Jump to content

Moto Zajednica

JeeP

Članovi
 • Broj tema i poruka

  58
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

5 Neutral

O članu JeeP

 • Rank
  U prolazu
 • Rođendan 14.09.1989.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Simanovci
 • Motocikl
  XT 600 43F, MTS 1000DS

Contact Methods

 • Yahoo
  jeep_ct@yahoo.com

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. Наручио сам оригинал, ваљда је и цена неки показатељ квалитета, овај дихтунг што је продувао два пута је 3000дин, а оригинал 60е
 2. Све сам сигурнији да је у питању само лош дихтунг главе. Видим да је Athena добра, јел је неко стављао оригинал Yamaha дихтунг?
 3. Nisi valjda onaj papirni stavio??? Nisam, kod mene je greska nisam dovoljno stegao glavu zato sto su mi slabi navoji Да ли можда неко зна шта све може бити узрок пуштања дихтунга главе? Видим да нисам једини који има тај проблем, мада се мени то десило по други пут у једној сезони. На мотору сам мењао клип и бушио цилиндар, и нисам стегао шраф испод главе које се налази између оба издува, па могу да кажем да је то узрок пропуштања дихтунга. Други пут сам носио главу на равнање, још једном лепо ошмирглао површину цилиндра на који належе дихтунг, опет по сервисном упутству притегао шрафове, наравно опет нов дихунг главе (исти произвођач http://www.ebay.co.uk/itm/MS-Motorcycle-Engine-Complete-Gasket-Set-YAMAHA-XT-600-H-84-86-/161729757806), овај пут нисам заборавио тај шраф испод главе, и опет ми се деси да је пропустио после пар стотина километара. Једино што ми пада на памет је да тај дихтунг није квалитетан, можда је за неку пензионерску вожњу, тако да планирам да купим оригинал Јамахин дихтунг, не знам шта би могло још да буде проблем.
 4. Продајем задњу гуму са мог мотора Heidenau K60 130/80-18. Купио сам је нову на почетку ове сезоне и од тада је прешла 2500км, у супер је стању, DOT 2015. У замену долази само у обзир 100% off road гума сличних димензија, наравно 18'', у добром стању. Цена: 4500дин тел: 065/ 989 9891 Никола
 5. Пробај да замениш бобину, није скупа инвестиција. Требало би да одговара било која бобина која је за мотор који има CDI, да има само једну жицу/прикључак.
 6. Није скроз у фабричком стању, неко пре мене је преправио задњи део рама и ставио маску са стоп светлом од 2КF-a па је подигнут високо, задњи амортизер је такође од 2KF-a, што је супер јер може да се подеси висина и тврдоћа. Набавио сам мали хладњак уља који се качи са леве стране рама, додатно хлађење не шкоди Пошто је мотор био у лошем стању када сам га узео, одлучио сам одмах да урадим генералну и да акценат бацим на агрегат, не на изглед. Хоћу да са њим пређем брдо километра па ми није жао пара које сам уложио Од генералисања сам радио следеће: клип прва специјала 95.5, разбушен је цилиндар, комплет свих дихтунга у мотору, нови лежаји сем два комада које нисам могао да нађем, нови семеринзи, балансер радилице је наварен и обрађен на једном рукавцу где је био похабан, нов ланац брегасте, иридијумска свећица, нове ламеле и опруге квачила, нов филтер ваздуха. Уље сам сипао јефтиније Ipone па ћу на 1000км да мењам. Када сам урадио све горе поменуто, кренули су и први проблеми. Склопио сам мотор и после краћег времена се угасио. Констатовао сам да ми је намотај цркао, па сам премотао и мотор је опет упалио. Прешао сам 120км и док је мотор радио ја сам га угасио. После тога је опет био мртав. Затим сам купио друге намотаје и мотор је опет прорадио. После вожње од 80км, када сам га угасио, опет није хтео да упали све док се није охладио. После сам га палио још два пута и опет је остао без варнице. Све живо сам тестирао (намотаје поново, CDI, kill switch, pick up) и на крају је остала бобина. Ставио сам неку половну и гле чуда, мотор опет ради! Нисам знао да бобина може да тако прави проблем, да кад се угреје не ради па када се охлади опет проради. Ето можда ће неком помоћи моје искуство Сад мотор ради перфектно, кад је хладан највише из друге упали, кад је врућ увек из прве, наравно увек курблам полако пре паљења да наместим клип у гмт.
 7. Ево и ја да окачим доказе да сам се учланио у секту Омладинац из '86 је прешао свега 550km...али код мене и од урађене генералне
 8. Ако будем преправљао још један исправићу грешке
 9. Биће која слика, мада га нисам естетски сређивао јер ми је важнији агрегат. Нашао сам мајстора близу мене за намотавање жице, и дао ми је домаћи задатак да пребројим старе намотаје Био сам вредан и избројао сам 5237 намотаја, можда сам омашио пар десетина у бројању, иначе је жица 0.1, сад је његов ред да намота Скоро сам завршио преправљање једног ХТ-а из '85 у scrambler-a, исто 43F, па сам га вратио зету назад у Трст. Ево пар слика мог ручног рада http://imageshack.com/a/img922/4016/tlalCL.jpg http://imageshack.com/a/img924/3558/TcAlvO.jpg http://imageshack.com/a/img924/2011/2DZFTj.jpg http://imageshack.com/a/img921/5445/1zUio1.jpg
 10. Ево и ја да се учланим у секту са XT600 из '86 Мотор сам купио у лошем стању и без размишљања сам урадио генералну пошто планирам да га дуже возим. Упалих ја њега после генералне из трећег курблања, али је моја срећа трајала читава три минута пошто се мотор угасио. Нашао сам квар, цркао је главни намотај, па ми треба помоћ да ли неко зна у Београду или околини да има неко ко ради премотава намотаје?
 11. JeeP

  Kawasaki ZZR1100 '95

  Не знам на шта мислиш, појасни ми или окачи неку сличицу са нета.
 12. JeeP

  Kawasaki ZZR1100 '95

  Агрегат је пре неких годину дана остао без уља и притом је пролупао један летећи. Затим је "добар" мајстор обрадио радилицу и направио тај летећи, али је после извесног времена опет пролупао на истом. Остали делови агрегата су исправни.
 13. Сви делови за горе поменути мотор осим предње виљушке са точком и задњи точак. Мотор је био прешао 45000км. Питајте, качићу слике делова које вас буде интересовали.
 14. Точкови, штапови и пластике са стране су продати! Остала је пластика репа, штитник ланца и фар, њега сам заборавио да ставим (фар је 20е) Немам ништа више осим ових делова.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja