i oslobađanja na stazi i prvi korak ka ozbiljnijem motoru ako neko ima ambicije da se još ubrzava. Naravno, najbolje je da se krene od 400 ki ili 300 ki, ali ko nema novca ili ne želi da je na manjim motorima, mislim da je SV650 odličan budget bike za uživanje i solidna vremena. Da nemam ambicija da se trkam ili da postoji Twin Cup kategorija, ostajo bih na SV-u zasigurno.
  14. Nema na čemu. Verovatno dolazim u subotu, cenim tako oko 13.00 časova pa ako me neko spazi neka se javi da budemo zajedno i družimo se.
  15. Na događaju mogu da se zakazu test vožnje za naredni period.
  16. Ove nedelje počinje Motopassion sajam motocikala i trajaće od 21. do 27. marta. Cene ulaznica i parkinga: Cene karata su sledeće: Pojedinačna karta 500 RSD Grupna karta * 400 RSD Family Day – March 22 * 1.000 RSD Cena parkinga (po satu) 150 RSD U četvrtak 21. marta startuje Motopassion sajam motocikala! - BJBikers.com BJBIKERS.COM Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion"
  17. Društvo, Royal Enfield za vikend organizuje druženje u njihovom salonu (Beograd, Bulevar Umetnosti 4, TC Mercator). Druženje traje u subotu i nedelju 23. i 24. marta uz piće, posluženje DJ-a i poklončiće. Povod je prezentacija novog Himalayan 450, Shotgun 650 i Bullet 350. Predstojećeg vikenda druženje u Royal Enfield salonu! - BJBikers.com BJBIKERS.COM Royal Enfield ima lepe vesti i lepo druženje. Za vikend 23. i 24. marta u Royal Enfield salonu održaće prezentacija tri nova modela
  18. Pošto pišem žbica, pa da vam odmah srušim sneška. Uglavno za stručne termine jelte volim da koristim tačne izraze. U ovom slučaju se pozivam i kao referencu navodim Aleksandra Jovanovića, rečnik motora i motornih vozila: Žbica; radijalna šipka na točku, točak sa žbicama.
  19. Za Batlax T32 potvrđuje da se loše ponaša po kiši. Vozio je na Tracer 9GT i bilo prilično kiše tih dana. Kad god zavrnem gas, zadnji kraj je klizao. Baš sam bio negativno iznenađen, jer sam navikao da Bridgestone ima odlične gume (BT46, S23), ali me T32 baš razočarala.
  20. Taman posla da se zameri. Piši utiske ovde, pošto nismo imali prilike da ga vozimo. Taj agregat je izuetno potentan, kontam da je veoma zabavan motor.
  21. Premotajte na 2 min 14 sekundi Ako vas zanima ceo intervju, eve ga:
  22. Ljudi, shvatite, koliko god je neki motor brz na pravcu, taj isti vozač na tom istom motoru mora da bude i brz kroz krivinu, da bi makar ostao na točak motora ispred sebe, da bi iskoristio brzinu na pravcu. Stoner jeste bio vanserijski vozač, to je i sam Rosi rekao. Nijednom nije rekao da je Stoner pobedio jer je Ducati bio brz na pravcu i jer je bio na Bridgestone gumama. Te godine, kombinacija Stoner - Ducati - Bridgestone bila je ubitačna. Neko lepo reče da drugih vozača Ducatija nije bilo nigde. Stoner je imao tehniku i talenat. U nekom intervijuu je rekao da se plašio proklizavanja prednjeg točka i zato je zadnjim krajem kontrolisao i ulaske i prolaske kroz krivinu, tehniku koju je koristio u spedveju. Hejden kad je video Stonerovu telemetriju (pa i Rosi kasnije) bili su zaprepašćeni kojom brzinom je proterao neke krivine. Da, definitivno je Stoner bio jedan od najboljih vozača ikad. To nije samo moje mišljenje već i mišljenje skoro svih MotoGP vozača počev od Rosija, Hejdena, Lorenca...
  23. 21" točak daje veliku stabilnost na kočenju, uliva poverenje na ulasku u krivine. Jedina mana je što ne idu sportske gume na te felne i što je žiroskopski efekat daleko veći, te prebacivanje iz krivine u krivinu zna da bude teže. Dve poslednje stavke koje sam napisao piju vodu samo kad je u pitanju brza i agresivna vožnja (kao na stazi), a s obzirom da 21" ide na adv motocikle, ništa od dve pomenute stvari ne utiče na svakodnevnu vožnju.
  24. QJMOTOR na Motopassion sajam motocikala donosi nekoliko premijera (SRV700 i skuter CTR125). Inače, QJMOTOR je dobro pojačao ponudu ove godine, imaju svašta nešto novo, a pažnju baš privlače skuteri. Da ne davim, možete protrčati kroz tekst, tu piše šta će sve biti izloženo na sajmu: QJMOTOR premijere na Motopassion sajmu motocikala - BJBikers.com BJBIKERS.COM Učešće na sajmu uzeće solidan broj izlagača, a među njima će biti i QJMOTOR sa par premijera, ali i trenutnom gamom motocikala iz svoje ponude.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja