Jump to content

Moto Zajednica

Aca Strom

Članovi
 • Broj tema i poruka

  192
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

80 Good

O članu Aca Strom

 • Rank
  Svrati ponekad
 • Rođendan 12.06.1959.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd - Žarkovo
 • Motocikl
  Suzuki DL 650 V-Strom

Poslednji posetioci profila

2292 profile views
 1. Peđa: 063/328-145; 064/2618-852 Banovo Brdo, Beograd.
 2. Gledaš kockicu u šari na sredini gume i uporediš sa kockicom blizu kraja gume gde se guma manje troši. Tu su pliće šare ali možeš odprilike da vidiš koje je dubine bio rez.
 3. 73.-76. nije trebala dozvola za 50ccm. Ja sam položio 77. za A. Mislim da je od 76. uvedeno da mora A i za Tomosa.
 4. Ja sam počeo da vozim Tomos kada nije trebala dozvola za 50 kubika, ali sam zato auto vozio bez dozvole i prešao oko 1000km po Beogradu. Sada se to ne isplati jer su kazne visoke. Želim ti da bude sve OK i manju kaznu ili bez kazne. Školu si naučio srećom bez psledica. Pozdrav.
 5. Ne znam da li je već neko pisao... Ja menjam ulje za kočnice, tako što na sisicu navučem tanko crevo, odvrnem i istačem slobodnim padom. Kada u čančetu dođe do blizu dna dolijem novo ulje, i ponovim to još dva-tri puta. Potrošim više ulja, ali nema vazduha. Novo ulje je BELO - providno.
 6. Motul 5100 sam koristio 7 godina i bio sam zadovoljan. U poslednje dve godine sam primetio to sa menjačem. Čak zimus nakon duže pauze, nakon startovanja se čuo zvuk iz menjača kao da nema ulja. Ugasio sam motor i sačekao malo. Nakon ponovnog startovanja bilo je OK. Ne znam da li je do ulja?
 7. Zato što pre isteka roka za zamenu, menjač ne ide baš glatko. Ja sam prešao na Motul 7100, pa ću videti razliku. Za sada je OK.
 8. Ja sam kao mlađi vozio i sa litar vinjaka. Tada nisu imali ove elektronske duvaljke i daju ti da duvaš baš ako procene da si pijan. Ja izađem iz kola kada me zaustave, kažem dobro veče, oni, jel ste pili, ja kažem ne, ne pijem nikad, i prođe bez duvanja. Vozio sam i motor, ali je zajebanije nego auto. Na mene alkohol nije uticao da dobijem krila i dam po gasu, ali nismo svi isti. Danas izbegavam maksimalno, ne zato što bih napravio problem, nego zbog visokih kazni. Jedan moj drugar kaže daj bre neka sklone ove trezne da vozimo mi pijani. To je moje iskustvo, sada sam star, pa ne pijem i zbog zdravlja a i ne traži mi se više. Popio sam svoje. Zakljušak: Svako neka proceni šta mu je činiti!
 9. Ja imam G12+ već dve godine. Nisam primetio ništa loše. Još je bistar. Na servisu je proveren i OK je.
 10. Ja imam na mom Stromu. Odlične su!
 11. Juče doterao motor sa servisa. Ide kao mladić posle skoro 12 godina i blizu 90.000 km.
 12. Ja sam služio vojsku 1981. na Korčuli. Bio sam kurir i obišao sam sve od Lumbarde do Vela Luke. Voleo bih opet da vidim Korčulu.
 13. Kraći šrafovi. Tanji i deblji zbog rupe u zavisnosti da li je izbušena debljim ili tanjim ekserom ili šiljkom. Kada se dotegne, i deo glave uđe u gumu. Na autu sam tako ušrafio šrafić i vozio 7 dana. Ispustila je 0,1 atmosferu.
 14. Ja ispod sedišta imam pumpu 12V, a za čepovanje koristim hol šrafove raznih prečnika. Sa šrafom u gumi može da se vozi i više dana - dokazano. Ako pocepaš gumu tu ne pomaže ni čep ni šraf.
 15. Nemoj lanac da prskaš velikim pritiskom!
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja