Jump to content

Moto Zajednica

u2020bullet

Članovi
  • Broj tema i poruka

    450
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: u2020bullet

  1. pre 25 minuta, icecool je napisao:

    Bacanje tog agregata je radi izbegavanja mogućnosti da neko dobije suludu ideju, da delovi mogu poslužiti ili još gore da je sama mašina popravjiva sa par limića mesto letećeg ležalja itd...

    Nebih voleo da neko strada.U tako nečem neću da budem saučesnik.

    Svašta sam u životu video, i nadam se da su ovde prisutni svesni takve situacije.

    Ovaj baksuzni motor mora nestati sa lica zemlje.

     

    Pa posle ovoga sto mu se desilo, sumnjam da ce ikada zeleti da koristi taj agregat. Zato i jesam rekao na zid za ukras i podsetnik.

  2. Sa ovim za novi agregat se slazem, jer sa ovim agregatom nikada necete moci lepo voziti, uvek cete se osecati nesigurno.

    Ali se ne bih slozio sa bacanjem agregata na otpad, da sam na vasem mestu okacio bih ga na zid u radionici, cisto kao podsetnik i jednu bitnu lekciju, a i da se ne varamo, lepo ce izgledati.

     

    U svakom slucaju uzas sta se desilo, verujem da smo svi bili presrecni kada se agregat vratio i kada se krenuo nazirati trenutak kada ce Aprillia biti ponovo na putu u punom sjaju, al sve ima svoje razloge. Koliko god grozno zvucalo, bolje sto se ovako desilo pri probi i manjoj brzini nego za koji mesec na nekoj turi pri vecoj brzini ko zna koliko daleko od kuce.

     

    Kako su povrede? Jel bilo ikakvog poboljsanja ili makar popustanja bola?

  3. Jutro je pametnije od veceri, lagano odmor, pa od sutra u razmisljanje sta i kako. Ako se vec cekalo toliko dugo, ovih par dana nece biti nista sacekati. Barem cete imati vise vremena da isplanirate sta cete i kako i samim tim ce posao biti bolje odradjen. Posle ovoga svega jos far naci nekako i onda lepo u sedlo. :)

    • Sviđa mi se 1
  4. Pre 13 sati, popovich je napisao:

    -snip-

    Ja se iskreno nadam da takvi magarci kada prodju nekaznjeno makar ubuduce razmisle posle takvog jednog iskustva i batale se corava posla. A tebi svaka cast kako si odreagovao i sto ga nisi izuo na licu mesta. Hladna glava mirna savest.

    • Sviđa mi se 1
  5. Pre 4 sati, Psy1ch0 je napisao:

    Pozdrav, vidim da je stara tema ali nisam nigde nasao odgovor a ovo ki deluje najslicnije. Koja je procedura kod skidanja te blokade i da li uopste moze da se skine, nasao sam gs500f koji je limitiran na A2 a uskoro treba da polazem za punu A pa me zanima da li je moguce skinuti restrikciju, inace uvezen je tako i registrovan na A2

    Razlika izmedju ogranicenja za A2 i pune snage GS500F je 3kw. To iskreno bas i neces osetiti. Moj savet ti je onda uzeti GS500E koji je fabricki 33kw i nesto sitno i ide na A2 ili jednostavno sacekati da polozis i uzeti nesto vece ako mislis da ti ovo nece odgovarati.

     

    EDIT: Ako bi bas nesto tog tipa, a da je malo jace od GS-a, onda mozda da vidis Kawasaki GPZ ako se moze naci neki ogranicen na A2 pa se kasnije baviti blokadama.

    • Hvala 1
  6. I tako ja odlucim da ce mi ovo biti sledeci motor (posle duuuuuge pauze), naravno prvo naci novi posao i skupiti novac (hvala korona :maloljut:) i naravno kad sam vec tu, procitao 72 strane teme u cugu, zapisao sve sto me interesuje i sada mogu mirno u krevet da se zena ne probudi i primeti da sam puk'o jer ne zaklapam o motoru vec neko vreme. Hvala svima na pregrstu informacija, definitivno ce biti korisno kada dodje vreme. :moto3:

  7. Veoma zanimljiv motor, a deluje i kvalitetno, to jest ne deluje bas jeftino uradjeno kao neki. Jedino mi se iskreno ne svidja ova tabla, ja sam uvek vise za klasiku, al ne bi ga odbio. :D

    • Podržavam 1
  8. Sve ostalo su ti sve vec rekli, a za potencijalnu kaznu nemoj racunati ni u jednom smeru, mozda dobijes poziv, mozda ne. Kao sto vidis, neki u ovoj temi su dobili, ja recimo nisam.

    Klepili me pre 11 godina bez tablice, vozacke (nisam imao polozeno), saobracajne, hvala bogu kacigu uvek na glavu, tako i taj put, a bukvalno samo isao da otplatim motor 2 coska dalje u malom mestu (ni kilometar udaljenosti po sporednim ulicicama), isto tako trazio ime, prezime, pitao sta kako i zasto, cak mi trazio i broj sasije i motora, naravno da sam jedva nasao jer sam prvi put vozio taj motor, i nekim cudom nikada nista nije stiglo. Evo sad imam polozeno, al nazalost bez motora, tako da, ako nisi primoran nikakvom situacijom, nemoj prodavati motor kao sto si pomenuo, bice ti zao kad budes imao vozacku, veruj mi. A sad lepo polaganje i da uzivas u carima 2 tocka.

     

    Tako da ti je to kao bacanje novcica, samo se nadas da imas srece.

  9. Svi moticiklisti kad tad overe asfalt, sad dal ce to biti u pokretu u saobracaju, ozbiljno ili ne, ili komican pad u mestu, sto ume da se desi, desice se kad tad, cinjenica hobija jednostavno. Ali takodje o tome ne treba previse razmisljati i opterecivati se, isto kao i sa drugim zivotnim stvarima koje nisu pod tvojom kontrolom, ne treba bas osedeti i otici sa zivcima prerano.

    Samo uzivaj u voznji, naravno pazljivo i sa 4 oka otvorena i bice ok, a na forumu imas brdo tema o raznim saobracajnim situacijama, uzmi citaj i svasta ces nauciti. :)

    • Podržavam 1
  10. Udjem posle vise od godine na forum i naidjem na ovo. U pocetku citanja bogme nije ni meni bilo svejedno da li cu se vracati na dva tocka. Ali bogme kolega, svaka vam cast, stvarno ste pokazali kakva ste osoba, kao sto je i ova lepa zajednica pokazala kakva je.

    Nazalost proslost ne mozemo menjati ali se mozemo potruditi gledati vedro ka buducnosti, kao sto ste vi i ucinili, izdominirali ste gde bi vecina nas izgubila svaku nadu. Ja se nadam da ce sve zavrsiti kako treba, i zdravstveno i pravno i da cete se jednog dana vratiti na dva tocka (razumem i strah porodice i sve, i tu ste u pravu da ne treba previse forsirati naglo).

    Jos jednom, svaka vam cast kako ste progurali ovu situaciju. Sve najbolje.

  11. Danas mi je ujak doneo opremu za razvijanje fotografija, medjutim nemam opremu za razvijanje negativa. Dozu sam nasao gde kupiti (polovnu), hemikalije nemam blage gde cu tako da ako to znate mozete i to spomenuti. Trenutno me najvise brine tamna vreca posto nemam apsolutno mracnu prostoriju za prebacivanje filma iz kucista u dozu. Da li mozda znate gde se tako nesto moze nabaviti? Pregledao sam i kupindo i kupujem prodajem.

     

    EDIT: Prekopao sve sto sam mogao naci na netu kod nas i u hrvatskoj (njuskalo.hr) medjutim nigde nema pa sam nasao ovo na amazonu: http://www.amazon.com/Adorama-Small-Changing-16x17-Loading/dp/B00009R6PX/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1408638130&sr=8-4&keywords=Changing+bag

     

    Jel zna neko koliko otprilike treba vremena da to stigne?

  12. Ma kod nas u Novom Sadu vise ni pesaci nemaju nikakvu kulturu, juce dvojica, jedan za drugim (nisu isli zajedno) pretrcavaju bulevar, ali bukvalno kao u onoj staroj igrici na Atari 2600, sve izbegavaju automobile da ih ne pokupe, pa ovaj jedan jos cima vozace, hoce li potrcati ili ne. Jedino se mozemo svi bar koliko toliko paziti, mada ni to nije 100% jer nikad ne znas kakvih manijaka ima oko tebe u saobracaju.

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja