Jump to content

Moto Zajednica

Totomoto

Članovi
  • Broj tema i poruka

    192
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Totomoto

  1. Drugari, da ne kopam sad po celoj temi... Bio kod majstora sad skoro, menjao sam semeringe i ulje na prednjoj vili pa ga zamolio da pogleda magnet. Sve je na mestu ali po iskustvima drugih a i video sam kakav haos potencijalno može da napravi, ne bih se zezao sa tim nego preventivno da stavim onaj iz komada. Znam da neko to radi i daje doživotnu garanciju ali zaboravih ime i naravno kontakt... Može pomoć?
  2. Nekad se isplatilo naručivanje sa AliExpress, više ne nažalost. Preporučio bih ti da se raspitaš kod ovih koji prodaju dodatnu opremu za džipove. Evo konkretno ovde imaš: kante, patosnice, akumulatori, razno - z4x4 OFFROAD ZONA Z4X4.RS Početna O nama OPREMA Katalog Ekspedicije Radionica 063 529 529 Facebook-f Instagram Nazovi pa vidi da li mogu da nabave u manjim zapreminama pogodnim za motor. Mada mislim da ti je praktičnije da potražiš ovako nešto jer je mnogo lakše za pakovanje na motor: Adventure Moto Fuel Bladders for extended motorcycle riding (Available in 5 and 8 Litres*) * approxi Australia WWW.ADVENTUREMOTO.COM.AU Adventure Moto/ADVWORX Fuel Bag - Fuel Bladder - ADVWorx - The Adventure Moto / ADVWORX 5 and 8 Litre Fuel Bags are made tough for Australian Motorcycle Adventures. A durable...
  3. Zavisi gde si je postavljao. Na kacigi stabilizacija bi trebala da radi kako treba. Ako si kačio direktno na motor tu mislim da nema nosača koji će da amortizuje vibracije do te mere da stabilizacija može da odradi svoje.
  4. Na KupujemProdajem imaš dosta njih koji prave te nalepnice, aluminijumske, termootporne itd. Kucaj samo Akrapović i izaći će ti dosta oglasa. Siguran sam da svako od njih može da ti odradi i LeoVince
  5. Problem je što nemam ništa od potrebnog alata. Zato tražim nekog ko ovo može da mi sredi.
  6. Treba mi sitna intervencija na retrovizoru. Naime, od vibracija pojeo se navoj za šraf i sada retrovizor ne mogu da pritegnem za nosač. "Vergla" u prazno. Bilo bi potrebno ubaciti hilznu veće čvrstoće i napraviti novi navoj tako da se ne menja dimenzija navoja. Nadam se da sam dobro objasnio. Iz predostrožnosti isto bih uradio i na drugom retrovizoru. Gde bih mogao ovo da uradim u BG?
  7. Totomoto

    Shark

    Pa izgleda baš i nije rešen. Evo sada sam gledao obe kacige. Na jednoj je vizir 017/096, na drugoj 018/152. Oba polomljena Nisam menjao mehanizam na kacigama, možda je u tome problem. Odneću ih u Barel da mi to srede.
  8. Totomoto

    Shark

    I meni su do sada pukla 2 vizira. Jedan prilikom skidanja a bio sam na Sardiniji tada. Možete misliti moje sreće kada sam 1600 km vozio sa vizirom izlepljenim duct trakom da ne bi odleteo sa kacige Drugi mi je pukao kod kuće. Samo sam podigao vizir da očistim krpom sa unutrašnje strane i prilikom brisanja je pukao levi kraj... Odlična kaciga ali sledeći put kad kupujem kacigu obavezno ću gledati sistem kačenja vizira, na šta dosad nisam oupšte obraćao pažnju. Imam i matoru Shark RSI kod koje je vizir ljudski rešen. Jeste da se malo teže skida nego na SKWAL-u ali nema šanse da se polomi.
  9. Dare koji? Ne poznajem članove. Jel znaš ceo Nick na forumu?
  10. Drugari, da skrenem temu malo. Imam problem sa mera`čem nivoa goriva. Uglavnom stoji na nuli, ponekad kada napunim do vrha stigne do četvrtine. Hteo bih ovo da sredim ali u servisu su mi rekli da mora da se menja pumpa za gorivo koja je oko 250 EUR. Zanima me da li postoji neka jeftinija opcija, vidim neke pumpe koje nisu original po 30-tak EUR. Ima neko neki predlog gde da vozim skuter, u pitanju je Beverly 500, 2005-o godište.
  11. Mojoj drugarici je tako spao kofer sa Beverly-a na starom novosadskom putu. Bila je ispred mene, ja ga zaobišao i dok smo našli bezbedno mesto za polukružno i vratili se nazad, kofer je već nestao... Znači pokupio ga prvi auto koji je naišao iza nas Sreća, njen je bio prazan...
  12. Ljudi, jel ima neko iskustva sa vađenjem kopije dokumenata od prve registracije u Ljermontovoj? Ne mogu da registrujem ni skuter ni GS-a bez dokaza o tome? Skuter je kupljen kod nas od drugog vlasnika i registrovan prvi put 2014-e, a GS uvezen i registrovan takođe 2014-e. Kupljen isto od drugog vlasnika. Sada ne mogu da registrujem dok ne dobijem dokumentaciju o prvoj registraciji iz MUP-a. Koja je procedura?
  13. Kako mi je žao što sam propustio ovu vožnju Nisam bio na forumu u poslednjih par meseci a vidim da ste se baš nauživali!
  14. Ja svoje utiske još sumiram, ali su me ove fotke i klipovi podstakli da napišem par redova... Bilo je nezaboravno! Pre nego što sam krenuo na put dilema je bila čime da krenem? R1200GS ili FZ1R? Odluka pala na GS-a zbog dužine putovanja i mogućnosti da komotno ponese tri kofera Nisam se pokajao... Iako sam vozio na "kompromis" gumama (TKC 70), vozio sam uglavnom u brzoj grupi (dok Bato i ja nismo rešili da krenemo da istražujemo ostrvo) ali sam uspešno parirao R-ovima. Jbg... nema baš mnogo pravaca gde bi mogli da mi pobegnu a obrtni moment GS-a čini čuda u prolasku kroz krivine Okačiću i ja ovih dana viđenje iz moje perspektive, a videli smo dosta više od R-ovaca U svakom slučaju nezaboravno iskustvo koje bih ponovio svake godine (ozbiljno!). Ono što fascinira je gde god da kreneš imaš predivne puteve sa kivinama koje mame na zavrtanje gasa, izostanak policije (mislim da smo naišli samo na dve patrole) i fantastičan grip koji pruža asfalt na Sardiniji. Ono za čim malo žalim jeste više off-roada, jer Sardinija ima brdo prelepih nacionalnih parkova koje vredi obići alternativnim putevima. Bato i ja smo obišli sardinijske peščane dine. Utisak je kao da si prešao u (ipak daleku) severnu Afriku, ali nismo iskoristili pun potencijal ostrva u tom smislu. Sledeći put kad odem (a hoću sigurno) biće manje po gasu a više razgledanja. Pa jbt, prva tri dana nismo ni videli more, samo peglanje po krivinama i odvrtanje gasa! Ima tu još štošta da se doda, naročito u odlasku, predivna jadranska magistrala koju smo prošli punom dužinom i pehovi koji su nam se dešavali usput. Još jedan pouk a to je da gde god da te snađe problem naći će se neki bajker da ti pomogne. Sreća ili pravilo?! Ma nije ni bitno sve dok se sve dobro završi! Pisaću uskoro. Nadam se A do tada pozdrav za nezaboravnu ekipu!
  15. Nemam ni jedno ni drugo, samo ranjenog Akrapa
  16. @LuckyVladano, hvala što si me uputio na ovu temu. Kontaktiraću Nebojšu da vidim da li može da izleči moju boles’
  17. Da se javno zahvalim na dobrom društvu i lepoj vožnji! Bio sam padobranac u uigranoj ekipi ali mi je bilo lepo kao da se poznajemo godinama. Prihvatam svaki naredni poziv za vožnju!
  18. Za Darka kog sam juče upoznao na Ralja Ring-u...

    Mislim se nešto, mogao bih ja za Rumuniju sa vama sledeće nedelje. Ako pročitaš poruku javi se da se dogovorimo :)

  19. Veze i vezice u policiji više ne pomažu. Provereno iz prve ruke, jer ni savetnik ministra policije s kojim sam bio jednom prilikom u kolima nije uspeo da izbegne kaznu kad nas je stigao presretač. A što se tiče glupih ograničenja, slažem se. Nedavno sam imao diskusiju sa patrolom koja me je zaustavila ispod novog mosta na Adi. Ograničenje 50, ja vozio 83. Nema trotoara, nema pešačkog, nadvožnjak na bulevaru sa tri trake... Kriv sam nema šta, ali samo zbog glupog ograničenja. Kažem da svuda van Srbije, pa čak i u Srbiji (npr. Novi Sad) na ovakvim bulevarima je ograničenje 70 ili 80. Kaže pandur "znamo, zato i tolerišemo do 70 a u Novom Sadu bi ti pisali i za 71". Ja mu odgovoram "Ok, ali u Novom Sadu bi za 83 dobio mandatnu kaznu a vi me šaljete kod sudije za prekršaje jer sam prekoračio ne za 13 nego za 33". Samo je slegao ramenima... Epilog svega je bilo cimanje do Rakovice da priznam krivicu i nagodim se na 9000 dinara i 4 boda bez oduzimanja dozvole. Apsurd naše policije je što radare postavljaju ne tamo gde je to potrebno zbog bezbednosti nego tamo gde mogu da namlate najviše para. Ali to je odlika svih žabokrečina kao što je ova naša jadna zemlja...
  20. Ako možeš da potrošiš 5$ na nešto a platiš 130$ i dalje si magarac, kolika god tvoja kupovna moć bila
  21. Totomoto

    Strujni udar!

    Mislim da je sve ovo sa elektromotociklima samo hype. Mogu da zamislim da će ljudi kupovati elektroautomobile iz čisto ekonomskih razloga (subvencije države, jeftinija vozila, niža registracija, bolja ekonomija) ili zbog pritiska države ali većina nas vozi iz zadovoljstva motocike i baš nas zabole za potrošnju i registracije. Lično ne verujem da ću ikad voziti elektromotocikl. Možda neki skuter za švrćkanje po gradu ali za neku lični satisfakciju i doživljaj nikad. I znam da struja daje bolja ubrzanja, ali jebo to kad meni srce ne zaigra kad ne osetim klipove pod dupetom... A što se ekologije tiče... Kina 80% svoje energije proizvodi iz uglja, najprljavijeg izvora energije. Amerikanci su odustali od Kjoto sporazuma... A holanđani farmerima naplaćuju eko taksu zato što njihove krave prde i zagađuju vazduh. Sve dok postoje ovakvi disbalansi, od unapređenja eko sistema nema ništa a moj lični stav je da je ionako sve jedna velika prevara. Šume i dalje proizvode i prerađuju mnogo veće količine CO2 nego celokupna svetska industija. Osim toga, naučnici su pokazali da zagrevanje i hlađenje planete nema nikakve veze sa tim da li se mi vozimo na benzin, dizel ili struju već je vezano za normalne cikluse na našoj planeti. Šta će biti za 300 godina kad planeta krene da se hladi? Forsiraće nas da koristimo ugalj da ugrejemo planetu? Važi... Ja ću i dalje da jašem moje V4 i V2 mašine sve dok ih ima. Ili ću prestati da vozim i da pređem na bicikl.
  22. Da, ali ajde da vidimo vremena po krugu. Drag race je
  23. I jedan offtopic. Da pohvalim novu generaciju Forda, koga interesuju automobili. Prethodni Mondeo 2.0 trošio 7.9, novi sa 10 KS više troši 6.7 sa istim stilom vožnje. Pa ako neko hoće 150 KS uz malu potrošnju, eto preporuke
  24. R1200GS, 5,7 l na 100 km kako god da ga vozim FZ1 Fazer, oko 7,5 lit Kawasaki Z750R, oko 6,5 lit. Yahamaha i Kawasaki nemaju bord kompjuter, nisam merio precizno a i zabole me. Motore toliko malo vozim u odnosu na auto da mi potrošnja nije na prvom mestu. Bitnije mi je da me spuca adrenalin na koji god motor da sednem
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja