Jump to content

Moto Zajednica

CharlieSt

Članovi
  • Broj tema i poruka

    29
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: CharlieSt

  1. Odlična avantura, prekrasne slike, Mimi i severian svaka vam čast. Zelim vam sretan i ugodan ostatak putovanja.
  2. Ja u svog 22g starog air head BMW-a R 80 RT ulivan po tvorničkoj preporuci mineralno 20w50 ulje. Kako BMW ima suho kvačilo (lamelu) u njega idu i automobilska ulja. BMW je zračnjak i 20w50 mu odgovara jer podnosi visoka toplinska opterćenja. Od izmjene do izmjene potrošnja ulja varira do max 0.05l. Trenutno je u njemu Motorex Legend 20w50 Lipi pozdrav iz sunčanog Splita
  3. Vrlo interesantno i zanimljivo. Pažljivo pratim
  4. Ako ti triba pomoč za Split i okolicu piši, rado ću ti pomoć
  5. evo još jedan detalj, ne tiče se akumulatora. Riječ je regleru, naime kad rikne orginalni regler isti se može uspješno zamjenit reglerom od pegle(Zastava 126 P). Provjereno radi bez problema.
  6. Naravno da može i na 100 RT
  7. Nadam se da sam nekome pomogao :)
  8. Točno taj, hvala na preciznim podacima. Kleme su uže od standardnih i zato sam napisao da se tribaju stavit i kleme od Matiza. Cijenu nisam navodio jer neznam cijene tu kod vas.
  9. Prije otprilike godinu dana crkne mi akumulator i ja odem i kupim Unibat akumulator za moj motor(bmw R 80 RT). Evo nakon cca godinu dana crkne i on, gledam koliko dođe isti ka ono šok. Akumulatori poskupili i to previše. Sad bi me Unibat za moj motor došao oko 90eura. Kako orginal akumulator ima 28Ah ja pogledam malo auto akumulatore, Da Vas ne zamaram dalje, na BMW R serije(air head) odgovara po dimenzijama akumulator od Daewoo Matiza. Trebate pribacit i kleme od Matiza i nema problema sa montažom u motor. Ja sam kupia Energizer akumulator 35Ah suhi (bez održavanja) i imam dvi godine garanciju na njega. I prezadovoljan sam, jeftin, duža garancija, nema održavanja.
  10. Uvex kaciga isto nema na nijednoj navedenoj stranici sa testovima. Možda i Uvexice nemaju homologaciju.
  11. CharlieSt

    Uvex gt 350

    Meni je stigla kaciga jutros i odmah sam naprvije 50 km sa njom. Malo je teža od Uvexice koju sam imao do sad, malo je bučnija. To su moji prvi dojmovi. Zadovoljan sam. p.s. scuba ima primjedbu na polugu sunčanog vizira. i meni je malo neobično smještan ali nakon par otvaranja sam navikao.
  12. I ja planiram slican redosled Ove godine krajnji sever Evrope po svim definicijama, dakle i racunajuci ostrvo spojeno tunelom i ne racunajuci (Kinnarodden+Knivskjellodden+Nordkapp), sledece krajnji zapad (Portugal, Cabo da Roca) i krajnji jug (Spanija, Punta de Tarifa), a za krajnji istok cu morati da menjam motor :-\ Nadam se da ce do mog puta na jug biti gotov tvoj putopis http://en.wikipedia.org/wiki/Extreme_points_of_Europe I Ural me čeka naravno ali moram ga odvesti kao i ti, na drugom motoru. Sretan ti put. I ja jedva čekam tvoj putopis da vidim kako je bilo u Rusiji. Btw pogledao sam dvd-je od SOKO HRABRO SRCE i dio kroz Sibir mi je bio najbolji a dečkima svaka čast. @CharlieSt: Evo mene ove godine opet na par dana u Omiš, točnije u Duće. Pa možemo na kavu. ghibli prije nego kreneš u Duće javi se na PP pa da se dogovorimo za kavicu i čakulu (razgovor, priču) ;D ;D
  13. Svaka časa ghibli. Odličan putopis i super sike. ;D ;D
  14. Sajla čoka tj. sauga ti se možga rastegla ili čak pukla pa u biti pališ bez čoka.
  15. Čok tj. saug. Ujutroi ka ga pališ daš mu čok(pretpostavljam), ali možda ti je sajla čoka pukla ili se rastegla pa u biti pališ bez čoka.
  16. Javim čim izmjerim napon pri zadanim okretajima. misa-pei i spredrag, hvala vam
  17. Imam problem a neznam kako da ga rješim pa molim vas za pomoč. BMW R80 rt, lampica ispod koje piše GEN (pokazuje da li alternator puni bateriju) lagano tinja bez obzira na koliko okretaja motor radi. Po danu nakon 1500 okretaja ona se gasi ali kad vozim noču vidim da se ustvari ona ne gasi već da i dalje lagano tinja. Pomozite. U čemu je problem, šta da pogledam?? p.s. nemam problema sa baterijom, pretpostavljam da je puni ali možda manjim intenzitetom.
  18. Ja vozim R80 RT iz 1991g i prezadovoljan sam. Par mojih prijatelja je vozilo R65 i imaju samo rječi hvale za njega. Naravno prije kupnje povedi nekoga ko se razumije u BMW-e da ga pogleda i ako je OK kupuj i uživaj :D :D p.s. 50 000km je tek blizu polovice radnog vijeka motora (naravno ako ga uredno održavaš)
  19. Najvjerovatnije je to R 65, prizveden prije 85godine (nakon 85g ugrađivanb je mono amortizer nazad). Pouzdan i izdržljiv motor sa kojim bi mogao biti zadovoljan dugo vrimena.
  20. frane je od nedavno kupio ktm-a jel se zna koji je motor u pitanju Gilera nexus
  21. Za sve vlasnike starijih BMW-a sa boxer agregatima jedan mali savjet iz osobnog iskustva. Ako vam rikne bobina, nova vam vam je skupa a ni polovnu ne možete naći u tom trenutku, poslužit ća vam i bobina od pegle(Fiat 126P). Tražite od novijeg modela sa elektonskim (bez platinskim) paljenjem. Provjereno :D :D
  22. Onda su to bili oni dani u misecu :
  23. Pogledaj prethodne postove, netko je preporučio meštra za BMW-e. Najbolje ti je kontaktirat meštra da ti on točno kaže šta sve tribaš uradit za skinit alnaser.
  24. Aky skini alnaser i odnesi ga autoelktričaru da pogleda četkice. Problem nije do akumlatora nego do alnasera.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja