Jump to content

Moto Zajednica

jovan.v

Članovi
 • Broj tema i poruka

  255
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

107 Excelent

O članu jovan.v

 • Rank
  Svrati ponekad
 • Rođendan 16.11.1948.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Sombor
 • Interests
  Putovanjr, putovanje....
 • Motocikl
  Yamaha TDM 850 4TX, Honda VT750 DC Shadow

Poslednji posetioci profila

2415 profile views
 1. Sviđa mi se. Dobre slike i opis.
 2. Hvala na savetu. Zimus sam kupio LED sijalice, H1 i H3 sa ventilatorskim hlađenjem i drajverima, za moj TDM 850. Vrlo korisno šta si napisao jer sam ja gledao kako da izbegnem-skinem drajvere. Nisam još ništa montirao jer mi je hladno u garaži.
 3. Hvala. Tu piše dnevna svetla i maglenke. Meni trebaju glavna svetla (kratki far). Jeli bi to bilo isto? Jeste možda isprobali? Ja sam se već nakupovao promašenih LED lampi.
 4. Ne mogu ih naći na stranici bear.rs. Jel možeš dati link?
 5. Na ovoj stranici možeš mnogo toga naučiti o raznim vrstama LED sijalica, o kojima su momci napravili celu seriju. Da sam pročitao pre nego što sam za kola kupio LED sijalice (koje daju propisan snop svetla) ne bi kupovao tri kompleta, od kojih su 2 bila za bacanje. Rezime bi možda ukratko bio: CSP čip je bolji od COB, diode treba da su što uže, po mogućnosti kao smotana žarna nit u halogenki. Sijalica se umeće tako da diode "gledaju" levo-desno, zbog čega je bitno da se mogu zakretati unutar montažnog grla. Uglavnom se ugrađuju u farove sa projektorom, ali može i sa ogledalom, ali treba paziti kuda "gledaju" diode.
 6. Koji je to tip svetiljki, gde si ih kupio i koliko koštaju? I ja bi namontirao takve.
 7. Pratim ovu raspravu o LED dodatnim svetlima pa da dodam i svoje iskustvo. Pre dve godine namontirao sam 2 para kineskih LED svetiljki i povezao tako da jedan par se automatski uključuje sa kratkim svetlom motora, a drugi par sa dugim svetlima. Moguće je i ručno uključivanje/isključivanje. Trudio sam se da oborim snop LED svetiljki da ne smetaju drugima. Meni je bilo puno bolje osvetljen put, ali su se mnogi koji su dolazili u susret bunili. Prošle godine sa drugarima smo se noću vozili i žalili su se iako sam ja bio iza njih. Nisam im verovao pa smo zamenili motore. Uverio sam se da su bili u pravu i da moja oborena svetla i otpozadi jako zamaraju, a kad su mi dolazili u susret, skoro pa da ništa nisam video. Kao rezultat toga dva fara sam skinuo a dva ("maglenke") koristim samo kao dnevno svetlo. Da zaključim, po meni svetla trebaju biti po propisu. Ako ne možeš kupiti prave LED svetiljke koje neće drugima smetati, bolje da ne montiraš i koristiš jeftine kineske.
 8. Mora da je bio jako gadan pad. Butna kost se ne lomi tek tako. Veoma poučan slučaj: ako nisi skoncentrisan ne sedaj na motor. Par puta se i meni desio da sam zablentavio-odlutao u mislima i zamalo da izletim. Želim ti brzi i potpuni oporavak
 9. Lepo i interesantno napisano. Odlične slike. O ovim krajevima malo znam pa čitam sa velikim zanimanjem. Bilo bi korisno da na kraju daš mapu celog putovanja. Vidim da, s obzirom da ste bili dvoje, niste pretovarili motor. Ja i sam putujem sa tri kofera. Ako nije problem, napiši šta si spakovao za ovu turu. Kako ti se čini: jeli vredelo proći uzduž Italije? Nisu li monotoni predeli, kao kod nas u Vojvodini?
 10. Veoma lepo opisuješ i ilustruješ ono što vidiš. Naroćito mi se dopao detaljan opis Đavolje varoši. Kad si već bio kod crkvice svete Petke trebao si krpicom natrljati bolno mesto na sebi (ako imaš) i zavezati za drvce pored crkvice. Bol ti odmah nestaje ()
 11. Odličan putopis. Interesantan i zabavan
 12. Lepo napisano i ilustrovano. Ipak nikako ne mogu odbravati putovanje sa neregistrovanim motorom. Bolje da si to preskočio da ne kvari opšti utisak. Pozdrav
 13. Veoma lep snimak. Sviđa mi se. Pozdrav
 14. jovan.v

  Septembarska

  Fantastična snimka, montaža i prigodna muzika. Da nisi možda profesionalac? Zdenac mi je pomalo stravičan. Ne bi se okupao u njemu.
 15. Lepo i interesantno napisano. Napravio si istu grešku kao i ja pre 9 godina, naime za toliki put 4 dana je jako malo da bi se pošteno pogledalo šta vredi videti. Trebaš ponovo u Karpate, malo i na sever i dublje u Transilvaniju. Inače da te ne bune nemački natpisi. Nekad je u Rumunij, posebno u Transilvaniji živelo dosta nemaca, doseljenih još pre 500 godina. Pozdrav
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja