Jump to content

Moto Zajednica

RaS

Članovi
  • Broj tema i poruka

    752
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: RaS

  1. RaS

    Fokus 1.6 i 307 2.0

    Rešeno, sad je sve tip top. Ceh je bio oko 20 'iljada. Cena, naravno, nepromenjena. Eh, da, matore hitrisice su bačene, a montirane za početak polovne letnje gume novijeg dota. Nisu ništa posebno, ali su cele i balansirane. Auto ne trese, sad više ne lupka preko neravnina, zbog novih amortizera je i puno stabilniji. Ide k'o zmaj, koči odlično. Sve u svemu, gospodska vožnja po ceni boljeg punta. Eto, da ne kitim više, ko dođe da pogleda videće i sam.
  2. Kupeno. Pug jeste na prodaju, al' dok ne ode, žao mi da ga teram na ovim gumama. Istina, to je samo po lokalu, do 50 na sat, ali baš su deformisane. A s' druge strane, ne bih baš puno ulagao u njega, jer možda ubrzo ode. Kao Bravo, s taze letnjim GY, nisam više od par hiljada prešao sa njima.
  3. Je l' bi slao bato? Razmišljam se da pazarim alu 17 za pežoa, i da na njih montiram ove gume. Biće bolje sig. nego hitrisice iz '10 koje su na njemu trenutno.
  4. RaS

    Fokus 1.6 i 307 2.0

    Juče ga je majstor podigao na dizalicu da pogleda šta to lupka. Nisu stabilizatori, leva kugla i spona su za zamenu. Takođe je probio i zadnji desni amortizer. Dakle, ipak ima ulaganja, doduše ne velikih. Ovo nabrojano izaći će oko sto evra (plus ruke). Rekoh da prijavim ovde ukoliko je neko zainteresovan, da ne ispadne da sam znao, a prećutao.
  5. RaS

    Fokus 1.6 i 307 2.0

    1600 je bila cena za neservisiran i neregistrovan auto, stajao u garaži poslednje tri godine. 700 je me je koštao do sada, a tih 2600 stoji zbog onih koji vole da se pogađaju. Jer da sam stavio 2300, bilo bi je l' može za 2000? Nažalost, ne može, jer kad odbijem tih 700 koje sam dao, sestri ostaje onih početnih 1600. Prosto. Ideja je bila da ga prodamo, nemam nameru da ovakav auto poklanjam, radije ću ga ja voziti. Meni ne smeta što je star jer ni ja nisam baš u cvetu mladosti. Novi vokaraund I oglas na PA Peugeot 307 2.0 XT Platinum WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Peugeot 307 2.0 XT Platinum, 2002. godište, Hečbek, Benzin 1997 cm3, vozilo prešlo 192000 km...
  6. RaS

    Fokus 1.6 i 307 2.0

    @Cvijanović Sve ja to razumem, ali evo, da ponovim još jednom. Polovni auto kad gledam, zanima me prevashodno stanje konkretnog primerka. Takođe me, kad prodajem, ne zanima preterano kad kažu da su puni oglasi istih takvih za upola manje. Pogađaju se ljudi oko cene a auto videli samo na slikama. Pa kupi brate nekog njih i nek' ti je sa srećom. Jer trebaće ti, ne kažem da nema izuzetaka, ali obično postoji valjan razlog zašto je nešto jeftino.
  7. RaS

    Fokus 1.6 i 307 2.0

    Da napišem i ovde, da ne dovodim više kolege u zabludu. Ne da keva fokusa. Biće naš za vjeki vjekov, jer bolji auto od njega ne postoji. Makar ne u ovom univerzumu. Izvinjavam se zbog ovoga. Nemam običaj da širim dezinformacije, ali, eto, dešava se. 307 aktuelan, ako je za utehu.
  8. RaS

    Fokus 1.6 i 307 2.0

    Urađen mali servis, stavljen nov akumulator, registrovan godinu dana. Ispravan, očuvan, opran, usisan. Čuju se malo stabilizatori napred, oće ponekad da trese u leru na prvom paljenju, par minuta dok se ne zagreje. Kad se krene odmah, kroz vožnju se to i ne oseti. Gume su matore. Nevožene su i nepotrošene, ali imaju previše godina (DOT11),i poslednje tri je auto stojao na njima. Drugih problema i ulaganja nema. Auto je u Sokobanji, vodi se na člana porodice, prenos je obavezan. https://www.youtube.com/watch?v=j6yMwR5mnlU Peugeot 307 2.0 XT Platinum WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Peugeot 307 2.0 XT Platinum, 2002. godište, Hečbek, Benzin 1997 cm3, vozilo prešlo 192000 km, Sokobanja. Putnička vozila - Polovni Automobili
  9. Zimska akcija ! Aaatrakcija, senzacija ! Ako nekome tako više odgovara, bez letnjeg seta 3400 eura.
  10. Pa dobro, nismo baš blizu, al' mogli smo biti i dalje. Ukoliko ne prodaš pre toga, javljam se kad budem bio tamo. Sto bi bio za brucoša, a za transport bi se nekako ja organizovao. Ali svakako nema žurbe, imamo više od godine do upisa.
  11. Prelepa je. Nadam se da će se naći neko da je udomi. O komšijama koji je ostavljaju ne bih da trošim reči. Ja imam prazno dvorište i već neko vreme razmišljam o tome da nabavim neko kuče, al' kako bi mi to bilo prvo u životu i ne znam baš ništa o tome, ne verujem da je stafordica stara dve godine bez ikakve dresure pravi izbor. Najverovatnije ću udomiti nekog dodža iz lokalnog azila, ili možda nekog napuštenog štenca.
  12. Htedoh reći ako neko bude došao. Zdrav, prav, utegnut k'o praćka. Nije izraubovan niti mu je duša uzeta, auto je bombonče, udoban i stabilan. Čak i gepek pristojan ima, 400L, do mora k'o u limuzini. Kad sam ga pazario imao sam nameru da ga teram na lagani remap, ali je ispalo da izbacuje ~135KS ovako fabrički, pa sam odustao. Bilo mi doduše malo čudno da sa deklarisanih 120KS ide baš tako dobro, al' kako nisam nikad pre njega terao turbo, mislio sam da zbog toga tripujem. Sledeće nedelje stiže par novih letnjih guma GY eagle assymetric F1. One će napred, a ove iste takve od prošle godine idu pozadi. Ponovo zakazan fejslift kod majstora, i nakon svega toga cena sigurno neće moći dole čak ni simbolično, a možda je i podignem par stojki. I tako mi se ne prodaje. Evo taze oglas na PA, mada ništa novo u njemu nema. Trenutna kilometraža 200480. https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/23201274/fiat-bravo-14-t-jet?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0 A evo šta kaže fiat eper.
  13. RaS

    Fokus 1.6 i 307 2.0

    Hvala. Keva i ne zna da sam ga oglasio. Doduše nigde drugde i nisam. A cena ? Okvirno neki prosek sa PA za taj model, godine i motorizaciju, naravno uz moguć naknadni dogovor kad se auto pogleda. Trenutno rešavamo tehnički i prenos za 307, pa će onda oba u oglase i zvanično jer ima dosta zainteresovanih, a nije mi baš blizu, pa sam ga povukao iz oglasa do tada. Nama stvarno nije bitno koji ćemo auto prodati a koji će nam ostati. Za naše potrebe bilo koji će odgovarati. Malo prelazimo, deca odrasla, nebitno nam je odavno kako povlači, kolko mož' da razvije, i tako to. Jedan auto nam realno završava sav posao, kamo li dva, a tri nam u životu ne trebaju. edit: Keva ne ume da vozi manual, na automatiku je položila, tako da jedan mora biti od te sorte. Žena, s' druge strane, oseća gađenje prema svemu što nema kvačilo, bio to auto ili motor jer automatik je po njenom napravljen za invalide, i ljude operisane od vožnje. A kako naslednica kad položi neće moći da vozi brava jer prelazi dozvoljenu snagu, žena ga ne voli jer je nepregledan i nezgodan za parkiranje, ispade višak. A i kevu ne bih baš na njemu da u osmoj deceniji učim da vozi manual. Bojim se da obojica ne bismo to dobro podneli.
  14. Meni bi pasovao taj komple, al ne znam kako bih ga preneo jbg. Je l' može taj sto da se rastavi, i da li si daleko od gerontološkog doma? Ne boravim tamo, nego nam je stan tu u blizini.
  15. RaS

    Huawei GT2 sat

    Pre pešes' godina sam počeo ponovo da nosim satove, al' obične, i sto puta sam do sad rek'o da neću nikad smart sat da metnem na ruku, al' mi treba nešto dok vozim bajs. Ne vozim sad ja često neke duže ture, al' sam gotovo svaki dan na njemu, da ne kažem baš da mi je postao glavno prevozno sredstvo, pa mi žao ovih klasičnih automatika. Nisu baš srećni kad krene truskanje po ovim izlomljenim putevima ovde.
  16. RaS

    Fokus 1.6 i 307 2.0

    Ma nije zbog 3 vrata, od isteka registracije, tj. '21 nije ni bio oglašen, jer je bio preminuo vlasnik, tj. očuh, na kog se vodio. Pa dok je rešena ostavina, uz sve moguće komplikacije jer nije ostavio testament, a naslednici se rasuli svud po svetu, prevode, overe, rešenja i trista sranja. Nismo jednom pomislili da dignemo ruke od svega. Zbog vremena proteklog dok je sve to rešeno vrednost mu je dodatno pala, pa je sestra na kraju odustala od prodaje. A kako zbog svog sranja oko korone nije dolazila ni taj jedan put godišnje, odustala je i od ponovne registracije. Na kraju ću ja da ga registrujem i teram kad prodam Brava. Eh, da, i Fokus iz naslova je još kod nas. On ima 5 vrata, pa ako je neko zainteresovan, kad sam već u radnji... Evo par slika od letos. Ima ~190K na satu, kod nas je zadnjih desetak leta, samo redovni servisi za to vreme, i jedna leva spona. Nove save allseason, letos dubinski opran, nije pušeno u autu. Ford je kevin, nalazi se u banji, oko cene dogovor sa vlasnicom.
  17. RaS

    MTB SIMPLON CURE 29

    Zimska cena, samo za forum, 599e.
  18. RaS

    Fokus 1.6 i 307 2.0

    Pežo je odjavljen '21 nakon isteka saobraćajne, a tablice vraćene. Od tada je presedeo u garaži u okviru kuće, a od prošlog leta nije ni paljen. Stanje je nepromenjeno, isto kao na slikama. Osim guma na kojima je stojao sve vreme i koje više nisu za upotrebu, ne fali mu ništa drugo, potpuno je ispravan. Nov akumulator, mali servis, i spreman za dejstvo. Aktuelna cena za kolege sa foruma je 1600 eura, uz moguću manju korekciju nakon gledanja. Auto vredi i više, za svoje godine je u više nego korektnom stanju, a na prodaju ide jedino zato što vlasnica ovde dođe jednom u tri godine. Gledanje je potrebno zakazati nekoliko dana unapred, jer se auto nalazi u okolini Jagodine, a zainteresovani me mogu kontaktirati preko poruka ovde. Hvala na pažnji, i srećno !
  19. Nisam još stavio zimski set, a verovatno i neću. Na drugom autu su allseason, tako da i ne moram. A Bravo provozam povremeno kad je lepo vreme, da ne zarđaju klipovi. Kako sam izgubio red kod majstora, spreman sam da korigujem cenu za iznos potreban za sanaciju spomenutih kozmetičkih nedostataka. Inače auto je u zaista korektnom stanju, mehanički potpuno ispravan, utegnut i očuvan. Greota da skuplja prašinu, što kod mene već neko vreme uglavnom radi, jer je višak, ne zbog toga što mu nešto fali. Ko bude došao ga pogleda uživo, pazari sigurno.
  20. RaS

    Kupujem auto

    I to bi mu bilo to. U zdravlju da se navozate!
  21. RaS

    Kupujem auto

    Pisao sam svašta. Ne znam na šta misliš ? Ako je oko limarije, ne, izgubio sam red i sad čekam ponovo jbg. Mehanički je bez greške.
  22. RaS

    Kupujem auto

    Onda dreši kesu, jer dobar a mlad japanac za 5 soma ne biva. Ja kad sam kupovao nisam gledao strogo brava, al' kad sam u ovog svog seo, to je bilo to. Da nismo nasledili dva ispravna krša, ne bih ga ni prodavao jbg.
  23. RaS

    Kupujem auto

    @drmilan_Po ovome što si rek'o, za tebe je kompakt taman. Pogledaj obavezno i nekog brava pre nego što odlučiš, posle delte po meni najviše dobiješ za uloženo. Dizel je za naše uslove verovatno bolji izbor(ne mogu da verujem da sam ovo napisao), al' ni benzinci nisu ništa lošiji. Dapače. Plin, bem' li ga, čuo si Slobu.Ja opet znam ljude koji su navukli preko 100K od ugradnje, pa tek onda imali ozbiljnije intervencije. Eh,da, 400l prtljažnika ne znam da l' dobacuje još neki hečbek, al' posle puntovih 300l meni je bio wow Još nešto, ako si preko 190cm, bolje Delta, u Bravo bi iza tebe bilo mesta knap za bebca.
  24. RaS

    Kupujem auto

    @Markone88Nije to mnogo, već realno, i po mom iskustvu mnogo zavisi od težine desne noge vozača. Ali da, ko vozi turbo benzinca po beogradskim gužvama, ne može da očekuje prosečnu potrošnju manju od 10l. Ja sam brava terao 90% po auto putu, nisam ga ni kupio da ga vozim po lokalu. U BG jesam išao mesečno bar jednom, ali obilaznicom pa bul. Oslobođenja do Crnotravske, i nazad. Tako da ni tada nije video pravu gradsku vožnju, a ovde u palanke i ne vozim auto. @slobasuper9 Svaka ti je k'o u Njegoša! Sa svakim polovljakom je tako, ako je izraubovan i izgažen, samo problemi.
  25. RaS

    Kupujem auto

    @drmilan_Ne bih da ispadne da uvek oponiram Slobi, al' ima nas i zadovoljnih sa 1.4 t-jet, nema svaki auto s tim motorom problem. Išao je i u Brava, Deltu, Giulietu, Grande, Evo... čak i u dostavne, ne samo u 500l kog je Sloba terao. Doduše, moj je čist benzin, al' eto, čisto da spomenem. A delta je izuzetan auto, s tim što bi po meni za nju možda ipak trebalo gledati malo jaču motorizaciju jer je veća i teža. Makar t-jet od 150KS ili još bolje MA od 140KS, al' one su dosta ređe u oglasima. Eh, da, i moj Bravo je na prodaju, i za njega mogu da garantujem iako je baš t-jet od 120KS. Doduše čist benzin. Kod mene je treća godina, rešen za to vreme problema s kojima je došao, zaista je bez ulaganja i ako ništa drugo, dobrih iljadu evra ispod zacrtanog budžeta.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja