Jump to content

Moto Zajednica

jovan.v

Članovi
 • Broj tema i poruka

  247
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

101 Excelent

O članu jovan.v

 • Rank
  Svrati ponekad
 • Rođendan 16.11.1948.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Sombor
 • Interests
  Putovanjr, putovanje....
 • Motocikl
  Yamaha TDM 850 4TX, Honda VT750 DC Shadow

Poslednji posetioci profila

2350 profile views
 1. Lepo i interesantno napisano. Odlične slike. O ovim krajevima malo znam pa čitam sa velikim zanimanjem. Bilo bi korisno da na kraju daš mapu celog putovanja. Vidim da, s obzirom da ste bili dvoje, niste pretovarili motor. Ja i sam putujem sa tri kofera. Ako nije problem, napiši šta si spakovao za ovu turu. Kako ti se čini: jeli vredelo proći uzduž Italije? Nisu li monotoni predeli, kao kod nas u Vojvodini?
 2. Veoma lepo opisuješ i ilustruješ ono što vidiš. Naroćito mi se dopao detaljan opis Đavolje varoši. Kad si već bio kod crkvice svete Petke trebao si krpicom natrljati bolno mesto na sebi (ako imaš) i zavezati za drvce pored crkvice. Bol ti odmah nestaje ()
 3. Odličan putopis. Interesantan i zabavan
 4. Lepo napisano i ilustrovano. Ipak nikako ne mogu odbravati putovanje sa neregistrovanim motorom. Bolje da si to preskočio da ne kvari opšti utisak. Pozdrav
 5. Veoma lep snimak. Sviđa mi se. Pozdrav
 6. jovan.v

  Septembarska

  Fantastična snimka, montaža i prigodna muzika. Da nisi možda profesionalac? Zdenac mi je pomalo stravičan. Ne bi se okupao u njemu.
 7. Lepo i interesantno napisano. Napravio si istu grešku kao i ja pre 9 godina, naime za toliki put 4 dana je jako malo da bi se pošteno pogledalo šta vredi videti. Trebaš ponovo u Karpate, malo i na sever i dublje u Transilvaniju. Inače da te ne bune nemački natpisi. Nekad je u Rumunij, posebno u Transilvaniji živelo dosta nemaca, doseljenih još pre 500 godina. Pozdrav
 8. Sviđa mi se tvoj stil pisanja. Možda koju sliku više. Podržavam te u solo putovanju. Čovek se najlakše dogovara sa samim sobom. Putovanje u grupi je noćna mora. Motor se i meni nekoliko puta prevrnuo (ne mogu ga sam dignuti ), ali se uvek nađe neko da ti pomogne. Samo napred!
 9. Ovo što ja imam su spot svetla a ne maglenke. Kvalitet odn. efekat je daleko od očekivanog i reklamiranog, ali dobro dođu u tunelima i da budeš bolje viđen. Noćno osvetlenje puta ne zadovoljava.
 10. Evo linka za LED svetla US$16.01 46% iMars™ iM-L2 U5 Motorcycle LED Headlights Hi/Low Beam Strobe Spot Light Motorcycle from Automobiles & Motorcycles on banggood.com WWW.BANGGOOD.COM Online Shopping at Banggood.com! Nisam baš ove kupio, nego od firme Lilla. Ista ti je sudbina bez obzira čija svetla montiraš, ako motor nije prvobitno isporučen sa svetlima. U Somboru na internetu gledaju kako izgleda motor u fabričkom stanju.
 11. Ja ovo zovem Durmitorski prsten.kml
 12. Ovo možeš samo ako letiš helikopterom a ne motorom
 13. Nisu mi tražili homologaciju proizvoda već samo dokaz tehničke ispravnosti ugradnje. Uglavnom totalna konfuzija, čime su dovedeni u nezgodnu poziciju i oni što rade tehnički, kao i mi motoristi. Treba imati dobre živce i dočekati da se sredi situacija. Dotle montiraj-demontiraj.
 14. Evo i moje iskustvo sa dodatnim LED farovima. Na TDM sa postavio 4 kineska fara sa 3 moda rada. Dva su bila za blizu a dva kao duga svetla. U farove za duga svetla prijatelj je ugradio neke otpornike pa je ostao samo jedan mod: jako spot svetlo. Farovi su bili povezani tako da se mogu uključivati samostalno ili zejdno sa fabričkim farovima sa njihovim prekidačima. Njihovim učinkom nisam bio oduševljen. Proletos sam išao sa motorom na tehnički pregled i naterali me da poskidam LED farove (ili da dam da se u nekoj ustanovi verifikuju). Hteli su mi skinuti i sistem za kofere pa i crash bar, pošto nisu fabrički bili montirani. Jedva sam ih ubedio da odustanu računima o kupljenoj opremi. Nakon pregleda vratio sam samo donji par LED farova, postavljeno na crash bar. Snopove sam usmerio na dve strane da bolje vidim ivice puta i nisko kao kratka svetla. Ova svetla koristim i danju, da me bolje vide, a niko se noću ne buni kad mi dolazi u susret. Policija me nije dirala zbog toga.
 15. Svaka čast! Lepo napisano i uslikano! Potpuno se slažem sa DraganNS. Za ovo treba biti mlad i luckast. Znam kakav ste podvig uradili vozeći malu Vespu na Durmitor. Prošlog septembra sam obišao prsten oko Durmitora i nije mi jasno kako ste vas dvoje na tom motoriću savladali uspone. U mladosti sam vozio nešto slično: NSU Primu od 150 ccm. Kad sam se od Sombora odvezao do Zagreba osećao sam se kao narodni heroj.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja