Jump to content

Moto Zajednica

BLEK

Članovi
  • Broj tema i poruka

    18
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

    Never

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

BLEK's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Evo par fotki na relaciji Višegrad - Vardište ( prema granici Srbije ).
  2. Našao sam i ja razliku
  3. BLEK

    Francuska 2008

    Pa čovek je rekao da je bolje ovako a ne da su Njemci pobedili, on se samo pit šta bi se desilo da su pobjedili.
  4. BLEK

    Napraviti motor

    Nema šta, ta treba izgleda dobro, svaka čast, koliko si dugo radio taj motor? Majstor je majstor, nema šta. POZDRAV.
  5. Ja vozim CBR 1000 F, 92 god. oko godinu dana i prešao sam oko 12 000 km sa ovim motorom, samo me interesuju vaša iskustva sa ovim motorčićem od 268 kg. sa mnogim stvarima se slažem sa vama, samo moj motor netroši baš dest litara. moja iskustva govore ovako što se tiče potrošnje, ako ga vozite do šesthiljada obrtaja potrošnja je oko 6-6.5 litara a prko šesthiljada obrtaja što ja najčešće radim oko 7.5-8.5 litara bezolovnog benzina. Mana ovoga motora je velika težina gume se poprilično troše ako je vozač težak kao ja 120 kg, ali košto je neko u prethodnom tekstu rekao ubrzava linearno ja mislim samo zbog svoje težine koja nije mala. Slažem se da nije za neku gracku vožnju i neležju mu kratki oštri zavoji, dosta opterećenja prenosi na ruke u oštrim kratkim zavojima, ali zato blage duge krivine ne osjeti i onda do izražaja dolazi njegova masa i snaga. Ja sam motor uvezao iz vana, motor je imao na satu oko 72 000km i izgledao je nov i sada izgleda veoma dobro na satu je malo preko 84 000km. Interesujeme dali bih trebao promjeniti fazni lanac i taj španer koji mnogi kažu da zna da prouzrokuje mnoge poteškoće na ovoj mašini. Motor kad se upali hladan dvadesetak sekundi se čuje blago caktanje ja mislim da je upitanju neki ventil ili možda taj hidraulički španer, nisam siguran a ni drugi, to je sasvim blago caktanje da budem jasan neko kaže da to nije ništa strašno nego samo dok se ulje ne podigne, pa tako da ni ja sam nisam siguran dali bi trebalo mjenjati fazni lanac. Sa predhodnim motorima i majstorima imao sam u većini slučajeva loša iskustva pa tako ako bih ovo radijo morao bih sam najvjerovatnije. Sliku ću poslati motora ali nemogu sad jer su mi djeca negdje zagubila USB kabal, šta čovjek da radi. Hvala svim ljudima koji su izdvoili malo vremena baveći se ovom temom, a i onima koji će se tek baviti ovom temom. POZDRAV!!!
  6. Dali se isplati uzimati polovna oprema, ili kupiti nova, kao naprimer iz luisa ili pola? Čini mi se da kod nas polovnu opremu poprilično znaju zacjeniti?
  7. Intersuje me nešto više o ovom motoru cbr 1000 f 91-93 god. sem pustih tehničkih karakteristika. Cjena motora, kvalitez, vozne karakteristike, održavanje, koliko kilometara može da pređe uz solidno održavanje, da jednostavno ne nabrajam njegove dobre i loše strane.??? Hfala svakom ko nešto kaže vezano za ovaj motor, pa makar to bilo i pogrdno.
  8. Volijo bih kad bi mi neko nešto više rekao o v-stromu iz iskustva, da ga je vozio makar 20000 km. Jer u časopisima ima mnogo pristrasnosti. I uvjek se malo naduvaju tehničke karakteristike. POZDRAV SVIMA!
  9. Dali je ovo moguće..... da se ovako nešto desi na kinezu a kamoli na BMW.
  10. Niste me dobro razumjeli niti shvatili šta sam ja rekao, i sad stojim da je po meni BMW polji i pouzdani motor od YAMAHE, nemam ja ništa protiv vaših motora. Ali ljudi koji bolje poznaju od mene kažu ovako: da je honda najkvalitetnija od japanaca, nemoj da mislite što ja trenutno vozim pa je hvalim. ali to nije bitno jebo motor bez jelen pive jeli tako druže, nastojaćemo da dođemo za sledeći vikend malo do vas gore. Roka gdje ti nađe te motore, zaboravijo si spomenuti i motor pokojnog TOŠA KARAĐzIĆA ili je on yamahu vozo pa nisi htjeo. ha..ha..ha....ha... Jeli Iške radijo šta na svojoj mašini. POZDRAV ZA KLAVIJATURISTE!!!!
  11. Ma nekudim jamahu bože sačuvaj, sam iznosim činjenice ništa drugo ti to znaš. Ako bog da cbr će i ovu sezonu, samo neznam šta dalje ako bih kupovo, nešto razmišljam o v-stromu cjena mu nije loša pa zato a i lijepo izgleda. Trebalo bi negdje otići makar na Crno more.
  12. Iz mog teksta se vidi da ja govorim o japancu starom preko 15 godina i kubikaže do 150 kubnih centimetara. A reću ti koje motore možeš da kupiš za 800 eura: KAWASAKI KX 125 OKO 90 GODIŠTA HONDU 125 CR OKO 90 GODIŠTE O ovakvim sam ja motorima govorio ako se nismo daobro razumili, a ne o HONDI CBR 1000 F 95 GOD. ili slično. pozdrav.
  13. BMW je BMW brate, svaka čast tdm-u nekad se i meni sviđao ali ja imam loša iskustva sa yamahom, možda nisam upravu ali ću ti reći ovaj podatak: u mom mjestu ima oko dvadesetak motora i nekoliko marki: jedan BMW, dvije HONDE, dva SUZUKIJA, pet KAWASAKIJA, sedam YAMAHA, I par ostalih motorčića kinezi. Od pet kawasakija pokvaren jedan, od sedam yamaha pokvarene tri a to su: 600z tenere- magnet i namotaji, super tenere 750- elektronika, R1 - nepuni izgleda namotaji I jedan TDM nema treće brzine. Mislim da ovaj podatak govori o kvalitetu. molim bez ljutnje to je moje mišljenje. Sve hvali ali ipak Hondu vozi, ako nemaš para za Bmw. Ja vozim Hondu cbr 1000 f 140 ks nije za pretjerano jurcanje ali prelazi 150 000 km uz prosječno održavanje, pitaj ako nevjeruješ.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja