Jump to content

Moto Zajednica

millan

Članovi
  • Broj tema i poruka

    67
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: millan

  1. Hvala! Za vikend planiram da mu vadim prigušivače pošto se fabrički ne čuje uopšte. Imam dilemu oko toga pošto jedni kažu biće problema sledeće godine za tehnički. Drugi kažu, ma nema veze niko ne pali motor, gledaju se kočnice i da je sve fabričko na njemu.
  2. Dobro jutro svima! Da osvežim temu , stiže mi danas top od Roberta sa granom. Javljam utiske posle ugradnje, možda će nekom da znače! Pozdrav!
  3. Čuje se ali uživo je još bolje! Da li si snimao sa skinutim DB kilerima ili ne?
  4. Ovaj model topa je u pitanju!
  5. Pozdrav svim kolegama! Da počnem sa izlaganjem teme za odbranu diplomskog rada ! U pregovorima sam sa Robertom iz Ade da mi odradi granu i top za motor. Fabrički je mnogo tih te sam odabrao ovalni top sa DB kilerom. Interesuje me pošto nemam prilike kod mene u Leskovcu da čujem uživo kako se čuje na konkretno BMW- boxeru. Ima li neko ko ima ugrađen top i kako je zadovaljan zvukom. Ja konkretno hoću malo dublji i jači zvuk , zbog toga što se sa ovim mojih fabričkim više čuje muzika na njemu nego li sam rad motora. Najviše bih stavio zbog bezbednosti u saobraćaju, jer gledam kad moj drug ide ispred sa Harlijem svi beže na trotoar !
  6. Dolazi pozamašan broj motorista iz Leskovca! Pozdrav i vidimo se! Tačnije skoro svaki kog sam pitao !
  7. Hvala svima. Da se zahvalim svima sa foruma na informacijama koje su mi pružili , a koje su mi bile od značaja prilikom odluke za kopovinu! I još nesto da dodam. Pričaju mi prijatelji koji voze bmw da ću sa vremenom da se naviknem na vožnju i na samo šaltanje brzina , tako da će se i manje čuti kad se menjaju brzine.Što i polako uvidjam! Ili umišljam, ko će ga znati! U zdravlje i da nas put nanese nekad!
  8. Dobro jutro svima! Uz jutarnju kafu na poslu dok se spremam za radni dan, da se pohvalim! Stigo ljubimac! Prvi utisci su da je veoma udoban, lako se vozi i koči za sve novce! Navikavam se na grublji zvuk menjača, jer nisam dosad vozio ovog tipa motore, tj sa odvojenim menjačem i suvim kvačilom. Iz Švajcarske je,uz njega sam dobio komplet alata original BMW-ov, set za krpljenje guma sa CO2 bočicama i servisnu knjigu! Uradio sam mali servis, još mi je ostalo sledeće godine za početak sezone akumulator nov da kupim! Pozdrav!
  9. Nisam u tim vodama tako da ne poznajem poso oko mehanike ali bih voleo ako uzmem motor sa slika koje sam postavo da osnovne servise radim u društvu uz kaficu, pićance itd.
  10. Da li to ima veze sa štelovanjem zazora u kardanu. Pričao mi prijatelj oko tih štelovanja. Da se štelovanje vrši papirom koji se izmeri mikrometrom i ostale cake koje ja ne znam ali su poznate ljudima koji se bave tim poslovima. I još mi je reko da nista nije komplikovanije od štelovanje zazora kardana na Tamiću!
  11. Hvala u svakom slučaju, a ja javljam o celokupnom ishodu koji će nadam se da bude pozitivan!
  12. I veoma je malo ST1100 u ponudi na oglasima da bi se probala malo duze. Doduse vidoh skoro ima jedna u Senti ako se ne varam. https://www.polovniautomobili.com/motori/12279038/honda-paneuropean-1100st
  13. Honda je isto ozbiljan motor, ja sam imao Afriku RD04 ali Pan Evropa u odnosu na BMW mi se cini da polozaj tela nije kao na BMW-u. Na Bmw-u su mi ledja prava,tj.pravo se sedi dok je na Evropi polozaj tela blago prema napred. To je ono sto me vise vuce na stranu BMW-a.
  14. Jeste da traži vreme privikavanja na gabarite, ali sve u svemu mojim gabaritima odgovara. Malo mi je zvuk samog motora slabiji da ne kazem kao na skuteru ali tako je kako je! Ako se sklope kockice trebalo bi ubrzo da ga pazarim. Inače odrađen mu je mali seris(zamena ulja u motoru, menjaču i kardanu) traba još samo nov alumulator. I ima i top case nego je skinut .
  15. Zdravo društvo! Da osvežim temu malo. Probao sam projateljev bmw r850rt koji želi da proda. Utisci su sledeći: Mala doza straha od same velicine , ali nestane posle par metera dk se ne krene inače posle kraće vožnje sam se naviko i vozi se kao bicikla. Drugo što sam primetio je da prilikom menjanja brzina sam menjač ima grublji zvuk u odnosu na japance i to me je malo zabrinulo, mada svi koje sam pitao mi kažu da se tako čuju menjači kod bmw-a. Evo slika d abacite pogled, inače motor je dovežen iz Švajcarske i on je prvi vlasnik , prešo 59000 i 99 godište je!
  16. Poznajete li ovaj motor ?Cuo sam se sa vlasnikom i ponjegovoj prici dosta delova je zamenio, jedini problem ima sa pokazivacem nivoa goriva. https://www.polovniautomobili.com/motori/11814118/bmw-r1100rt
  17. Nije problem tezina , ja sam 184 i oko 95 kg. Dilema je prisutna. Bice to da koji bude u boljem stanju taj ce da padne. Mada Bmw mi je za nijansu lepsi. Stvar ukusa! Znaci mi svaki komentar Vas. U zdravlje mi ostajte. Pozdrav !
  18. Pozdrav svima! Tema je jos uvek aktuelna mada sam sada vise na strani BMW-a. Nekako mi bolje lezi: Probao i jedno i drugo. Polozaj ruku i ledja mi vise odgovara kod RT-a. Za odrzavanje nisam siguran da li uopste ima neko u mojoj blizini ko odrzava BMw-e.
  19. Imam za dobru cenu Bmw-a 98 god iz Svajcarske . Prijatelj moj ih dovozi za prodaju. On je do pre nekoliko godina vozio samo Afrike ali već duže vreme samo vozi GS-ove.
  20. Znaci ispade "zdnji" BMW po ovoj statistici.
  21. Gde ste ljudi? Ne ma nikoga živog da uskoči u pomoć!
  22. Potreban mi je savet ljudi koji su vozili ili voze ova dva modela. Kao što ja znam vrline i mane motora koje sam posedovao , tako znaju i vlasnici modela motora koji mene interesuju.
  23. Baš sam u dilemi. Na jednu stranu me vuče da uzmem BMW zato sto je to moja marka i auto mi je BMW, na drugu Honda i njeni pouzdani agregati. Mada kog Pan Evrope je V4 agregat poprečno postavljen te da je teže možda i delovi da se nađu za njega. Samo neko moje mišljenje je to, ne mora da znači da je tačno, jer da znam sve ne bih tražio od vas savet i pomoć.
  24. Zdravo! Posle dužeg vremena opet se vraćam u svet motora posle Afrike Twin RD04 i imam dilemu za koji od ova dva motora da se odlučim. Svaki savet i pomoć bi mi dobro došla. Nepoznaica su mu BMW-ovi motori .
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja